X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed IUI brała któraś LAMETTA?😊

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek20 wrote:
    Ja mam cykle 27-28 dniowe. Zaczynam monitoring od 8-9dc i ppzniej 10-11dc. Ovie inseminacje mialam 12dc. Obie na naturalnym cyklu vez zastrzyku na pekniecie. Pierwsza na dwoch pecherzylach ktore pekly raczej nastepnego dnia po iui ( inseminacja w sovote rano w poniedzialek wieczorem monitoring potwierdzil ze jest po owu) druga iui byla juz na peknietym pecherzyku wiec z nia nir wiaze juz zadnych nadziei. Bez monitoringu będzie Ci trudno wstrzelic sie w owu.

Ja byłam wczoraj na usg 6dc i mam 9mm pecherzyki. Cykl naturalny. Mam robić testy. To lepiej zrobić wizytę dzień przed owu? Czy w dzień owu?

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xyz wrote:
    Do której lekarki chodzisz w fertimedice?
    Do Jabłonki. Fajna babka choć mocno przykręcona. Ona stawia na naturalność wiec wręcz wymusiłam u niej stymulację. Jaki efekt zobaczymy. U nich podchodziłam 3 razy do iui i za każdym razem robił mi inny lekarz i każdy miał super podejście, bardzo mnie wspierali jestem im za to bardzo wdzięczna. Ty tez tam sie leczysz??

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekając na szczęście wrote:
    Przed IUI brała któraś LAMETTA?😊
    Ja przed 4 iui brałam. Przeczytawszy ulotkę stwierdziłam ze będę ja brać przed snem oby te skutki uboczne w nocy przespać. Jednej nocy musiałam wstać do niesfornych kotów i ledwo do nich doszłam zawroty głowy i jakieś takie osłabienie. Ale reszta spoko. Pecherzyki urosły bardzo duże. A endo jak na mnie słabe. Zawsze na naturalnym miałam 11 a teraz 7 :(

❤2.02.2021
  • Ptaszek20 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed iui mam najpierw monitoring w ten sam dzien ok 2 godz przed zabiegiem. A wiem z emojej jajka pekaja przy wielkosci 23 mm. Ale ja lecze sie u gin prywatnie a iui mam na polnej gdzie pracuje moj gin., wiec to na pewno troche inaczej wygląda niz w sytuacji gdy prowadzi Cie juz specjalistyczna klinika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajac ja bralam lametta zadnych objawow nie bylo.

Niby z tym wstrzeleniem sie z owu jest problem ale ja tez mam wszystkie wyniki ok, w iui podawano mi 50/60 mln plemnikow przy ruchu postepowym 50% i 3 iui byly w dobrym czasie, 1 kilkanascoe godzin przed owu a 2 i 3 idealnie- w 2 owu po 2h a w 3 w poczatkowej fazie pekania pecherzyka- i taka figa.

Wiem ze niektorzy trafiaja za 3/6 razem ale to sa naprawde pojedyncze przypadki -,-
    Wartp zrobic 2-3 iui wlasnie po to zeby trafic i miec spokojne sumienie w razie czego:)
    Ja trafilam i nic z tego wiec kolejny krok;)

Wlasnie dlatego spytalam kolezanke bo hsg jest nieprzyjemne ale az tak zeby nie dalo sie zrobic?

• xyz Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo90... Taak. Trafiliśmy tam za lekarzem mojego męża. Dr Jabłonka robiła mi hsg ;)

Starania do 10.2015 r.
    IO, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    Mąż morfologia 1%, ruch postępowy 24%
    Scd 15% Hba 76%
    HSG- 03.2019 - drożne
    1 IUI 08.04.2019 :(
    2 IUI 02.05.2019 :(
    3 IUI 27.05.2019

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Ja byłam wczoraj na usg 6dc i mam 9mm pecherzyki. Cykl naturalny. Mam robić testy. To lepiej zrobić wizytę dzień przed owu? Czy w dzień owu?
    Wiesz co to lekarz powinien zadecydować

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Ja przed 4 iui brałam. Przeczytawszy ulotkę stwierdziłam ze będę ja brać przed snem oby te skutki uboczne w nocy przespać. Jednej nocy musiałam wstać do niesfornych kotów i ledwo do nich doszłam zawroty głowy i jakieś takie osłabienie. Ale reszta spoko. Pecherzyki urosły bardzo duże. A endo jak na mnie słabe. Zawsze na naturalnym miałam 11 a teraz 7 :(
    Ja mam brać rano i wieczorem przed pięć dni. Z endo nigdy nie było problemów lekarz zawsze mówił, że ładne. Pęcherzyki też naturalnie były i pękały. Stymuluje mnie, żeby zwiększyć szanse😊 zobaczymy dopiero 2 próba przede mną nie chcę się poddawać za szybko.

Mania80 lubi tę wiadomość

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Ja podchodzę niedługo do 5 IUI🙂 moim zdaniem trzeba próbować,bo to jest jak z loteria albo się uda albo nie. Jak wiemy In vitro to ostateczność już później nie mamy żadnego wyboru, dlatego uważam, że trzeba spróbować parę IUI i nie poddawać się przy pierwszej czy drugiej próbie 🙂😘 dlatego dziewczyny głowa do góry! Walczcie i uwierzcie !
    Podziwiam Cię za to nastawienie!! Dokładnie to loteria... niektóre pary naturalnie po roku zachodzą w ciążę. Może czytałaś jak napisałam o mojej przyjaciółce. 3lata starań zdecydowała się na diagnostykę. Zrobili wszystkie wyniki, badania zostało badanie hsg aby sprawdzić drożność jajowodów i pierwsza próba IUI miała być w maju 2018. Nie odbyła się, bo w tym czasie po 3 latach starań naturalnie zaszła w ciążę. 22 kwietnia Wiktorek skończy 4miesiące😊

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hsg wspominam jako koszmar. Zresztą po badaniu zapomnieli o mnie w szpitalu, nikt słowa ze mną nie zamienił, pielęgniarka wypuściła mnie i koniec. Później przysłali mi papier do domu, że jajowody drożne i zapis: "pouczona co do dalszego postępowania" co mnie nieziemsko wkurwiło. Aha! I od kontrastu dostałam gravesa basedowa bo był z jodem, a kazano mi być na czczo na badanie i po też, nie podano mi kroplówki. Dostałam przełomu tarczycowego... ale teraz nawet nie mam komu tego udowodnić. Mam chorobę do końca życia, która mnie niszczy każdego dnia, a ciąży o którą tak walczę ani widu ani słychu :(

IV ivf ⏳
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brać rano i wieczorem przed pięć dni. Z endo nigdy nie było problemów lekarz zawsze mówił, że ładne. Pęcherzyki też naturalnie były i pękały. Stymuluje mnie, żeby zwiększyć szanse😊 zobaczymy dopiero 2 próba przede mną nie chcę się poddawać za szybko.
    To trzymam kciuki :)

❤2.02.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ewa hardkor:/ ja mialam sono wiec to tylko sol fizjologiczna i tez prosto z fotela do domu ale byl luz. Powinni zabronic tej pradawnej tradycyjnej metody:/

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie było nie dość, że boleśnie i to w sumie da się przeżyć co cały ten pobyt w szpitalu i opieka to był koszmar... zresztą jak poszłam później na wizytę do lekarza, który mi robił HSG bo 2 miesiące po badaniu wciąż miałam okropne bóle, że płakałam to wyrzucił mnie z gabinetu. Tacy ludzie po prostu nie powinni być lekarzami... teraz już mam to dawno za sobą więc... żyje się dalej...
    Ale racja, powinni robić jakieś badania przed tym zabiegiem, chociaż jakiś wywiad medyczny, cokolwiek a nie takie łapu capu.

IV ivf ⏳
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Agata-86 Nowa

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po miesięcznej przerwie. Podchodzę do 3 IUI. Dzisiaj mam wizytę. Bez symulacji. U mnie owulacja przebiega normalnie z tym że bardzo szybko rosną mi pęcherzyki. I pewnie jutro będę miała zabieg. W tym czasie zmieniłam lekarza. Wykonałam szereg badań i z mojej strony oprócz niedoczynności jest wszystko ok. U partnera slabe nasienie. Więc próbujemy z inseminacja.

Mania80, nada lubią tę wiadomość

1 IUI- 😦
    2 IUI - 😦
    Niedoczynnosc tarczycy
    Hasimoto-Eythyrox
    Wysoka prolaktyna-Bromergon

1 rok starań
    32 lata
  • Agata-86 Nowa

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udzielałam się tutaj pod loginem Aga-ta86

1 IUI- 😦
    2 IUI - 😦
    Niedoczynnosc tarczycy
    Hasimoto-Eythyrox
    Wysoka prolaktyna-Bromergon

1 rok starań
    32 lata
  • miedzianna Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Miedziana ale czemu hsg tak bardzo zle przezylas? Nie dali Ci glupiego jasia/przeciwbolowego czy czegos? Czyli hsg w sumie nie odbylo sie tak calkowicie? Wpuscili chociaz raz czy nie? Tradycyjne czy sono pod usg?

Dziewczyny nie bierzcie do siebie sugestii o invitro po 3 iui- takie sa aktualne zalecenia krajowe a nie ze lekarz nie wierzy. Ja mam 26 lat a w sumie po 2 nieudanej sugerowal ivf- zgodzilabym sie gdyby nie wymog 3 iui przed finansowaniem miejskim. Te iui to powyzej 2/3 to strata kasy bo szczerze- zabieg z wizytami sporo kosztuje, to ma zastosowanie przy niestwierdzonych problemach glownie jesli chodzilo o sluz lub slaba wytrzymalosc plemnikow a to jak widac sa pojedyncze przypadki o czym swiadczy skutecznosc okolo 10% co jest kolejnym argumentem przeciw.

Niestety nie dali głupiego jasia tylko ketonal dożylnie,a że jestem po 2 laparotomiach ból był naprawdę cholerny. Zdążyli tylko wpuścić trochę kontrastu ale nie dałam rady :( moja była już przez to lekarka mogła chociaż wyjątkowo mnie potraktować bo wiedziała co przeszłam. Byłabym już o to jedno hsg do przodu:( a teraz pozostała laparoskopia..

IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    To trzymam kciuki :)
    Przydadzą się💗 dziękuję😊

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Cię za to nastawienie!! Dokładnie to loteria... niektóre pary naturalnie po roku zachodzą w ciążę. Może czytałaś jak napisałam o mojej przyjaciółce. 3lata starań zdecydowała się na diagnostykę. Zrobili wszystkie wyniki, badania zostało badanie hsg aby sprawdzić drożność jajowodów i pierwsza próba IUI miała być w maju 2018. Nie odbyła się, bo w tym czasie po 3 latach starań naturalnie zaszła w ciążę. 22 kwietnia Wiktorek skończy 4miesiące😊
    Dlatego nie można tak łatwo się poddawać i trzeba robić coś w tym kierunku 🙂
    Wiesz co po prostu potrzebowałam trochę czasu, żeby się uspokoić🙂 będę walczyła dalej, spróbuje jeszcze IUI jeśli się nie uda to kolejna droga In vitro 🙂

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jestem zdecydowana, 3 IUI nie wyjdzie, to we wtorek jadę po stymulację do IN vitro.
    Rozumiem loterie jak ma się młody pesel, ale nie jak masz 39

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
    1.05 punkcja
    6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
    Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
    3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ