Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
vona wrote:Dzieki za te slowa. Ja wlasnie walcze z myslami. Ciesze sie ze Ci pomogl zabieg.
Ktory stopien stwierdzili endo?
Moge wiedziec kiedy robilas i gdzie ?
Czy prywatnie czy na nfz ?
Tak naprawdę moja doktor powiedziała, że dla niej to nawet nie I stopień, Ale oficjalnie musiała ją jakoś sklasyfikowac, więc uznano to za Endo I stopnia 😉 A i tak zmiana w samopoczuciu przed i podczas okresu była wielka.
Ja nie mieszkam w Polsce, więc w tej kwestii Ci nie podpowiem, no chyba, że byś się wybierała na leczenie do Belgii 😁 -
Od kilku dni lekko boli mnie brzucho, a dziś 9 dni po IUI zaczął mnie boleć tak jak na okres. Trochę za wcześnie jak na okres, ale może po IUI wszystko jest możliwe. Irytujące to wszystkoStarania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Poziomka6 wrote:Od kilku dni lekko boli mnie brzucho, a dziś 9 dni po IUI zaczął mnie boleć tak jak na okres. Trochę za wcześnie jak na okres, ale może po IUI wszystko jest możliwe. Irytujące to wszystko
Zycze Tobie zeby ten bol przerodzil sie cos pozytywnego najlepiej malego, zdrowego bejbika !! 😁
Ja dzis tak cierpie ze od zmyslow odchodze. Po tych wszystkich zastrzykach, tabletkach lewo na nogach stoje mam tak bolesna @. Zawieszam starania z lekami i wspomagaczami. Musze sprawdzic czy nie mam endomendy!! A boje sie ze mam. -
vona wrote:Zycze Tobie zeby ten bol przerodzil sie cos pozytywnego najlepiej malego, zdrowego bejbika !! 😁
Ja dzis tak cierpie ze od zmyslow odchodze. Po tych wszystkich zastrzykach, tabletkach lewo na nogach stoje mam tak bolesna @. Zawieszam starania z lekami i wspomagaczami. Musze sprawdzic czy nie mam endomendy!! A boje sie ze mam.
Vona ja też mam bardzo bolesne @, ale u mnie przynajmniej wiem, że po prostu taki urok, bo lekarz podczas laparoskopowego usuwania mięśniaka nie stwierdził endometriozy. Mówił mi też, że teraz często lekarze wmawiają endometrioze aby kase wziąć za operacje.Starania od 2015.
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Poziomka6 wrote:W moim przypadku to nie będzie ciąża. Nawet testu ciążowego nie robie tylko czekam na okres.
Vona ja też mam bardzo bolesne @, ale u mnie przynajmniej wiem, że po prostu taki urok, bo lekarz podczas laparoskopowego usuwania mięśniaka nie stwierdził endometriozy. Mówił mi też, że teraz często lekarze wmawiają endometrioze aby kase wziąć za operacje.24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
Malinka2401 wrote:Dlaczego twierdzisz, że to nie będzie ciąża?Starania od 2015.
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,ja wczoraj wróciłam po 3 tygodniach urlopu do domu 😁 już nie pamiętam kiedy czułam się tak dobrze. Zero leków, myślenia, planowania, zastrzykow, sex bez ograniczeń, bez planowania że to teraz bo może się wystrzelimy. Coś pięknego. Dziś Mała ma na noc wychodne a Mąż zaplanował wieczoru dla nas, wino,filmy,kąpiel, masaż i zabawa do rana 😁 czuję że psychicznie odpoczelismy od iui. I znów jest tak jak przez ostatnie 7 lat 😁miłego dnia 😘
olka_sz, Nadzieja, vona, Mevr_A lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mila2019 wrote:Meggie ja mialam 10 pozytytnych a potem 2 takie z cieniem ze sobie nadziei narobilam:/ Usia super!KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Cześć dziewczyny🤗 ja na tą chwilę żegnam się z wami👋 mamy przerwe w staraniach do lipca. Mąż bierze już zastrzyki na odblokowanie plemników. Do końca czerwca powinno wszystko wrócić do normy także 2 miesiące przerwy w staraniach mamy. I szczerze mówiąc poczułam ogromny luz psychiczny. Bez badań, stresu, rozmyślań czy się uda czy nie. Więc to mi dobrze zrobi, bo ostatnio tak wszystko przeżywałam, myślałam całymi praktycznie dniami, że prawie w każdą noc się budziłam, bo coś mi się śniło. Akurat odsapniemy również finansowo. Mamy remont dodatkowo leki męża sporo nas kosztują więc narazie nie będę chociaż się martwiła czy w tym cyklu starczy pieniążków. Dzisiaj 11 dni po IUI i wstałam z ogromnym bólem krzyża. Już wczoraj bolał wieczorem. Więc tak jak mówiłam IUI była zrobiona za późno, bo nawet nie doczekam dnia robienia bety, bo już okres nadejdzie. W czerwcu kończą mi się nie które wyniki i będą już nie ważne więc pojadę na wizytę i krew i oczywiście poinformuje mojego lekarza prowadzącego o zaistniałej sytuacji w jaki sposób zostaliśmy potraktowani. Mówię o incydencie zużycia dwóch słomek do jednej IUI po czym nikt nas nie poinformował. Uważam, że płacąc nie małe pieniądze w ich zasranym interesie jest informować pacjenta o takich rzeczach, a nie ja sama sie dopytywałam miesiąc po fakcie... możecie mi wpisać smutną buźkę osoby które prowadzą statystyki. Ja teraz odpoczywam i wracam ze zdwojoną siłą. Na pewno spokojniejsza i silniejsza 💪💪💪 na pewno jeśli będzie mi was brakowało zajrzę tutaj😊 trzymam mocno kciuki za lepsze statystyki! Nie poddawać się staraczki😊 ja ze swojej strony dziękuję za wiedzę jaką się dzieliłyście dużo mi pomogła, za miłe słowa i wsparcie 💗 teraz pora na mnie, aby odpocząć psychicznie😊 mam nadzieję, że przerwa dobrze mi zrobi💗 trzymajcie się mocno😍😍😍 nie poddawać się💗
mila2019, usia1986, Meggie1, Mevr_A, Nadzieja, Ptaszek20, Pat87 lubią tę wiadomość
28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
Meggie1 wrote:Hej dziewczyny, tak tylko informacyjnie - dzis 7 dni po IUI i 8 po ovitrelle i test pozytywny, wiec u mnie zastrzyk jeszcze się trzyma.
Trzymam kciuki zeby zostal pozytywny juz do konca !!! 😘 -
usia1986 wrote:Hej dziewczyny,ja wczoraj wróciłam po 3 tygodniach urlopu do domu 😁 już nie pamiętam kiedy czułam się tak dobrze. Zero leków, myślenia, planowania, zastrzykow, sex bez ograniczeń, bez planowania że to teraz bo może się wystrzelimy. Coś pięknego. Dziś Mała ma na noc wychodne a Mąż zaplanował wieczoru dla nas, wino,filmy,kąpiel, masaż i zabawa do rana 😁 czuję że psychicznie odpoczelismy od iui. I znów jest tak jak przez ostatnie 7 lat 😁miłego dnia 😘
usia1986 lubi tę wiadomość
-
Czekając na szczęście wrote:Cześć dziewczyny🤗 ja na tą chwilę żegnam się z wami👋 mamy przerwe w staraniach do lipca. Mąż bierze już zastrzyki na odblokowanie plemników. Do końca czerwca powinno wszystko wrócić do normy także 2 miesiące przerwy w staraniach mamy. I szczerze mówiąc poczułam ogromny luz psychiczny. Bez badań, stresu, rozmyślań czy się uda czy nie. Więc to mi dobrze zrobi, bo ostatnio tak wszystko przeżywałam, myślałam całymi praktycznie dniami, że prawie w każdą noc się budziłam, bo coś mi się śniło. Akurat odsapniemy również finansowo. Mamy remont dodatkowo leki męża sporo nas kosztują więc narazie nie będę chociaż się martwiła czy w tym cyklu starczy pieniążków. Dzisiaj 11 dni po IUI i wstałam z ogromnym bólem krzyża. Już wczoraj bolał wieczorem. Więc tak jak mówiłam IUI była zrobiona za późno, bo nawet nie doczekam dnia robienia bety, bo już okres nadejdzie. W czerwcu kończą mi się nie które wyniki i będą już nie ważne więc pojadę na wizytę i krew i oczywiście poinformuje mojego lekarza prowadzącego o zaistniałej sytuacji w jaki sposób zostaliśmy potraktowani. Mówię o incydencie zużycia dwóch słomek do jednej IUI po czym nikt nas nie poinformował. Uważam, że płacąc nie małe pieniądze w ich zasranym interesie jest informować pacjenta o takich rzeczach, a nie ja sama sie dopytywałam miesiąc po fakcie... możecie mi wpisać smutną buźkę osoby które prowadzą statystyki. Ja teraz odpoczywam i wracam ze zdwojoną siłą. Na pewno spokojniejsza i silniejsza 💪💪💪 na pewno jeśli będzie mi was brakowało zajrzę tutaj😊 trzymam mocno kciuki za lepsze statystyki! Nie poddawać się staraczki😊 ja ze swojej strony dziękuję za wiedzę jaką się dzieliłyście dużo mi pomogła, za miłe słowa i wsparcie 💗 teraz pora na mnie, aby odpocząć psychicznie😊 mam nadzieję, że przerwa dobrze mi zrobi💗 trzymajcie się mocno😍😍😍 nie poddawać się💗
-
Ja właśnie wracam z urlopu. Testu nie robiłam, bo czułam się jak na okres. W sumie od tygodnia się czuję okresowo, ale okresu na razie nie ma. Powinien być wczoraj, ale pewnie się poprzestawiało ze względu na wyjazd. Piersi trochę bolą, ale to jak zwykle przed okresem, żadnych innych objawów więc raczej nic z tego...starania od 06.2017 r.
AMH - 2,23
LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
problem męski - żylaki powrózka nasiennego
18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
-
Natka17 wrote:Ja właśnie wracam z urlopu. Testu nie robiłam, bo czułam się jak na okres. W sumie od tygodnia się czuję okresowo, ale okresu na razie nie ma. Powinien być wczoraj, ale pewnie się poprzestawiało ze względu na wyjazd. Piersi trochę bolą, ale to jak zwykle przed okresem, żadnych innych objawów więc raczej nic z tego...KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
vona wrote:U mnie ovitrelle tyrzymal sie 13 pelnych dni, peragnly 10000 dostalam 15.04, 30.04 test donowy byl pozytywny kreska dosc wyrazna beta w krwi 3. Wiec roznie sie utrzymuje. Moze to od wagi zalezy?
Trzymam kciuki zeby zostal pozytywny juz do konca !!! 😘KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Dziewczyny melduję że od dziś 2 kropki na pokładzie. Dziś miałam transfer,podane 2 zarodki. Pozdrawiam wszystkie staraczki i proszę o kciuki żeby z nami zostały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 15:28
vona, Mallagga, Mevr_A, Meggie1, olka_sz, usia1986, Miła27, GrubAsia, Alu_87, Pat87 lubią tę wiadomość
06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
2IUI
Marzec 2019 I procedura
4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
08.20AK
27.01 tr AK 6dpt
26.02tr 2zarodków(AK+AZ)
30.04.21 tr AZ
5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
7.07.21 7tr. 0
brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
Szczepienia limfocytami
24.03.22 9tr-0
27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
12+4 69mm dziewczynki
15+4 158 gram szczęścia FHR 154
18+4 262 g
19+3 332g
21+4 462
24+4 868
26+4 1220
28+3 1486
30+4 1728
32+4 2400
34+4 2680
36+4 3952
-
kasiek2620 wrote:Dziewczyny melduję że od dziś 2 kropki na pokładzie. Dziś miałam transfer,podane 2 zarodki. Pozdrawiam wszystkie staraczki i proszę o kciuki żeby z nami zostały.
-
Meggie1 wrote:A robiłaś test?starania od 06.2017 r.
AMH - 2,23
LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
problem męski - żylaki powrózka nasiennego
18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️