Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki za wszystkie stymulacje, IUI i testy! ✊✊
Aniulinka, BlackDi, Mevr_A, Pat87, Uda_się! lubią tę wiadomość
24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
Aniulinka myśle, ze powinni zrobić laparo przed IVF, ale wiadomo ze tego nie wymusisz 😏Ja do obecnej kliniki przyszłam z nastawieniem na laparo, ale mój lekarz - spec od laparo popukał mi w głowę i zaczął robić specjalistyczne badania pod katem IVF. No i z tych badań wyszło ze jednak operacja wskazana. Z reszta wspominam ja bardzo miło 😋 Dlatego teraz jeszcze próbujemy IUI, bo lekarz wierzy ze mnie naprawił 😂 i się uda. Dziewczyny czerwiec jest nasz 🤩
Aniulinka, Mevr_A lubią tę wiadomość
-
Ja od laparoskopii zaczelam - okazalo sie, ze mam endometrioze. Mala, bo doktor powiedziala, ze ciezko ja nawet zakwalifikowac na I stopien, ale jednak jest (byla, bo wycieli ).
W pierwszym cyklu po laparo mialam robione pierwsze podejscie do IUI. -
BlackDi wrote:No to po oczyszczeniu z endomendy masz teraz duze szanse! Ja w pierwszym cyklu po laparo leczyłam torbiel, w drugim IUI, trzeci naturals i teraz czwarty oby ostatni
Tez wlasnie mialam nadzieje, ze po laparo IUI bedzie wlasciwie formalonoscia, skoro wszystkie wyniki sa w porzadku. Ale potem bylo tylko twarde spotkanie z rzeczywistoscia. Teraz podchodze do tego na spokojnie, raczej bez wiekszej nadziei - wole sie pozytywnie zaskoczyc niz znow niemilo rozczarowac -
Uda_się! wrote:Dzis mam 25 dc, plamienie zazwyczaj mam ok 1 dnia przed @ i zawsze zwiastowalo nadchodzacy okres, bol brzucha mam bardzo rzadko, jajnikow to praktycznie wogole nie czuje, moze to zle, ze nie boli? 🙄
25 dc to jeszcze bardzo wcześnie. Tylko się cieszyć, że nic nie boli Tym bardziej, że rzadko miewasz bóle brzucha.6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ! Byłam dziś na wizycie kontrolnej tym razem u siebie w mieście. Mam nadzieję że w końcu trafiłam na jakiegoś fajnego ginekologa. Bynajmniej ten wywarł na m je pozytywnie wrażenie 😁 pęcherzyki pekly. Został tylko jakiś jeden który jeszcze nie pekl. Ciałko żółte jest.. endometrium niby zajebiste. Owulacja w kazdym badz razie byla bo znalazl plyn po pęcherzykach. Kazał zrobić bete w poniedziałek. Co myślicie? Okres mam dostać dopiero w piątek. Czy to coś wykaże już?? Nigdy nie robiłam bety wam powiem bo zawsze nie zdążyłam i czekałam do terminu miesiączki.
Co ty robić? Żadnym w sumie objawów nie mam ale wiem że to jeszcze za wcześnie bo jutro minie dopiero tydzień od IUI -
Dziewczyny czy któraś z Was leczy się w Novum w Warszawie lub Bocian Białystok? W poprzedniej klinice mnie olali totalnie zamiast profesjonalizmu to przychodnia osiedlowa...masakra... muszę szybko zmienić, żeby nie było dużych przerw. Jestem po 2 IUI ... Pomóżcie proszęStarania 4 lata
38l
AMH styczeń 2020 1.84 lipiec 2020 0.74
Nasienie ok
10.2019 Laparotomia mięśniaków i koagulacja endometriozy
07.2020 histeroskopia mięśniak novum
09.2020- NOVUM- ICSI-7 oocytów , 6 zarodków
❄❄ 2 dniowe 4.1.1., 4.1.2❄ blastka 3.3.3.
16.09- I transfer świeży, dwudniowy, czekamy...
9dpt- beta 1.15 😔 prog. 53,42
12dpt- beta < 1.1 prog. 23.60 cb 😪
17.10. FET 4.1.1 3 dniowy❄
9dpt beta 45.69 prog 34.98
11 dpt beta 148.20 prog 56.32
13 dpt beta 291.60 prog 57.36
16 dpt beta 995.60 prog 39.41
-
Hej Dziewczyny 😊wszystkim którym się udało serdecznie gratuluję!!! Za te, które czekają na wszelkiego rodzaju wyniki i rezultaty trzymam kciuki bardzo mocno!
Ja jestem właśnie dwa dni po drugiej IUI i jak już ktoś wspomniał nie mam wielkich nadziei, raczej przeświadczenie że co na być to i tak będzie. Tym razem zabieg wykonany był na niepeknietych dwóch pęcherzykach i bez ovi - zobaczymy 😊
Pozdrawiam gorąco 😉anna1990, Malinka2401, Pat87, Aniulinka lubią tę wiadomość
-
McDa wrote:Hej Dziewczyny 😊wszystkim którym się udało serdecznie gratuluję!!! Za te, które czekają na wszelkiego rodzaju wyniki i rezultaty trzymam kciuki bardzo mocno!
Ja jestem właśnie dwa dni po drugiej IUI i jak już ktoś wspomniał nie mam wielkich nadziei, raczej przeświadczenie że co na być to i tak będzie. Tym razem zabieg wykonany był na niepeknietych dwóch pęcherzykach i bez ovi - zobaczymy 😊
Pozdrawiam gorąco 😉24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
Aniulinka, ja po laparo liczyłam tez na łagodniejszy okres, ale jest wręcz w druga stronę...dodatkowo odczuwam takie ciągniecie z jajników, czego wcześniej nie było, a skrzepy jak były tak są. No ale to bardzo indywidualna sprawa, na wątku laparo czytałam ze wielu dziewczynom ulżyło 😉
Aniulinka lubi tę wiadomość
-
Malinka2401 wrote:Kciuki! Dlaczego bez ovi?
Tak realnie, to chyba dlatego bez zastrzyku bo nasza pani doktor miała urlop 😉 byliśmy na usg 8dc i były dwa pęcherzyki ok 12mm, nasza doktor uznała wtedy ze spróbujemy bez ovi bo "czemu nie, jak najwięcej naturalności "... no i tak zostało. W dniu IUI (13dc)były 2 pęcherzyki 21mm i 22mm niepekniete, a test owu był dodatni, więc zdecydowaliśmy się spróbować. Poprzednie IUI, robiono na peknietych pęcherzykach (moim zdaniem sporo za późno), więc teraz zmiana 😉 -
nick nieaktualnyMcDa wrote:Tak realnie, to chyba dlatego bez zastrzyku bo nasza pani doktor miała urlop 😉 byliśmy na usg 8dc i były dwa pęcherzyki ok 12mm, nasza doktor uznała wtedy ze spróbujemy bez ovi bo "czemu nie, jak najwięcej naturalności "... no i tak zostało. W dniu IUI (13dc)były 2 pęcherzyki 21mm i 22mm niepekniete, a test owu był dodatni, więc zdecydowaliśmy się spróbować. Poprzednie IUI, robiono na peknietych pęcherzykach (moim zdaniem sporo za późno), więc teraz zmiana 😉
-
nick nieaktualnyMcDa wrote:Tak realnie, to chyba dlatego bez zastrzyku bo nasza pani doktor miała urlop 😉 byliśmy na usg 8dc i były dwa pęcherzyki ok 12mm, nasza doktor uznała wtedy ze spróbujemy bez ovi bo "czemu nie, jak najwięcej naturalności "... no i tak zostało. W dniu IUI (13dc)były 2 pęcherzyki 21mm i 22mm niepekniete, a test owu był dodatni, więc zdecydowaliśmy się spróbować. Poprzednie IUI, robiono na peknietych pęcherzykach (moim zdaniem sporo za późno), więc teraz zmiana 😉
U mnie pierwsze iui bez niczego, ale druga wydaje mi sie ze będzie z pregnylem, a taka zamiana 😅
O ile wszystko tam pięknie urośnie.
A no i polecamy jesć ananasa po iui w celu lepszej implantacji, zaszkodzić nie zaszkodzi, a podobno moze pomóc -
Aniulinka wrote:U mnie pierwsze iui bez niczego, ale druga wydaje mi sie ze będzie z pregnylem, a taka zamiana 😅
O ile wszystko tam pięknie urośnie.
A no i polecamy jesć ananasa po iui w celu lepszej implantacji, zaszkodzić nie zaszkodzi, a podobno moze pomóc
Cala w nerwach czekam na wyniki dzisiejszej bety 😬xyz, Pat87, Aniulinka, McDa lubią tę wiadomość
👩:
✘ AZW, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Nadciśnienie
✘ Immunologia
✔ drożne jajowody
✔ AMH 6,30
23.05.2019 - 1 podejście do iui 🤞
03.06.2019 - beta 17,52 🤰
Styczeń 2020 - 👶
29.01.2022 - 1 podejście do iui 🤞
09.02.2022 - beta 70,94 🤰
Październik 2022 - 👶👶
👨: