X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie stymulacje, IUI i testy! ✊✊

Aniulinka, BlackDi, Mevr_A, Pat87, Uda_się! lubią tę wiadomość

24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulinka myśle, ze powinni zrobić laparo przed IVF, ale wiadomo ze tego nie wymusisz 😏Ja do obecnej kliniki przyszłam z nastawieniem na laparo, ale mój lekarz - spec od laparo popukał mi w głowę i zaczął robić specjalistyczne badania pod katem IVF. No i z tych badań wyszło ze jednak operacja wskazana. Z reszta wspominam ja bardzo miło 😋 Dlatego teraz jeszcze próbujemy IUI, bo lekarz wierzy ze mnie naprawił 😂 i się uda. Dziewczyny czerwiec jest nasz 🤩

Aniulinka, Mevr_A lubią tę wiadomość

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od laparoskopii zaczelam - okazalo sie, ze mam endometrioze. Mala, bo doktor powiedziala, ze ciezko ja nawet zakwalifikowac na I stopien, ale jednak jest (byla, bo wycieli :D).

W pierwszym cyklu po laparo mialam robione pierwsze podejscie do IUI.

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po oczyszczeniu z endomendy masz teraz duze szanse! Ja w pierwszym cyklu po laparo leczyłam torbiel, w drugim IUI, trzeci naturals i teraz czwarty oby ostatni

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    No to po oczyszczeniu z endomendy masz teraz duze szanse! Ja w pierwszym cyklu po laparo leczyłam torbiel, w drugim IUI, trzeci naturals i teraz czwarty oby ostatni

Tez wlasnie mialam nadzieje, ze po laparo IUI bedzie wlasciwie formalonoscia, skoro wszystkie wyniki sa w porzadku. Ale potem bylo tylko twarde spotkanie z rzeczywistoscia. Teraz podchodze do tego na spokojnie, raczej bez wiekszej nadziei - wole sie pozytywnie zaskoczyc niz znow niemilo rozczarowac :)

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może teraz już tylko o spokój chodzi, bo stres i nerwy nam nie pomagają 😉

Mevr_A lubi tę wiadomość

• Ewela86 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda_się! wrote:
    Dzis mam 25 dc, plamienie zazwyczaj mam ok 1 dnia przed @ i zawsze zwiastowalo nadchodzacy okres, bol brzucha mam bardzo rzadko, jajnikow to praktycznie wogole nie czuje, moze to zle, ze nie boli? 🙄

25 dc to jeszcze bardzo wcześnie. Tylko się cieszyć, że nic nie boli :) Tym bardziej, że rzadko miewasz bóle brzucha.

6 lat starań o pierwsze dziecko
    niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
    maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
    marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
    wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
    19.02.2019 1 IUI :(
    18.04.2019 2 IUI :(
    10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
    01.2020 - II kreski na teście :) Naturalny cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak myślicie, albo moze miałyście się okazje przekonać, po laparoskopii okres trochę się zmienia, może jest łagodniejszy? Mam problem ze skrzepami, a w ostatnim czasie to aż momentami strach z domu wyjść..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Byłam dziś na wizycie kontrolnej tym razem u siebie w mieście. Mam nadzieję że w końcu trafiłam na jakiegoś fajnego ginekologa. Bynajmniej ten wywarł na m je pozytywnie wrażenie 😁 pęcherzyki pekly. Został tylko jakiś jeden który jeszcze nie pekl. Ciałko żółte jest.. endometrium niby zajebiste. Owulacja w kazdym badz razie byla bo znalazl plyn po pęcherzykach. Kazał zrobić bete w poniedziałek. Co myślicie? Okres mam dostać dopiero w piątek. Czy to coś wykaże już?? Nigdy nie robiłam bety wam powiem bo zawsze nie zdążyłam i czekałam do terminu miesiączki.
    Co ty robić? Żadnym w sumie objawów nie mam ale wiem że to jeszcze za wcześnie bo jutro minie dopiero tydzień od IUI

• Nadzieja77 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was leczy się w Novum w Warszawie lub Bocian Białystok? W poprzedniej klinice mnie olali totalnie zamiast profesjonalizmu to przychodnia osiedlowa...masakra... muszę szybko zmienić, żeby nie było dużych przerw. Jestem po 2 IUI ... Pomóżcie proszę

Starania 4 lata
    38l
    AMH styczeń 2020 1.84 lipiec 2020 0.74
    Nasienie ok
    10.2019 Laparotomia mięśniaków i koagulacja endometriozy
    07.2020 histeroskopia mięśniak novum
    09.2020- NOVUM- ICSI-7 oocytów , 6 zarodków
    ❄❄ 2 dniowe 4.1.1., 4.1.2❄ blastka 3.3.3.
    16.09- I transfer świeży, dwudniowy, czekamy...
    9dpt- beta 1.15 😔 prog. 53,42
    12dpt- beta < 1.1 prog. 23.60 cb 😪
    17.10. FET 4.1.1 3 dniowy❄
    9dpt beta 45.69 prog 34.98
    11 dpt beta 148.20 prog 56.32
    13 dpt beta 291.60 prog 57.36
    16 dpt beta 995.60 prog 39.41
    w57vebkmt12s9uae.png
  • McDa Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 😊wszystkim którym się udało serdecznie gratuluję!!! Za te, które czekają na wszelkiego rodzaju wyniki i rezultaty trzymam kciuki bardzo mocno!
    Ja jestem właśnie dwa dni po drugiej IUI i jak już ktoś wspomniał nie mam wielkich nadziei, raczej przeświadczenie że co na być to i tak będzie. Tym razem zabieg wykonany był na niepeknietych dwóch pęcherzykach i bez ovi - zobaczymy 😊
    Pozdrawiam gorąco 😉

anna1990, Malinka2401, Pat87, Aniulinka lubią tę wiadomość

• Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    McDa wrote:
    Hej Dziewczyny 😊wszystkim którym się udało serdecznie gratuluję!!! Za te, które czekają na wszelkiego rodzaju wyniki i rezultaty trzymam kciuki bardzo mocno!
    Ja jestem właśnie dwa dni po drugiej IUI i jak już ktoś wspomniał nie mam wielkich nadziei, raczej przeświadczenie że co na być to i tak będzie. Tym razem zabieg wykonany był na niepeknietych dwóch pęcherzykach i bez ovi - zobaczymy 😊
    Pozdrawiam gorąco 😉
    Kciuki! Dlaczego bez ovi?

24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulinka, ja po laparo liczyłam tez na łagodniejszy okres, ale jest wręcz w druga stronę...dodatkowo odczuwam takie ciągniecie z jajników, czego wcześniej nie było, a skrzepy jak były tak są. No ale to bardzo indywidualna sprawa, na wątku laparo czytałam ze wielu dziewczynom ulżyło 😉

Aniulinka lubi tę wiadomość

• McDa Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2401 wrote:
    Kciuki! Dlaczego bez ovi?

Tak realnie, to chyba dlatego bez zastrzyku bo nasza pani doktor miała urlop 😉 byliśmy na usg 8dc i były dwa pęcherzyki ok 12mm, nasza doktor uznała wtedy ze spróbujemy bez ovi bo "czemu nie, jak najwięcej naturalności "... no i tak zostało. W dniu IUI (13dc)były 2 pęcherzyki 21mm i 22mm niepekniete, a test owu był dodatni, więc zdecydowaliśmy się spróbować. Poprzednie IUI, robiono na peknietych pęcherzykach (moim zdaniem sporo za późno), więc teraz zmiana 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    McDa wrote:
    Tak realnie, to chyba dlatego bez zastrzyku bo nasza pani doktor miała urlop 😉 byliśmy na usg 8dc i były dwa pęcherzyki ok 12mm, nasza doktor uznała wtedy ze spróbujemy bez ovi bo "czemu nie, jak najwięcej naturalności "... no i tak zostało. W dniu IUI (13dc)były 2 pęcherzyki 21mm i 22mm niepekniete, a test owu był dodatni, więc zdecydowaliśmy się spróbować. Poprzednie IUI, robiono na peknietych pęcherzykach (moim zdaniem sporo za późno), więc teraz zmiana 😉
    To kciuki za moc natury! :)

• McDa Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallagga wrote:
    To kciuki za moc natury! :)

Dokładnie tak 😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    McDa wrote:

U mnie pierwsze iui bez niczego, ale druga wydaje mi sie ze będzie z pregnylem, a taka zamiana 😅
    O ile wszystko tam pięknie urośnie.
    A no i polecamy jesć ananasa po iui :D w celu lepszej implantacji, zaszkodzić nie zaszkodzi, a podobno moze pomóc :D

• Uda_się! Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulinka wrote:
    U mnie pierwsze iui bez niczego, ale druga wydaje mi sie ze będzie z pregnylem, a taka zamiana 😅
    O ile wszystko tam pięknie urośnie.
    A no i polecamy jesć ananasa po iui :D w celu lepszej implantacji, zaszkodzić nie zaszkodzi, a podobno moze pomóc :D
    Ja jadlam ananasa caly tydzien i nie wiem czy to jego zasluga ale udalo sie 😀
    Cala w nerwach czekam na wyniki dzisiejszej bety 😬

xyz, Pat87, Aniulinka, McDa lubią tę wiadomość

👩:
    ✘ AZW, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Nadciśnienie
    ✘ Immunologia
    ✔ drożne jajowody
    ✔ AMH 6,30

23.05.2019 - 1 podejście do iui 🤞
    03.06.2019 - beta 17,52 🤰
    Styczeń 2020 - 👶

29.01.2022 - 1 podejście do iui 🤞
    09.02.2022 - beta 70,94 🤰
    Październik 2022 - 👶👶

👨:
    ✔ bez skazy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda_się! wrote:
    Ja jadlam ananasa caly tydzien i nie wiem czy to jego zasluga ale udalo sie 😀
    Cala w nerwach czekam na wyniki dzisiejszej bety 😬
    I jak tam masz ten wynik 😱😱

• McDa Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zajadam ananasa 😁 mój mąż się tak wkręcil, że kupił mi od razu 3 😂

Pat87, Aniulinka lubią tę wiadomość

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ