X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Uda_się! Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela86 wrote:
    Uda_się! czy oprócz bólu piersi masz plamienie albo ból brzucha jak na okres? Pytanie też do innych dziewczyn :) Mam lekkie plamienie i jutro spodziewam się miesiączki, ale dopóki nie przyjdzie to jest nadzieja. Czy któraś z zaciążonych tak miała, że w dniu spodziewanej miesiączki miała plamienie i ból brzucha i okazało się, że to ciąża?
    Dzis mam 25 dc, plamienie zazwyczaj mam ok 1 dnia przed @ i zawsze zwiastowalo nadchodzacy okres, bol brzucha mam bardzo rzadko, jajnikow to praktycznie wogole nie czuje, moze to zle, ze nie boli? 🙄

👩:
    ✘ AZW, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Nadciśnienie
    ✘ Immunologia
    ✔ drożne jajowody
    ✔ AMH 6,30

23.05.2019 - 1 podejście do iui 🤞
    03.06.2019 - beta 17,52 🤰
    Styczeń 2020 - 👶

29.01.2022 - 1 podejście do iui 🤞
    09.02.2022 - beta 70,94 🤰
    Październik 2022 - 👶👶

👨:
    ✔ bez skazy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda_się! wrote:
    Dzis mam 25 dc, plamienie zazwyczaj mam ok 1 dnia przed @ i zawsze zwiastowalo nadchodzacy okres, bol brzucha mam bardzo rzadko, jajnikow to praktycznie wogole nie czuje, moze to zle, ze nie boli? 🙄

Nic tylko sie cieszyć!!
    Moja koleżanka jest juz w 4 miesiącu ciazy i nic sie nie zmieniło poza lekkim zaokragleniem brzucha i wieczna chęcią spania. Zero innych objawów
    Na pewno jest wszystko w porządku :)

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Troche mnie tu nie bylo, ale widze, ze kilku dziewczynom sie udalo! Gratulacje!!

Od jutra zaczynam znow brac Clo i bierzemy sie znow do roboty i podchodzimy do drugiego IUI.

Martwi mnie tylko to, ze ten cykl mialam ekstremalnie krotki (22 dni), mam nadzieje, ze na wizycie moja doktor bedzie mi w stanie powiedziec co to sie porobilo, bo nie powiem, ale troche mnie to zestresowalo...

Aniulinka lubi tę wiadomość

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ponownie! Mevr _A ja tez zrobiłam sobie przerwę w maju 😉Majowy cykl tez miałam jak na mnie króciótki- może to efekt po clo z poprzedniego miesiąca?? Dziś 1 dzień cyklu, jutro usg dla sprawdzenia czy można zacząć stymulację i od czwartku tez ruszam z clo, także jestem dzień za Tobą 😋 Mam nadzieję, ze tym razem uśmiechnie się do nas szczęście, bo tak szczerze to już zwątpiłam i miałam zamiar odpuścić IUI. Wczoraj byłam już nawet na konsultacji pod kątem IVF, ale mój lekarz tchnął we mnie nowe nadzieje i te 2 ostatnie razy jeszcze spróbujemy IUI. Choć oczywiście liczę na to, ze ten cykl będzie szczęśliwy. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, a szczęściarzom którym się udało serdecznie gratuluję!!

Mevr_A, Pat87, Aniulinka, anna1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ja robię podejście nr 2 :) tylko, że na naturalnym cyklu. Pierwsze usg 10dnia cyklu czyli w następną środę.

Jeśli w tym miesiącu nie zaskoczy robimy przerwę wakacyjną. I bedziemy myśleć co dalej.

Także jestem z Wami 🙏✊✊✊

Mevr_A, Pat87 lubią tę wiadomość

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Hej wszystkim ponownie! Mevr _A ja tez zrobiłam sobie przerwę w maju 😉Majowy cykl tez miałam jak na mnie króciótki- może to efekt po clo z poprzedniego miesiąca?? Dziś 1 dzień cyklu, jutro usg dla sprawdzenia czy można zacząć stymulację i od czwartku tez ruszam z clo, także jestem dzień za Tobą 😋 Mam nadzieję, ze tym razem uśmiechnie się do nas szczęście, bo tak szczerze to już zwątpiłam i miałam zamiar odpuścić IUI. Wczoraj byłam już nawet na konsultacji pod kątem IVF, ale mój lekarz tchnął we mnie nowe nadzieje i te 2 ostatnie razy jeszcze spróbujemy IUI. Choć oczywiście liczę na to, ze ten cykl będzie szczęśliwy. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, a szczęściarzom którym się udało serdecznie gratuluję!!

No to w tym miesiacu mam staraniowa partnerke :D Bede trzymac kciuki!

Ja ogolnie po pierwszej inseminacji stracilam zapal i nadzieje, ale w Belgii (albo przynajmniej w moim szpitalu) sciezka jest dosyc konkretna i malo elastyczna - jesli stwierdzona jest nieplodnosc idiopatyczna, dopiero po 4 probach IUI podchodzi sie do IVF.

No, ale mam nadzieje, ze uda sie wczesniej, a najlepiej juz w czerwcu :D

BlackDi, Aniulinka lubią tę wiadomość

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to uczucie, pierwsza porażka najbardziej boli...Wiem tez jak elastyczna jest w Belgii jest ta ścieżka 😂 bo jesteśmy sąsiadkami 😉 Ja już jestem po czterech podejściach. 3 przed laparoskopią i 1 po. Także jeszcze max 2 i jak się nie uda to na jesieni startuje z IVF, bo latka niestety lecą i psychicznie już coraz trudniej...Ale damy radę i w końcu się uda 🥰

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzięki za kciuki, będziemy szły łeb w łeb 😉

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, Ty tez leczysz sie w Belgii! :) W takim razie u mnie chyba bardzo wierza w IUI, ze poki co nie chca za bardzo rozmawiac o IVF w naszym przypadku.

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A wrote:
    No to w tym miesiacu mam staraniowa partnerke :D Bede trzymac kciuki!

Ja ogolnie po pierwszej inseminacji stracilam zapal i nadzieje, ale w Belgii (albo przynajmniej w moim szpitalu) sciezka jest dosyc konkretna i malo elastyczna - jesli stwierdzona jest nieplodnosc idiopatyczna, dopiero po 4 probach IUI podchodzi sie do IVF.

No, ale mam nadzieje, ze uda sie wczesniej, a najlepiej juz w czerwcu :D

Rownież leczę się w Belgii i również mam takie samo wrażenie..
    Przyznam szczerze, ginekolog kierując mnie tam mówił, że to jest najlepszy szpital w Belgii, ale jakoś tego nie czuje :D chociaż gdyby spojrzeć na liczbę par, które tam mijam.. zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:44

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulinka - w ktorym szpitalu sie leczysz? :)

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A wrote:
    Aniulinka - w ktorym szpitalu sie leczysz? :)

UZ Brussel, a Wy? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:56

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w jakim szpitalu? Ale powiem Wam dziewczyny, ze ja byłam w trzech i wszędzie są tłumy i kolejki... to aż niewiarygodne ze tyle par ma problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    No właśnie w jakim szpitalu? Ale powiem Wam dziewczyny, ze ja byłam w trzech i wszędzie są tłumy i kolejki... to aż niewiarygodne ze tyle par ma problem

Ja sama byłam zaskoczona... Ja poszłam do uz ze wzgledu również na to, że są czesto wizyty, a ten mam najbliżej. Podobno w erasme też jest ok

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Antwerpii, wiec troszkę mi nie po drodze 😋 Ale Twoja klinika podobno taka super, ze nawet z Emiratów przylatują się leczyć ...wiec jesteś w dobrych rękach 😉

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecze sie w ZOL w Genk. Mieszkam w Holandii, zaraz przy granicy z Belgia, a ze nie chcialam sie tu leczyc, to tak naprawde poszlam do szpitala, w ktorym przyjmowala moja ginekolog, bo sie okazalo, ze poza endometrioza, specjalizuje sie tez w leczeniu nieplodnosci. Takze mam pakiet 2 w 1 :D

I tutaj tez tlumy. Dopoki i mnie ten problem nie dotknal, nie zdawalam sobie sprawy, jak wiele osob sie teraz mierzy z nieplodnoscia...

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do schematu działania to przeważnie po 3 nieudanych IUI kierują na laparoskopię, później jeżeli podczas laparo usuną jakaś ,,przeszkodę” to ewentualnie IUI do poprawki , no a potem to już IVF. No ale trzymam za nas wszystkie kciuki , żeby nas ominęła ta przyjemność

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A a Ty masz endometriozę??

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Ja jestem z Antwerpii, wiec troszkę mi nie po drodze 😋 Ale Twoja klinika podobno taka super, ze nawet z Emiratów przylatują się leczyć ...wiec jesteś w dobrych rękach 😉

To samo mi mówili.. i mnóstwo Chińczyków. Zapłakane Panie też widziałam.

Ale do Polski bez dziecka nie wrócę! 😂😂
    troche mnie przeraża, że nie poznałam żadnej dziewczyny ktorej by sie udało zajść z adenomiozą - wyszło mi na rezonansie. Chociaż w uz mówią, że nie ma żadnych badań naukowych które mówią o tym, że adenomioza przeszkadza.
    Ciekawe czy zaproponują mi po 3 IUI laparoskopie czy od razu in vitro 🤷‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    A co do schematu działania to przeważnie po 3 nieudanych IUI kierują na laparoskopię, później jeżeli podczas laparo usuną jakaś ,,przeszkodę” to ewentualnie IUI do poprawki , no a potem to już IVF. No ale trzymam za nas wszystkie kciuki , żeby nas ominęła ta przyjemność

Mam nadzieje ze tak bedzie.
    I mam nadzieję ze czerwiec bedzie nam udany :D 🙏🙏🙏✊

Mevr_A lubi tę wiadomość

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ