Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kto wie, może słusznie wyrwałas się przed szereg 😋i nie będziesz musiała eksperymentować z późniejszym podawaniem pregnylu 😉 życzę Ci tego 😘 Ja już miałam dosyć IUI na pękniętych , straciłam wiarę w ich sens, wiec stwierdziłam ze nie zaszkodzi spróbować inaczej 😂 Ja z ananasem startuje jutro, będzie koktajl śniadaniowy 😍
Aniulinka, Pat87 lubią tę wiadomość
-
Paulas wrote:Ja nawet nie wiem czy pękły. Ovitrelle brałam jakieś 36 godzin przed. Usg miałam tylko przez brzuch i nawet nie wiem czy wtedy widać czy pękły. Taki lekarz
Ja też miałam na niepękniętych, pękły po ok. 18 godzinach. 😜BlackDi, Mallagga lubią tę wiadomość
24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
nick nieaktualny
-
Ja robiłam zastrzyk z Ovitrelle jak pęcherzyki miały po 22mm, inseminacja po 36-38h i obydwa razy w punkt. Przy pierwszej w poczekalni czułam kłucie jak na owulacja, ale pęcherzyki na USG jeszcze były okrągłe. Przy drugiej na USG pęcherzyki miały takie pofalowane brzegi więc były w trakcie pękania.
Trzymam za Was wszystkie kciuki!BlackDi, anka1987, Mallagga, Aniulinka lubią tę wiadomość
-
anka1987 wrote:W piątek mam pierwszą iui. W środę o 23 mam podać sobie ovritelle. Pęcherzyki dzisiaj mają po 16 i 13mm, Endo 8.5. trzymajcie kciuki!! Pozdrawiam ☺️
Hej, też jestem przed pierwszą iui ... już jutro będę podchodzić Ovitrelle właśnie sobie podałam... Tylko u mnie jest to 24 godz przed, zastanawiam sie czy to nie za wcześnie?!anka1987, Nadzieja lubią tę wiadomość
" To nie wiara czyni cuda, lecz ludzie którzy nie stracili wiary!" -
PaniŻuczek wrote:Hej, też jestem przed pierwszą iui ... już jutro będę podchodzić Ovitrelle właśnie sobie podałam... Tylko u mnie jest to 24 godz przed, zastanawiam sie czy to nie za wcześnie?!
PaniŻuczek lubi tę wiadomość
-
anka1987 wrote:A pęcherzyki jakie masz?? Mam nadzieję że dr wie co robi i dobrze podajemy zastrzyk. U mnie są trochę małe bo 16, 13mm , muszą podrosnąć. I ciekawa jestem ile mam będą miały jutro jak podam ovritelle.
Wczoraj na usg jeden pęcherzyk miał 18mm, a drugi 15mm." To nie wiara czyni cuda, lecz ludzie którzy nie stracili wiary!" -
nick nieaktualnyolka_sz wrote:Ja robiłam zastrzyk z Ovitrelle jak pęcherzyki miały po 22mm, inseminacja po 36-38h i obydwa razy w punkt. Przy pierwszej w poczekalni czułam kłucie jak na owulacja, ale pęcherzyki na USG jeszcze były okrągłe. Przy drugiej na USG pęcherzyki miały takie pofalowane brzegi więc były w trakcie pękania.
Trzymam za Was wszystkie kciuki!
Najgorzej że u mnie nie robią podglądu co się dzieje po zastrzyku, czuje bóle brzucha staram się nie zgadywać sama z nich czy to właśnie pęka, czy pękło 🧐 po inseminacji mam jedynie stawiać się po 14stu dniach na krew. No i tyle. Takze czekanie
Buziaki dla Was wszystkich 😊😘 -
BlackDi wrote:Paulas, mi w ogóle w dniu IUI usg nie robią , wiec hmmm żenada 😑 Ale ,,na szczescie’’ od jakiegoś czasu czuje wyraźnie jeśli jest już po, bo ten płyn z pękniętych pęcherzyków mnie podrażnia tak, ze jazda na rowerze, sport czy ❤️ to czysty masochizm 😂 Ja pregnyl wzięłam 25 godzin przed ze względu na to, ze wcześniej nawet po 12 godzinach od zastrzyku pękały 🤨 A w zaleceniach tez miałam 36 😉
Ja tak jakoś na pewno nie czuje tego pęknięcia, za dużo innych odczuć mam w brzuchu 🤣🤣
Po stymulacji bierzesz progesteron? Szukam dziewczyn co mnie jeszcze pociesza, ze po progesterone besins nie kręci im się w głowie i dobrze się czuja. -
Ananas świeży pisały dziewczyny ze 2-3 plastry dziennie. Jak będzie świeży , a nie podpsuty to może się nie zatrujesz 😜 Jeżeli po progesteronu kręci Ci się w głowie, to może poproś o dopochwowy?? Ja progesteronu tym razem nie biorę, podobno mam dobry i nie potrzebuję. Ale wcześniej brałam, właśnie dopochwowy i nic mi nie było, kiedyś tez doustny i bylo ok.
-
nick nieaktualny
-
BlackDi wrote:Ananas świeży pisały dziewczyny ze 2-3 plastry dziennie. Jak będzie świeży , a nie podpsuty to może się nie zatrujesz 😜 Jeżeli po progesteronu kręci Ci się w głowie, to może poproś o dopochwowy?? Ja progesteronu tym razem nie biorę, podobno mam dobry i nie potrzebuję. Ale wcześniej brałam, właśnie dopochwowy i nic mi nie było, kiedyś tez doustny i bylo ok.
Brałam ustny duphaston i luteinę i nic mi nie było. Ale ten to 10 razy mocniejsza dawka i po nim właśnie większość dziewczyn ma zawroty w głowie. A mi lekarz nie badał. Dał tylko i dziękuje -
BlackDi wrote:Paulas to po co Ci 10 razy większa dawka skoro nawet nie wiadomo czy w ogóle potrzebna Ci suplementacja proga? Może wystarczy właśnie zwykła luteina i nie ma co słuchać lekarza 😜
Pewnie wszystkim tak z automatu daje. Żebym właśnie miała pewność, ze to potrzebne i pomoże a nie kolejne leki.