X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam pierwszą iui. W środę o 23 mam podać sobie ovritelle. Pęcherzyki dzisiaj mają po 16 i 13mm, Endo 8.5. trzymajcie kciuki!! Pozdrawiam ☺️

BlackDi, Pat87, PaniŻuczek, Nadzieja, Aniulinka lubią tę wiadomość

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto wie, może słusznie wyrwałas się przed szereg 😋i nie będziesz musiała eksperymentować z późniejszym podawaniem pregnylu 😉 życzę Ci tego 😘 Ja już miałam dosyć IUI na pękniętych , straciłam wiarę w ich sens, wiec stwierdziłam ze nie zaszkodzi spróbować inaczej 😂 Ja z ananasem startuje jutro, będzie koktajl śniadaniowy 😍

Aniulinka, Pat87 lubią tę wiadomość

• Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Ja nawet nie wiem czy pękły. Ovitrelle brałam jakieś 36 godzin przed. Usg miałam tylko przez brzuch i nawet nie wiem czy wtedy widać czy pękły. Taki lekarz

Ja też miałam na niepękniętych, pękły po ok. 18 godzinach. 😜

BlackDi, Mallagga lubią tę wiadomość

24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    W piątek mam pierwszą iui. W środę o 23 mam podać sobie ovritelle. Pęcherzyki dzisiaj mają po 16 i 13mm, Endo 8.5. trzymajcie kciuki!! Pozdrawiam ☺️

Anka, widzę, że chodzisz do Invimedu. W jakim mieście?

• olka_sz Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam zastrzyk z Ovitrelle jak pęcherzyki miały po 22mm, inseminacja po 36-38h i obydwa razy w punkt. Przy pierwszej w poczekalni czułam kłucie jak na owulacja, ale pęcherzyki na USG jeszcze były okrągłe. Przy drugiej na USG pęcherzyki miały takie pofalowane brzegi więc były w trakcie pękania.

Trzymam za Was wszystkie kciuki!

BlackDi, anka1987, Mallagga, Aniulinka lubią tę wiadomość

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • PaniŻuczek Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:

Hej, też jestem przed pierwszą iui ;) ... już jutro będę podchodzić ;) Ovitrelle właśnie sobie podałam... Tylko u mnie jest to 24 godz przed, zastanawiam sie czy to nie za wcześnie?!

anka1987, Nadzieja lubią tę wiadomość

" To nie wiara czyni cuda, lecz ludzie którzy nie stracili wiary!"
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLina wrote:
    Anka, widzę, że chodzisz do Invimedu. W jakim mieście?
    Invimed Poznań

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniŻuczek wrote:
    Hej, też jestem przed pierwszą iui ;) ... już jutro będę podchodzić ;) Ovitrelle właśnie sobie podałam... Tylko u mnie jest to 24 godz przed, zastanawiam sie czy to nie za wcześnie?!
    A pęcherzyki jakie masz?? Mam nadzieję że dr wie co robi i dobrze podajemy zastrzyk. U mnie są trochę małe bo 16, 13mm , muszą podrosnąć. I ciekawa jestem ile mam będą miały jutro jak podam ovritelle.

PaniŻuczek lubi tę wiadomość

• PaniŻuczek Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    A pęcherzyki jakie masz?? Mam nadzieję że dr wie co robi i dobrze podajemy zastrzyk. U mnie są trochę małe bo 16, 13mm , muszą podrosnąć. I ciekawa jestem ile mam będą miały jutro jak podam ovritelle.

Wczoraj na usg jeden pęcherzyk miał 18mm, a drugi 15mm.

" To nie wiara czyni cuda, lecz ludzie którzy nie stracili wiary!"
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka na taka wiadomość właśnie czekałam 🤩 Podbudowalas mnie 😋 Teraz aby dużo cierpliwości i spokoju 😉 A Ty rośnij zdrowo 😘

Malinka2401 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka_sz wrote:
    Ja robiłam zastrzyk z Ovitrelle jak pęcherzyki miały po 22mm, inseminacja po 36-38h i obydwa razy w punkt. Przy pierwszej w poczekalni czułam kłucie jak na owulacja, ale pęcherzyki na USG jeszcze były okrągłe. Przy drugiej na USG pęcherzyki miały takie pofalowane brzegi więc były w trakcie pękania.

Trzymam za Was wszystkie kciuki!

Najgorzej że u mnie nie robią podglądu co się dzieje po zastrzyku, czuje bóle brzucha staram się nie zgadywać sama z nich czy to właśnie pęka, czy pękło 🧐 po inseminacji mam jedynie stawiać się po 14stu dniach na krew. No i tyle. Takze czekanie

Buziaki dla Was wszystkich 😊😘

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Paulas, mi w ogóle w dniu IUI usg nie robią , wiec hmmm żenada 😑 Ale ,,na szczescie’’ od jakiegoś czasu czuje wyraźnie jeśli jest już po, bo ten płyn z pękniętych pęcherzyków mnie podrażnia tak, ze jazda na rowerze, sport czy ❤️ to czysty masochizm 😂 Ja pregnyl wzięłam 25 godzin przed ze względu na to, ze wcześniej nawet po 12 godzinach od zastrzyku pękały 🤨 A w zaleceniach tez miałam 36 😉

Ja tak jakoś na pewno nie czuje tego pęknięcia, za dużo innych odczuć mam w brzuchu 🤣🤣

Po stymulacji bierzesz progesteron? Szukam dziewczyn co mnie jeszcze pociesza, ze po progesterone besins nie kręci im się w głowie i dobrze się czuja.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ananasa po inseminacji jecie takiego świeżego tak po kawałku codziennie? Ja się kiedyś zatrulam ananasem i nie nawiedze nawet zapachu, ale się poświęcę.
    Co jeszcze robicie, stosujecie, żeby zwiększyć szanse?

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas świeży pisały dziewczyny ze 2-3 plastry dziennie. Jak będzie świeży , a nie podpsuty to może się nie zatrujesz 😜 Jeżeli po progesteronu kręci Ci się w głowie, to może poproś o dopochwowy?? Ja progesteronu tym razem nie biorę, podobno mam dobry i nie potrzebuję. Ale wcześniej brałam, właśnie dopochwowy i nic mi nie było, kiedyś tez doustny i bylo ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn pisała też, że ten ananas to przez tydzień, nie dłużej. I koniecznie świeży, nie z puszki.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Ananas świeży pisały dziewczyny ze 2-3 plastry dziennie. Jak będzie świeży , a nie podpsuty to może się nie zatrujesz 😜 Jeżeli po progesteronu kręci Ci się w głowie, to może poproś o dopochwowy?? Ja progesteronu tym razem nie biorę, podobno mam dobry i nie potrzebuję. Ale wcześniej brałam, właśnie dopochwowy i nic mi nie było, kiedyś tez doustny i bylo ok.

Brałam ustny duphaston i luteinę i nic mi nie było. Ale ten to 10 razy mocniejsza dawka i po nim właśnie większość dziewczyn ma zawroty w głowie. A mi lekarz nie badał. Dał tylko i dziękuje

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas to po co Ci 10 razy większa dawka skoro nawet nie wiadomo czy w ogóle potrzebna Ci suplementacja proga? Może wystarczy właśnie zwykła luteina i nie ma co słuchać lekarza 😜

• agusza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam iui na niepękniętym pęcherzyku 23mm. Ovitrelle dokładnie 24h przed iui. Teraz już 12tc :)

Pat87, PaniŻuczek, anka1987 lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Paulas to po co Ci 10 razy większa dawka skoro nawet nie wiadomo czy w ogóle potrzebna Ci suplementacja proga? Może wystarczy właśnie zwykła luteina i nie ma co słuchać lekarza 😜

Pewnie wszystkim tak z automatu daje. Żebym właśnie miała pewność, ze to potrzebne i pomoże a nie kolejne leki.

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Agusza, cudnie 🥰 Oby i u mnie ten schemat na niepeknietym się sprawdził tak jak u Was 😋

agusza, PaniŻuczek lubią tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ