Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie w rodzinie wiedzą wszyscy najbliżsi, tz. rodzice obu stron, moje dwie młodsze siostry i dziadkowie męża - choć Ci ostatni to raczej nie łapią za bardzo, tyle tylko że "się leczymy". Nasza "bezplodnosc" dała nam wiele informacji na temat relacji rodzinnych, w jak najbardziej pozytywnym sensie. Od początku o wszystkim rozmawialiśmy i bliscy byli na bieżąco co u nas. Kiedy przyczynę zdiagnozowano we mnie (obecnie wszystko w normie) teściowie powiedzieli ze jestem jak ich córka i co by nie było i tak mnie kochają. Kiedy okazało się że mąż ma nikłe szanse na zdrowe plemniki, moi rodzice postapili równie pięknie. Nigdy żadnemu z nas nikt nie pozwolił odczuć, że jest w ogóle jakąś "wina". Wszyscy nas wspierają, ale nie wypytuja, nie są nachalni. Nawet jak przedstawiliśmy cały plan działania, łącznie z opcjami adopcji, anonimowego dawcy, adopcji komórek i invitro, rodzice zgodnie stwierdzili że to tylko nasz wybór i nasze możliwości, oni będą kochać każde dziecko ktore im przedstawimy jakkolwiek ono przyjdzie na świat. Mając taka rodzinę wiem że przetrwamy wszystko 😁
Mevr_A, Aniulinka, anka1987, Pat87, anissima, Natka17, agusza, Nadzieja, Wesoła_Muminka lubią tę wiadomość
-
McDa ale masz fajna rodzinkę! Szacun dla nich bo to mądrzy ludzie
A tak dla poprawy humoru to tekst na płodność jaki usłyszałam od własnej matki:
"Wiesz ja się z ojcem o Ciebie tez staraliśmy dwa lata i już robilo się nerwowo. Dupa do góry itd... a kiedyś mnie ojciec w lesie dorwał przy drzewie i jak przestałam myśleć o ciąży, a bałam się żeby nas ktoś nie znalazł to właśnie wtedy się udało"
Także jestem człowiek lasu polecam spacery i plener HahaAngela, Mallagga, Pat87, Aniulinka, Mevr_A, Natka17, Nadzieja, Wesoła_Muminka, McDa lubią tę wiadomość
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
McDa, wspaniałą masz rodzinę! 😀
U mnie wie moja mama, która w miarę możliwości wspomaga nas finansowo. I na którą zawsze mogę liczyć.
Reszcie rodziny nie mówiliśmy, bo nie chcemy żeby zbyt dużo osób wiedziało. Teściowej nic nie mówiliśmy, bo już według niej moją winą jest, że z nią nie mieszkamy, że remontujemy parter u moich rodziców. Jakby usłyszała, że mamy problem z zajściem w ciążę to dopiero bym się nasłuchała. 😕
Wiedzą tylko nieliczni nasi znajomi, którzy pięknie nas wspierają i motywują do dalszej walki. ❤️Wesoła_Muminka, McDa lubią tę wiadomość
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
In vitro🍀
Gyncentrum
I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
Histeroskopia ok.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Klinika Bocian
II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
2023 Transfer 6 💔
IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius
18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔 -
Bardzo Wam dziękuję dziewczynki za ciepłe słowa 😚 to prawda że rodzine mam wspaniałą i... o ile swoją znam od urodzenia i wiem że mogę zawsze na nich liczyć, o tyle, nawet nie snilam, że "trafią" mi się tak wspaniali teściowie, nowocześni, taktowni i kochający.
Ale rady Twojej mamy Ewa89_89 też wypróbuje 😉
Pat87 najważniejsze to mieć blisko siebie ludzi którzy potrafią wesprzeć, a czy to rodzina czy znajomi to już nieistotne.Pat87, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
-
McDa - trzymam kciuki!! Ktora to proba?
anka1987 - u nas mowia, zeby nie wspolzyc 2 dni przed iui. Ostatnio mielismy pleminiki ponad tygodniowe i wszystko bylo z nimi okanka1987 lubi tę wiadomość
-
BlackDi, trzymam mocno kciuki za udaną IUI ❤️❤️
McDa, koniecznie daj znać co z betą❤️
A ja nie dość, że mam małego doła po kolejnej nieudanej inseminacji, to jeszcze jak już mi @ przyszła w czwartek, to już w sobotę wieczorem się skończyła. W niedzielę tylko plamienia miałam. I teraz czy coś mi się przybłędało czy co.
A teraz nie mam kiedy do lekarza się umówić 😕BlackDi lubi tę wiadomość
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
In vitro🍀
Gyncentrum
I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
Histeroskopia ok.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Klinika Bocian
II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
2023 Transfer 6 💔
IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius
18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔 -
Dziewczyny jestem nowa w tym wątku, wczoraj po inseminacji pierwszej. Nie wiem sama czy u mnie to się sprawdzi, wyniki męża idealne, ja po laparoskopii jajowodu drożne, zrostów nie było, mała endometrioza.
Wieczorem mam brać progesterone besins. Prześledziłam kilka stron i kilka z Wam pisało, ze złe się po nim czułyście. Rzeczywiście dużo z Was miało takie kiepskie samopoczucie i zawroty głowy - tych boje się najbardziej.
Mam dawkę 100 mg - dwa razy dziennie i chyba doustnie, bo nic nie mówił lekarz ani pielęgniarka, że dopochwowo. Brałam wcześniej luteinę i duphaston i czułam się super, ale to chyba są mniejsze dawki. -
nick nieaktualnyMcDa wrote:Niestety w moim beznadziejnym laboratorium wyniki dopiero jutro po 12 😞ale zadzwonię przed zamknięciem czy może akurat nie będę już
Ojaaaaa, jak oni mogą nas tak wszystkie trzymać w napięciu!!! :d
W takim razie kciuki dalej zaciśnięte!! -
Dziewczynki!!!!! Beta właśnie odebrana i 100,8mlU/ml 😍😍😍😍♥️😁😁😁😁😁 Teraz to dopiero się boję, brzuch od rana mnie boli jak na @, ale chyba już mogę się cieszyć? Boże nie wierzę! Jesteśmy najszczesliwsi!!! Mąż skacze po mieszkaniu, a ja wpatruje się w kartkę z laboratorium 🤩
Aniulinka, Mallagga, BlackDi, Paulas, olka_sz, Pat87, Aniamaluch, Mevr_A, justa12345, agusza, Nadzieja, xyz, kasiasiasia28, usia1986, Ewela86, Marta93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMcDa wrote:Dziewczynki!!!!! Beta właśnie odebrana i 100,8mlU/ml 😍😍😍😍♥️😁😁😁😁😁 Teraz to dopiero się boję, brzuch od rana mnie boli jak na @, ale chyba już mogę się cieszyć? Boże nie wierzę! Jesteśmy najszczesliwsi!!! Mąż skacze po mieszkaniu, a ja wpatruje się w kartkę z laboratorium 🤩
Aaaaaaaaa
Dałaś mi nadzieje, bo u mnie w piątek była druga iui, nie wiem dlaczego myslalam ze drugie nigdy nie wychodzą
Tak bardzo sie ciesze, szczęście nie do opisania.
Dbaj o siebie 😘McDa lubi tę wiadomość
-
McDa wrote:Dziewczynki!!!!! Beta właśnie odebrana i 100,8mlU/ml 😍😍😍😍♥️😁😁😁😁😁 Teraz to dopiero się boję, brzuch od rana mnie boli jak na @, ale chyba już mogę się cieszyć? Boże nie wierzę! Jesteśmy najszczesliwsi!!! Mąż skacze po mieszkaniu, a ja wpatruje się w kartkę z laboratorium 🤩
McDa lubi tę wiadomość
starania od 06.2017 r.
AMH - 2,23
LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
problem męski - żylaki powrózka nasiennego
18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
-
nick nieaktualnyMcDa wrote:Dziewczynki!!!!! Beta właśnie odebrana i 100,8mlU/ml 😍😍😍😍♥️😁😁😁😁😁 Teraz to dopiero się boję, brzuch od rana mnie boli jak na @, ale chyba już mogę się cieszyć? Boże nie wierzę! Jesteśmy najszczesliwsi!!! Mąż skacze po mieszkaniu, a ja wpatruje się w kartkę z laboratorium 🤩
McDa lubi tę wiadomość