Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cudowna historia która podnosi na duchu ;* sKoda że musiałaś tyle przejść ale najważniejsze że się udało. Gratulacjeusia1986 wrote:Hej dawno mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim❤ czytam Was co jakiś czas i kibicuję.
Niektóre z Was pamiętają moją walkę o dziecko po 12 latach od pierwszego porodu i 6 latach starań o drugi cud.
2 i nieudana iui była dla mnie ciosem w plecy. Po załamaniu i długich rozmowach z mężem podjęliśmy decyzję że mamy córkę która potrzebuje mamy która będzie w pełni sił, nie załamana,nie płacząca.
Nigdy więcej nie podeszlismy do iui bo nie tylko ja cierpialam. Cierpiał Mąż który zawsze mnie podnosił i rodzina która zaakceptowała że jest nas tylko i az troje ale nigdy nie przestała wierzyć.
Przestaliśmy chodzić do lekarzy, poinformowalismy lekarza prowadzącego że rezygnujemy, zostawiłam leki i znów zaczęliśmy cieszyc się sobą tak jak przed laty ,bez zegarka w ręku,kalendarza, terminów, tabletek i zastrzykow . Skończył się stres,nerwy,depresja,walka i wyrzuty . Znów zaczęłam żyć i cieszyć się tylko tym co mam
Dziś jestem w 8 tyg ciąży.
W ciąży w którą zaszłam naturalnie. Bez leków i żadnej pomocy. Lekarze są w szoku a my do dziś nie przestajemy wierzyć. Pomimo małych komplikacji wszystko musi skończyć się szczęśliwie.
. Wierzę i w Was ❤27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Aha. Mi mówiła że jutro na wizycie jak się okaże że ovu była to na pewno mi da dla świętego spokoju mimo że mój jest dobry.Staraczka_2018 wrote:Pani dr mówiła ze według najnowszych wytycznych po Iui nie trzeba brać progesteronu ale dla samej siebie żebym była spokojniejsza mogę brać duphaston 2x1 od 18-25 dc27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Czyli też jeszcze nie był pekniety. U mnie od ovitrelle minęło tylko 24 godz.elamela wrote:Szczerze to nawet nie wiem, w środę jak byłam na monitoringu to miał ok 18mm, wzięłam w środę wieczór ovitrel i w piątek do południa miałam zabieg i tego samego dnia przed zabieg jeszcze jeden monitoring a lekarz powiedział, że pęcherzyk bardzo ładny, endometrium też i że robimy IUI27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
nick nieaktualnyUsia super wieści!usia1986 wrote:Hej dawno mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim❤ czytam Was co jakiś czas i kibicuję.
Niektóre z Was pamiętają moją walkę o dziecko po 12 latach od pierwszego porodu i 6 latach starań o drugi cud.
2 i nieudana iui była dla mnie ciosem w plecy. Po załamaniu i długich rozmowach z mężem podjęliśmy decyzję że mamy córkę która potrzebuje mamy która będzie w pełni sił, nie załamana,nie płacząca.
Nigdy więcej nie podeszlismy do iui bo nie tylko ja cierpialam. Cierpiał Mąż który zawsze mnie podnosił i rodzina która zaakceptowała że jest nas tylko i az troje ale nigdy nie przestała wierzyć.
Przestaliśmy chodzić do lekarzy, poinformowalismy lekarza prowadzącego że rezygnujemy, zostawiłam leki i znów zaczęliśmy cieszyc się sobą tak jak przed laty ,bez zegarka w ręku,kalendarza, terminów, tabletek i zastrzykow . Skończył się stres,nerwy,depresja,walka i wyrzuty . Znów zaczęłam żyć i cieszyć się tylko tym co mam
W ciąży w którą zaszłam naturalnie. Bez leków i żadnej pomocy. Lekarze są w szoku a my do dziś nie przestajemy wierzyć. Pomimo małych komplikacji wszystko musi skończyć się szczęśliwie.
. Wierzę i w Was ❤
Ja też już jakiś czas temu Wam pisałam. Dziś jestem w 11 tygodniu. Kolejne usg pokazują że udało się kilka dni przed IV IUI. Pomimo że nie wierzę w blokadę psychiczną...to udało się w miesiącu kiedy 100% uwagi miałam na innym temacie... Dziewczyny wierzę w Was wszystkie;) Staraliśmy się dwa lata...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 09:17
Pat87, olka_sz, iMonia, happilyeverafter, Karola25, Wesoła_Muminka lubią tę wiadomość
-
A może któraś z Was miała styczność z dr Przybycień w Tarnowie albo Krakowie? Jakieś opinie ?Starania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018.
11.2018 - HSG z kontrastem, histeroskopia - niedrożność lewego jajowodu.
04.2019 - AMH 4,52
05.2019 - 1 IUI X
07.2019 - 2 IUI X
09.2019 - zmiana lekarza
09.2019 - Mutacja genu MTHFR C677T - w układzie heterozygotycznym.
01.2020 - laparoskopia - ogniska endometriozy w więzadłach krzyżowych i lewym jajniku - 1 st. endometriozy, oba jajowody drożne
03.2020 - pierwszy cykl po laparoskopii z pozytywną betą - niestety ciąża biochemiczna -
Alexandra88 wrote:IMonia krew oddana ?
ajjj trzymam kciuki za piękny przyrost 
Staraczka 2018 - ja tez przed samym zabiegiem iui nie miałam monitoringu i żałuje, teraz jak będziemy podchodzić to się upre na to.
U mnie dzisiaj w nocy przyszła @ , ale niestety w tym miesiącu nie podejdziemy do iui bo my mamy urlop, a później moja lekarka idzie na urlop. Wiec w tym miesiącu staramy się naturalnie
tak byłam rano wyniki po 14 powinny być i zaraz wam napisze co i jak wyszło
Trzymam kciuki za wakacyjne figle
Pat87, Angela lubią tę wiadomość
1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
zaglądam tutaj od czasu do czasu by sprawdzić czy coś rusza u znajomej ekipy i takie piękne wieści! rośnijcie zdrowo! gratulacje!usia1986 wrote:Hej dawno mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim❤ czytam Was co jakiś czas i kibicuję.
. Wierzę i w Was ❤
Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019
))
Emilka 03.11.2019
)) -
nick nieaktualny
-
usia1986 wrote:Hej dawno mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim❤ czytam Was co jakiś czas i kibicuję.
. Wierzę i w Was ❤
Usia ogromne gratulacje! Czytam to ze łzami w oczach i wierzę, że cuda się zdarzają
6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście
Naturalny cud 
-
Powtórzyłam bete 210,9 mlU/ml
uff
Pat87, Imari, Mallagga, Karola25, gosia.czar, Wesoła_Muminka, happilyeverafter, olka_sz, Alexandra88, agusza lubią tę wiadomość
1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
Piękna beta❤️❤️iMonia wrote:Powtórzyłam bete 210,9 mlU/ml
uff
iMonia lubi tę wiadomość
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
Gyncentrum/Bocian
2020-2024 - 4IVF - 7 FET - 1 cb 💔.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius dr GM❤️🍀
18.04.2024 - FET 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
Zespół fosfolipidowy-ok, LCT 23% 👎
23.09.2024 - FET 9 - AZ(2) 💔
25.11.2024 - laparotomia - usunięcie mięśniaka
14.04.2025 - FET 10 - AZ(3) 5AA💔
Naturalls 🥹
26.07 32dc⏸️ beta 1756,60
7+1 1,07cm, jest 💓
8+4 crl 2,20cm 💓
10+4 crl 3,94cm 💓
12+0 prenatalne, wszystko ok, ryzyka niskie ❤️
15+4, FeliaTest, zdrowa 🩷
Rośnij Kruszyno❤️🥹🍀

-
Dziewczyny
ale się rozpisałyście, nie nadąrzam czytać!! co raz fajniejsze to nasze forum 
Przede wszytskim Pat bardzo współczuje, Kochana jesteśmy z Tobą, musisz teraz być dzielna i szybko postawić sobie nowy cel :* Koniecznie zrób AMH, FSH i LH (najlepiej 2-3 dc) bo może się okazać że rezerwa Ci spada, a jak w USG jest dużo pęcherzyków?
Usia i Imari, wow gratulacje, dzięki Waszym historiom nasze serca rosną, życzę zdrówka i raportujcie co u Was
Gosia i Monia, jak się czujecie? Jakieś objawy ciążowe? Monia jak beta, powtarzałaś?
Co do iui, to ja np miała na pękniętym pęcherzyku (sztuk 1) i umnie sama dr mówiła ze to ryzyk fizyk bo mogło pęknąć 1-2 wcześniej (ale to już wina poprzedniej dr że chyba źle pęcherzyk zmierzyła nie wiem) i to była nasza decyzja że próbujemy. Natomiast ja miałam monitoring przed iui właśnie po to aby zobaczyć co i jak. Co do nasienia to ja np pod mikroskopem jak lekarz sprawdzała nie widziałam żeby tam się cokolwiek ruszało, w ogóle widziałam jakąs 1 kropkę i ze 2 frędzle, serio, o to tyle huku?
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Mallagga wrote:Dziewczynki cos mnie bierze a iui zaplanowane na piatek, wszystko idealnie a tu taki klops. Jak sie ratowac? Narazie herbatę z miodem mam i odpiczynek...
Mallaga, mnie też gardło bolało jak iui miałam, ale brałam tylko Isle bo to łagodny środek. Spróbuj może gomowe sposoby - miód, cytryna, imbir, maliny, syrok z cebuli i czosnku - słyszalamże ssiwetny ale sama nigdy nie robiłam. Życzę zdrówka :*2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
nick nieaktualnySyrop z cebuli juz sie robihappilyeverafter wrote:Mallaga, mnie też gardło bolało jak iui miałam, ale brałam tylko Isle bo to łagodny środek. Spróbuj może gomowe sposoby - miód, cytryna, imbir, maliny, syrok z cebuli i czosnku - słyszalamże ssiwetny ale sama nigdy nie robiłam. Życzę zdrówka :*

Dobrze ze wolne to moge odpoczywac i pic cieplutkie, mysle ze bedzie dobrze 💪 -
happilyeverafter
Cały czas jestem zmęczona i śpiąca. Bóle brzucha nadal występują. Jutro powtarzam Hcg, a w piątek kolejna wizyta u lekarza. -
Świetnie 😃 gratulacjeiMonia wrote:Powtórzyłam bete 210,9 mlU/ml
uff
iMonia lubi tę wiadomość
27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Chodziło mi o to że po pierwszej iui tego nie było w ogóle w macicy widać i kilka innych czynników przez które wydaje mi się za ta iui mogła być źle przeprowadzona. Wczoraj odrazy było widać na USG takie kropki. Mnie to na przykład uspokoiło bo był problem z włożeniem cewnika przez szyjkę macicy i myślałam że inseminacja będzie przerwanahappilyeverafter wrote:Dziewczyny
ale się rozpisałyście, nie nadąrzam czytać!! co raz fajniejsze to nasze forum 
Przede wszytskim Pat bardzo współczuje, Kochana jesteśmy z Tobą, musisz teraz być dzielna i szybko postawić sobie nowy cel :* Koniecznie zrób AMH, FSH i LH (najlepiej 2-3 dc) bo może się okazać że rezerwa Ci spada, a jak w USG jest dużo pęcherzyków?
Usia i Imari, wow gratulacje, dzięki Waszym historiom nasze serca rosną, życzę zdrówka i raportujcie co u Was
Gosia i Monia, jak się czujecie? Jakieś objawy ciążowe? Monia jak beta, powtarzałaś?
Co do iui, to ja np miała na pękniętym pęcherzyku (sztuk 1) i umnie sama dr mówiła ze to ryzyk fizyk bo mogło pęknąć 1-2 wcześniej (ale to już wina poprzedniej dr że chyba źle pęcherzyk zmierzyła nie wiem) i to była nasza decyzja że próbujemy. Natomiast ja miałam monitoring przed iui właśnie po to aby zobaczyć co i jak. Co do nasienia to ja np pod mikroskopem jak lekarz sprawdzała nie widziałam żeby tam się cokolwiek ruszało, w ogóle widziałam jakąs 1 kropkę i ze 2 frędzle, serio, o to tyle huku?
27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1%