Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
usia1986 wrote:Hej dawno mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim❤ czytam Was co jakiś czas i kibicuję.
Niektóre z Was pamiętają moją walkę o dziecko po 12 latach od pierwszego porodu i 6 latach starań o drugi cud.
2 i nieudana iui była dla mnie ciosem w plecy. Po załamaniu i długich rozmowach z mężem podjęliśmy decyzję że mamy córkę która potrzebuje mamy która będzie w pełni sił, nie załamana,nie płacząca.
Nigdy więcej nie podeszlismy do iui bo nie tylko ja cierpialam. Cierpiał Mąż który zawsze mnie podnosił i rodzina która zaakceptowała że jest nas tylko i az troje ale nigdy nie przestała wierzyć.
Przestaliśmy chodzić do lekarzy, poinformowalismy lekarza prowadzącego że rezygnujemy, zostawiłam leki i znów zaczęliśmy cieszyc się sobą tak jak przed laty ,bez zegarka w ręku,kalendarza, terminów, tabletek i zastrzykow . Skończył się stres,nerwy,depresja,walka i wyrzuty . Znów zaczęłam żyć i cieszyć się tylko tym co mam
Dziś jestem w 8 tyg ciąży.
W ciąży w którą zaszłam naturalnie. Bez leków i żadnej pomocy. Lekarze są w szoku a my do dziś nie przestajemy wierzyć. Pomimo małych komplikacji wszystko musi skończyć się szczęśliwie.
. Wierzę i w Was ❤27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Staraczka_2018 wrote:Pani dr mówiła ze według najnowszych wytycznych po Iui nie trzeba brać progesteronu ale dla samej siebie żebym była spokojniejsza mogę brać duphaston 2x1 od 18-25 dc27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
elamela wrote:Szczerze to nawet nie wiem, w środę jak byłam na monitoringu to miał ok 18mm, wzięłam w środę wieczór ovitrel i w piątek do południa miałam zabieg i tego samego dnia przed zabieg jeszcze jeden monitoring a lekarz powiedział, że pęcherzyk bardzo ładny, endometrium też i że robimy IUI27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
nick nieaktualnyusia1986 wrote:Hej dawno mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim❤ czytam Was co jakiś czas i kibicuję.
Niektóre z Was pamiętają moją walkę o dziecko po 12 latach od pierwszego porodu i 6 latach starań o drugi cud.
2 i nieudana iui była dla mnie ciosem w plecy. Po załamaniu i długich rozmowach z mężem podjęliśmy decyzję że mamy córkę która potrzebuje mamy która będzie w pełni sił, nie załamana,nie płacząca.
Nigdy więcej nie podeszlismy do iui bo nie tylko ja cierpialam. Cierpiał Mąż który zawsze mnie podnosił i rodzina która zaakceptowała że jest nas tylko i az troje ale nigdy nie przestała wierzyć.
Przestaliśmy chodzić do lekarzy, poinformowalismy lekarza prowadzącego że rezygnujemy, zostawiłam leki i znów zaczęliśmy cieszyc się sobą tak jak przed laty ,bez zegarka w ręku,kalendarza, terminów, tabletek i zastrzykow . Skończył się stres,nerwy,depresja,walka i wyrzuty . Znów zaczęłam żyć i cieszyć się tylko tym co mam
W ciąży w którą zaszłam naturalnie. Bez leków i żadnej pomocy. Lekarze są w szoku a my do dziś nie przestajemy wierzyć. Pomimo małych komplikacji wszystko musi skończyć się szczęśliwie.
. Wierzę i w Was ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 09:17
Pat87, olka_sz, iMonia, happilyeverafter, Karola25, Wesoła_Muminka lubią tę wiadomość
-
A może któraś z Was miała styczność z dr Przybycień w Tarnowie albo Krakowie? Jakieś opinie ?Starania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018.
11.2018 - HSG z kontrastem, histeroskopia - niedrożność lewego jajowodu.
04.2019 - AMH 4,52
05.2019 - 1 IUI X
07.2019 - 2 IUI X
09.2019 - zmiana lekarza
09.2019 - Mutacja genu MTHFR C677T - w układzie heterozygotycznym.
01.2020 - laparoskopia - ogniska endometriozy w więzadłach krzyżowych i lewym jajniku - 1 st. endometriozy, oba jajowody drożne
03.2020 - pierwszy cykl po laparoskopii z pozytywną betą - niestety ciąża biochemiczna -
Alexandra88 wrote:IMonia krew oddana ? ajjj trzymam kciuki za piękny przyrost
Staraczka 2018 - ja tez przed samym zabiegiem iui nie miałam monitoringu i żałuje, teraz jak będziemy podchodzić to się upre na to.
U mnie dzisiaj w nocy przyszła @ , ale niestety w tym miesiącu nie podejdziemy do iui bo my mamy urlop, a później moja lekarka idzie na urlop. Wiec w tym miesiącu staramy się naturalnie
tak byłam rano wyniki po 14 powinny być i zaraz wam napisze co i jak wyszło
Trzymam kciuki za wakacyjne figlePat87, Angela lubią tę wiadomość
1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
usia1986 wrote:Hej dawno mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim❤ czytam Was co jakiś czas i kibicuję.
. Wierzę i w Was ❤Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualny
-
. Wierzę i w Was ❤
Usia ogromne gratulacje! Czytam to ze łzami w oczach i wierzę, że cuda się zdarzają6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud -
Powtórzyłam bete 210,9 mlU/ml uff
Pat87, Imari, Mallagga, Karola25, gosia.czar, Wesoła_Muminka, happilyeverafter, olka_sz, Alexandra88, agusza lubią tę wiadomość
1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
iMonia wrote:Powtórzyłam bete 210,9 mlU/ml uff
iMonia lubi tę wiadomość
🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
In vitro🍀
Gyncentrum
I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
Histeroskopia ok.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Klinika Bocian
II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
2023 Transfer 6 💔
IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius
18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔 -
Dziewczyny ale się rozpisałyście, nie nadąrzam czytać!! co raz fajniejsze to nasze forum
Przede wszytskim Pat bardzo współczuje, Kochana jesteśmy z Tobą, musisz teraz być dzielna i szybko postawić sobie nowy cel :* Koniecznie zrób AMH, FSH i LH (najlepiej 2-3 dc) bo może się okazać że rezerwa Ci spada, a jak w USG jest dużo pęcherzyków?
Usia i Imari, wow gratulacje, dzięki Waszym historiom nasze serca rosną, życzę zdrówka i raportujcie co u Was
Gosia i Monia, jak się czujecie? Jakieś objawy ciążowe? Monia jak beta, powtarzałaś?
Co do iui, to ja np miała na pękniętym pęcherzyku (sztuk 1) i umnie sama dr mówiła ze to ryzyk fizyk bo mogło pęknąć 1-2 wcześniej (ale to już wina poprzedniej dr że chyba źle pęcherzyk zmierzyła nie wiem) i to była nasza decyzja że próbujemy. Natomiast ja miałam monitoring przed iui właśnie po to aby zobaczyć co i jak. Co do nasienia to ja np pod mikroskopem jak lekarz sprawdzała nie widziałam żeby tam się cokolwiek ruszało, w ogóle widziałam jakąs 1 kropkę i ze 2 frędzle, serio, o to tyle huku?2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
Mallagga wrote:Dziewczynki cos mnie bierze a iui zaplanowane na piatek, wszystko idealnie a tu taki klops. Jak sie ratowac? Narazie herbatę z miodem mam i odpiczynek...
Mallaga, mnie też gardło bolało jak iui miałam, ale brałam tylko Isle bo to łagodny środek. Spróbuj może gomowe sposoby - miód, cytryna, imbir, maliny, syrok z cebuli i czosnku - słyszalamże ssiwetny ale sama nigdy nie robiłam. Życzę zdrówka :*2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
nick nieaktualnyhappilyeverafter wrote:Mallaga, mnie też gardło bolało jak iui miałam, ale brałam tylko Isle bo to łagodny środek. Spróbuj może gomowe sposoby - miód, cytryna, imbir, maliny, syrok z cebuli i czosnku - słyszalamże ssiwetny ale sama nigdy nie robiłam. Życzę zdrówka :*
Dobrze ze wolne to moge odpoczywac i pic cieplutkie, mysle ze bedzie dobrze 💪 -
happilyeverafter
Cały czas jestem zmęczona i śpiąca. Bóle brzucha nadal występują. Jutro powtarzam Hcg, a w piątek kolejna wizyta u lekarza. -
iMonia wrote:Powtórzyłam bete 210,9 mlU/ml uff
iMonia lubi tę wiadomość
27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
happilyeverafter wrote:Dziewczyny ale się rozpisałyście, nie nadąrzam czytać!! co raz fajniejsze to nasze forum
Przede wszytskim Pat bardzo współczuje, Kochana jesteśmy z Tobą, musisz teraz być dzielna i szybko postawić sobie nowy cel :* Koniecznie zrób AMH, FSH i LH (najlepiej 2-3 dc) bo może się okazać że rezerwa Ci spada, a jak w USG jest dużo pęcherzyków?
Usia i Imari, wow gratulacje, dzięki Waszym historiom nasze serca rosną, życzę zdrówka i raportujcie co u Was
Gosia i Monia, jak się czujecie? Jakieś objawy ciążowe? Monia jak beta, powtarzałaś?
Co do iui, to ja np miała na pękniętym pęcherzyku (sztuk 1) i umnie sama dr mówiła ze to ryzyk fizyk bo mogło pęknąć 1-2 wcześniej (ale to już wina poprzedniej dr że chyba źle pęcherzyk zmierzyła nie wiem) i to była nasza decyzja że próbujemy. Natomiast ja miałam monitoring przed iui właśnie po to aby zobaczyć co i jak. Co do nasienia to ja np pod mikroskopem jak lekarz sprawdzała nie widziałam żeby tam się cokolwiek ruszało, w ogóle widziałam jakąs 1 kropkę i ze 2 frędzle, serio, o to tyle huku?27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1%