Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeśli nam się teraz nie uda pierwsza IUI to zapytamy się lekarza, co dalej i to on zdecyduje czy brniemy jeszcze kilka razy czy przygotowujeny się do ivf. Na razie nie myślimy z mężem o ivf, ale życie pokaże. Na pewno nie będę naciskać na lekarza na kolejne i kolejne inseminacje, ponieważ to on ocenia moje szanse z medycznego punktu widzenia.
Noc miałam dzisiaj spokojna w porównaniu do tej z wtorku na środę, tzn. Podbrzusze odpuściło, za to dzisiaj czuje się jak na grypę żołądkowa. Są to dość dziwne i niespotykane jak dotąd dla mnie objawy, o których w razie niepowodzenia muszę powiedzieć lekarzowi. Póki, co czekam do soboty, opalam się na słoneczku i żyje nadzieja 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 13:19
Monia1990tiger, happilyeverafter, Pat87 lubią tę wiadomość
-
Wersu i Karola ... przykro bardzo 😢
Karola25 lubi tę wiadomość
1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
Wesoła_Muminka wrote:Jeśli nam się teraz nie uda pierwsza IUI to zapytamy się lekarza, co dalej i to on zdecyduje czy brniemy jeszcze kilka razy czy przygotowujeny się do ivf. Na razie nie myślimy z mężem o ivf, ale życie pokaże. Na pewno nie będę naciskać na lekarza na kolejne i kolejne inseminacje, ponieważ to on ocenia moje szanse z medycznego punktu widzenia.
Noc miałam dzisiaj spokojna w porównaniu do tej z wtorku na środę, tzn. Podbrzusze odpuściło, za to dzisiaj czuje się jak na grypę żołądkowa. Są to dość dziwne i niespotykane jak dotąd dla mnie objawy, o których w razie niepowodzenia muszę powiedzieć lekarzowi. Póki, co czekam do soboty, opalam się na słoneczku i żyje nadzieja 😍
Będzie dobrze... p.s opalanie ??? Ja dostałam zakaz na opalanie1.2004 Junior
04.2019 poronienie
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
iMonia wrote:Będzie dobrze... p.s opalanie ??? Ja dostałam zakaz na opalanie
u mnie też był zakaz opalaniaStarania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018.
11.2018 - HSG z kontrastem, histeroskopia - niedrożność lewego jajowodu.
04.2019 - AMH 4,52
05.2019 - 1 IUI X
07.2019 - 2 IUI X
09.2019 - zmiana lekarza
09.2019 - Mutacja genu MTHFR C677T - w układzie heterozygotycznym.
01.2020 - laparoskopia - ogniska endometriozy w więzadłach krzyżowych i lewym jajniku - 1 st. endometriozy, oba jajowody drożne
03.2020 - pierwszy cykl po laparoskopii z pozytywną betą - niestety ciąża biochemiczna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wesoła_Muminka wrote:Serio? Ojej 40 minut leżałam 😭
Zakaz opalania, solarium, sauny, gorącej kąpieli , ćwiczeń wysiłkowych, tylko spacery.
Chodzi o przegrzanie organizmu ma to zły wpływ.1.2004 Junior
04.2019 poronienie
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
Mi moja ginekolog mówiła że ok. 20% co miesiąc w każdym cyklu jest szansa by naturalnie zajść w ciążę a inseminacja też daje ok 20%.Więc zajście w ciążę podczas inseminacji są szacowane na około 40%. Pewnie u was też inaczej lekarze mówią...Monia1990tiger
-
nick nieaktualnyHehe ale podstawowa zasad procentow-ich sie nie dodaje. Pewnie, naturalnie to jest okolo 20%-wszystkie zrodla tak mowia. Ale chodzi o statystyki samem inseminacji- masz okolo 25%szans (iui zwieksza naturalne szanse o kilka procent) ze sie uda ale okolo 10% sie naprawde udaje- gdybys miara racje prawie co druga osoba by oglaszala tu dobra nowine. Zreszta wiedac tu po forum-naprawde trzeba miec szczescie. Bo do iui podchodza jednak osoby leczace sie w klinikach czyli w wiekszosci z problemem u siebie lub meza lub problemem o ktorym jeszcze nie wiedza;)
Wiec koncowa statystyka wsrod osob podchodzacych do inseminacji bedzie miala okolo 10%. Robilam 3 na wiosne, czytalam mnostwo zrodel i jest jak jest. Ale to kolejny krok w leczeniu i malej czesci sie powiedzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 18:21
Monia1990tiger, Tekla lubią tę wiadomość
-
Karola25 wrote:Trzeba być dobrej mysli😉
No oby się udało bez in vitro, ale jak insemnki nie wyjdą to nic innego nie zostanie.Wesoła_Muminka, Monia1990tiger lubią tę wiadomość
27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
nick nieaktualnyAngela. bądź dobrej myśli.
U mnie plamienia prawie ustały, tzn. jak prawie nic nie robię wysiłkowego to nie plamie, jak zacznę sprzątać, pobiegnę gdzieś itd. zaczynam plamić.
Dobrze, że jutro już sobota i beta Bo bym chyba zwariowała. Podbrzusze się uspokoiło, od czasu do czasu coś zaboli, ale to normalne. Także nie wiem, czy organizm powiedział- nie chce okresu, to się "bujaj", czy faktycznie się udało Jutrzejsze badanie Bety muszą oznaczyć jako CITO, ha ha haNatka17, iMonia lubią tę wiadomość
-
Wesoła_Muminka wrote:Angela. bądź dobrej myśli.
U mnie plamienia prawie ustały, tzn. jak prawie nic nie robię wysiłkowego to nie plamie, jak zacznę sprzątać, pobiegnę gdzieś itd. zaczynam plamić.
Dobrze, że jutro już sobota i beta Bo bym chyba zwariowała. Podbrzusze się uspokoiło, od czasu do czasu coś zaboli, ale to normalne. Także nie wiem, czy organizm powiedział- nie chce okresu, to się "bujaj", czy faktycznie się udało Jutrzejsze badanie Bety muszą oznaczyć jako CITO, ha ha ha
To dobrze że plamienia ustają to dobry znak 😄 będziesz miała jutro wyniki?Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Wesoła_Muminka wrote:Angela. bądź dobrej myśli.
Dobrze, że jutro już sobota i beta Bo bym chyba zwariowała. Podbrzusze się uspokoiło, od czasu do czasu coś zaboli, ale to normalne. Także nie wiem, czy organizm powiedział- nie chce okresu, to się "bujaj", czy faktycznie się udało Jutrzejsze badanie Bety muszą oznaczyć jako CITO, ha ha ha
Wesoła_muminka trzymam mocno kciuki za powodzenia ☺️ Jutro popołudniu już będziesz wszystko wiedziała ☺️
Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wesoła_Muminka wrote:Tak, będę miała jutro wyniki. Co prawda po godzinie 20, ale dam radę. Tyle dni czekałam, to te kilka godzin nic innego nie przyniesie
Wesoła_Muminka, Monia1990tiger lubią tę wiadomość
27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Angela My do in vitro nie będziemy podchodzić ze względu na finanse więc tak bardzo bym chciała zeby te iui dały efekt
To jest takie niesprawiedliwe że in vitro i inseminacja też? Jest płatna ?W sumie to nie wiem. Za inseminacje się płaci? Że ze względu na brak funduszy często jest niemożliwe żeby mieć dziecko. Gdzie w innych krajach jest wykonywane w ramach ubezpieczenia zdrowotnego.
Dobrze że przynajmniej można się starać o dofinansowanie do Ivf.Monia1990tiger