Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
anka1987 wrote:Piękny wynik. Ile razy podchodzicie do iui?? Ja teraz miałam drugą w poniedziałek i jak się nie uda to startujemy z ivf. Trochę się zastanawiam czy skoro nasienie się poprawia to czy nie zrobić 3 iui, ale jednak robimy ivf.
Angela widzę, że twój mąż też ma słabe nasienie - czy robił jakieś badania?? brał suplementy? wiecie czemu wyniki są słabe??
Robił badania genetyczne, USG i wszystko ok, nie wiadomo czemu są takie słabe wyniki. Bierze fertilman i pił zioła ojca sroki nr 3, do tego maca ale niesystematycznie. A Twój robił badania ?
Może spróbujcie jeszcze raz jak coś? Nasienie macie ok do iui. Mi lekarka powiedziała że powyżej 1 mln może się udać a powyżej 5 mln to już jest dobrze27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Tekla wrote:Ja zawsze mówię do trzech razy sztuka. Tylko dziewczyny trzeba mieć świadomość, że mimo wszystko, to jest taka trochę enigmatyczna metoda. Trzeba brać na nią poprawkę i mieć cierpliwość. Wierzyć trzeba zawsze. Ja przy II wyłączam głowę. Będzie to łatwe, bo wracam do pracy. Koniec urlopu.27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
nick nieaktualny
-
Wesoła_Muminka wrote:Zaczęłam lekko krwawić 11 dzień po IUI beczeć mi się chce a biorę i duphaston i luteinę
Przy braniu luteiny zauważyłam brązową, smolistą wydzielinę będę beczeć
spokojnie kiedy masz bete ? moze zagniezdzanie ...Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
nick nieaktualny
-
Wesoła_Muminka wrote:Zaczęłam lekko krwawić 11 dzień po IUI beczeć mi się chce a biorę i duphaston i luteinę
Przy braniu luteiny zauważyłam brązową, smolistą wydzielinę będę beczećWesoła_Muminka lubi tę wiadomość
27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Wesoła_Muminka wrote:Monia,
w sobotę
3 długi dni przed toba ;/ trzymam kciuki
p.s. moze to faktycznie luteinaWesoła_Muminka lubi tę wiadomość
1.2004 Junior
04.2019 poronienie
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
nick nieaktualny
-
Wesoła_Muminka wrote:Lekarz zalecił spokój i betę w sobotę, tak jak było planowane.
Jeśli się plamienie rozkręci- mam przyjechać, bo wynik będzie znany
No nic, to czekam albo do soboty, albo na okres
tzrymam mocno kciuki ... mocno mocnoWesoła_Muminka lubi tę wiadomość
1.2004 Junior
04.2019 poronienie
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
Wesoła_Muminka wrote:Lekarz zalecił spokój i betę w sobotę, tak jak było planowane.
Muminka, nie poddajemy się, musisz wierzyć do końca, wszytskie trzymamy mocno kciuki za CiebieWesoła_Muminka, Tekla lubią tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
Trzymamy kciuki, zawsze jest nadzieja ❤❤❤Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela wrote:Mam nadzieję że nie będę musiała już podchodzić bo ta się uda 😃 ale w razie czego to jeszcze 2 razy a potem odpuszczamy i nie będziemy mieli dzieci. Nie stać nas na in vitro.
Robił badania genetyczne, USG i wszystko ok, nie wiadomo czemu są takie słabe wyniki. Bierze fertilman i pił zioła ojca sroki nr 3, do tego maca ale niesystematycznie. A Twój robił badania ?
Może spróbujcie jeszcze raz jak coś? Nasienie macie ok do iui. Mi lekarka powiedziała że powyżej 1 mln może się udać a powyżej 5 mln to już jest dobrze
Badania genetyczne czyli dokładnie jakie robił? Mój robił scd, hba i nasienie rozszerzone noi hormony. Hormony okej, scd 33% (norma 15 % a inny twierdzą że 30%) i hba 66% (norma 80%) Teraz jeszcze zrobiliśmy kariotyp. I 23 sieprnia mam wizytę odnośnie ivf. Ustaliliśmy, że tylko 2 razy podchodzimy do iui.
Zastanawiam się nad badanie AZF i CTFR ale czytam, że głównie robi się te badania gdy w ogóle plemników nie ma lub gdy jest ich nie wiele. Ciekawa też jestem jakie są koszty tych badań i czy wniesie coś to do ivf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 14:14
-
nick nieaktualny
-
Paulina12345 wrote:Jak w przedszkolu to zdecydowanie powinnaś dostać zwolnienie. Zresztą, jakbyś się nie czuła na siłach to zawsze możesz podejść do lekarza rodzinnego. Na pewno o nie robiłby problemów o wypisanie ci tygodnia L4.
PS, ja też nauczycielka. Podobno w naszym fachu bardzo popularnym jest problem niepłodności... W szkole gdzie pracuje przynajmniej 6 dziewczyn korzystalo z tego typu klinik...
O nie wiedziałam, że Ty też nauczycielka Coraz więcej par ma problemy, ale akurat u mnie w pracy wszystkie mają dzieci. I w ogóle jakoś wszystkim dookoła się udaje, chociaż znam kilka par, które też miały problemy, ale jednak zdecydowana większość ma dzieci bez problemu.
A dzisiaj niestety nie udało mi się zapisać na laparo, muszę znowu jechać w piątek. Ale rzeczywiście jak będę się źle czuła po zabiegu to wezmę L4.6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud -
gosia.czar wrote:Ja też jestem nauczycielką i w mojej pracy również mam kilka koleżanek z tym samym problemem.
Dlaczego piszesz, że w tym zawodzie to się zdarza często, jakieś powody konkretne?
Gosia ja myślę, że to tylko przypadek i praca nie ma tu znaczenia. Chociaż różnie może być, mogę się mylić... Może to ta słynna "blokada psychiczna"- pracujesz z dziećmi i sama bardzo chcesz mieć swoje i nie możesz... Natura płata figle i niczego nie można być pewnym6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud -
nick nieaktualnyDziewczyny, mam pytanie, czy na cyklu stymulowanym dni płodne wypadają wam szybciej niż normalnie? Pytam bo u mnie z reguły dni płodne wypadają późno bo ok 16-17 dc (cykle mam długie ok. 32-35 dni) a chciałabym wiedzieć jak urlop planować... Na razie jeszcze walczę z torbielą ale lekarz we wrześniu widzi szansę na pierwszą iui, już zapowiedział, że na pewno na cyklu stymulowanym więc musi pozbyć się tej gadziny.