Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ElenaM wrote:Miałam dr szlendak sauer a przeszlam do dr goncikowskiej. Ale polecam też dr szymanska i dr dziadeckiego . Znam dziewczyny które są przez nich prowadzone (a ja miałam monitoringi u nich) i są zadowolone. Część jest już w ciąży . To też są lekarze którzy są tam na stałe. Ja nie mówię też że dr szlendak jest zła tylko że ciężko się wstrzelić jak już się planuje zabiegi bo za każdym razem się z nią rozmijalam. Stresowalam się tym ale to dr goncikowska mi powiedziała że to klinika ma się dopasować do mojej owulacji a nie moja owulacja do lekarza. Nie było problemu ze zmianą. A są bardzo otwarci, życzliwi i pomocni.
mi lekarka od usg endometriozy właśnie Gondzikowską poradziła, ale też powiedziała, że mój zwykły gin Warzęchowski jest fajny a to niestety łasy na kasę leniwy Pan. Więc nie wiedziałam czy jej wierzyć. DziękiElenaM lubi tę wiadomość
Hsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Ewela86 wrote:O losie ja mam nadzieję, że szybko dojdę do siebie. Koleżanka miała zabieg we wtorek, a w środę wychodziła ze szpitala i dostała zwolnienie tylko do piątku. Ja mam mieć zabieg w jakąś środę a w piątki wypuszczają to pewnie też w poniedziałek już będę w pracy. Podobno rany szybko się goją i po kilku dniach jest ok. I też słyszałam, że od razu po można się starać, sporo dziewczyn po laparo zachodzi w ciążę, ale zobaczymy jak to będzie
Wiesz co, nie chce Ci psuć planów ale wątpię abyś dała radę już w poniedziałek do pracy wrócić... Laparoskopia, owszem jest może mniej inwazyjna, ale to jednak operacja. Rany zagoiły mi się szybciutko ale to nie o te ranki chodzi. Organizm jest wywrócony do góry nogami co sama zobaczysz. Przez miesiąc po laparoskopii skakało mi cisnienie, problemy z wypróżnianiem, pełno powietrza wszędzie. Myślę, że chociaż tydzień dłużej dużo dobrego by dla Ciebie zrobił.iMonia, ElenaM lubią tę wiadomość
-
Pat87 wrote:U mnie dziś 2dc.
Ustaliliśmy z Moim, że odpuszczamy na dwa miesiące.
Skupimy się na spokojnie na remoncie i przeprowadzce.
Mam już dość tabletek, kłucia się i monitoringu. Musi mi psychika odpocząć. W ciągu tych dwóch miesięcy chcemy wykonać dodatkowo badania. A w październiku, ewentualnie w listopadzie udać się do innej kliniki.
I tu moje pytanie, czy któraś miała do czynienia z Gyncentrum w Katowicach? Bo tam będziemy uderzać. 😊
Hej dawno Nie nie było...My z półmężem też odpoczywamy od starań i cieszymy się wakacjami przerwa jest dobra...Apropo Gyncentrum w Kato- jesteśmy pod ich opieką 😊Pat87 lubi tę wiadomość
" To nie wiara czyni cuda, lecz ludzie którzy nie stracili wiary!" -
Tekla wrote:Niestety my też nie jesteśmy przy tej IUI szczęściarzami. Beta 3,7. Jesteśmy biedniejsi w portfelu, bogatsi o nowe doświadczenie. Teraz czekamy i będzie podejście nr II.
Szkoda... Ale nie martw się. Drugie podejście szybciutko zrobicie. Ja niestety muszę odstać jeden cykl bo mam lekarza na urlopie i klinika stoi.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulina12345 wrote:Wiesz co, nie chce Ci psuć planów ale wątpię abyś dała radę już w poniedziałek do pracy wrócić... Laparoskopia, owszem jest może mniej inwazyjna, ale to jednak operacja. Rany zagoiły mi się szybciutko ale to nie o te ranki chodzi. Organizm jest wywrócony do góry nogami co sama zobaczysz. Przez miesiąc po laparoskopii skakało mi cisnienie, problemy z wypróżnianiem, pełno powietrza wszędzie. Myślę, że chociaż tydzień dłużej dużo dobrego by dla Ciebie zrobił.
Większość z was była tylko 3 dni w szpitalu i do domu, a tutaj aż 6 dni się leży Koleżanka jak miała laparo to po nie chcieli jej dać zwolnienia, dostała tylko do końca tygodnia. Właśnie się dziwię jak piszecie, że 2 albo 3 tygodnie dostałyście. Może też zależy co robią i jak się czujemy, ale może dostanę chociaż tydzień po zwolnienie. Tym bardziej, że pracuję w przedszkolu i nie chciałabym mieć jakichś przygód w pracy
Jutro jadę się się zapisać to wszystkiego się wypytam. Ale dziękuję za odzew i wszelkie informacje6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud -
Ewela86 wrote:Większość z was była tylko 3 dni w szpitalu i do domu, a tutaj aż 6 dni się leży Koleżanka jak miała laparo to po nie chcieli jej dać zwolnienia, dostała tylko do końca tygodnia. Właśnie się dziwię jak piszecie, że 2 albo 3 tygodnie dostałyście. Może też zależy co robią i jak się czujemy, ale może dostanę chociaż tydzień po zwolnienie. Tym bardziej, że pracuję w przedszkolu i nie chciałabym mieć jakichś przygód w pracy
Jutro jadę się się zapisać to wszystkiego się wypytam. Ale dziękuję za odzew i wszelkie informacje
Jak w przedszkolu to zdecydowanie powinnaś dostać zwolnienie. Zresztą, jakbyś się nie czuła na siłach to zawsze możesz podejść do lekarza rodzinnego. Na pewno o nie robiłby problemów o wypisanie ci tygodnia L4.
PS, ja też nauczycielka. Podobno w naszym fachu bardzo popularnym jest problem niepłodności... W szkole gdzie pracuje przynajmniej 6 dziewczyn korzystalo z tego typu klinik... -
anka1987 wrote:W pierwszej próbie podali 5.6ml, a w drugiej 14.2 mln. A wam ile podali? Kiedyś ktoś tu pisał że podali 96mln plemników, a u innych 56mln27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Wesoła_Muminka wrote:Angela, jak się czujesz po swojej II IUI?
Widzę, że mamy takie samo AMH, czy Twój lekarz jakoś to komentował?
Moja poprzednia p. doktor powiedziała, że jest kiepsko, a obecny lekarz nie powiedział nic.
Mi każdy lekarz mówił żebym się tak tym nie przejmowała, że to nie jest tak bardzo miarodajna metoda jak się wydawało. Więc staram się tym nie przejmować ale mimo wszystko wolałabym żeby było wyzsze.27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Dziewczyny bardzo mi przykro że się nie udało🙁 następnym razem się uda 😘27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Paulina12345 wrote:Wiesz co, nie chce Ci psuć planów ale wątpię abyś dała radę już w poniedziałek do pracy wrócić... Laparoskopia, owszem jest może mniej inwazyjna, ale to jednak operacja. Rany zagoiły mi się szybciutko ale to nie o te ranki chodzi. Organizm jest wywrócony do góry nogami co sama zobaczysz. Przez miesiąc po laparoskopii skakało mi cisnienie, problemy z wypróżnianiem, pełno powietrza wszędzie. Myślę, że chociaż tydzień dłużej dużo dobrego by dla Ciebie zrobił.
Popieram , to samo przechodziłam po1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
nada wrote:Chlamydię trachomatis wykonywanemetodą PCR u męża, na Karowej tego nie chcieli a na wynik czeka sie 10 dni. I tak, w tej klinice robimy.27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Angela wrote:Dziewczyny bardzo mi przykro że się nie udało🙁 następnym razem się uda 😘
Ja zawsze mówię do trzech razy sztuka. Tylko dziewczyny trzeba mieć świadomość, że mimo wszystko, to jest taka trochę enigmatyczna metoda. Trzeba brać na nią poprawkę i mieć cierpliwość. Wierzyć trzeba zawsze. Ja przy II wyłączam głowę. Będzie to łatwe, bo wracam do pracy. Koniec urlopu.Wesoła_Muminka, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
Angela wrote:U nas pierwsza iui 12 mln a druga iui 21 mln
Angela widzę, że twój mąż też ma słabe nasienie - czy robił jakieś badania?? brał suplementy? wiecie czemu wyniki są słabe??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 07:40
Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
-
Paulina12345 wrote:PS, ja też nauczycielka. Podobno w naszym fachu bardzo popularnym jest problem niepłodności... W szkole gdzie pracuje przynajmniej 6 dziewczyn korzystalo z tego typu klinik...
Ja też jestem nauczycielką i w mojej pracy również mam kilka koleżanek z tym samym problemem.
Dlaczego piszesz, że w tym zawodzie to się zdarza często, jakieś powody konkretne?