Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ElenaM wrote:Nic nie brałam. Dupka to też w sumie zasugerowałam bo po pierwszej IUI skróciła mi się lutealna i miałam skoki temp. Ostatnio trochę jest wysyp ciężarówek po IUI więc mocno trzymam kciuki . Z tego co pamiętam jeszcze przynajmniej jedna dziewczyna też była na pierwszym cyklu z dupkiem i zaszła więc może akurat u nas kwestia był progesteron .
Ktoś w najbliższym czasie zbliża się do terminu testowania po IUI?
Elena ja w przyszły czwartek mam testować🙈😰 mam totalna pustkę w głowie...
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
nick nieaktualny
-
Paulina12345 wrote:Ja póki co zrobiłam ANA. Ciekawa jestem co mi wyjdzie.
A ja Ci napiszę co mi wyszło. Bardzo mnie interesują p/c. przeciw jajnikowe 🤔bo jeśli je posiadam mogę sobie robić iui do końca swoich dni i jeden dzień dłużej 🙄 badanie 150 zł, a iui 1000 zł -
happilyeverafter wrote:Kochane dziękuję bardzo za kciuki i wszystkie informacje 😘
Angela, u mnie ostatnio cykl się rozregulowal wcześniej miałam 27 dc i 12-14 dc owulacja. Ostatnio cykle mam 23-25 dni, i iui w zeszłym miesiącu miałam 11 dc na peknietym już pęcherzyku (to był poniedziałek więc mógł peknac w niedziele, poniedziałek ale nawet i w sobotę wieczorem). Teraz byłam też stymulowana lametta więc te pęcherzyki bardzo szybko urosły i lekarz nie chciał ryzykować że znów pęknie przed iui.27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Maaaa wrote:Elena ja w przyszły czwartek mam testować🙈😰 mam totalna pustkę w głowie...
Sandiklove trzymam dla mnie pierwsze iUI to było mega przeżycie dla mojego partnera też bo się mega stresował i w trakcie zabiegu gładził mnie po ręku jakby dr nie wiadomo jaka krzywdę mi robiła . A za drugim to już stara wyga nawet za rękę nie trzymał tylko czytał już te kwity dotyczace parametrów i przeżywał je .Maaaa, sandiklove lubią tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Tekla wrote:Angela robiłam dziś profil limfocytarny. Koszt to 350 zł. Zrobiłam też ANA2 i P/C . p. jajnikowe. Za 7 dni wyniki.
Bardzo mi przykro Słoneczko, że tym razem nie wyszło, ale nie ma co się łamać tylko działać.
Nie załamuje się chociaż czuję się strasznie bezsilna po pierwsze dlatego że się nie udaje, po drugie że zawsze mam po górkę z ta iui. Teraz bałam się że badania nie dojdą i mnie nie dopuszcza. Teraz z kolei boje się że nie trafię z terminem no i chyba tego TSH tak szybko mi się uda zbić. Ciągle jakiś dodatkowy stres.27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Angela wrote:Właśnie ja też mam lamette od 2 DC a owu zawsze w 11dc i chyba nie wpasuje się w termin bo to będzie przyszły weekend ech....
Angela nie zalamuj się, może choć w sobotę się uda? A może cykl się przesunie? Mi po lamettcie bardzo szybko pęcherzyki urosły i iui miałam już 9 dc co u mnie jest jednak wcześniej niż zawsze. Kochana trzymam kciuki, nie poddawaj się, wiem że wszystko pod górkę ale w końcu musi być dobrze, trzeba walczyć 😘2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
Angela wrote:Ja jadę zrobić w poniedziałek immunofenotyp i Ana2. Co robią te pc p.jajnikowe? Bo ja jestem kompletnie zielona w tym temacie i w ogóle nie wiem co te badania wnoszą.
Nie załamuje się chociaż czuję się strasznie bezsilna po pierwsze dlatego że się nie udaje, po drugie że zawsze mam po górkę z ta iui. Teraz bałam się że badania nie dojdą i mnie nie dopuszcza. Teraz z kolei boje się że nie trafię z terminem no i chyba tego TSH tak szybko mi się uda zbić. Ciągle jakiś dodatkowy stres.
Nie ma co za dużo myśleć, tylko robić swoje. Badać co się da i robić co się da. Nie myśleć. -
nick nieaktualnyElenaM wrote:Trzymam kciuki chociaż jeszcze chwilę poczekamy..
Sandiklove trzymam dla mnie pierwsze iUI to było mega przeżycie dla mojego partnera też bo się mega stresował i w trakcie zabiegu gładził mnie po ręku jakby dr nie wiadomo jaka krzywdę mi robiła . A za drugim to już stara wyga nawet za rękę nie trzymał tylko czytał już te kwity dotyczace parametrów i przeżywał je .
Dziekuje 😘
Nas troszke zdyskwalifikowano przez nasienie ale chcemy spróbować. Może się poprawiło. Jak u was te parametry? -
sandiklove wrote:Dziekuje 😘
Nas troszke zdyskwalifikowano przez nasienie ale chcemy spróbować. Może się poprawiło. Jak u was te parametry?
U Nas nasienie bez zarzutu... ilość 34mln/ml, morfo 6%, hba 80%, ruchliwość ok 60%, żywotność 81%. Chociaż dziwi mnie teraz wynik ten do iui bo było o polowe mniej plemników niż około miesiąc wcześniej 🤔 ale lekarz nic nie mówił
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Hiacynta48 wrote:Dziewczyny wczoraj miałam 1 iui. Rozumiem.ze te bóle brzucha w postaci jakby wzdęcia są normalne. Niestety dzisiaj mam dość silny ból głowy, czy można w ogóle coś wziąć przeciwbólowego?
Tak są normalne Jeśli chodzi o bół głowy nie można za bardzo brać leków już, ja miałam chore gardło i pani w aptece też tylko naturalne leki proponowała, jakieś ziołowe, może w tę stronę spróbuj?2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
sandiklove wrote:Kochane mój pęcherzyk 21,5 mm na naturalnym cyklu.
Jutro pierwsze podejście do IUI godzina 10:00 trzymajcie kciuki 🙏
Sandiklove, trzymamy kciuki, dawaj znać jak tam posandiklove lubi tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
Alkalalka82 wrote:Ja dziś mam monitoring przed drugą IUI
Trzymam kciuki żeby było pozytywnie Który dc ?2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
sandiklove wrote:Dziekuje 😘
Nas troszke zdyskwalifikowano przez nasienie ale chcemy spróbować. Może się poprawiło. Jak u was te parametry?
tez trzymam1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
Angela wrote:Ja jadę zrobić w poniedziałek immunofenotyp i Ana2. Co robią te pc p.jajnikowe? Bo ja jestem kompletnie zielona w tym temacie i w ogóle nie wiem co te badania wnoszą.
Nie załamuje się chociaż czuję się strasznie bezsilna po pierwsze dlatego że się nie udaje, po drugie że zawsze mam po górkę z ta iui. Teraz bałam się że badania nie dojdą i mnie nie dopuszcza. Teraz z kolei boje się że nie trafię z terminem no i chyba tego TSH tak szybko mi się uda zbić. Ciągle jakiś dodatkowy stres.
P/C. p. jajnikowe mogą zaburzać prawidłowy przebieg procesu zapłodnienia na etapie reakcji oocyty – plemnik; przypuszczalnie mogą także wywierać niekorzystny wpływ na próby zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy.