Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela86 wrote:Hej. Mam pytanie, czy pytałaś lekarza przed laparo czy można udrożnić jajowód i czy będą to robić czy lekarz sam podjął taką decyzję? Też niedługo idę na laparoskopię i mam jeden jajowód niedrożny, a właściwie "ślepo zakończony", a to chyba nie to samo. I się zastanawiam czy jest szansa żeby go udrożnić podczas laparoskopii.
To była moja poprzednia lekarka, jeszcze nie z kliniki i to była najcudowniejsza kobieta lekarz jaką spotkałam, nie pytałam o nic i ona mnie też nie, sama podjęła decyzję, ale też ufałam jej bezgranicznie (mam nadzieję do niej wrócić, gdy tylko zajdę w ciąże )Ewela86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny dzisiaj zrobiłam test i oczywiście biel. Tak więc realizuje receptę i szykuje się powoli na iui. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to 24.10. mam wizytę w klinice i pewnie poznam dzień iui.MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
-
Maaaa wrote:Hej ja dziś po trzeciej i ostatniej iui.
Miało nie być jej wcale bo w 9dc moje endo miało niewiele ponad 6mm....ale estrofem pomógł i dziś na usg 11dc ładnie podroslo do 9,5mm i okazało się ze pęcherzyk świeżo pękł (w tym cyklu nie było zastrzyku). W sumie zrobiliśmy je dla zasady do trzech razy sztuka, jedną nogą jesteśmy już w świecie ivf. Przygodę zaczynamy od razu po nowym roku bo rusza program miejski na dofinansowanie.. Ostatnie kilka miesięcy wykończyło nas finansowo 😩 jeszcze w najbliższym czasie szykuje Nam się przeprowadzka, wiec troszkę zmian będzie 🙂 mam nadzieje ze chociaż one przebiegną pomyślnie 🤞Maaaa, Karola25, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny macie jakieś patenty na przeziębienie? Jestem na prolutexie orientujecie się czy mogę brać normalnie wszystkie leki?? W niedzielę mam wizytę, ale może poratujecie jakoś :*
-
PolaPola ja rowniez podczyutje ten watek gdyż również szykuje sie do pierwszej inseminacji i u nas tez wyniki hormonow i wymazy super owulacje równiez mam co miesiac potwierdzona monitoringiem ja bez stymulacj potrafie miec dwa pecherzyki dominujace i to doś czesto , aczkolwiek bylam stymulowan dwa razy bemfola i gonalem oczywiscie reakcja super na stymulacje nie porzebowalam duzej dawki pecherzyki ladnie rosly wielkosci i ksztaltem super rozwiniete endo tez ok po za kazdym razem ponad 8. Nasieie meza jak w najlepszym porzadku pod wzgeledm ilosc duzo ma tego, ruchliwosc ksztalt bez zazuty ogolnie nie ma sie czego przyczepic i my mamy juz jedno dziecko a mimio to ciazy brak. Pod koniec sierpnia poszlismy do kliniki nieplodnosci i dr dala nam skierowanie na( nie wiem jak to sie nazywa po polsku) u nas to test Huhnera na bakterio-bójczosc plemnikow i okazalo sie ze ja mam sluz bardzo dobry 11/12 problem polega na tym ze gdy plemniki spotkaja sie z moim sluzem one przestaja sie ruszac. Dr powiezial ze to ze nam sie udalo zajsc w pierwsza ciaze tak szybko to cud po to nie ma pokrycia medycznego ze jakis jeden wojwonik bardzo uparty sie przedarl przezplemniko bojczy sluz i nie wyklucza ze tez moze to sie stac i za drugim razem tylko ze mozemy tez sie tak starc przez kilka lat bez efektow i najllpeszym sposobem bedzie inseminacja po podadza obrobione nasienei przez cewnik omijajc sluz. U nas standrad do 6 iui ale dr powiedzial ze w naszym przypadku sprobujemy 4 razy z naszymi wynikam nie ma co wiecej probowac bo jesli nie wyjdzie tzn ze problem jest gdzies jeszcze a badania tego nie pokazuja i wtedy odrazu zostaniemy zakwalifikowani do fiv. No i pczywiscie te stymulacje nie maialy prawa sie udac wiec nadarmo.
Moze sprobuj zrobic to badanie wrogości śluzu ale w sumie jak podchodzicie do iui to nawet jak masz taki sluz to inseminacja sie powiedzie skoro nie masz innych medycznych przeciwskazan czego ci oczywiscie zycze. Powodzenia -
Jestem po wizycie u ginekologa. Wszystkie badania dobre, tak więc w następnym cyklu AID. Dostałam Aromek z zaleceniem brania po 2 tabletki od 2 do 6 dnia cyklu. Dziewczyny, jak wy bierzecie Aromek? Pani doktor mówiła, ale nie jestem pewna. Nie pamiętam. Mam brać po dwie tabletki przez te 5 dni wieczorem przed snem? Czy jak? Pomóżcie.
Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
Lat 29.
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita -
nick nieaktualnyzaplątana wrote:Jestem po wizycie u ginekologa. Wszystkie badania dobre, tak więc w następnym cyklu AID. Dostałam Aromek z zaleceniem brania po 2 tabletki od 2 do 6 dnia cyklu. Dziewczyny, jak wy bierzecie Aromek? Pani doktor mówiła, ale nie jestem pewna. Nie pamiętam. Mam brać po dwie tabletki przez te 5 dni wieczorem przed snem? Czy jak? Pomóżcie.
Ja mam brać Aromek rano i wieczorem przez 5 dni, od 5 do 9 dnia cyklu. Ale ja mam endometriozę i długie cykle, być może stąd rozbieżność. -
No i przyszła "kryska na matyska" -> dziś dwa pęcherzyki jeden 21mm, drugi 16mm. Jutro pierwsze IUI! Trzymajcie kciuki!!
Maaaa, Monia1990tiger, happilyeverafter, iMonia, Kaach, Wesoła_Muminka lubią tę wiadomość
ponad 3,5 roku starań...
32 lata, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół)
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół)
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
nk 20%, asa (+), ana (+), apa (+), allo mlr 13%, cytokiny 😑 <<szczepienia>>
IO i hiperinsulinemia!!! -> po 3,5roku chyba mamy przyczynę!!!!! ✊✊✊<<siofor 3x500>>
glukoza 93-188-101
insulina 7-76-35
Hiperinsulinemia osłabia komórki jajowe!
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II -
hej.. Piękne ! Czytam i trzymam za Was kciuki.
Dziś zaczęłam brać CLO, tylko 1/2 tabletki przez 3 dni..hmm w czwartek wizyta u doktora 11dc... nie mogę się doczekać, aby się dowiedzieć czy coś tam się ruszyło. Bardzo chciałabym być już po. Długo na to czekałam , gdyż mój lekarz szukał powodu moich krwawień w trakcie cyklu niezależnych od okresu. Podejrzenie nowotworu.
Jednak po 2 latach udało się znaleźć powód.. mikro zmiany na szyjce macicy, które wykryła kolposkopia. Po biopsji szyjki problem znikł i jestem przeszczęśliwa.
Teraz czekamy na Inseminacje i wiem , że się uda.
Monia1990tiger, happilyeverafter, iMonia, czekamynadzidzie, Wesoła_Muminka lubią tę wiadomość
-
Witajcie mam pytanie powiązane z iui ale nie w 100% dotyczące. Teraz lecę infekcje więc 10 dni z globulkami ale w miedzy czasie dostanę @ tak więc wychodzi mi jakieś 2 tygodnie bez seksu. Pewnie kilka dni po skończeniu globulek będzie iui. Jaki tak długi czas abstynencji może mieć wpływ na nasienie?MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
-
Nobis wrote:Witajcie mam pytanie powiązane z iui ale nie w 100% dotyczące. Teraz lecę infekcje więc 10 dni z globulkami ale w miedzy czasie dostanę @ tak więc wychodzi mi jakieś 2 tygodnie bez seksu. Pewnie kilka dni po skończeniu globulek będzie iui. Jaki tak długi czas abstynencji może mieć wpływ na nasienie?
lepsze niż przy wcześniejszej IUI jakbyly 2 dni abstynencji
I ciąża naturalna - Maja 05/2015
od 12/2017 - starania o 2 dziecko
03/2019 - Gameta Gdynia
04/2019 - jajowody drożne
05/2019 - AMH 0,713 ;(
05-07/2019 - Stymulacje Aromkiem
08-10/2019 4x IUI - nieudane
01/2020 IVF długi protokól; punkcja ( 11 kumulusów, 7 MII, 6 zapłodnionych, 0 zarodków)
02/2020 - AMH 0,456
03/2020 - cud II kreski! 13dpo bhcg 141 mIU/ml; 15dpo bhcg 304 mIU/ml; 18dpo 1279 mIU/ml; 24dpo 11630 mIU/ml; 🥰
30/03 jest
21/11/2020 Dorotka jest z nami -
Paulina12345 wrote:Tekla, a co u Ciebie? Jakie decyzje? Robiłaś jeszcze jakieś badania?
W poniedziałek idę na badania tarczycy. KIR mam zrobiony. Jest ok. Już wcześnie robiłam. Coś mi się wydaje, że nigdy nie znajdę przyczyny.Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
Tekla wrote:W poniedziałek idę na badania tarczycy. KIR mam zrobiony. Jest ok. Już wcześnie robiłam. Coś mi się wydaje, że nigdy nie znajdę przyczyny.
No i dobrze. A MLR i cross match?
Jak Ci wyjdzie anty tg albo anty TPO jak u mnie to chyba padnę...Starania od 2016r
Przebyte histeroskopie i laparoskopia IUI(((
Endometrioza st. 1 -
Eh.... U mnie niestety jeden pęcherzyk tylko
we wtorek kolejny monitoring pewnie czwartek piątek IUI zobaczymy jakoś mnie podlamala ta wizyta
-
Tekla wrote:To ja sobie życzę żebyś padła 😜
Gdzieś coś musi wyjść. Jak nie tarczyca to myślę że będzie to coś immunologicznego np zgrzyt z mężem/partnerem.Fiore lubi tę wiadomość
Starania od 2016r
Przebyte histeroskopie i laparoskopia IUI(((
Endometrioza st. 1 -
U mnie już po
doktor nie mogla szyjki znaleźć, wiec nie obyło się bez problemów. Słuchajcie jakie jajca... znalazł się trzeci pęcherzyk
tylko, że najpierw było IUI, a potem jeszcze raz usg
mam nadzieje, że z tych trzech pecherzyków chociaż jeden się zaplodni!
teraz moja ulubiona faza czyli 2 tygodnie czekania
Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
ponad 3,5 roku starań...
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół)
2) ICSI (długi protokół)
IO i hiperinsulinemia!!! -> po 3,5roku chyba mamy przyczynę!!!!! ✊✊✊<<siofor 3x500>>
glukoza 93-188-101
insulina 7-76-35
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II -
Kaach wrote:Eh.... U mnie niestety jeden pęcherzyk tylko
we wtorek kolejny monitoring pewnie czwartek piątek IUI zobaczymy jakoś mnie podlamala ta wizyta
trzy to juz ryzykowne i z tego co się orientuję to przy 3 pęcherzykach odstępują od IUI
ponad 3,5 roku starań...
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół)
2) ICSI (długi protokół)
glukoza 93-188-101
insulina 7-76-35
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II