X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz problem to teratozoospermia- 1% prawidłowych plemników, ale ilość całkiem ok - 82mln w 1ml i 212mln w całości. Reszta parametrów tez ok. To było badanie w lipcu, od września mąż bierze Profertil i troszkę zmieniliśmy żywienie i więcej ruchu. Jutro przed wizyta odbieramy wyniki i zobaczymy, czy się poprawiło, ale generalnie lekarz mówił co do tamtych badań, ze jak najbardziej do inseminacji.

Nie robiłam badania na te przeciwciała p. plemnikowe ( chyba tak to się nazywa) co prawda, ale jeśli chodzi o śluz... No ja generalnie myślałam, ze to normalne, ze jest masakra i, ze bez wspomagaczy w postaci żelu ( Coencive ) to większość ma problem, ale jak tak zaczęłam pytać No forum i czytać to myśle, ze może być to jakiś problem. Jutro powiem o tym na wizycie, bo nie chce snuć tutaj diagnoz😂

Co do dnia cyklu... okres miałam dostać w sobotę i dlatego wyliczyłam, ze idealnie poniedziałek 3dc na ewentualne badania, a tu psikus, @ przyszła w czwartek i tym sposobem mam 5dc.

Co do cyklu- ja nie mam problemów z owulacja ( nie miałam monitoringu, ale kilka razy byłam pod koniec cyklu na wizycie i moja gin potwierdzała, raz byłam przed i tez gin widziała pęcherzyk, robię testy owu i mam pozytywne) i lekarz sam mówił, ze można na naturalnym, a można ewentualnie z jakimś zastrzykiem ( o ile dobrze pamietam).

No to teraz znowu nadzieja, ze może się uda to wykonać jeszcze w grudniu😍 Jeśli chcecie to dam Wam znać czego się jutro dowiem❤️ Co do badań to większość mam- badanie czystości robiłam miesiąc temu przed Sono HSG, cytologię, Chlamydie mam jeszcze aktualne, ale No wierze, ze nie mam czegoś ( albo mąż ) i trochę trzeba będzie czekać na wyniki, wiec proszę o mocne kciuki❤️

Nadzieja27 lubi tę wiadomość

• bunny1989 Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Możesz mi napisać, ile wyhodowałaś pęcherzyków? Czy na jednym jajniku, czy na dwóch?
    Na dwóch jajnikach i miałam 3 pęcherzyki.

• MartaChm. Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak dziś mam 3dc a w tym cyklu chciałabym podejść do inseminacji aa mam badania męża i droznosc ale tej chlamydi nie mam to da radę w tym cyklu jeszcze to zrobić czy pozostaje styczeń? Bo doktor mówiła o chlamydi i o badaniu krwi i ze jak pójdę do niej to określe się czy chce w tym czy następnym cyklu i nie wiem

• MartaChm. Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że kazała brać aromek i Miovelia Nac od 3 do 7 dnia cyklu i przyjść w 11dc

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Aj tylko u nas nic się nie wiąże. Tak sobie myślimy, że tak samo będzie na płytce. Może warto popracować nad insuliną i jakością komorki. Pójdziemy na in vitro to kupa kasy, cierpienia itp a później się okaże, że nic się nie zawiązało 🙄zapewne dojdziemy do in vitro, ale chcemy 4 mc popracować nad jakością komorki i moja insuliną. U nas właściwie już wszystko zostało wykluczone: genetycznie, immunologicznie, plemniki, ginekologia itp itd. Została nam insulina i jakość komorki 🙄🙄🙄

Ważny jest jeszcze KIR. Mówiłam Ci o tym. Mam znajoma która miała okres jak w zegarku, a problemem było MLR i KIRy

• Flara Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Nasz problem to teratozoospermia- 1% prawidłowych plemników, ale ilość całkiem ok - 82mln w 1ml i 212mln w całości. Reszta parametrów tez ok. To było badanie w lipcu, od września mąż bierze Profertil i troszkę zmieniliśmy żywienie i więcej ruchu. Jutro przed wizyta odbieramy wyniki i zobaczymy, czy się poprawiło, ale generalnie lekarz mówił co do tamtych badań, ze jak najbardziej do inseminacji.

No to teraz znowu nadzieja, ze może się uda to wykonać jeszcze w grudniu😍 Jeśli chcecie to dam Wam znać czego się jutro dowiem❤️ Co do badań to większość mam- badanie czystości robiłam miesiąc temu przed Sono HSG, cytologię, Chlamydie mam jeszcze aktualne, ale No wierze, ze nie mam czegoś ( albo mąż ) i trochę trzeba będzie czekać na wyniki, wiec proszę o mocne kciuki❤️

To jak masz wymazy aktualne ( clamydie i czystość pochwy) to zdążysz teraz w grudniu, bo pozostałe badania to tylko wirusowka z krwi a na te wyniki czeka się tylko dobę. No i gdzieniegdzie jeszcze wymagają usg piersi.
    Ja podchodzę do IUI na cyklach naturalnych i 2 lata temu pierwsza IUI na naturalnym zakończyła się ciąża, także nie skreslalabym zupełnie cyklu naturalnego.
    A co do badania na przeciwciała przeciwplemnikowe, to IUI śluz nie jest istotny, bo omija się go wprowadzając nasienie prosto tam gdzie trzeba, także u mnie odradzali to badanie, bo i tak nic nowego nie wniosło by do leczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 22:10

CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek miałam pierwsza IUI... ale czuję się już jakoś dziwnie, jak na okres.... wiec Dziewczyny chyba zostaje czekać cierpliwie na okres, bo ciąży z tego nie będzie...
    Jeszcze tydzień czekania ....

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Poważna sprawa,jeśli macie chwile podpiszcie się pod apelem,ten człowiek chce zabrać możliwość wykonywania zabiegów in vitro w Polsce.Jak wiadomo jest to jedyna szansa na macierzyństwo dla wielu z nas,dlatego pokażmy sile i walczymy żeby nie dopuścić do tego.

https://naszademokracja.pl/petitions/odwolanie-prof-andrzeja-kochanskiego-ze-stanowiska-krajowego-konsultanta-ds-genetyki-klinicznej?bucket=&source=whatsapp-share-button&utm_campaign=&utm_source=whatsapp&share=52c23bdc-34c5-4422-9b2a-166df21334fa

• Lencia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    We wtorek miałam pierwsza IUI... ale czuję się już jakoś dziwnie, jak na okres.... wiec Dziewczyny chyba zostaje czekać cierpliwie na okres, bo ciąży z tego nie będzie...
    Jeszcze tydzień czekania ....

Ja miałam pierwszą w poniedziałek i od środy mam bóle jak na okres i kłucie w jajnikach, a dzisiaj to w szczególności lewego cały czas. I trochę zganiam na stymulację, bo pewnie organizm mi też oszalał, ale jednocześnie już raczej ciemne myśli nad głową, chociaż nadzieja ciągle gdzieś tam jest. Kiedy testujesz? Ja w sobotę i już mnie lekko skręca.

Starania od 10.2018.
    Ja: '91. On '90.
    3xIUI 😔
    I IVF krótki - FET 2BB 😔 FET 1BA 😔
    II IVF krótki - FET 1AA 😔
    Zmiana kliniki:
    III IVF długi - brak zarodków
    IV IVF krótki - FET 4BA (N) 🍀
    6dpt II; 7dpt 70,42, prog. 44,7; 9dpt 190,01; 12dpt 812,75; 14dpt 2015,92; 17dpt GS 5,6mm; 25dpt CRL 5,3mm i ❤️

09.2022 Julian 3960g 56cm 💙
  • Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lencia wrote:
    Ja miałam pierwszą w poniedziałek i od środy mam bóle jak na okres i kłucie w jajnikach, a dzisiaj to w szczególności lewego cały czas. I trochę zganiam na stymulację, bo pewnie organizm mi też oszalał, ale jednocześnie już raczej ciemne myśli nad głową, chociaż nadzieja ciągle gdzieś tam jest. Kiedy testujesz? Ja w sobotę i już mnie lekko skręca.
    Lekarz mówił, że prędzej niż w sobotę mam nie robić testu:) więc może w niedzielę rano zrobię test A w poniedziałek mam wolne wiec skocze na bete..
    Miałam dwa pęcherzyki, nasienie męża ok.. więc miałam duża nadzieję, ale samopoczucie jak na @ mnie dobija...

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tycha2201, justna88, niezapominajka12345_ bardzo mi przykro dziewczyny 😔☹️
    Ja mam mieć zabieg jutro, ale owulke wg wszystkich objawów miałam w sobotę, więc już po ptakach :/ a tak liczyłam na to pierwsze podejście... Ech życie 😞😞😞

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina,Lencie - trzymam kciuki za wasze pozytywne testy 🤞🍀

Lencia lubi tę wiadomość

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • MegiMal Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak czułam klapa :( temp mocno mi spadła. Nie idę na betę bo szkoda kasy. Czekam na @, w tym mies. badam M i jak jego wyniki się poprawia to po nowym roku ostatnia iui. Powodzenia dla testujących!

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi
  • Lencia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Lekarz mówił, że prędzej niż w sobotę mam nie robić testu:) więc może w niedzielę rano zrobię test A w poniedziałek mam wolne wiec skocze na bete..
    Miałam dwa pęcherzyki, nasienie męża ok.. więc miałam duża nadzieję, ale samopoczucie jak na @ mnie dobija...

Teraz pamiętam, że już wcześniej pytałam 😉 W sumie to takie samopoczucie to może wskazywać i ciążę i zbliżający się okres. Różnie może być. Zobaczymy, jeszcze tylko kilka dni...

Starania od 10.2018.
    Ja: '91. On '90.
    3xIUI 😔
    I IVF krótki - FET 2BB 😔 FET 1BA 😔
    II IVF krótki - FET 1AA 😔
    Zmiana kliniki:
    III IVF długi - brak zarodków
    IV IVF krótki - FET 4BA (N) 🍀
    6dpt II; 7dpt 70,42, prog. 44,7; 9dpt 190,01; 12dpt 812,75; 14dpt 2015,92; 17dpt GS 5,6mm; 25dpt CRL 5,3mm i ❤️

09.2022 Julian 3960g 56cm 💙
  • Flara Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziś śniło ze bolały mnie sutki i w tym śnie byłam pewna ze jestem w ciąży - tak fajnie było :) Nawet jak człowiek nie chce myśleć to podświadomie temat wałkuje się cały czas. A normalnie objawów jakichkolwiek brak.

Starajacsieocud lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    A mi się dziś śniło ze bolały mnie sutki i w tym śnie byłam pewna ze jestem w ciąży - tak fajnie było :) Nawet jak człowiek nie chce myśleć to podświadomie temat wałkuje się cały czas. A normalnie objawów jakichkolwiek brak.

Kurcze co ja za fazę zawsze mam 🤦🏻‍♀️ Po inseminacji i w ogóle po próbach bez leków wcześniej itd. Naczytałam się ,ze pierwszym z objawów jest ból sutków. I codziennie te sutki sprawdzałam czy przypadkiem nie bolą 😂

Starajacsieocud, nimsi lubią tę wiadomość

• Agaaaa Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa ale dosyć mocno prześledziłem cały wątek 😉 15.11 miałam pierwsza inseminacje i nie wytrzymałam zrobiłam dziś test niestety biało 😐 wiem jednak ze to za wcześnie i jest jeszcze nadzieja ale codziennie pobolewa mnie brzuch i piersi mam strasznie drażliwe i już tak sobie nadziei narobialam ... to czekanie mnie wykańcza chyba zwariuje 🤦‍♀️ Staramy się juz prawie 4 lata o rodzeństwo dla prawie 8 letniej córki i w końcu „doroslam” do inseminacji ale co z tego będzie zoabczymy ... wyniki moje i męża są ok żadnych zastrzeżeń, nie robiłam tylko testu na wrogość śluzu a może to byc przyczyna ...

Starajacsieocud lubi tę wiadomość

15.11 I IUI 🙁
    9.12 II IUI ... ?
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam, że ja też czekam na testowanie :-)
    Ale jeszcze 9 dni (z dniem testowania). I pomimo tego, że to moje drugie podejście, też troszkę świruję.
    Za pierwszym razem poza mega, podkreślam mega bólem podbrzusza i jajników nie czułam nic. Od czasu do czasu bolały mnie piersi (ale to od duphastonu). Skończyło się ciążą, którą jednak zbyt dlugo się nie cieszyłam. Podobno silny ból podbrzusza nie jest dobrym objawem. Uczucie trochę jak przed okresem już tak.
    Teraz z uwagi na obstawienie również lekami (acard, luteina, duphaston i clexane) od czasu do czasu pobolewają mnie piersi, od czasu do czasu czuję podbrzusze, od czasu do czasu odezwie się jeden i drugi jajnik i później cały dzień spokoju :-) Nie wiem czy to bunt organizmu spowodowany stymulacją i teraz lekami, czy coś się tam jednak dzieje ;) Uratować nas może jedynie spokój ;)

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaaa wrote:
    Hej jestem tu nowa ale dosyć mocno prześledziłem cały wątek 😉 15.11 miałam pierwsza inseminacje i nie wytrzymałam zrobiłam dziś test niestety biało 😐 wiem jednak ze to za wcześnie i jest jeszcze nadzieja ale codziennie pobolewa mnie brzuch i piersi mam strasznie drażliwe i już tak sobie nadziei narobialam ... to czekanie mnie wykańcza chyba zwariuje 🤦‍♀️ Staramy się juz prawie 4 lata o rodzeństwo dla prawie 8 letniej córki i w końcu „doroslam” do inseminacji ale co z tego będzie zoabczymy ... wyniki moje i męża są ok żadnych zastrzeżeń, nie robiłam tylko testu na wrogość śluzu a może to byc przyczyna ...

Wrogość śluzu mija się z celem w przypadku zabiegu inseminacji. Na stronach klinik wykonujących inseminację, ale również tutaj na forum znajdziesz informację o tym, że właśnie omija się problem wrogości śluzu dzięki inseminacji. Szkoda stresu i pieniędzy na to badanie, ale to tylko moje zdanie. Co do testu- ja zrobiłabym badanie krwi- 28 listopada, albo 29 listopada. Testy domowe często nie sprawdzają się na samym początku.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Agaaaa Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Wrogość śluzu mija się z celem w przypadku zabiegu inseminacji. Na stronach klinik wykonujących inseminację, ale również tutaj na forum znajdziesz informację o tym, że właśnie omija się problem wrogości śluzu dzięki inseminacji. Szkoda stresu i pieniędzy na to badanie, ale to tylko moje zdanie. Co do testu- ja zrobiłabym badanie krwi- 28 listopada, albo 29 listopada. Testy domowe często nie sprawdzają się na samym początku.

Dokładnie tak myśle 😉 a bete zrobie w czwartek, musze wiedzieć na czym stoję przed impreza andzrzejkowa 😉 Biorę acard, encorton i lutagen i zastanawiam się czy te leki tak na mnie nie działają bo ból brzuch nie daje o sobie zapomnieć i nawet mąż zauważył ze piersi jakby urosły 🤔 a inseminacje miałam na cyklu naturalnym na pękniętym pęcherzyku nie wiem czy to dobrze ...

15.11 I IUI 🙁
    9.12 II IUI ... ?
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ