Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Silvia wrote:Hej rano zobaczyłam że dostałam plamienia, takie koloru żywej krwi z niteczka mini skrzepu ledwo widocznego. Pojechałam na betę i 0.0 😭 cała drogę do domu płakałam, w domu płacze. Jestem tym wszystkim tak zmęczona, tym kombinowaniem o wolny dzien w pracy z mysla ze mam tylko do marca i przez te moje zwolnienia mi nie przedluza, że nie daje rady psychicznie. Nie wiem czy nie zrobić sobie przerwę do lutego. Odpocząć. Ale z jednej strony jak już najgorsza moja rozpacz minęła to chyba spróbuje w grudniu jeszcze. Nie wiem sama. Boję się że stracę pracę A dziecka i tak nie będzie
Nie poddawaj sie, chociaż rozumiem, że jak się ma umowę na czas określony to nie wszystko jest takie proste. . Zrób przerwę jak potrzebujesz. Organizm też odpocznie. Możesz wtedy poczytać o badaniach jakie można by jeszcze zrobic. Głowa do góry :-* -
niezapominajka12345 wrote:No to jesteś moją wielka nadzieja 😍🙈😍 bo u mnie to samo już ponad 1,5 roku staramy się naturalnie i nic, w zeszłym cyklu też byłam stymulowana puregonem i o dziwo owu przyszła zbyt wcześnie i przegapiliśmy więc iui nie było...ale staraliśmy się mimo wszystko naturalnie, tak jak u z ciebie nic to nie dało...teraz już mam zeszłym monitoring, właśnie dzisiaj byłam i są 2 pęcherzyki ok 10-11 mm więc przepuszczam z lekarzem ze oWu będzie czwartek-piatek i wtedy też iui, mam nadzieję że teraz Nie przegapimy i chociaż uda się podejść do IUI i że będziemy takim samym przykładem jak Ty🙈🙈 no też nadal stymulacja puregonem, a ile miałaś pecherzykow? I ile miały mm jak pękły?? Ja póki co wzięłam 5 zastrzykow po 50 j. Teraz mam brać jeszcze dziś i jutro i w środę kolejne usg 🙈🙈
Więc jak miałam iui to juz nie miałam więcej usg, ale wydaje mi się ze lekarz wstrzelił w sama owulacje..
Dany lubi tę wiadomość
*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
nick nieaktualnyDziewczyny jutro testuje o ile w nocy żadna @ mnie nie odwiedzi! Nie wiem jak dotrwam do rana, bo emocje biorą górę..I nadal czuję się nijak napewno nie na okres, raczej straciłam całkiem apetyt, ale może to z nerwów, przy kolejnej IUI będę mieć pewnie więcej luzu, ale ta była pierwsza i wiadomo nadzieje najwieksze..3majcie kciuki proszę tak jak ja za każdą z Was, ściskam mocno!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:24
niezapominajka12345, Sivaa5, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
Nooo brzmi faktycznie tak jakby udało się tarfić w samiutką owulację, super. Moje gratulacje! Oby tak było i u nas. Chociaż u mnie dzisiaj pęcherzyki jakieś dwa ok.10-11 mm (9 dc), i jeszcze jeden jakiś ciut mniejszy, mam nadzieję że nie wzrośnie bo przy trzech lekarz już by pewnie iui odwoływał/
Ja biorę puregon 50 j. póki co miałam 5 zastrzyków, jeszcze dziś i jutro i w środę kolejny monitoring.....to długo jeszcze u Ciebie lekarz kazał czekać po podaniu ovitrelle, myślałam, że najlepiej podać np. niedziela wieczór ovitrelle a w pon już IUI, a tu dopiero wtorek i się udało...no proszę Kurcze to powinno być tak, ze pęcherzyki powinny pękać zawsze o określonej wielkości, a nie raz może pęknąć 18, innym razem 23 mm nigdy nic nie wiadomo...Paulina90 wrote:Ja miałam puregon 75 jednostek od niedzieli do soboty bo po tygodniu w niedzielę byliśmy na wizycie i miały już dwa pęcherzyki po 19 mm i 17 więc w niedzielę już miałam przestać brać puregon tylko ovitrelle o danej godzinie i za dwa dni We wtorek 19.11 miałam rano usg to jeszcze były pęcherzyki chyba po 20 mm z hakiem miały, ale w momencie gdy mąż oddawał nasienie to czułam już bóle owulacyjne.
Więc jak miałam iui to juz nie miałam więcej usg, ale wydaje mi się ze lekarz wstrzelił w sama owulacje..starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Nooo brzmi faktycznie tak jakby udało się tarfić w samiutką owulację, super. Moje gratulacje! Oby tak było i u nas. Chociaż u mnie dzisiaj pęcherzyki jakieś dwa ok.10-11 mm (9 dc), i jeszcze jeden jakiś ciut mniejszy, mam nadzieję że nie wzrośnie bo przy trzech lekarz już by pewnie iui odwoływał/
Ja biorę puregon 50 j. póki co miałam 5 zastrzyków, jeszcze dziś i jutro i w środę kolejny monitoring.....to długo jeszcze u Ciebie lekarz kazał czekać po podaniu ovitrelle, myślałam, że najlepiej podać np. niedziela wieczór ovitrelle a w pon już IUI, a tu dopiero wtorek i się udało...no proszę Kurcze to powinno być tak, ze pęcherzyki powinny pękać zawsze o określonej wielkości, a nie raz może pęknąć 18, innym razem 23 mm nigdy nic nie wiadomo...
Tak też zrobiliśmy
To była już druga stymulacja więc lekarz wiedział już mniej więcej jak mój organizm reaguje na leki.
Pierwsza stymulacja była ale na staraniach naturalnych i też udało mu się wycelowac kiedy mamy odrobić pracę domową bo na drugi dzień rano miałam już ból owulacyjny A po południu jak byliśmy na usg to pęcherzyków już nie było*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
No to super, że tak Wam się udało:) A gdzie chodzisz do kliniki??Paulina90 wrote:Ja zdałam się na lekarza w niedzielę o 16stej miałam podać 1,5 ovitrelle A we wtorek o 10 rano mieliśmy się wstawić.
Tak też zrobiliśmy
To była już druga stymulacja więc lekarz wiedział już mniej więcej jak mój organizm reaguje na leki.
Pierwsza stymulacja była ale na staraniach naturalnych i też udało mu się wycelowac kiedy mamy odrobić pracę domową bo na drugi dzień rano miałam już ból owulacyjny A po południu jak byliśmy na usg to pęcherzyków już nie byłostarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
U mnie dziś minus (jestem po III i ostatniej IUI). Jestem załamana... 😓😓😓
Gratuluję bardzo wszystkim którym się udało i trzymam kciuki za te, które na dniach testują. 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:43
Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, w 1. histero 👍, AMH 0,848
nasienie - morf. 7 %, MSOME 0%, HBA i fragm. 👍, żylaki powrózka
GC:
2019 -> 3 x IUI ☹️
5.2020 krótki -> 2🥚-> 1 dojrzała
8.2020 długi -> 2🥚 -> 1 dojrzała
10.2020 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 dojrzała -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️
2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
6.2021 -> 2. histero (usunięte zrosty)
11.2021 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 dojrzałych -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️
11.2011 ET 2AA❤️
5dpt β 11,63 ❤️
20 GS+YS
7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
NIFTY zdrowy synuś 💙
11.08.2022 zostałam mamą 🥰🥰🥰
11.2023 3. histero (usunięte zrosty), CD138 (-)
3.2024 FET 6AB❄️☹️
10.2024 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
5dpt β 13,2 ❤️
7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
8t2d 👼💔😭
2025... -> 3 IMSI -
nick nieaktualnySilvia wrote:Hej rano zobaczyłam że dostałam plamienia, takie koloru żywej krwi z niteczka mini skrzepu ledwo widocznego. Pojechałam na betę i 0.0 😭 cała drogę do domu płakałam, w domu płacze. Jestem tym wszystkim tak zmęczona, tym kombinowaniem o wolny dzien w pracy z mysla ze mam tylko do marca i przez te moje zwolnienia mi nie przedluza, że nie daje rady psychicznie. Nie wiem czy nie zrobić sobie przerwę do lutego. Odpocząć. Ale z jednej strony jak już najgorsza moja rozpacz minęła to chyba spróbuje w grudniu jeszcze. Nie wiem sama. Boję się że stracę pracę A dziecka i tak nie będzie
Silvia bardzo mi przykro, w Twojej wiadomości jest tyle bólu, rozumiem Cię..ale musisz znaleźć w sobie siłę.
Ja co okres się poddaję, rezygnuję, ale po dwóch dniach mi mija i budzi się chęć do kolejnej próby, odpocznij dzisiaj, napij się winka, duża czekolada, kocyk, a od jutra walcz proszę..! A jeśli chodzi o pracę, ja w mojej miałam tyle stresu, dźwignia, zmian nocnych popołudniowych, rannych, że z dnia na dzień podjęłam decyzję i od 3 miesięcy mnie tam nie ma, nie wiem w jakiej jesteś sytuacji, w jakim regionie mieszkasz, ale czasem warto zaryzykować, a nóż czeka na Nas coś lepszego..jestem z Tobą myślami.. -
Dziewczyny ile najlepiej zachować wstrzemięźliwości przed IUI??starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dany wrote:Dziewczyny jutro testuje o ile w nocy żadna @ mnie nie odwiedzi! Nie wiem jak dotrwam do rana, bo emocje biorą górę..I nadal czuję się nijak napewno nie na okres, raczej straciłam całkiem apetyt, ale może to z nerwów, przy kolejnej IUI będę mieć pewnie więcej luzu, ale ta była pierwsza i wiadomo nadzieje najwieksze..3majcie kciuki proszę tak jak ja za każdą z Was, ściskam mocno!
Dany, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny ile najlepiej zachować wstrzemięźliwości przed IUI??
Nasienie męża po dwóch dniach nadawało się do IUIniezapominajka12345 lubi tę wiadomość
*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
Ooo no to ja też 😊i u kogo miałaś iui??Paulina90 wrote:Medart - Poznaństarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyAgulek24 wrote:U mnie dziś minus (jestem po III i ostatniej IUI). Jestem załamana... 😓😓😓
Gratuluję bardzo wszystkim którym się udało i trzymam kciuki za te, które na dniach testują. 😚
Ja jutro podchodzę do naszej ostatniej 3 iui , mam już stresa bo dzisiaj czuje się jakbym miała owulacje.. ale trudno w następnym roku in vitro napewno się uda 🙂 kiedy mniej więcej będziecie podchodzić ?Starajacsieocud lubi tę wiadomość
-
Hej
Jaki okres przed IUI wstrzemięźliwości u Was zachowany? Bo się zastanawiam jak działać 😳Nadzieja27 wrote:Ja jutro podchodzę do naszej ostatniej 3 iui , mam już stresa bo dzisiaj czuje się jakbym miała owulacje.. ale trudno w następnym roku in vitro napewno się uda 🙂 kiedy mniej więcej będziecie podchodzić ?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
U nas trzy dni przerwy są ok, a dwa to niestety za mało. Mąż ma teratozoospermie
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Hej
Jaki okres przed IUI wstrzemięźliwości u Was zachowany? Bo się zastanawiam jak działać 😳
Najlepszy wynik mieliśmy przy 4 dniach , 2-3 dni to u nas za mało. Zobaczymy jak to będzie jutro ( w czwartek przytulalismy się ostatni raz )
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Takie to przykre że musimy to przeżywać miesiąc w miesiąc, walczymy bo nie można się poddawać 💪
Ale nie jest to łatwe..
Ja jestem tydzień po iui, na razie czuje się ok, ale boję się porażki, tak jak każda z nas.
Od wczoraj mam mega bóle brzucha jak co miesiąc więc troszkę mi to zgasilo nadzieję 😏
34l.
Starania od 2013r
Listopad 2015 laparo
Endometrioza 2st 😡
Lipiec 2016 [*] 7tc
Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
25.11.2019 1 IUI 😥
17.12.2019 2IUI 😥
11.01.2020 3 IUI 😥
20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥
1 procedura
IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥