Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Bąbel wrote:Cyprysek89 a jak masz duphaston? Dwie dziennie? Rano i wieczorem? 🤔
Betujemy 20-stego? 🌷
CinniMinni się wyłamuje 💁♀️
Ja tez mam Duphaston 2 razy dziennie.. Niby od wtorku ale chyba juz od jutra zaczne brac bo owu byla w sobote. 😛Bąbel lubi tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Bąbel wrote:Cyprysek89 a jak masz duphaston? Dwie dziennie? Rano i wieczorem? 🤔
Betujemy 20-stego? 🌷
CinniMinni się wyłamuje 💁♀️
Ja ma progesteron besins 100mg i mam brać 2x1 tabl.
Tak😊 ja będę na pewno 20😊 pierwszy raz miałam Ovi więc nie wiem ile to będzie we mnie siedziało a nie chce znowu robić sobie złudnej nadzieji 😁
CinniMinni będzie wcześniej świętować 🍾🍾🍾Bąbel lubi tę wiadomość
-
CinniMinni wrote:Ja tez mam Duphaston 2 razy dziennie.. Niby od wtorku ale chyba juz od jutra zaczne brac bo owu byla w sobote. 😛
Ja nie wiem 🙈🤦♀️🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 14:20
Cyprysek89, CinniMinni lubią tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:Ja ma progesteron besins 100mg i mam brać 2x1 tabl.
Tak😊 ja będę na pewno 20😊 pierwszy raz miałam Ovi więc nie wiem ile to będzie we mnie siedziało a nie chce znowu robić sobie złudnej nadzieji 😁
CinniMinni będzie wcześniej świętować 🍾🍾🍾
Ja mam ten duphaston pierwszy raz i mam napisane 2x1 dziennie i przez dwa dni brałam od razu dwie tabletki ale później dziewczyny i niezapominajka pisały żeby brać 2 razy dziennie po jednej tabletce i od dzisiaj tak biorę 💁♀️
Ja miałam drugi raz Ovi i ostatnio byłam na becie wcześniej niż 14-stego dnia i już go nie było ale wiadomo każda z nas jest inna 🙈 -
Bąbel wrote:A skąd Wy wiecie kiedy macie owu? 🤣
Ja nie wiem 🙈🤦♀️🤪
Ogólnie nigdy tego nie wiedziałam 😁ale w czwartek jak miałam usg przed IUI to byłam przed. A w piątek po 12 tak mnie wzdęło 🤣i miałam taki tępy ból podbrzusza. A w sobotę był ten płyn w macicy i ten pęcherzyk się nie wchłonął jeszcze ( bo trochę poczytałam, że jak zostaje uwolniona komórka jajowa to w pęcherzyku jest potem skrzep krwi- i on może być widoczny na usg aż się wchłonie).
I doktorek powiedział, że to musiało być w piątek (jakieś 40 h po Ovi wg moich obliczeń)
Ja wczoraj byłam taka skołowana, że dopiero dzisiaj mi się to wszystko poukladało 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 14:32
Bąbel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, po cichu was podczytuje bo wiem że w kupię raźniej 😁
IUI miałam 28 lutego, teoretycznie 13 marca mam testować ale im bliżej tym mam wrażenie że będzie to wielka porażka 😣
Ja wiem, że powinnam myśleć pozytywnie, ale już czuję ból.jajnikow jak na pms.
Potrzebuje chyba siły 😉Cyprysek89, Jolka4025, CinniMinni, Bardotka#, Bąbel, Starajacsieocud, Bajka15 lubią tę wiadomość
-
UlaFalka wrote:Hej dziewczyny, po cichu was podczytuje bo wiem że w kupię raźniej 😁
IUI miałam 28 lutego, teoretycznie 13 marca mam testować ale im bliżej tym mam wrażenie że będzie to wielka porażka 😣
Potrzebuje chyba siły 😉
Ale taki ból jest normalny 😊 wiele dziewczyn tak miało 😊 ja ogólnie po pierwszej IUI to 2 tygodnie miałam ból podbrzusza. Poczekaj do tego 13 ale nie nastawiaj się na najgorsze😘
Będziemy trzymać kciuki 🍀🍀🍀Bąbel lubi tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:Ogólnie nigdy tego nie wiedziałam 😁ale w czwartek jak miałam usg przed IUI to byłam przed. A w piątek po 12 tak mnie wzdęło 🤣i miałam taki tępy ból podbrzusza. A w sobotę był ten płyn w macicy i ten pęcherzyk się nie wchłonął jeszcze ( bo trochę poczytałam, że jak zostaje uwolniona komórka jajowa to w pęcherzyku jest potem skrzep krwi- i on może być widoczny na usg aż się wchłonie).
I doktorek powiedział, że to musiało być w piątek (jakieś 40 h po Ovi wg moich obliczeń)
Ja wczoraj byłam taka skołowana, że dopiero dzisiaj mi się to wszystko poukladało 😁😁😁
Ja po owu czuje cos jakby bol lub ciezkosc w dolnej części brzucha ale nie zawsze. Tym razem to czulam a podczas usg przed inseminacja lekarz mówił ze pecherzyk juz duzo mniejszy bo w trakcie pekania. Z tego rozumiem ze on ma np 24 mm i peka i wychodzi komorka jajowa i plyn wycieka i podraznia właśnie dol brzucha (zatoka douglasa?) I pecherzyk sie zmniejsza wtedy a potem pewnie sie wchlania.
Dziewczynki ja od wrzesnia co miesiac mialam ovitrelle. Najpierw kilka cykli clostibegyt i ovitrelle na pekniecie. A teraz dwie iui tez z ovitrelle. Wiec u mnie tak jak pisalam z bety 12-13 dni po zastrzyku pozostaje beta okolo 0.30-1.2
Za to testy sikane wychodza dodatnie 2 tygodnie wiec juz nie bede ich robić bo oszukujaBąbel lubi tę wiadomość
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
27 dpt jest serduszko❤️
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
UlaFalka wrote:Hej dziewczyny, po cichu was podczytuje bo wiem że w kupię raźniej 😁
Potrzebuje chyba siły 😉
Dasz rade
Powiem Ci, ze czas przez Nasze forum leci szybko
A bóle sa normalne, tez mialam
Bąbel lubi tę wiadomość
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm
-
CinniMinni wrote:Ja po owu czuje cos jakby bol lub ciezkosc w dolnej części brzucha ale nie zawsze. Tym razem to czulam a podczas usg przed inseminacja lekarz mówił ze pecherzyk juz duzo mniejszy bo w trakcie pekania. Z tego rozumiem ze on ma np 24 mm i peka i wychodzi komorka jajowa i plyn wycieka i podraznia właśnie dol brzucha (zatoka douglasa?) I pecherzyk sie zmniejsza wtedy a potem pewnie sie wchlania.
Dziewczynki ja od wrzesnia co miesiac mialam ovitrelle. Najpierw kilka cykli clostibegyt i ovitrelle na pekniecie. A teraz dwie iui tez z ovitrelle. Wiec u mnie tak jak pisalam z bety 12-13 dni po zastrzyku pozostaje beta okolo 0.30-1.2
Za to testy sikane wychodza dodatnie 2 tygodnie wiec juz nie bede ich robić bo oszukujaBąbel lubi tę wiadomość
-
Just_me wrote:Ja dziś rano zrobiłam test 8 dni po zastrzyku żeby sprawdzić czy coś pokaże i już nic nie widać więc to bardzo indywidualna sprawa. Mnie korci zrobić kolejny w piątek 13tego bo to taki szczęśliwy dzień 😀
Bąbel lubi tę wiadomość
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
27 dpt jest serduszko❤️
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
Potrzebuje chyba siły 😉 -
Kto jeszcze jutro testuje ? 🍀🤞🍀🤞🍀🤞🤗31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm
-
nick nieaktualnyMarta93 wrote:Hej kochana ja też miałam 28 lutego iui a kiedy powinnaś mieć @?
Ja normalnie mam cykle 24-dniowe więc teoretycznie w środę, ale Clo wydłużyło mi ostatnio cykl o 2 dni więc spodziewam się jej później, np. w piątek.
W piątek lekarz kazał mi zrobić bete, ale myślę że zrobię w czwartek, bo na piątek umówiłam się do niego w razie niepowodzenia, żeby od razu zacząć stymulację do kolejnej inseminacji w następnym cyklu więc chcę wiedzieć czy coś pykło.
Choć mam złe przeczucie, głównie ze względu na statystyki. -
Bąbel wrote:Faktycznie już samo wbicie igły boli 🤨
Tam piszą żeby się położyć ja robię na stojąco 🤔
Ogólnie to bardzo szczypie 🙈
Bąbel najlepiej robić na leżąco, ale tak trochę się wygnij do przodu żeby zrobić sobie faldkę z tłuszczu. Ja najpierw odkazam skórę, później robię delikatnie balsamem, a wbijam zastrzyk prawie w boczki. Im bliżej pępka i im wyżej, tym bardziej boli i się robią siniaki. Pozycja półleżąca, cienka skórka, czyli obok boczków, też można się czasami zes... ale nie ma siniakow.
Trzymam kciuki za Ciebie, tym bardziej że leczysz się u tego samego lekarza, co ja 🤞CinniMinni, Bąbel lubią tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Bąbel wrote:Ja miałam badany tylko raz progesteron w 2 dniu cyklu i miałam 0,37 i od tego zależało czy mam brać puregon czy jeszcze nie a ze miałam poniżej 1 to brałam od drugiego dnia cyklu...
a po IUI mam brać właśnie od razu i jest napisane 2x1 dziennie i ja to czytam jako 2 tabletki 1 raz dziennie 😉
Duphaston bierze się 2 razy dziennie po 1 tabletce, ja biorę przed 9 rano i po 19 , jest Oki.
Luteine możesz brać w tabletkach albo 2 na noc, albo też po jednej tabletce dwa razy dziennie. Ja biorę 2 na wieczór.CinniMinni, Bąbel lubią tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Starajacsieocud wrote:Bąbel najlepiej robić na leżąco, ale tak trochę się wygnij do przodu żeby zrobić sobie faldkę z tłuszczu. Ja najpierw odkazam skórę, później robię delikatnie balsamem, a wbijam zastrzyk prawie w boczki. Im bliżej pępka i im wyżej, tym bardziej boli i się robią siniaki. Pozycja półleżąca, cienka skórka, czyli obok boczków, też można się czasami zes... ale nie ma siniakow.
Trzymam kciuki za Ciebie, tym bardziej że leczysz się u tego samego lekarza, co ja 🤞
Mi tam siniaki nie przeszkadzają 💁♀️
Tez prowadzi Cię doktor A ?
Widzę ze Wam już się udało 🍀❤️🌷 świetnie 😊
Która IUI była ta szczęśliwa? 🤔