Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwiak19 wrote:Ja też wierzę w wspomagacze, odwolana miałam IUI na początku monitoringu, więc na 2 usg poprosiłam o zastrzyk i żeby lekarz mniej więcej wyliczył kiedy go powinnam wziąć
Duphaston też mam więc może trochę w ciemno bo bez potwierdzenia owulacji i wgl ale próbujemy 💪Maz ma slabe nasienie, to moj pierwszy cykl z Clo (wcześniej byla Lametta, ja poprosiłam o Clo bo uważałam że skoro będzie więcej pęcherzyków to większa szansa że się uda, wiem, może głupie myślenie ale..) trochę czuje że może to niepotrzebne i można było sobie odpuścić no ale
wróżka mi mówiła zeby nie odpuszczać więc uznałam ze lepsze to niż nic
Myślę że tylko powinnaś sprawdzić pod koniec cyklu albo na poczatku następnego czy nie masz torbieli po clo
Jednak zdecydowałam, ze nie biorę bo będę się bała właśnie torbieli, a jestem ogromna panikara! No trudno, muszę odpuścić dla własnego zdrowia psychicznego. Pewnie gdybym jeszcze zdążyła się spotkać w tym cyklu z lekarzem to pomógłby mi podjąć jakieś kroki, ale niestety czekałam na miesiączkę i jak już przyszła ( spóźniona ...) to informacja, ze zamknęli klinikę. Ale w tej sytuacji to oczywiście zrozumiałe.
A co to znaczy słabe nasienie? Bo u nas np ilość super, bo w jednym badaniu 200 mln na całość, a w drugim jakoś 120 mln, ruch postępowy powyżej normy, ale morfologia 1% i to chyba nam utrudnia zajście😭 chociaż może jest coś jeszcze, ale ja jeszcze o tym nie wiem🤷🏻♀️
-
nat87 wrote:A może to było plamienie implantacyjne? 😉 nie zawsze jest ono różowe, zwłaszcza jeśli jest problem z niskim progesteronem.
Niestety często u mnie się tak kończy biochemiczna. Ciemno brązowymi uplawami. Coś jest nie tak z receptywnoscia Endo -
Najpierw beta dziewczyny, nie róbcie żadnych sikancow! Mi sikany i to bardzo blady wyszedł chyba z 16-17 dpo więc idzcie na betę, trzymam kciuki!!!💪 😊 😍 😊 👍Bąbel wrote:Ha ha ha a o której wstajesz? 🤔
Ja chyba pójdę od razu na krew 🤦♀️
A Ty chcesz sikać jeszcze? 🙈Bąbel, Cyprysek89, nat87, Chila lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Najpierw beta dziewczyny, nie róbcie żadnych sikancow! Mi sikany i to bardzo blady wyszedł chyba z 16-17 dpo więc idzcie na betę, trzymam kciuki!!!💪 😊 😍 😊 👍
Zreszta ale nie śmiej się ja jeszcze nigdy sikańca nie robiłam 🤣😜🙈
Ja jutro jestem 14 dni po IUI 🤦♀️ Boje się jak cholera ale idę i walczę o swoje 🍀🌷❤️
Trzymaj mocno kciuki plisssssssss 😘Cyprysek89, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Ha ha ha a o której wstajesz? 🤔
Ja chyba pójdę od razu na krew 🤦♀️
A Ty chcesz sikać jeszcze? 🙈
Potrzebowałam żeby ktoś mi wybił ten pomysł z głowy 😉 dzięki Nizapominajko 😚
Hmm ja chyba ok 9- 10 bd w labo bo na 12 jadę do pracy
Teraz już się stresuje 🙁🙁🙁 tym bardziej, że odczucia negatywne 🙁🙁🙁Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
CappuccinoBoo wrote:Miło poznać koleżankę ze zsynchronizowanym cyklem!😂 ile zazwyczaj dni trwają Twoje cykle? Moja klinika ma napisane na stronie, ze zapisy są tylko na maj i czerwiec, a na kwiecień chyba nawet nie można się zapisać niestety. Opowiesz swoją historie? Jak długo się staracie, jakie macie problemy?
Mnie również bardzo miło 😄 zazwyczaj mam cykle ok. 26-27 dni. Mnie zapisali na kwiecień ale zaznaczyli ze to może się przesunąć i będą się kontaktować w razie czego. Moja historia jest taka, że staramy się prawie 2,5 roku. Po roku porobiłam podstawowe badania i wyszła mi prolaktyna ciut ponad normę i dostałam leki i pierwsza stymulacje clo. Jakież było moje zdziwienie kiedy miesiączka nie przyszła i wyszedł pozytywny test. Niestety radosc nie trwała długo. Puste jajo płodowe i poronienie. Potem jeszcze kilka stymulacji clo po drodze ale bez efektu. Mąż nasienie bez zastrzeżeń. W zeszłym roku laparoskopia diagnostyczna. Diagnoza: endometrioza 1 st., jajowody drozne. Dalej starania 1 cykl z clo i ovitrelle bez rezultatu. W grudniu 2019 trafiłam do kliniki leczenia niepłodności, znowu kilka badań w tym amh 1.7więc nie mamy zbyt dużo czasu na eksperymenty. Zaproponowano nam in vitro. Jednak chcieliśmy spróbować IUI chociaż raz, bo przecież kiedyś się udało... Niestety mam skłonność do torbieli i już 2 cykle musiałam z tego powodu odpuścić
teraz ten wirus... Ciągle pod górkę. Jak się nie uda w kwietniu podejść do IUI to już chyba będziemy od razu próbować in vitro... Sama już nie wiem...
Start 2017
2018 clo - puste jajo [*] x2
06.2020 - IUI
08.2020 - IUI
01.2021 - start IVF
23.01.21 transfer 4.1.1
7 dpt beta 52,4
9 dpt beta 97,7
12 dpt beta 330
14 dpt beta 978
18 dpt beta 3823
25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
7t3d 1,3 cm ❤️
9t6d 3 cm ❤️
12t6d 7 cm ❤️
20t0d 350g ❤️♀️
02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
04.25 3.2.2 -> encorton, intralipid, neoparin, prolutex, accofil ❌️😞
05.2025 -> j.w. ❌️ 😞
NK⬆️
Histero, cd138 - ok
Kariotypy - ok
Nasienie - ok -
CappuccinoBoo wrote:Bąbel- nadzieja umiera ostatnia!💪🏻
Ja mam dzisiaj 4dc i humor już trochę lepszy. Kolejny cykl idzie na straty ( nie wierze już w naturalne poczęcie...) i liczę już na kolejny, ze korona ( ale nie ta na naszych głowach!!!!😂) nie zamknie kliniki na tak długo. Kolejna IUI byłaby pod koniec kwietnia. Czy jest tutaj ktoś, kto jest na początku cyklu i tez ominie ją jedna IUI przez wirusa?
Albo inaczej- czy któraś na dniach będzie miała IUI, czy wszędzie definitywnie pozamykane?
I nasuwa mi się pomysł, nie wiem czy dobry, wiec wątpię, ze to zrobię- ale w tym cyklu jak jeszcze był plan IUI miałam od 5dc brać CLO. Czy branie CLO bez monitoringu, bez zastrzyku na pęknięcie to dobry pomysł? Bo widzicie- nie wierze w naturalne poczęcie już, ale we wspomagacze już wierze. Powtarzając słowa z początku - nadzieja umiera ostatnia!! -
Nie śmieje się ☺️👍😎 ja robiłam zawsze i zawsze była 1 krecha, teraz już stawiałam na betę 😊✊💪Bąbel wrote:Niezapominajka ja tez tak myśle 💁♀️
Zreszta ale nie śmiej się ja jeszcze nigdy sikańca nie robiłam 🤣😜🙈
Ja jutro jestem 14 dni po IUI 🤦♀️ Boje się jak cholera ale idę i walczę o swoje 🍀🌷❤️
Trzymaj mocno kciuki plisssssssss 😘starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
CappuccinoBoo wrote:Bąbel- nadzieja umiera ostatnia!💪🏻
Ja mam dzisiaj 4dc i humor już trochę lepszy. Kolejny cykl idzie na straty ( nie wierze już w naturalne poczęcie...) i liczę już na kolejny, ze korona ( ale nie ta na naszych głowach!!!!😂) nie zamknie kliniki na tak długo. Kolejna IUI byłaby pod koniec kwietnia. Czy jest tutaj ktoś, kto jest na początku cyklu i tez ominie ją jedna IUI przez wirusa?
Albo inaczej- czy któraś na dniach będzie miała IUI, czy wszędzie definitywnie pozamykane?
I nasuwa mi się pomysł, nie wiem czy dobry, wiec wątpię, ze to zrobię- ale w tym cyklu jak jeszcze był plan IUI miałam od 5dc brać CLO. Czy branie CLO bez monitoringu, bez zastrzyku na pęknięcie to dobry pomysł? Bo widzicie- nie wierze w naturalne poczęcie już, ale we wspomagacze już wierze. Powtarzając słowa z początku - nadzieja umiera ostatnia!! -
Linka89 wrote:Hej, jestem dokładnie w tej samej sytuacji Ty. Miałam mieć w tym cyklu pierwsza IUI. Też mam 4 dzień cyklu dzisiaj
ale niestety wirus pokrzyżował plany i klinika odwołała wizyty. Następna mam 8.04 o ile sytuacja się poprawi... Wtedy IUI by wypadało pod koniec kwietnia. Jeśli oczywiście moje torbiele, do których mam skłonności, nie staną na przeszkodzie... Także trzymajmy kciuki aby nam się udało w tym kwietniu wystartować
34l.
Starania od 2013r
Listopad 2015 laparo
Endometrioza 2st 😡
Lipiec 2016 [*] 7tc
Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
25.11.2019 1 IUI 😥
17.12.2019 2IUI 😥
11.01.2020 3 IUI 😥
20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥
1 procedura
IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥
2procedura
IVF-ICSI-transfer 4.05.21
2❄️❄️
Criotransfer 28.07 udany!
Aniołek 9tc 😓
AMH 1,64
Mutacje:
FV R2_4070A-G,
MTHFR_1298A-C
PAI-1 4G
W układach heterozygotycznych -
Dzien dobry kochane!
U mnie troszke szok bo dzis na sikancu widze druga jasniutka linie. Robilam codziennie tej samej firmy pink strumieniowy ultraczuly i juz wczoraj cos kielkowalo po dluuugim czasie a dzis juz bardziej widoczna. I szybciej... Boje sie i szok!!!! Jestem 13 dni po owu i inseminacji a 15 dni po zastrzyku ovitrelle. Chyba wobec tego chciałabym dzis zrobic bete i progesteron, ale moja klinika zostala zamknieta na 2 tygodnie wiec jedynie jakis alab mi zostaje i troche sie boje czy to bezpieczne. Trzymam kciuki za Was dzis testujace!! To bylo dlugie czekanie dwa tygodnie i naprawde zycze Wam z calego serca pozytywow!!!!!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
💝💝💝💝💝💝💝🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈😁😁😁😁😁😁nat87, Bąbel, Cyprysek89, Tysia33, Sivaa5 lubią tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Maadziulla wrote:Ja dziś mam 1 dc i też mam nadzieję że do kwietnia to się unormuje. Ja niestety nie mam żadnych nadziei bo mój mąż jest bezpłodny dlatego IUI z nasieniem dawcy. Mam nadzieję że ten czas szybko zleci i znów wrócimy do starań ☺️✌️✊36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
27 dpt jest serduszko❤️
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
Dziewczynki a ile bierzecie duphastonu? Zastanawiam sie czy dwie tabletki dziennie wystarcza jakby co... Czy zmienic sobie na 3. Niektore dziewczyny wiem, ze biora 2 tabletki dwa razy dziennie hmmmm.36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
27 dpt jest serduszko❤️
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
CinniMinni wrote:Dzien dobry kochane!
U mnie troszke szok bo dzis na sikancu widze druga jasniutka linie. Robilam codziennie tej samej firmy pink strumieniowy ultraczuly i juz wczoraj cos kielkowalo po dluuugim czasie a dzis juz bardziej widoczna. I szybciej... Boje sie i szok!!!! Jestem 13 dni po owu i inseminacji a 15 dni po zastrzyku ovitrelle. Chyba wobec tego chciałabym dzis zrobic bete i progesteron, ale moja klinika zostala zamknieta na 2 tygodnie wiec jedynie jakis alab mi zostaje i troche sie boje czy to bezpieczne. Trzymam kciuki za Was dzis testujace!! To bylo dlugie czekanie dwa tygodnie i naprawde zycze Wam z calego serca pozytywow!!!!!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
💝💝💝💝💝💝💝🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈😁😁😁😁😁😁
Ja chciałam dzisiaj zrobić pierwszego w życiu sikańca ale mój N powiedział ze beta wiarygodniejsza 💉😊🙏
Jednak dzisiaj wielki dzień całej Świętej Trójcy 💁♀️❤️😘
🌷🌷🌷
Ja będę w labo po 7 zobaczymy co i jak 🙈CinniMinni, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
💝💝💝💝💝💝💝🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈😁😁😁😁😁😁
CinniMinni mistrzyni napięcia 😊
Wizyta w labo myślę, że jest bezpieczna, ale trzeba zachować zasadę żeby jak najmniej rzeczy dotknąć i jak najszybciej wyjść 😅😅😅
Myślę, że jak odbierzesz wynik proga to wtedy się możesz zastanawiać nad dawką dupka ale wydaje mi się, że czasem biorą nawet 2x2 plus coś jeszcze Nizapominajka się tak faszerowała i jeszcze 💉💉💉 😁😁😁
Bardzo trzymam kciuki, żeby to była prawda 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Bąbel ja jeszcze w łóżku ale za Ciebie też trzymam mocne kciukasy 🍀🍀🍀🍀CinniMinni, Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
💝💝💝💝💝💝💝🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈😁😁😁😁😁😁Bąbel lubi tę wiadomość