X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak19 wrote:
    Ja też wierzę w wspomagacze, odwolana miałam IUI na początku monitoringu, więc na 2 usg poprosiłam o zastrzyk i żeby lekarz mniej więcej wyliczył kiedy go powinnam wziąć :) Duphaston też mam więc może trochę w ciemno bo bez potwierdzenia owulacji i wgl ale próbujemy 💪Maz ma slabe nasienie, to moj pierwszy cykl z Clo (wcześniej byla Lametta, ja poprosiłam o Clo bo uważałam że skoro będzie więcej pęcherzyków to większa szansa że się uda, wiem, może głupie myślenie ale..) trochę czuje że może to niepotrzebne i można było sobie odpuścić no ale :) wróżka mi mówiła zeby nie odpuszczać więc uznałam ze lepsze to niż nic ;)

Myślę że tylko powinnaś sprawdzić pod koniec cyklu albo na poczatku następnego czy nie masz torbieli po clo :)

Jednak zdecydowałam, ze nie biorę bo będę się bała właśnie torbieli, a jestem ogromna panikara! No trudno, muszę odpuścić dla własnego zdrowia psychicznego. Pewnie gdybym jeszcze zdążyła się spotkać w tym cyklu z lekarzem to pomógłby mi podjąć jakieś kroki, ale niestety czekałam na miesiączkę i jak już przyszła ( spóźniona ...) to informacja, ze zamknęli klinikę. Ale w tej sytuacji to oczywiście zrozumiałe.
    A co to znaczy słabe nasienie? Bo u nas np ilość super, bo w jednym badaniu 200 mln na całość, a w drugim jakoś 120 mln, ruch postępowy powyżej normy, ale morfologia 1% i to chyba nam utrudnia zajście😭 chociaż może jest coś jeszcze, ale ja jeszcze o tym nie wiem🤷🏻‍♀️

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat87 wrote:
    A może to było plamienie implantacyjne? 😉 nie zawsze jest ono różowe, zwłaszcza jeśli jest problem z niskim progesteronem.

Niestety często u mnie się tak kończy biochemiczna. Ciemno brązowymi uplawami. Coś jest nie tak z receptywnoscia Endo :-(

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel robimy rano sikańca?? Czy tylko krew? 👿👿

Bąbel, CinniMinni lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Bąbel robimy rano sikańca?? Czy tylko krew? 👿👿
    Ha ha ha a o której wstajesz? 🤔
    Ja chyba pójdę od razu na krew 🤦‍♀️
    A Ty chcesz sikać jeszcze? 🙈

niezapominajka12345, Cyprysek89 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw beta dziewczyny, nie róbcie żadnych sikancow! Mi sikany i to bardzo blady wyszedł chyba z 16-17 dpo więc idzcie na betę, trzymam kciuki!!!💪 😊 😍 😊 👍
    Bąbel wrote:

Bąbel, Cyprysek89, nat87, Chila lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Najpierw beta dziewczyny, nie róbcie żadnych sikancow! Mi sikany i to bardzo blady wyszedł chyba z 16-17 dpo więc idzcie na betę, trzymam kciuki!!!💪 😊 😍 😊 👍
    Niezapominajka ja tez tak myśle 💁‍♀️
    Zreszta ale nie śmiej się ja jeszcze nigdy sikańca nie robiłam 🤣😜🙈
    Ja jutro jestem 14 dni po IUI 🤦‍♀️ Boje się jak cholera ale idę i walczę o swoje 🍀🌷❤️
    Trzymaj mocno kciuki plisssssssss 😘

Cyprysek89, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:

Potrzebowałam żeby ktoś mi wybił ten pomysł z głowy 😉 dzięki Nizapominajko 😚

Hmm ja chyba ok 9- 10 bd w labo bo na 12 jadę do pracy :)

Teraz już się stresuje 🙁🙁🙁 tym bardziej, że odczucia negatywne 🙁🙁🙁

Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Linka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Miło poznać koleżankę ze zsynchronizowanym cyklem!😂 ile zazwyczaj dni trwają Twoje cykle? Moja klinika ma napisane na stronie, ze zapisy są tylko na maj i czerwiec, a na kwiecień chyba nawet nie można się zapisać niestety. Opowiesz swoją historie? Jak długo się staracie, jakie macie problemy?

Mnie również bardzo miło 😄 zazwyczaj mam cykle ok. 26-27 dni. Mnie zapisali na kwiecień ale zaznaczyli ze to może się przesunąć i będą się kontaktować w razie czego. Moja historia jest taka, że staramy się prawie 2,5 roku. Po roku porobiłam podstawowe badania i wyszła mi prolaktyna ciut ponad normę i dostałam leki i pierwsza stymulacje clo. Jakież było moje zdziwienie kiedy miesiączka nie przyszła i wyszedł pozytywny test. Niestety radosc nie trwała długo. Puste jajo płodowe i poronienie. Potem jeszcze kilka stymulacji clo po drodze ale bez efektu. Mąż nasienie bez zastrzeżeń. W zeszłym roku laparoskopia diagnostyczna. Diagnoza: endometrioza 1 st., jajowody drozne. Dalej starania 1 cykl z clo i ovitrelle bez rezultatu. W grudniu 2019 trafiłam do kliniki leczenia niepłodności, znowu kilka badań w tym amh 1.7 :( więc nie mamy zbyt dużo czasu na eksperymenty. Zaproponowano nam in vitro. Jednak chcieliśmy spróbować IUI chociaż raz, bo przecież kiedyś się udało... Niestety mam skłonność do torbieli i już 2 cykle musiałam z tego powodu odpuścić :( teraz ten wirus... Ciągle pod górkę. Jak się nie uda w kwietniu podejść do IUI to już chyba będziemy od razu próbować in vitro... Sama już nie wiem...

Start 2017
    2018 clo - puste jajo [*] x2
    06.2020 - IUI :(
    08.2020 - IUI :(
    01.2021 - start IVF
    23.01.21 transfer 4.1.1
    7 dpt beta 52,4
    9 dpt beta 97,7
    12 dpt beta 330
    14 dpt beta 978
    18 dpt beta 3823
    25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
    7t3d 1,3 cm ❤️
    9t6d 3 cm ❤️
    12t6d 7 cm ❤️
    20t0d 350g ❤️♀️

02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
    07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
    04.25 3.2.2 -> encorton, intralipid, neoparin, prolutex, accofil ❌️😞
    05.2025 -> j.w. ❌️ 😞

07.25 -> nowa procedura (7 MII, 2 zarodki)
    ET 2.2.2 ❌️ 😞
    Diphereline 💉💉💉
    10.25 transfer 3.2.2❌️😞
    11.25 ->Diphereline 💉& nowa procedura🍀
    NK⬆️
    Cross - 13% - ok
    Histero, cd138 - ok
    Kariotypy - ok
    Nasienie - ok
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Potrzebowałam żeby ktoś mi wybił ten pomysł z głowy 😉 dzięki Nizapominajko 😚

Hmm ja chyba ok 9- 10 bd w labo bo na 12 jadę do pracy :)

Teraz już się stresuje 🙁🙁🙁 tym bardziej, że odczucia negatywne 🙁🙁🙁
    🍀🍀🍀

f3c5740a8e.png
  • Gwiazdka997 Znajoma

Wysłany: 19 marca 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Bąbel- nadzieja umiera ostatnia!💪🏻
    Ja mam dzisiaj 4dc i humor już trochę lepszy. Kolejny cykl idzie na straty ( nie wierze już w naturalne poczęcie...) i liczę już na kolejny, ze korona ( ale nie ta na naszych głowach!!!!😂) nie zamknie kliniki na tak długo. Kolejna IUI byłaby pod koniec kwietnia. Czy jest tutaj ktoś, kto jest na początku cyklu i tez ominie ją jedna IUI przez wirusa?

Albo inaczej- czy któraś na dniach będzie miała IUI, czy wszędzie definitywnie pozamykane?

I nasuwa mi się pomysł, nie wiem czy dobry, wiec wątpię, ze to zrobię- ale w tym cyklu jak jeszcze był plan IUI miałam od 5dc brać CLO. Czy branie CLO bez monitoringu, bez zastrzyku na pęknięcie to dobry pomysł? Bo widzicie- nie wierze w naturalne poczęcie już, ale we wspomagacze już wierze. Powtarzając słowa z początku - nadzieja umiera ostatnia!!
    Ja właśnie tak zaszlam. Bo lekarz kazał tylko wziąć clo i się udało A teraz już ponad 3 lata i nic nawet po 2 IUI

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śmieje się ☺️👍😎 ja robiłam zawsze i zawsze była 1 krecha, teraz już stawiałam na betę 😊✊💪
    Bąbel wrote:
    Niezapominajka ja tez tak myśle 💁‍♀️
    Zreszta ale nie śmiej się ja jeszcze nigdy sikańca nie robiłam 🤣😜🙈
    Ja jutro jestem 14 dni po IUI 🤦‍♀️ Boje się jak cholera ale idę i walczę o swoje 🍀🌷❤️
    Trzymaj mocno kciuki plisssssssss 😘

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Maadziulla Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Bąbel- nadzieja umiera ostatnia!💪🏻
    Ja mam dzisiaj 4dc i humor już trochę lepszy. Kolejny cykl idzie na straty ( nie wierze już w naturalne poczęcie...) i liczę już na kolejny, ze korona ( ale nie ta na naszych głowach!!!!😂) nie zamknie kliniki na tak długo. Kolejna IUI byłaby pod koniec kwietnia. Czy jest tutaj ktoś, kto jest na początku cyklu i tez ominie ją jedna IUI przez wirusa?

Albo inaczej- czy któraś na dniach będzie miała IUI, czy wszędzie definitywnie pozamykane?

I nasuwa mi się pomysł, nie wiem czy dobry, wiec wątpię, ze to zrobię- ale w tym cyklu jak jeszcze był plan IUI miałam od 5dc brać CLO. Czy branie CLO bez monitoringu, bez zastrzyku na pęknięcie to dobry pomysł? Bo widzicie- nie wierze w naturalne poczęcie już, ale we wspomagacze już wierze. Powtarzając słowa z początku - nadzieja umiera ostatnia!!
    Ja dziś mam 1 dc i też mam nadzieję że do kwietnia to się unormuje. Ja niestety nie mam żadnych nadziei bo mój mąż jest bezpłodny dlatego IUI z nasieniem dawcy. Mam nadzieję że ten czas szybko zleci i znów wrócimy do starań ☺️✌️✊

• Sivaa5 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    Hej, jestem dokładnie w tej samej sytuacji Ty. Miałam mieć w tym cyklu pierwsza IUI. Też mam 4 dzień cyklu dzisiaj ;) ale niestety wirus pokrzyżował plany i klinika odwołała wizyty. Następna mam 8.04 o ile sytuacja się poprawi... Wtedy IUI by wypadało pod koniec kwietnia. Jeśli oczywiście moje torbiele, do których mam skłonności, nie staną na przeszkodzie... Także trzymajmy kciuki aby nam się udało w tym kwietniu wystartować ;)
    Ja również wizyty odwołane, czekamy na kwiecień 😊🙏💪

34l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥
    20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥

1 procedura
    IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥

2procedura
    IVF-ICSI-transfer 4.05.21
    2❄️❄️
    Criotransfer 28.07 udany!
    Aniołek 9tc 😓

AMH 1,64

Mutacje:
    FV R2_4070A-G,
    MTHFR_1298A-C
    PAI-1 4G
    W układach heterozygotycznych
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane!
    U mnie troszke szok bo dzis na sikancu widze druga jasniutka linie. Robilam codziennie tej samej firmy pink strumieniowy ultraczuly i juz wczoraj cos kielkowalo po dluuugim czasie a dzis juz bardziej widoczna. I szybciej... Boje sie i szok!!!! Jestem 13 dni po owu i inseminacji a 15 dni po zastrzyku ovitrelle. Chyba wobec tego chciałabym dzis zrobic bete i progesteron, ale moja klinika zostala zamknieta na 2 tygodnie wiec jedynie jakis alab mi zostaje i troche sie boje czy to bezpieczne. Trzymam kciuki za Was dzis testujace!! To bylo dlugie czekanie dwa tygodnie i naprawde zycze Wam z calego serca pozytywow!!!!!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    💝💝💝💝💝💝💝🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈😁😁😁😁😁😁

nat87, Bąbel, Cyprysek89, Tysia33, Sivaa5 lubią tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadziulla wrote:
    Ja dziś mam 1 dc i też mam nadzieję że do kwietnia to się unormuje. Ja niestety nie mam żadnych nadziei bo mój mąż jest bezpłodny dlatego IUI z nasieniem dawcy. Mam nadzieję że ten czas szybko zleci i znów wrócimy do starań ☺️✌️✊
    Madziula. Pewnie przeszlas juz swoje ale wole zapytać. Robiliscie biopsje aby znalezc plemniczki? Czasem tak sie dzieje i wtedy mozna zrobic in vitro z nimi💝

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    27 dpt jest serduszko❤️
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

• CinniMinni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ile bierzecie duphastonu? Zastanawiam sie czy dwie tabletki dziennie wystarcza jakby co... Czy zmienic sobie na 3. Niektore dziewczyny wiem, ze biora 2 tabletki dwa razy dziennie hmmmm.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    27 dpt jest serduszko❤️
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Dzien dobry kochane!
    U mnie troszke szok bo dzis na sikancu widze druga jasniutka linie. Robilam codziennie tej samej firmy pink strumieniowy ultraczuly i juz wczoraj cos kielkowalo po dluuugim czasie a dzis juz bardziej widoczna. I szybciej... Boje sie i szok!!!! Jestem 13 dni po owu i inseminacji a 15 dni po zastrzyku ovitrelle. Chyba wobec tego chciałabym dzis zrobic bete i progesteron, ale moja klinika zostala zamknieta na 2 tygodnie wiec jedynie jakis alab mi zostaje i troche sie boje czy to bezpieczne. Trzymam kciuki za Was dzis testujace!! To bylo dlugie czekanie dwa tygodnie i naprawde zycze Wam z calego serca pozytywow!!!!!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    💝💝💝💝💝💝💝🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈😁😁😁😁😁😁
    CinniMinni to świetna wiadomość z samego rana 🍀🍀🍀
    Ja chciałam dzisiaj zrobić pierwszego w życiu sikańca ale mój N powiedział ze beta wiarygodniejsza 💉😊🙏
    Jednak dzisiaj wielki dzień całej Świętej Trójcy 💁‍♀️❤️😘
    🌷🌷🌷
    Ja będę w labo po 7 zobaczymy co i jak 🙈

CinniMinni, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Dzien dobry kochane!
    💝💝💝💝💝💝💝🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈😁😁😁😁😁😁

CinniMinni mistrzyni napięcia 😊

Wizyta w labo myślę, że jest bezpieczna, ale trzeba zachować zasadę żeby jak najmniej rzeczy dotknąć i jak najszybciej wyjść 😅😅😅

Myślę, że jak odbierzesz wynik proga to wtedy się możesz zastanawiać nad dawką dupka ale wydaje mi się, że czasem biorą nawet 2x2 plus coś jeszcze Nizapominajka się tak faszerowała i jeszcze 💉💉💉 😁😁😁

Bardzo trzymam kciuki, żeby to była prawda 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Bąbel ja jeszcze w łóżku ale za Ciebie też trzymam mocne kciukasy 🍀🍀🍀🍀

CinniMinni, Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Sylwiak19 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam od rana 🤞🤞🤞🤞🤞🤞
    ❤❤❤

CinniMinni, Bąbel lubią tę wiadomość

• MartaChm. Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Dzien dobry kochane!
    💝💝💝💝💝💝💝🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈😁😁😁😁😁😁
    Wyślij test :)

Bąbel lubi tę wiadomość

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ