WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Super kochana!!! Bardzo się ciesze, że wszystko u Ciebie dobrze, w dobrym miejscu i że jest pęcherzyk:) Chociaż jak na taką betę była nadzieja na bliźniaki:D hihihiih;)
    Gratulacje raz jeszcze!! Teraz będziesz żyła od wizyty do wizyty tak jak ja i 2 tygodnie będą trwały w nieskończoność:D
    Za 2 tygodnie już na pewno będzie widać serduszko:)
    Do mnie przed chwilą dzwonili z rejestracji i mam wizytę w poniedziałek na 16, nie mogę się doczekać:) O ile pierwszy tydzień po wizycie jakoś leci, człowiek jest spokojny, to drugi tydzień ciągnie się niemiłosiernie.... Fajnie, że mogłaś wejść z partnerem:)
    U nas narazie zakaz więc idę sama, a teraz na wizycie mam słuchać serduszka, więc szkoda że mój M nie będzie mógł być...no ale co zrobić, dobrze że chociaż mi wizyty nie odwołali:) hehehe
    Dziękuje Niezapominajko Kochana ❤️
    Cieszę się ze wszystko jak na ten moment jest wporzadku 🍀🌷💪
    Ja mam ogromna nadzieje ze za dwa tygodnie tez będzie wszystko tak jak ma być i będzie ❤️
    Trzymam kciuki za Was i za poniedziałek 🍀👍🌷 daj znać co powie lekarz!!! Koniecznie 💁‍♀️
    Ja tez musiałam wejść sama ale jak spytałam doktora to pozwolił mojemu N. wejść wiec może tez spytaj? 🤔
    Dzisiaj mam już wyniki wszystkie w normie tylko B12 mam za dużo bo norma jest do 663 a ja mam 821 a biorę ja codziennie wiec nie będę czekała aż dwa tygodnie tylko jutro napisze smska do doktora czy czasami nie trzeba już jej odstawić 🤔

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja b12 już podczas starań brałam co drugi dzień tak zalecal lekarz, a teraz mi trochę tab odstawił ze względu na kiepskie próby wątrobowe i b12 mam brać tylko jeden raz w tygodniu 😊
    Bąbel wrote:
    Dziękuje Niezapominajko Kochana ❤️
    Cieszę się ze wszystko jak na ten moment jest wporzadku 🍀🌷💪
    Ja mam ogromna nadzieje ze za dwa tygodnie tez będzie wszystko tak jak ma być i będzie ❤️
    Trzymam kciuki za Was i za poniedziałek 🍀👍🌷 daj znać co powie lekarz!!! Koniecznie 💁‍♀️
    Ja tez musiałam wejść sama ale jak spytałam doktora to pozwolił mojemu N. wejść wiec może tez spytaj? 🤔
    Dzisiaj mam już wyniki wszystkie w normie tylko B12 mam za dużo bo norma jest do 663 a ja mam 821 a biorę ja codziennie wiec nie będę czekała aż dwa tygodnie tylko jutro napisze smska do doktora czy czasami nie trzeba już jej odstawić 🤔

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia33 wrote:
    Gratulacje kochana😁😀😘🤩❤
    Dziękuje Tysiu ❤️😘😍

Tysia33 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragola_95 wrote:
    Babel cudownie! Gratulacje!!
    Fragola 95 dziękuje Kochana ❤️❤️❤️

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just_me wrote:
    Gratulacje 🙂
    Dziękuje Kochana 😘
    Ty kiedy masz wizytę? 🤔

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Bąbel ❤❤❤❤
    Cyprysek89 ❤️❤️❤️

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Just_me Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dziękuje Kochana 😘
    Ty kiedy masz wizytę? 🤔
    W poniedziałek mam zrobić bete. Jak będzie ok to 6-7 kwietnia idę na usg. Do gina miałam iść 17tego ale już widzę że go nie ma do końca kwietnia więc muszę szukać nowego, takie mamy czasy :/ na razie żyję poniedziałkiem i zobaczymy co dalej. Strasznie się boję że to będzie koniec. Dobra wiadomość jest taka że po zwiększonych dawkach leków plamienia przeszły po jednym dniu więc ewidentnie była to wina niskiego proga.

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just_me wrote:
    W poniedziałek mam zrobić bete. Jak będzie ok to 6-7 kwietnia idę na usg. Do gina miałam iść 17tego ale już widzę że go nie ma do końca kwietnia więc muszę szukać nowego, takie mamy czasy :/ na razie żyję poniedziałkiem i zobaczymy co dalej. Strasznie się boję że to będzie koniec. Dobra wiadomość jest taka że po zwiększonych dawkach leków plamienia przeszły po jednym dniu więc ewidentnie była to wina niskiego proga.
    Trzymam kciuki z całej epy żeby beta rosła na maksa 💪🍀👍
    W poniedziałek sprawdź sobie proga tez 👍a ile go miałaś?
    Ostatnia beta kiedy badalas?
    Właśnie chciałam pytać o plamienia ale doczytałam do końca 😉 to jest bardzo dobry znak ze przestałaś plamić 🌷🙏😊 a co bierzesz i w jakich dawkach?
    Teraz masakra z tymi lekarzami 😷🧤 mój dzisiaj miał taka maskę ze ledwo co Go poznałam... bardzo dobrze ze dba o zdrowie swoje, swojej rodziny i nasze czyli pacjentek ❤️

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja b12 już podczas starań brałam co drugi dzień tak zalecal lekarz, a teraz mi trochę tab odstawił ze względu na kiepskie próby wątrobowe i b12 mam brać tylko jeden raz w tygodniu 😊
    Ja biorę 1/2 dziennie i zobacz jaka mam wysoka 💁‍♀️
    Przepraszam ze spytam tak troszkę prywatnie smarujesz brzuch jakaś oliwka już? Jeśli tak napisz proszę co używasz 😊🙏😜

f3c5740a8e.png
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dziękuje Mamusiu ❤️❤️❤️
    A co to rozciąganie więzadeł? 🤔
    Nie mój N. jest niby Twardziel „Bokser” wiec On tak się nie wzrusza 🤦‍♀️🙈💪

Taaa, mój ma ponad 2 metry, też taki maczo, a widziałam jak przeciera oczka A w samochodzie takie szklane miał oczy hihihi, a jak słuchaliśmy serduszka to też się wzruszylismy. A największe emocje były na prenatalnych, gdzie lekarz ma naprawdę rewelacyjny sprzęt i aż od wzruszenia pociągnął nosem u lekarza,.u którego lepiej się nie ruszać 🙈🙈🙈🙈
    A więzadła i ich rozciąganie, to takie zajebi... uczucie, gdy jednego dnia w jednym boku czujesz mega ból, drugiego dnia w drugim boku, a na końcu kręgosłup, ale po ćwiczeniach przechodzi,.AAAA no i super w pachwinach ciągnie 😜 ale dla tej małej istotki to człowiek wszystko przeżyje.

Bąbel lubi tę wiadomość

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów

Wysłany: 27 marca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Przepraszam ze spytam tak troszkę prywatnie smarujesz brzuch jakaś oliwka już? Jeśli tak napisz proszę co używasz 😊🙏😜

Co prawda pytasz niezapominajkę, ale może niezapominajka zaraz też będzie miała problem z przesuszajaca się skóra.
    W pierwszej ciąży wypróbowałam kilka kosmetyków i żadne mi nie podchodziły. Z uwagi na okoliczności, nie dane mi było szukać dalej.
    Teraz stosuje serię tummy butter dla kobiet w ciąży, a do brzuszka mam właśnie masło z tej serii przeciw rozstępom. Nie jest klejące, a działa do 24 godzin i ładnie pachnie.
    Fajne są też kosmetyki z serii Love boo mummy ale ich zapach mnie denerwuje (ciężki, kwiatowy)

Ja też miałam witaminy B12 ponad 800 i doktor kazał mi całkowicie odstawić.
    Ps. Mówisz, że ma taka maskę? To super, nie będę się przynajmniej go wstydzić 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 22:09

niezapominajka12345, Bąbel lubią tę wiadomość

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    3 IUI- cudzie trwaj ❤

Wysłany: 27 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co kupiłam sobie balsam firmy palmers z rosmann i masło do ciała tummy butter też tej firmy, tylko tyle póki co. Oliwka tylko smaruje miejsce wkłucia igly przed clexane 🙄🥵🥵🙈🤬
    Bąbel wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 22:15

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 27 marca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co kupiłam sobie balsam firmy palmers z rosmann i masło do ciała też tej firmy, tylko tyle póki co. Oliwka tylko smaruje miejsce wkłucia igly przed clexane 🙄🥵🥵🙈🤬

To ta sama firma, której ja używam 👍 niestety ja muszę zamawiać przez Internet bo w moim lokalnym rossmanie nie ma takich kosmetyków 🤯

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    3 IUI- cudzie trwaj ❤

Wysłany: 27 marca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie, tyle że na tym maselku jest napisane że od 2 trymestru🤔 nie wiem czemu tak ale czekam i narazie nie używam, póki co tylko balsamik😍😊
    Starajacsieocud wrote:
    To ta sama firma, której ja używam 👍 niestety ja muszę zamawiać przez Internet bo w moim lokalnym rossmanie nie ma takich kosmetyków 🤯

Starajacsieocud, Bąbel lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Just_me Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Trzymam kciuki z całej epy żeby beta rosła na maksa 💪🍀👍
    W poniedziałek sprawdź sobie proga tez 👍a ile go miałaś?
    Ostatnia beta kiedy badalas?
    Właśnie chciałam pytać o plamienia ale doczytałam do końca 😉 to jest bardzo dobry znak ze przestałaś plamić 🌷🙏😊 a co bierzesz i w jakich dawkach?
    Teraz masakra z tymi lekarzami 😷🧤 mój dzisiaj miał taka maskę ze ledwo co Go poznałam... bardzo dobrze ze dba o zdrowie swoje, swojej rodziny i nasze czyli pacjentek ❤️
    Badałam w środę i beta była 337 a Prog 15 więc bez rewelacji. Kazał mi zbadać dopiero w poniedziałek i ma być 4 cyfrowa. Proga też oczywiście zbadam. Biorę duphaston i luteinę 3x dziennie. Podobno wartość proga ma być koło 30 więc jak dalej będzie za mało to zwiększę. Ja już przeszłam przez 3 lekarzy w tym miesiącu i czeka mnie jeszcze czwarty tak szybko się wykruszają 🙂

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Co prawda pytasz niezapominajkę, ale może niezapominajka zaraz też będzie miała problem z przesuszajaca się skóra.
    W pierwszej ciąży wypróbowałam kilka kosmetyków i żadne mi nie podchodziły. Z uwagi na okoliczności, nie dane mi było szukać dalej.
    Teraz stosuje serię tummy butter dla kobiet w ciąży, a do brzuszka mam właśnie masło z tej serii przeciw rozstępom. Nie jest klejące, a działa do 24 godzin i ładnie pachnie.
    Fajne są też kosmetyki z serii Love boo mummy ale ich zapach mnie denerwuje (ciężki, kwiatowy)

Ja też miałam witaminy B12 ponad 800 i doktor kazał mi całkowicie odstawić.
    Ps. Mówisz, że ma taka maskę? To super, nie będę się przynajmniej go wstydzić 🙈
    Dziękuję i Tobie Kochana za odpowiedz 😘 wiedziałam ze mi odpiszesz bo ja mam takie dziwne te pytania 😜
    A to masełko używałaś od razu czy tak jak Niezapominajka pisze ze można dopiero od 2 trymestru? 🤔
    Ej nie gadaj ze wstydzisz się doktora A.? 🙈 Hi Hi Hi

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co kupiłam sobie balsam firmy palmers z rosmann i masło do ciała tummy butter też tej firmy, tylko tyle póki co. Oliwka tylko smaruje miejsce wkłucia igly przed clexane 🙄🥵🥵🙈🤬
    Niezapominajka dzięki 😘 właśnie spytałam wyżej Starajacsieocud czy mozemy już jechać z tym masłem? 🤔
    A wiesz co mam pytanie te zastrzyki to robisz w dół czy w górę od pępka? 😜 bo ja cały czas biłam w dole i mam mega siniole a od dwóch dni bije górę i jest o niebo lepiej 💉🩸💁‍♀️

f3c5740a8e.png

Wysłany: 27 marca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dziękuję i Tobie Kochana za odpowiedz 😘 wiedziałam ze mi odpiszesz bo ja mam takie dziwne te pytania 😜
    A to masełko używałaś od razu czy tak jak Niezapominajka pisze ze można dopiero od 2 trymestru? 🤔
    Ej nie gadaj ze wstydzisz się doktora A.? 🙈 Hi Hi Hi

Mam męża przystojniaka, więc oni na początku na siebie patrzyli jak dwa koguty ... Teraz rozumieją się bez słów, a ja? No cóż, czerwienie się jak nastolatka , policzki, szyja ... wstyd na maksa , ale to dlatego że to mój pierwszy lekarz mężczyzna.
    Najpierw smarowalam oliwka A od 2 trymestru masło, chociaż kilka razy smarowalam tym masłem już w 1 trymestrze jak po clexane bolało mnie wszystko 😬

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    3 IUI- cudzie trwaj ❤

Wysłany: 27 marca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak od 5-10 cm w bok od pępka i czasem na wysokości pępka ale przeważnie w dół od pępka ostatnio jest nawet ok, chociaż czasem nie mogę za choler* wbić tej igly tępej....🙉 nie wiem właśnie czemu na tym maselku jest tak napisane że od 2 trymestru 🙄 zobacz sobie na ulotce na necie....🙉
    Bąbel wrote:
    Niezapominajka dzięki 😘 właśnie spytałam wyżej Starajacsieocud czy mozemy już jechać z tym masłem? 🤔
    A wiesz co mam pytanie te zastrzyki to robisz w dół czy w górę od pępka? 😜 bo ja cały czas biłam w dole i mam mega siniole a od dwóch dni bije górę i jest o niebo lepiej 💉🩸💁‍♀️

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 27 marca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak od 5-10 cm w bok od pępka i czasem na wysokości pępka ale przeważnie w dół od pępka ostatnio jest nawet ok, chociaż czasem nie mogę za choler* wbić tej igly tępej....🙉 nie wiem właśnie czemu na tym maselku jest tak napisane że od 2 trymestru 🙄 zobacz sobie na ulotce na necie....🙉

Na moim masełku jest napisane,.że najlepsze od 2 trymestru, więc pewnie można i wcześniej 😊

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ