Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyprysek89 wrote:Wszystko zależy od tego czy macie wszystkie badania (nie tylko z krwi ale też hsg czy SonoHsg i badanie nasienia). Potem wszystko zależy jak się ma sprawa z pęcherzykami i endometrium
ja przed 1 IUI musiałam sprawdzać poziom LH bo to było na naturalnym cyklu i na podstawie wyników lekarz wyznaczył datę kiedy się zgłosić do kliniki. Przy 2 IUI miałam cykl stymulowany i jak się pojawiłam to już na drugi dzień miałam inseminacje- tak to przyspieszyło.
Teraz po 2 IUI mam wyznaczony termin laparoskopii 😊
A jeśli chodzi o badania krwi na stronie Twojej kliniki powinny być podane jakie są wymagane, choć lekarze też różnie do tego podchodzą 😀
Dla mnie to bardzo ważne żeby spróbować inseminacji , bardzo w to wierzę ale oczywiście świadomość jest że może się nie udać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 20:21
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
MartaChm. wrote:Ja dziś na kontroli owulacji pęcherzyk 23 a sluzowka 9 12dc:)
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Martynkowo wrote:Ja 27
Nie załamujcie mnie, ja mam 30 🤦😀Mad_red lubi tę wiadomość
10.17-12.18 - bezowocne starania naturalne
01.19 - diagnoza cykli bezowulacyjnych, rozpoczęcie stymulacji Letrozole
06.19 - HSG jajowody drożne
AMH - 3,6
Wszystkie hormony w normie
02.20 - wizyta w klinice Invicta
Test PCT - wrogi śluz
17.04.20 - I IUI nieudana 🙁
13.05.20 - II IUI nieudana 🙁 -
Cyprysek89 wrote:Wszystko zależy od tego czy macie wszystkie badania (nie tylko z krwi ale też hsg czy SonoHsg i badanie nasienia). Potem wszystko zależy jak się ma sprawa z pęcherzykami i endometrium
ja przed 1 IUI musiałam sprawdzać poziom LH bo to było na naturalnym cyklu i na podstawie wyników lekarz wyznaczył datę kiedy się zgłosić do kliniki. Przy 2 IUI miałam cykl stymulowany i jak się pojawiłam to już na drugi dzień miałam inseminacje- tak to przyspieszyło.
Teraz po 2 IUI mam wyznaczony termin laparoskopii 😊
A jeśli chodzi o badania krwi na stronie Twojej kliniki powinny być podane jakie są wymagane, choć lekarze też różnie do tego podchodzą 😀
Mogę zapytać dlaczego decyzja o laparoskopii? Ja miałam hsg i jajowody oba mam drożne, ale teraz przed drugą iui zaczęłam się zastanawiać co jeszcze możemy sprawdzić żeby znów nie było zawodu.. Wszystkie badania mam niby książkowe, każdy ginekolog u którego byłam mówił, że mam bardzo ładną macicę i szyjkę nic tylko w ciążę zachodzić, ale jakoś zajść nie mogę... 🙄 nasz lekarz postawił na problem we wrogości śluzu, ale jeśli to tylko to, to przecież powinno się udać za pierwszym razem 🙁 przed epidemią byłam też kilka razy u endokrynologa, najpierw miałam za wysokie tsh, obniżyłam lekami to miałam trochę za niskie, ale po odstawieniu leków się unormowało, mam jak to określiła "gąbczastą strukturę tarczycy", ale niby ani nadczynności ani niedoczynności nie mam a jak zapytałam czy to może mieć wpływ na brak ciąży to stwierdziła, że może. Być może to właśnie mój problem z tarczycą jest przyczyną 🙁Cyprysek89, Fragola_95 lubią tę wiadomość
10.17-12.18 - bezowocne starania naturalne
01.19 - diagnoza cykli bezowulacyjnych, rozpoczęcie stymulacji Letrozole
06.19 - HSG jajowody drożne
AMH - 3,6
Wszystkie hormony w normie
02.20 - wizyta w klinice Invicta
Test PCT - wrogi śluz
17.04.20 - I IUI nieudana 🙁
13.05.20 - II IUI nieudana 🙁 -
Spokojnie, ja 31 i dopiero teraz się udało!😉✊😍Lunesila wrote:Nie załamujcie mnie, ja mam 30 🤦😀
Mad_red, Fragola_95, Bąbel, Lunesila lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
A robiłaś badanie krzywej cukrowej?! Czasem wahania cukru insuliny mogą przeszkadzać w zajściu, u mnie niby i cukier i insulina w normie a już po obciążeniu jakies dziwne rzeczy się dzieją, dostałam tab takie jak na cukrzycę glucophage i tak trochę podejrzewam że może dzięki temu w końcu się udało, bo wszystko inne też jest ok, no i jeszcze stosuje dietę bezglutenową ponad 7 miesięcy bo wyszło że mam nietolerancje a to też podobno może utrudniać zajście w ciążę...🙉Lunesila wrote:Mogę zapytać dlaczego decyzja o laparoskopii? Ja miałam hsg i jajowody oba mam drożne, ale teraz przed drugą iui zaczęłam się zastanawiać co jeszcze możemy sprawdzić żeby znów nie było zawodu.. Wszystkie badania mam niby książkowe, każdy ginekolog u którego byłam mówił, że mam bardzo ładną macicę i szyjkę nic tylko w ciążę zachodzić, ale jakoś zajść nie mogę... 🙄 nasz lekarz postawił na problem we wrogości śluzu, ale jeśli to tylko to, to przecież powinno się udać za pierwszym razem 🙁 przed epidemią byłam też kilka razy u endokrynologa, najpierw miałam za wysokie tsh, obniżyłam lekami to miałam trochę za niskie, ale po odstawieniu leków się unormowało, mam jak to określiła "gąbczastą strukturę tarczycy", ale niby ani nadczynności ani niedoczynności nie mam a jak zapytałam czy to może mieć wpływ na brak ciąży to stwierdziła, że może. Być może to właśnie mój problem z tarczycą jest przyczyną 🙁
Bąbel, Lunesila lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
MartaChm. wrote:Ja też 27
Dziewczyny, głowa do góry! Ja syna urodziłam w wieku 30l., teraz mam 38 😁. Mój ginekolog powiedział, że martwilibysmy się, gdybym miała 48 😁Fragola_95, Bąbel lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Marta93 wrote:Ale wyniki droznosci jajników masz? Bo to chodzi o papierek
czystość pochwy napewno i krew
Cytologia, USG piersi,HIV i masę wirusowych. Na niektóre wyniki czeka się ok5dni, więc dobrze sobie pilnujcie terminów.Fragola_95, Bąbel lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Lunesila wrote:Mogę zapytać dlaczego decyzja o laparoskopii? Ja miałam hsg i jajowody oba mam drożne, ale teraz przed drugą iui zaczęłam się zastanawiać co jeszcze możemy sprawdzić żeby znów nie było zawodu.. Wszystkie badania mam niby książkowe, każdy ginekolog u którego byłam mówił, że mam bardzo ładną macicę i szyjkę nic tylko w ciążę zachodzić, ale jakoś zajść nie mogę... 🙄 nasz lekarz postawił na problem we wrogości śluzu, ale jeśli to tylko to, to przecież powinno się udać za pierwszym razem 🙁 przed epidemią byłam też kilka razy u endokrynologa, najpierw miałam za wysokie tsh, obniżyłam lekami to miałam trochę za niskie, ale po odstawieniu leków się unormowało, mam jak to określiła "gąbczastą strukturę tarczycy", ale niby ani nadczynności ani niedoczynności nie mam a jak zapytałam czy to może mieć wpływ na brak ciąży to stwierdziła, że może. Być może to właśnie mój problem z tarczycą jest przyczyną 🙁
Już na pierwszej wizycie lekarz w klinice nakreślił mi taki tok postępowania. Najpierw 2 miesiące oglądał moje cykle, potem 2 IUI i jeśliby się nie udało to właśnie laparoskopia 🙂
Wyniki badań jak do tej pory wszystkie miałam w normie, mąż nasienia bardzo dobre. Wrogości śluzu jeszcze nie sprawdzaliśmy 🙂
Moja wcześniejsza lekarka (która skierowała mnie do kliniki) twierdziła, że może być potrzebna laparoskopia żeby wykluczyć endometrioze. Więc myślę, że to takie główne wskazanie i ogólnie więcej wtedy zobaczą. Oprócz laparoskopi będę miała histeroskopie i ocenę drożności jajowodów ( w maju 2019 były drożne-ale to się może zmienić)
W czerwcu mam wizytę u mojego lekarza to może mi to jeszcze wytłumaczy o co kaman 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 23:05
Fragola_95, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Lunesila wrote:Nie załamujcie mnie, ja mam 30 🤦😀
Heloł jakie załamujcie- ja w lipcu skończę 31 🙈🙈🙈
I 2 lata bez zabezpieczenia i nic a niektórym to się na dyskotece udaje 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 23:05
Fragola_95, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Mad_red wrote:Dziewczyny, głowa do góry! Ja syna urodziłam w wieku 30l., teraz mam 38 😁. Mój ginekolog powiedział, że martwilibysmy się, gdybym miała 48 😁
Fragola_95, Bąbel, Mad_red lubią tę wiadomość
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Marta93 wrote:Tez mówię że będę się martwić jak będę miała 40lat
zawsze potraficie pocieszyć
to nie załamujemy się, zdążymy z 3 do 40 😂😂😂
Fragola_95, Bąbel, Marta93, Mad_red lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Ja to chyba najmłodsza bo 25 w tym roku kończę 😅🙈
Bąbel, Cyprysek89, Mad_red lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2018
👩🦰27 lat
👱29 lat
Od września 2019 GAMETA GDYNIA
1.02.2020 - IUI 😔
29.02.2020 - IUI cb ☹️
Maj 2020 - operacja ŻPN
09.11.2020 - IUI 😔
Grudzień 2020 - start IVF 🍀🍀🍀
Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
Kwiecień 2021 - FET beta 7dpt - 74;10dpt - 266; 18dpt - 3139
10 tc poronienie
Styczeń 2022 - FET puste jajo 😔
Maj 2022 zmiana lekarza i kliniki na medi-medic
Lipiec 2022 - IUI ❤️
Kwiecień 2023 - urodzenie synka ❤️ -
Doczytałam i jednak patrzę że nie najmłodsza 😁
Dziś ochrzciliśmy naszą budowę 😂😂😂 mamy nadzieję że coś nam wyjdzie z tego 🙈Bąbel, Martynkowo, Cyprysek89, Mad_red lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2018
👩🦰27 lat
👱29 lat
Od września 2019 GAMETA GDYNIA
1.02.2020 - IUI 😔
29.02.2020 - IUI cb ☹️
Maj 2020 - operacja ŻPN
09.11.2020 - IUI 😔
Grudzień 2020 - start IVF 🍀🍀🍀
Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
Kwiecień 2021 - FET beta 7dpt - 74;10dpt - 266; 18dpt - 3139
10 tc poronienie