X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ze wszystko ok 👍😊 mój maluch w poniedziałek miał 12 cm😊
    Posiew teraz miałaś pobierany pierwszy raz?? Bo ja narazie miałam 1 raz, wszystko było ok..za to w moczu też mam jakieś bakterie ale nawet nie kazał mi robić posiewu moczu tylko dał antybiotyk na jeden dzień, wszystko to w pon i mam nadzieję że jak zbadam za 3 tygodnie to wynik będzie ok 😏😉🙈
    Cytologie ja miałam ostatnio przed IUI i tak, całe majtki prawie miałam we krwi, więc tym się nie martw 😉🙈
    A glukoze tez juz Ci kazał robić??🤔 hmmm mi jeszcze nic nie mówił a jestem przecież z miesiąc do przodu, muszę może przypomnieć na kolejnej wizycie 🙄 chociaż ja miałam ten test robimy przed IUI w styczniu, może dlatego jeszcze mi go nie zleca 😏
    Na necie czytałam że między 24-28 tygodniem ciąży każą go robić to może dopiero na kolejnej wizycie mi go zleci.
    Bąbel wrote:
    Dziewczynki wszystko Ok 💪🍀🙏
    ❤️Nelcia ma już 7 cm ❤️
    Posiew z szyjki pobrany, cytologia tez 😊 lekko plamie ale to skutek pobrania cytologii tez tak miałaś Niezapomnajka? 🤔
    Odebrałam dzisiaj wyniki posiewu moczu i Ok 👍
    Ale mam znowu cała stertę badan do zrobienia za tydzień łącznie z moczem zbieranym przez cała dobę 🙈🙈🙈wydaje mi się ze to badanie w związku z tym ze mam skoki ciśnienia a tak nie może być 💁‍♀️
    No i glukozę nie wiem czy się nie pozygam 🤦‍♀️
    Następna wizyta za 4 tygodnie 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 18:45

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    No to super ze wszystko ok 👍😊 mój maluch w poniedziałek miał 12 cm😊
    Posiew teraz miałaś pobierany pierwszy raz?? Bo ja narazie miałam 1 raz, wszystko było ok..za to w moczu też mam jakieś bakterie ale nawet nie kazał mi robić posiewu moczu tylko dał antybiotyk na jeden dzień, wszystko to w pon i mam nadzieję że jak zbadam za 3 tygodnie to wynik będzie ok 😏😉🙈
    Cytologie ja miałam ostatnio przed IUI i tak, całe majtki prawie miałam we krwi, więc tym się nie martw 😉🙈
    A glukoze tez juz Ci kazał robić??🤔 hmmm mi jeszcze nic nie mówił a jestem przecież z miesiąc do przodu, muszę może przypomnieć na kolejnej wizycie 🙄 chociaż ja miałam ten test robimy przed IUI w styczniu, może dlatego jeszcze mi go nie zleca 😏
    Na necie czytałam że między 24-28 tygodniem ciąży każą go robić to może dopiero na kolejnej wizycie mi go zleci.
    Rosną te nasze Kochane Maleństwa ✊🍀😍
    Ja miałam posiew już 3 raz bo wyszły bakterie i najpierw miałam tabletki dopochwowo które nie pomogły bo za drugim razem znowu wyszła ta bakteria a teraz brałam antybiotyk 7 dni i dzisiaj mi pobierał znowu żeby sprawdzić czy pomógł 🙈 mam nadzieje ze tak bo nie mogę już patrzeć na te wszystkie leki 🤦‍♀️
    W moczu tez miałam bakterie teraz niby Ok ale zobaczymy co wyjdzie z tego wyniku gdzie mam mocz zbierać caaaly dzień do „tulipana” 🤣🤪☺️
    Tak ja już mam glukozę zrobić za tydzień 💁‍♀️
    Mi może ze względu na to ze mam dużo kg 😊

niezapominajka12345, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    Jakie macie zalecenia, badania po nieudanych IUI? Testuje w przyszłym tygodniu, ale to będzie raczej formalność żeby potwierdzić nasze przypuszczenia
    od samego początku, że nic z tego nie będzie. Po pierwszej nieudanej próbie lekarz nie zalecił żadnych dodatkowych badań, przy drugiej próbie zalecił tylko żeby mąż ze względu na słabe nasienie brał suplementy w razie gdyby się nie udało. Mam wrażenie, że stoimy w miejscu...
    Kochana ja po drugiej nie udanej iui sama napisałam do mojej gin że przyszła miesiączka i może zrobimy jakieś badania? I wysłała mnie do Łodzi i tam maja mi zrobić immunologiczne i genetyczne. Więc zobaczymy co dalej pierwsza wizyta 26.06

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dziewczynki wszystko Ok 💪🍀🙏
    ❤️Nelcia ma już 7 cm ❤️
    Posiew z szyjki pobrany, cytologia tez 😊 lekko plamie ale to skutek pobrania cytologii tez tak miałaś Niezapomnajka? 🤔
    Odebrałam dzisiaj wyniki posiewu moczu i Ok 👍
    Ale mam znowu cała stertę badan do zrobienia za tydzień łącznie z moczem zbieranym przez cała dobę 🙈🙈🙈wydaje mi się ze to badanie w związku z tym ze mam skoki ciśnienia a tak nie może być 💁‍♀️
    No i glukozę nie wiem czy się nie pozygam 🤦‍♀️
    Następna wizyta za 4 tygodnie 😍

Super wieści Bąbel ♥️. Ta dobowa zbiórka jest bardzo ważna przy problemach z ciśnieniem. Jeśli w moczu jest białko to znaczy, że nerki mają problem z filtrowaniem i jest problem z krążeniem, co znowu wpływa na przepływy w żyłach pepowinowych. Sprawdza się, czy dzidzia jest dobrze odżywiana. Jest to bardzo ważne, więc rób wszystko zgodnie z instrukcją 🙂
    Czy przeszły Ci już nudności? Po jakim czasie? Bo ja się chyba wykończe 😱🤮🤢.

Bąbel lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png

Wysłany: 22 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dziwne żeby cały dzień mocz zbierać 😱😱😏o takim czymś to jeszcze nie słyszałam hehe a co brałas na te bakterie w moczu??
    Bąbel wrote:
    Rosną te nasze Kochane Maleństwa ✊🍀😍
    Ja miałam posiew już 3 raz bo wyszły bakterie i najpierw miałam tabletki dopochwowo które nie pomogły bo za drugim razem znowu wyszła ta bakteria a teraz brałam antybiotyk 7 dni i dzisiaj mi pobierał znowu żeby sprawdzić czy pomógł 🙈 mam nadzieje ze tak bo nie mogę już patrzeć na te wszystkie leki 🤦‍♀️
    W moczu tez miałam bakterie teraz niby Ok ale zobaczymy co wyjdzie z tego wyniku gdzie mam mocz zbierać caaaly dzień do „tulipana” 🤣🤪☺️
    Tak ja już mam glukozę zrobić za tydzień 💁‍♀️
    Mi może ze względu na to ze mam dużo kg 😊

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Super wieści Bąbel ♥️. Ta dobowa zbiórka jest bardzo ważna przy problemach z ciśnieniem. Jeśli w moczu jest białko to znaczy, że nerki mają problem z filtrowaniem i jest problem z krążeniem, co znowu wpływa na przepływy w żyłach pepowinowych. Sprawdza się, czy dzidzia jest dobrze odżywiana. Jest to bardzo ważne, więc rób wszystko zgodnie z instrukcją 🙂
    Czy przeszły Ci już nudności? Po jakim czasie? Bo ja się chyba wykończe 😱🤮🤢.
    Mad red a Ty tez robiłaś ten wynik w pierwszej ciąży? 🤔
    Dziękuje za bardzo szczegółowe wyjaśnienie co jest na rzeczy 😘
    A powiedz mi czy jeśli w normalnym badaniu moczu nie wychodzi białko to w takim dobowym może wyjść? 🤔
    Niestety nadal z nimi walczę najgorzej jest teraz wieczorem i jeszcze dochodzi ból głowy 🙈🤦‍♀️😏 wiem co przechodzisz bo ja tez to mam i najgorsze ze nic nie pomaga 😏 ja zyglam sobie raz w tym tygodniu 🤨

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dziwne żeby cały dzień mocz zbierać 😱😱😏o takim czymś to jeszcze nie słyszałam hehe a co brałas na te bakterie w moczu??
    Furagine przez 7 dni 🙈🙈🙈

f3c5740a8e.png

Wysłany: 22 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiedz mi to lekarz Ci przepis widzac ogóle badanie moczu czy już posiew i dopiero? Bo ja miałam tylko badanie, bez posiewu i wyszły że leukocyty 3-5 wpw czyli w polu widzenia i przepisal mi od razu antybiotyk tylko na jeden dzień monural czy coś takiego.
    Bąbel wrote:
    Furagine przez 7 dni 🙈🙈🙈

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Lunesila Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Kochana ja po drugiej nie udanej iui sama napisałam do mojej gin że przyszła miesiączka i może zrobimy jakieś badania? I wysłała mnie do Łodzi i tam maja mi zrobić immunologiczne i genetyczne. Więc zobaczymy co dalej pierwsza wizyta 26.06

Przez tą epidemie u nas po pierwszej IUI wyglądalo to tak, że po ujemnej becie miałam odstawić luteine i odezwać się w momencie kiedy dostanę miesiączkę wówczas ustaliły mi termin monitoringu, w ten dzień jechałam rano na pobranie krwi i USG a wizytę z lekarzem miałam w tym samym dniu, ale online więc generalnie nie było czasu przed drugim podejściem na jakieś badania 🙄 teraz bete powinnam robić w środę, ale mi nie pasuje więc muszę jechać w poniedziałek, będzie to 12 dzień po IUI więc, jeśli miałoby coś być to beta powinna być pozytywna prawda? Jeśli nie będzie a tak coś czuję to chyba jeszcze przed miesiączka poproszę o wizytę z lekarzem choćby online...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 23:37

10.17-12.18 - bezowocne starania naturalne
    01.19 - diagnoza cykli bezowulacyjnych, rozpoczęcie stymulacji Letrozole
    06.19 - HSG jajowody drożne
    AMH - 3,6
    Wszystkie hormony w normie
    02.20 - wizyta w klinice Invicta
    Test PCT - wrogi śluz
    17.04.20 - I IUI nieudana 🙁
    13.05.20 - II IUI nieudana 🙁
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Mad red a Ty tez robiłaś ten wynik w pierwszej ciąży? 🤔
    Dziękuje za bardzo szczegółowe wyjaśnienie co jest na rzeczy 😘
    A powiedz mi czy jeśli w normalnym badaniu moczu nie wychodzi białko to w takim dobowym może wyjść? 🤔
    Niestety nadal z nimi walczę najgorzej jest teraz wieczorem i jeszcze dochodzi ból głowy 🙈🤦‍♀️😏 wiem co przechodzisz bo ja tez to mam i najgorsze ze nic nie pomaga 😏 ja zyglam sobie raz w tym tygodniu 🤨

Tak, miałam to badanie zlecone, jak lekarz zobaczył, że mam wysokie ciśnienie. Zwykle badanie nie wykrywa tego białka tak dokładnie. Przy dobowej zbiórce przy wyniku brany jest czas, ciężar i ilość białka i jakoś wg wzoru obliczana jest ilość tego białka, czy jest w normie.
    U mnie wykryto białko, kiedy nadciśnienie indukowane ciąża rozkręciło się na dobrze i już było za późno, żeby zapobiec zatruciu ciążowemu. Dostawałam dolbegyt (tabsy na nadciśnienie) w max dawce, musiałam leżeć na lewym boku, nogi wyżej tyłka, dieta bez grama soli,a i tak po 2 miesiącach trzeba było Antka na cito wyciągać. Twój lekarz wie, co robi, a Ty go grzecznie słuchaj 🙂. Lepiej zapobiegać niż leczyć 😁
    Ponoć na te nudności pomaga woda z cytryną i imbirem w korzeniu, ewentualnie kandyzowany imbir do ssania. Ja wymiotuje praktycznie po każdym posiłku, a nawet i po wodzie mineralnej 🙄🤮🤢.

Bąbel lubi tę wiadomość

Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Melduje, ze ja już po! Pęcherzyk 25 mm, endometrium 6,6 (kiepskie, ale od dzisiaj włączyłam Estrofem). Teraz planuje wyłączyć głowę😂 idę w przyszłym tygodniu jeszcze na wizytę, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i czy endometrium jest ok. A oprócz tego planuje nie myśleć😂 ale zobaczymy czy się uda. No i właśnie zamawiam książki, bo jednak musiałam wracać do pracy po klinice:-)
    Trzymajcie się❤️❤️

Trzymam kciuki, musi być dobrze 🤞🤞🍀🍀

CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Tak, miałam to badanie zlecone, jak lekarz zobaczył, że mam wysokie ciśnienie. Zwykle badanie nie wykrywa tego białka tak dokładnie. Przy dobowej zbiórce przy wyniku brany jest czas, ciężar i ilość białka i jakoś wg wzoru obliczana jest ilość tego białka, czy jest w normie.
    U mnie wykryto białko, kiedy nadciśnienie indukowane ciąża rozkręciło się na dobrze i już było za późno, żeby zapobiec zatruciu ciążowemu. Dostawałam dolbegyt (tabsy na nadciśnienie) w max dawce, musiałam leżeć na lewym boku, nogi wyżej tyłka, dieta bez grama soli,a i tak po 2 miesiącach trzeba było Antka na cito wyciągać. Twój lekarz wie, co robi, a Ty go grzecznie słuchaj 🙂. Lepiej zapobiegać niż leczyć 😁
    Ponoć na te nudności pomaga woda z cytryną i imbirem w korzeniu, ewentualnie kandyzowany imbir do ssania. Ja wymiotuje praktycznie po każdym posiłku, a nawet i po wodzie mineralnej 🙄🤮🤢.
    A próbowałaś pic wode z cytryna i imbirem może Ci pomoże? 🤔 Mi trochę pomaga jak ssam landrynki 🤦‍♀️
    Mam nadzieje ze jak dojedziesz do drugiego trymestru to będzie troszkę już lepiej u Ciebie 🍀✊❤️
    No ja mam właśnie zlecone to badanie ze względu na to ciśnienie i już są w karcie z wizyty wpisane te leki o których wspominałaś tylko kazał mi zbadać jeszcze ten mocz 🙈
    A powiedz mi jak to liczyć? Bo jak ja w nocy wstaje to od kiedy liczyć ten drugi mocz żeby zacząć zbierać? 🤣

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiedz mi to lekarz Ci przepis widzac ogóle badanie moczu czy już posiew i dopiero? Bo ja miałam tylko badanie, bez posiewu i wyszły że leukocyty 3-5 wpw czyli w polu widzenia i przepisal mi od razu antybiotyk tylko na jeden dzień monural czy coś takiego.
    Ja od razu zrobiłam posiew z ogólnymi wynikami bo sama zauważyłam ze dziwnie sikam 🙈
    I teraz zrobiłam drugi raz i już mam niby Ok 💁‍♀️

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki kochane. U mnie 6 jajeczek i we wtorek punkcja a w piatek transfer. Pamietacie moj falszywy test ciazowy ? To on mnie tak wkurzyl 2 tyg temu i zmobilizowal do in vitro a teraz juz koncze stymulacje. Trzymajcie kciuki😳🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Bąbel, marczelinka2112, niezapominajka12345, Pat87, Cyprysek89, Mad_red, OlaNova, PinaColada93, Kika, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Hej dziewczynki kochane. U mnie 6 jajeczek i we wtorek punkcja a w piatek transfer. Pamietacie moj falszywy test ciazowy ? To on mnie tak wkurzyl 2 tyg temu i zmobilizowal do in vitro a teraz juz koncze stymulacje. Trzymajcie kciuki😳🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    CinniMinni to armię żeś tych jajeczek wychodowala ✊🍀😍 I poszło Ci to mega szybko 😍
    Ja trzymam za Ciebie kciuki jak stad do Paryża ✊✊✊
    Będzie dobrze Ciocia Bąbel z Nelką Ci to mówią 🍀🍀🍀
    ❤️❤️❤️

CinniMinni, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Pat87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Kciuki mocno trzymam!! 🍀🍀🍀
    Piękna ilość jajeczek ❤️❤️
    My do in vitro będziemy podchodzić w lipcu lub sierpniu, zależy jak szybko fundusze uzbieramy, bo u nas niestety refundacji nie ma.

CinniMinni, Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość

🧔‍♂️82r. 👩‍🦰87r.
    Starania od 2016r.
    2018-2019 7 IUI 💔
    In vitro🍀
    Gyncentrum
    I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
    Histeroskopia ok.
    Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
    Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
    Klinika Bocian
    II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
    III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
    2023 Transfer 6 💔
    IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
    Brak ❄️, decyzja o AZ
    2024 Angelius dr GM❤️🍀
    18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
    28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
    Zespół fosfolipidowy-ok.
    LCT 23% 👎
    23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔
    25.11.2024 - laparoskopia & laparotomia - usunięcie mięśniaka
    04.03.2025 - histeroskopia- usunięcie zrostów👍
    14.04.2025 - Transfer 10 - AZ(3) 5AA💔
    8.05.2025 - wizyta, ustalenie planu działania
    Nie poddajemy się, walczymy🍀
    "W momentach trudnych miej zawsze nadzieję dni pogodnych."
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Super wynik , powodzenia Kochana , trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞

CinniMinni, Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:

CinniMinni idziecie na burza! :-)

Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞

U mnie 2 dc a czuje się jakbym menopauzę przechodziła...

A teraz idziemy na urodziny 3latki- idealnie na moje samopoczucie...

CinniMinni lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A próbowałaś pic wode z cytryna i imbirem może Ci pomoże? 🤔 Mi trochę pomaga jak ssam landrynki 🤦‍♀️
    Mam nadzieje ze jak dojedziesz do drugiego trymestru to będzie troszkę już lepiej u Ciebie 🍀✊❤️
    No ja mam właśnie zlecone to badanie ze względu na to ciśnienie i już są w karcie z wizyty wpisane te leki o których wspominałaś tylko kazał mi zbadać jeszcze ten mocz 🙈
    A powiedz mi jak to liczyć? Bo jak ja w nocy wstaje to od kiedy liczyć ten drugi mocz żeby zacząć zbierać? 🤣

Chodzi o 24 h. Czyli od np.8:00 rano do 8:00 rano następnego dnia. Siusiasz normalnie, kiedy chcesz i ile chcesz 😁. Potem jak już z skończysz, to musisz dobrze zabeltac tymi siuskami i wziąć próbkę do pojemnika. Rób, jak dottore każe. Jesteście z Nelcia w dobrych rękach 😁. Trzymam kciuki za zero białka w moczu 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘😘😘

Bąbel lubi tę wiadomość

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Chodzi o 24 h. Czyli od np.8:00 rano do 8:00 rano następnego dnia. Siusiasz normalnie, kiedy chcesz i ile chcesz 😁. Potem jak już z skończysz, to musisz dobrze zabeltac tymi siuskami i wziąć próbkę do pojemnika. Rób, jak dottore każe. Jesteście z Nelcia w dobrych rękach 😁. Trzymam kciuki za zero białka w moczu 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘😘😘
    Mad red a próbowałaś zjeść loda? 🤔 mi chyba smakują najlepiej z wszystkiego 🙈
    Mi właśnie kazał pierwszy mocz wypuścić luzem i siusiac od drugiego do pierwszego kolejnego dnia 🤦‍♀️ Kupiłam taki specjalny pojemnik w aptece i wyglada jak klosz od takiej starej lampy 🤪🤣😉
    Ja wogole zauważyłam ze mało siusiam wiec jak uzbieram z litr to będzie huk 😏
    Trzymaj mocno Kochana żeby wyniki były dobre ✊✊✊
    A Ty który masz już tydzień? 😘

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ