X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ze wszystko ok 👍😊 mój maluch w poniedziałek miał 12 cm😊
    Posiew teraz miałaś pobierany pierwszy raz?? Bo ja narazie miałam 1 raz, wszystko było ok..za to w moczu też mam jakieś bakterie ale nawet nie kazał mi robić posiewu moczu tylko dał antybiotyk na jeden dzień, wszystko to w pon i mam nadzieję że jak zbadam za 3 tygodnie to wynik będzie ok 😏😉🙈
    Cytologie ja miałam ostatnio przed IUI i tak, całe majtki prawie miałam we krwi, więc tym się nie martw 😉🙈
    A glukoze tez juz Ci kazał robić??🤔 hmmm mi jeszcze nic nie mówił a jestem przecież z miesiąc do przodu, muszę może przypomnieć na kolejnej wizycie 🙄 chociaż ja miałam ten test robimy przed IUI w styczniu, może dlatego jeszcze mi go nie zleca 😏
    Na necie czytałam że między 24-28 tygodniem ciąży każą go robić to może dopiero na kolejnej wizycie mi go zleci.
    Bąbel wrote:
    Dziewczynki wszystko Ok 💪🍀🙏
    ❤️Nelcia ma już 7 cm ❤️
    Posiew z szyjki pobrany, cytologia tez 😊 lekko plamie ale to skutek pobrania cytologii tez tak miałaś Niezapomnajka? 🤔
    Odebrałam dzisiaj wyniki posiewu moczu i Ok 👍
    Ale mam znowu cała stertę badan do zrobienia za tydzień łącznie z moczem zbieranym przez cała dobę 🙈🙈🙈wydaje mi się ze to badanie w związku z tym ze mam skoki ciśnienia a tak nie może być 💁‍♀️
    No i glukozę nie wiem czy się nie pozygam 🤦‍♀️
    Następna wizyta za 4 tygodnie 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 18:45

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    No to super ze wszystko ok 👍😊 mój maluch w poniedziałek miał 12 cm😊
    Posiew teraz miałaś pobierany pierwszy raz?? Bo ja narazie miałam 1 raz, wszystko było ok..za to w moczu też mam jakieś bakterie ale nawet nie kazał mi robić posiewu moczu tylko dał antybiotyk na jeden dzień, wszystko to w pon i mam nadzieję że jak zbadam za 3 tygodnie to wynik będzie ok 😏😉🙈
    Cytologie ja miałam ostatnio przed IUI i tak, całe majtki prawie miałam we krwi, więc tym się nie martw 😉🙈
    A glukoze tez juz Ci kazał robić??🤔 hmmm mi jeszcze nic nie mówił a jestem przecież z miesiąc do przodu, muszę może przypomnieć na kolejnej wizycie 🙄 chociaż ja miałam ten test robimy przed IUI w styczniu, może dlatego jeszcze mi go nie zleca 😏
    Na necie czytałam że między 24-28 tygodniem ciąży każą go robić to może dopiero na kolejnej wizycie mi go zleci.
    Rosną te nasze Kochane Maleństwa ✊🍀😍
    Ja miałam posiew już 3 raz bo wyszły bakterie i najpierw miałam tabletki dopochwowo które nie pomogły bo za drugim razem znowu wyszła ta bakteria a teraz brałam antybiotyk 7 dni i dzisiaj mi pobierał znowu żeby sprawdzić czy pomógł 🙈 mam nadzieje ze tak bo nie mogę już patrzeć na te wszystkie leki 🤦‍♀️
    W moczu tez miałam bakterie teraz niby Ok ale zobaczymy co wyjdzie z tego wyniku gdzie mam mocz zbierać caaaly dzień do „tulipana” 🤣🤪☺️
    Tak ja już mam glukozę zrobić za tydzień 💁‍♀️
    Mi może ze względu na to ze mam dużo kg 😊

niezapominajka12345, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    Jakie macie zalecenia, badania po nieudanych IUI? Testuje w przyszłym tygodniu, ale to będzie raczej formalność żeby potwierdzić nasze przypuszczenia
    od samego początku, że nic z tego nie będzie. Po pierwszej nieudanej próbie lekarz nie zalecił żadnych dodatkowych badań, przy drugiej próbie zalecił tylko żeby mąż ze względu na słabe nasienie brał suplementy w razie gdyby się nie udało. Mam wrażenie, że stoimy w miejscu...
    Kochana ja po drugiej nie udanej iui sama napisałam do mojej gin że przyszła miesiączka i może zrobimy jakieś badania? I wysłała mnie do Łodzi i tam maja mi zrobić immunologiczne i genetyczne. Więc zobaczymy co dalej pierwsza wizyta 26.06

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dziewczynki wszystko Ok 💪🍀🙏
    ❤️Nelcia ma już 7 cm ❤️
    Posiew z szyjki pobrany, cytologia tez 😊 lekko plamie ale to skutek pobrania cytologii tez tak miałaś Niezapomnajka? 🤔
    Odebrałam dzisiaj wyniki posiewu moczu i Ok 👍
    Ale mam znowu cała stertę badan do zrobienia za tydzień łącznie z moczem zbieranym przez cała dobę 🙈🙈🙈wydaje mi się ze to badanie w związku z tym ze mam skoki ciśnienia a tak nie może być 💁‍♀️
    No i glukozę nie wiem czy się nie pozygam 🤦‍♀️
    Następna wizyta za 4 tygodnie 😍

Super wieści Bąbel ♥️. Ta dobowa zbiórka jest bardzo ważna przy problemach z ciśnieniem. Jeśli w moczu jest białko to znaczy, że nerki mają problem z filtrowaniem i jest problem z krążeniem, co znowu wpływa na przepływy w żyłach pepowinowych. Sprawdza się, czy dzidzia jest dobrze odżywiana. Jest to bardzo ważne, więc rób wszystko zgodnie z instrukcją 🙂
    Czy przeszły Ci już nudności? Po jakim czasie? Bo ja się chyba wykończe 😱🤮🤢.

Bąbel lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png

Wysłany: 22 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dziwne żeby cały dzień mocz zbierać 😱😱😏o takim czymś to jeszcze nie słyszałam hehe a co brałas na te bakterie w moczu??
    Bąbel wrote:
    Rosną te nasze Kochane Maleństwa ✊🍀😍
    Ja miałam posiew już 3 raz bo wyszły bakterie i najpierw miałam tabletki dopochwowo które nie pomogły bo za drugim razem znowu wyszła ta bakteria a teraz brałam antybiotyk 7 dni i dzisiaj mi pobierał znowu żeby sprawdzić czy pomógł 🙈 mam nadzieje ze tak bo nie mogę już patrzeć na te wszystkie leki 🤦‍♀️
    W moczu tez miałam bakterie teraz niby Ok ale zobaczymy co wyjdzie z tego wyniku gdzie mam mocz zbierać caaaly dzień do „tulipana” 🤣🤪☺️
    Tak ja już mam glukozę zrobić za tydzień 💁‍♀️
    Mi może ze względu na to ze mam dużo kg 😊

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Super wieści Bąbel ♥️. Ta dobowa zbiórka jest bardzo ważna przy problemach z ciśnieniem. Jeśli w moczu jest białko to znaczy, że nerki mają problem z filtrowaniem i jest problem z krążeniem, co znowu wpływa na przepływy w żyłach pepowinowych. Sprawdza się, czy dzidzia jest dobrze odżywiana. Jest to bardzo ważne, więc rób wszystko zgodnie z instrukcją 🙂
    Czy przeszły Ci już nudności? Po jakim czasie? Bo ja się chyba wykończe 😱🤮🤢.
    Mad red a Ty tez robiłaś ten wynik w pierwszej ciąży? 🤔
    Dziękuje za bardzo szczegółowe wyjaśnienie co jest na rzeczy 😘
    A powiedz mi czy jeśli w normalnym badaniu moczu nie wychodzi białko to w takim dobowym może wyjść? 🤔
    Niestety nadal z nimi walczę najgorzej jest teraz wieczorem i jeszcze dochodzi ból głowy 🙈🤦‍♀️😏 wiem co przechodzisz bo ja tez to mam i najgorsze ze nic nie pomaga 😏 ja zyglam sobie raz w tym tygodniu 🤨

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dziwne żeby cały dzień mocz zbierać 😱😱😏o takim czymś to jeszcze nie słyszałam hehe a co brałas na te bakterie w moczu??
    Furagine przez 7 dni 🙈🙈🙈

f3c5740a8e.png

Wysłany: 22 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiedz mi to lekarz Ci przepis widzac ogóle badanie moczu czy już posiew i dopiero? Bo ja miałam tylko badanie, bez posiewu i wyszły że leukocyty 3-5 wpw czyli w polu widzenia i przepisal mi od razu antybiotyk tylko na jeden dzień monural czy coś takiego.
    Bąbel wrote:
    Furagine przez 7 dni 🙈🙈🙈

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Lunesila Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Kochana ja po drugiej nie udanej iui sama napisałam do mojej gin że przyszła miesiączka i może zrobimy jakieś badania? I wysłała mnie do Łodzi i tam maja mi zrobić immunologiczne i genetyczne. Więc zobaczymy co dalej pierwsza wizyta 26.06

Przez tą epidemie u nas po pierwszej IUI wyglądalo to tak, że po ujemnej becie miałam odstawić luteine i odezwać się w momencie kiedy dostanę miesiączkę wówczas ustaliły mi termin monitoringu, w ten dzień jechałam rano na pobranie krwi i USG a wizytę z lekarzem miałam w tym samym dniu, ale online więc generalnie nie było czasu przed drugim podejściem na jakieś badania 🙄 teraz bete powinnam robić w środę, ale mi nie pasuje więc muszę jechać w poniedziałek, będzie to 12 dzień po IUI więc, jeśli miałoby coś być to beta powinna być pozytywna prawda? Jeśli nie będzie a tak coś czuję to chyba jeszcze przed miesiączka poproszę o wizytę z lekarzem choćby online...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 23:37

10.17-12.18 - bezowocne starania naturalne
    01.19 - diagnoza cykli bezowulacyjnych, rozpoczęcie stymulacji Letrozole
    06.19 - HSG jajowody drożne
    AMH - 3,6
    Wszystkie hormony w normie
    02.20 - wizyta w klinice Invicta
    Test PCT - wrogi śluz
    17.04.20 - I IUI nieudana 🙁
    13.05.20 - II IUI nieudana 🙁
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Mad red a Ty tez robiłaś ten wynik w pierwszej ciąży? 🤔
    Dziękuje za bardzo szczegółowe wyjaśnienie co jest na rzeczy 😘
    A powiedz mi czy jeśli w normalnym badaniu moczu nie wychodzi białko to w takim dobowym może wyjść? 🤔
    Niestety nadal z nimi walczę najgorzej jest teraz wieczorem i jeszcze dochodzi ból głowy 🙈🤦‍♀️😏 wiem co przechodzisz bo ja tez to mam i najgorsze ze nic nie pomaga 😏 ja zyglam sobie raz w tym tygodniu 🤨

Tak, miałam to badanie zlecone, jak lekarz zobaczył, że mam wysokie ciśnienie. Zwykle badanie nie wykrywa tego białka tak dokładnie. Przy dobowej zbiórce przy wyniku brany jest czas, ciężar i ilość białka i jakoś wg wzoru obliczana jest ilość tego białka, czy jest w normie.
    U mnie wykryto białko, kiedy nadciśnienie indukowane ciąża rozkręciło się na dobrze i już było za późno, żeby zapobiec zatruciu ciążowemu. Dostawałam dolbegyt (tabsy na nadciśnienie) w max dawce, musiałam leżeć na lewym boku, nogi wyżej tyłka, dieta bez grama soli,a i tak po 2 miesiącach trzeba było Antka na cito wyciągać. Twój lekarz wie, co robi, a Ty go grzecznie słuchaj 🙂. Lepiej zapobiegać niż leczyć 😁
    Ponoć na te nudności pomaga woda z cytryną i imbirem w korzeniu, ewentualnie kandyzowany imbir do ssania. Ja wymiotuje praktycznie po każdym posiłku, a nawet i po wodzie mineralnej 🙄🤮🤢.

Bąbel lubi tę wiadomość

Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Melduje, ze ja już po! Pęcherzyk 25 mm, endometrium 6,6 (kiepskie, ale od dzisiaj włączyłam Estrofem). Teraz planuje wyłączyć głowę😂 idę w przyszłym tygodniu jeszcze na wizytę, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i czy endometrium jest ok. A oprócz tego planuje nie myśleć😂 ale zobaczymy czy się uda. No i właśnie zamawiam książki, bo jednak musiałam wracać do pracy po klinice:-)
    Trzymajcie się❤️❤️

Trzymam kciuki, musi być dobrze 🤞🤞🍀🍀

CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Tak, miałam to badanie zlecone, jak lekarz zobaczył, że mam wysokie ciśnienie. Zwykle badanie nie wykrywa tego białka tak dokładnie. Przy dobowej zbiórce przy wyniku brany jest czas, ciężar i ilość białka i jakoś wg wzoru obliczana jest ilość tego białka, czy jest w normie.
    U mnie wykryto białko, kiedy nadciśnienie indukowane ciąża rozkręciło się na dobrze i już było za późno, żeby zapobiec zatruciu ciążowemu. Dostawałam dolbegyt (tabsy na nadciśnienie) w max dawce, musiałam leżeć na lewym boku, nogi wyżej tyłka, dieta bez grama soli,a i tak po 2 miesiącach trzeba było Antka na cito wyciągać. Twój lekarz wie, co robi, a Ty go grzecznie słuchaj 🙂. Lepiej zapobiegać niż leczyć 😁
    Ponoć na te nudności pomaga woda z cytryną i imbirem w korzeniu, ewentualnie kandyzowany imbir do ssania. Ja wymiotuje praktycznie po każdym posiłku, a nawet i po wodzie mineralnej 🙄🤮🤢.
    A próbowałaś pic wode z cytryna i imbirem może Ci pomoże? 🤔 Mi trochę pomaga jak ssam landrynki 🤦‍♀️
    Mam nadzieje ze jak dojedziesz do drugiego trymestru to będzie troszkę już lepiej u Ciebie 🍀✊❤️
    No ja mam właśnie zlecone to badanie ze względu na to ciśnienie i już są w karcie z wizyty wpisane te leki o których wspominałaś tylko kazał mi zbadać jeszcze ten mocz 🙈
    A powiedz mi jak to liczyć? Bo jak ja w nocy wstaje to od kiedy liczyć ten drugi mocz żeby zacząć zbierać? 🤣

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiedz mi to lekarz Ci przepis widzac ogóle badanie moczu czy już posiew i dopiero? Bo ja miałam tylko badanie, bez posiewu i wyszły że leukocyty 3-5 wpw czyli w polu widzenia i przepisal mi od razu antybiotyk tylko na jeden dzień monural czy coś takiego.
    Ja od razu zrobiłam posiew z ogólnymi wynikami bo sama zauważyłam ze dziwnie sikam 🙈
    I teraz zrobiłam drugi raz i już mam niby Ok 💁‍♀️

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki kochane. U mnie 6 jajeczek i we wtorek punkcja a w piatek transfer. Pamietacie moj falszywy test ciazowy ? To on mnie tak wkurzyl 2 tyg temu i zmobilizowal do in vitro a teraz juz koncze stymulacje. Trzymajcie kciuki😳🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Bąbel, marczelinka2112, niezapominajka12345, Pat87, Cyprysek89, Mad_red, OlaNova, PinaColada93, Kika, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Hej dziewczynki kochane. U mnie 6 jajeczek i we wtorek punkcja a w piatek transfer. Pamietacie moj falszywy test ciazowy ? To on mnie tak wkurzyl 2 tyg temu i zmobilizowal do in vitro a teraz juz koncze stymulacje. Trzymajcie kciuki😳🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    CinniMinni to armię żeś tych jajeczek wychodowala ✊🍀😍 I poszło Ci to mega szybko 😍
    Ja trzymam za Ciebie kciuki jak stad do Paryża ✊✊✊
    Będzie dobrze Ciocia Bąbel z Nelką Ci to mówią 🍀🍀🍀
    ❤️❤️❤️

CinniMinni, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Pat87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Kciuki mocno trzymam!! 🍀🍀🍀
    Piękna ilość jajeczek ❤️❤️
    My do in vitro będziemy podchodzić w lipcu lub sierpniu, zależy jak szybko fundusze uzbieramy, bo u nas niestety refundacji nie ma.

CinniMinni, Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość

🧔‍♂️82r. 👩‍🦰87r.
    Starania od 2016r.
    2018-2019 7 IUI 💔
    In vitro🍀
    Gyncentrum
    I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
    Histeroskopia ok.
    Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
    Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
    Klinika Bocian
    II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
    III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
    2023 Transfer 6 💔
    IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
    Brak ❄️, decyzja o AZ
    2024 Angelius dr GM❤️🍀
    18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
    28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
    Zespół fosfolipidowy-ok.
    LCT 23% 👎
    23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔
    25.11.2024 - laparoskopia & laparotomia - usunięcie mięśniaka
    04.03.2025 - histeroskopia- usunięcie zrostów👍
    14.04.2025 - Transfer 10 - AZ(3) 5AA💔
    8.05.2025 - wizyta, ustalenie planu działania
    Nie poddajemy się, walczymy🍀
    "W momentach trudnych miej zawsze nadzieję dni pogodnych."
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Super wynik , powodzenia Kochana , trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞

CinniMinni, Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:

CinniMinni idziecie na burza! :-)

Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞

U mnie 2 dc a czuje się jakbym menopauzę przechodziła...

A teraz idziemy na urodziny 3latki- idealnie na moje samopoczucie...

CinniMinni lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A próbowałaś pic wode z cytryna i imbirem może Ci pomoże? 🤔 Mi trochę pomaga jak ssam landrynki 🤦‍♀️
    Mam nadzieje ze jak dojedziesz do drugiego trymestru to będzie troszkę już lepiej u Ciebie 🍀✊❤️
    No ja mam właśnie zlecone to badanie ze względu na to ciśnienie i już są w karcie z wizyty wpisane te leki o których wspominałaś tylko kazał mi zbadać jeszcze ten mocz 🙈
    A powiedz mi jak to liczyć? Bo jak ja w nocy wstaje to od kiedy liczyć ten drugi mocz żeby zacząć zbierać? 🤣

Chodzi o 24 h. Czyli od np.8:00 rano do 8:00 rano następnego dnia. Siusiasz normalnie, kiedy chcesz i ile chcesz 😁. Potem jak już z skończysz, to musisz dobrze zabeltac tymi siuskami i wziąć próbkę do pojemnika. Rób, jak dottore każe. Jesteście z Nelcia w dobrych rękach 😁. Trzymam kciuki za zero białka w moczu 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘😘😘

Bąbel lubi tę wiadomość

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Chodzi o 24 h. Czyli od np.8:00 rano do 8:00 rano następnego dnia. Siusiasz normalnie, kiedy chcesz i ile chcesz 😁. Potem jak już z skończysz, to musisz dobrze zabeltac tymi siuskami i wziąć próbkę do pojemnika. Rób, jak dottore każe. Jesteście z Nelcia w dobrych rękach 😁. Trzymam kciuki za zero białka w moczu 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘😘😘
    Mad red a próbowałaś zjeść loda? 🤔 mi chyba smakują najlepiej z wszystkiego 🙈
    Mi właśnie kazał pierwszy mocz wypuścić luzem i siusiac od drugiego do pierwszego kolejnego dnia 🤦‍♀️ Kupiłam taki specjalny pojemnik w aptece i wyglada jak klosz od takiej starej lampy 🤪🤣😉
    Ja wogole zauważyłam ze mało siusiam wiec jak uzbieram z litr to będzie huk 😏
    Trzymaj mocno Kochana żeby wyniki były dobre ✊✊✊
    A Ty który masz już tydzień? 😘

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ