Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIza1982 wrote:Wczoraj w nocy odpisał mi mój ginekolog że mogę brać luttagen 2x1 tabletce zamiast luteiny. Ale myślę że już w tym cyklu odpuszczę bo jak w środę miałam IUI a dziś niedziela to już trochę za późno. Jakby coś się zadziało 🤞🤞😊 to po tych paru dniach nic chyba nie zmienię braniem teraz luttagenu.
Najlepiej to zrób sobie badanie progesteronu. -
Iza1982 wrote:Ja miałam w środę IUI i nadal pobolewa mnie podbrzusze i mam kłucie w jajnikach (nie jakieś silne). Podobno tak bywa nawet dwa tygodnie😊
Jolka4025 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
KAR wrote:Dokładnie ja tak miałam, od inseminacji do okresu ból i kłucie w podbrzuszu, myśle ze to właśnie przez luttagen🙃
-
Ok
dzięki dziewczyny
Uspokoiło mnie, ze tez tak macie
Bajka15 😍😍😍 gratulacje 😘
Takie informacje, są bardzo motywujące:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 08:55
MoniaSz, Bajka15 lubią tę wiadomość
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm
-
Iza1982 wrote:Tam zrobię. Będę robić morfologię za parę dni to zbadam też progesteronHashimoto (tarczyca pod kontrola, aktualnie TSH 1,5; FT4 12.05)
AMH 2.82
Od 7 msc profertil female + witamina D3
Pozostałe wyniki w normie
5.2020 IUI(AID) cykl naturalny 🍷
6.2020 IUI (AID) cykl naturalny 🍷
7.2020 IUI (AID) ??? -
Jak czytam Wasze wpisy, to zastanawiam się czy moja klinika dobrze prowadzi moje inseminacje. Mi robią zabieg i po 2 tygodniach każą przyjść na betę, żeby sprawdzić czy się udało.. żadnych badań w trakcie, zaleceń itd. Mimo, że mam mutacje genu, który może utrudniać zagnieżdżenie zarodka, to kazali mi brać tylko Acard. Poziomu progesteronu nie miałam ani razu badanego.. i 3 inseminacje nieudane.
-
nick nieaktualnyAneta8 wrote:Jak czytam Wasze wpisy, to zastanawiam się czy moja klinika dobrze prowadzi moje inseminacje. Mi robią zabieg i po 2 tygodniach każą przyjść na betę, żeby sprawdzić czy się udało.. żadnych badań w trakcie, zaleceń itd. Mimo, że mam mutacje genu, który może utrudniać zagnieżdżenie zarodka, to kazali mi brać tylko Acard. Poziomu progesteronu nie miałam ani razu badanego.. i 3 inseminacje nieudane.
Bardzo Cię rozumiem, po 3 nieudanych IUI można stracić morale.
Ja mam 30 czerwca wizytę w nowej klinice i boję się, że ze względu na wiek - 38lat ja, mąż 41 lekarz będzie forsował IVF. Mamy już jedną córkę z pierwszej IUI. Teraz super wyniki. Ja AMH 3, reszta ok, mąż super wyniki po suplementacji Profertilem (bardzo polecam) i ciąży nadal brak. Co jest nie tak?
KAR, kiedy testujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 10:04
-
Aneta7896 wrote:Powinno się zbadać poziom progesteronu 8 dnia po zabiegu. Jeśli będziesz miała niższy niż ok 20 to lekarz zwykle przepisuje progesteron w jakiejś formie.
-
Aneta8 wrote:Jak czytam Wasze wpisy, to zastanawiam się czy moja klinika dobrze prowadzi moje inseminacje. Mi robią zabieg i po 2 tygodniach każą przyjść na betę, żeby sprawdzić czy się udało.. żadnych badań w trakcie, zaleceń itd. Mimo, że mam mutacje genu, który może utrudniać zagnieżdżenie zarodka, to kazali mi brać tylko Acard. Poziomu progesteronu nie miałam ani razu badanego.. i 3 inseminacje nieudane.
Ja miałam badany z 3 razy przed próbami „medycznymi” i miałam ok zawsze wynik 8 dnia tak 14 a czasem nawet 20. Ale jak zaczęły się IUI to i tak od razu mi gin. Dawała progesteron i nakaz badania 8 dnia. Okazało się, ze wymagam dodatkowych dawek progesteronu. Podobno przy IUI otrzymujemy plemniki bez jakiejś otoczki. A w tej otoczce jest informacja dla kobiety, żeby produkowała progesteron. I zwykle przy IUI trzeba go dodatkowo suplementowac. Żeby doszło do zagnieżdżenia bezpieczny poziom to 25-30. Niektóre tak produkują, ale jeśli masz wynik niższy a w normie to nie oznacza, ze coś jest złe. To nie są starania naturalne:) po prostu wtedy trzeba się wspomóc. Ja przy drugiej IUI już dostawałam i duohaston i luteinę i zastrzyki Prolutex. Przy czym przy braku ciąży po 14 dniach dobiłam do progesteronu 69. Ale potem pod odstawieniu szybko spada i po 3-4 dniach przychodzi miesiączkaAneta8 lubi tę wiadomość
Hashimoto (tarczyca pod kontrola, aktualnie TSH 1,5; FT4 12.05)
AMH 2.82
Od 7 msc profertil female + witamina D3
Pozostałe wyniki w normie
5.2020 IUI(AID) cykl naturalny 🍷
6.2020 IUI (AID) cykl naturalny 🍷
7.2020 IUI (AID) ??? -
Kika wrote:Oo! O takich objawach to jeszcze nie słyszałam 🙂
A jak Ty się czujesz? Co lekarz powiedział? Kolejna beta w poniedziałek?
Czasem brzuch pobolewa jak na okres , piersi nadal nie są ani jakies wyrośnięte ani jakies bardzo bolące 😆
Innych objawów brak.
W poniedziałek kolejną beta a 23.06 lekarz zapisał mnie na wizytę 😬😬😬 już nie mogę się doczekać!Kika, Jolka4025 lubią tę wiadomość
-
Aga1510 wrote:No właśnie. Musi być szereg warunków spełnionych. Od więcej niż jednego pęcherzyka po badanie estradiolu itd.
Ja mam 30 czerwca wizytę w nowej klinice i boję się, że ze względu na wiek - 38lat ja, mąż 41 lekarz będzie forsował IVF. Mamy już jedną córkę z pierwszej IUI. Teraz super wyniki. Ja AMH 3, reszta ok, mąż super wyniki po suplementacji Profertilem (bardzo polecam) i ciąży nadal brak. Co jest nie tak?
KAR, kiedy testujesz?
Niestety w takich momentach poza ogromnym rozczarowaniem, pojawia się też poczucie straconego czasu i pieniędzy. Cieszę się, że tu trafiłam, bo dzięki Wam, robię sobie listę rzeczy, które powinnam jeszcze zbadać, sprawdzić. Mocno zastanawiam się teraz nad zmianą kliniki. -
Bajka15 wrote:Czasem brzuch pobolewa jak na okres , piersi nadal nie są ani jakies wyrośnięte ani jakies bardzo bolące 😆
Innych objawów brak.
W poniedziałek kolejną beta a 23.06 lekarz zapisał mnie na wizytę 😬😬😬 już nie mogę się doczekać!
Bajka, to koniecznie daj znać jutro jak beta pięknie rośnie 🤰😀
Bajka15, Jolka4025 lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Aga1510 wrote:No właśnie. Musi być szereg warunków spełnionych. Od więcej niż jednego pęcherzyka po badanie estradiolu itd.
KAR, kiedy testujesz?
Już nie testuje, w czwartek i piątek miałam plamienia czarne a od wczoraj okres rozkręcił się na całego jutro będę dzwonić do lekarza aby dogadać druga inseminacje.
Trzymam kciuki za wizytę, czasami warto spróbować gdzieś indziej może akurat to pomoze🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Aneta7896 wrote:Czasem trzeba trochę wziąć sprawy w swoje ręce. Dla lekarzy to jest codzienność. Idź 8 dnia po zabiegu na progesteron.
Ja miałam badany z 3 razy przed próbami „medycznymi” i miałam ok zawsze wynik 8 dnia tak 14 a czasem nawet 20. Ale jak zaczęły się IUI to i tak od razu mi gin. Dawała progesteron i nakaz badania 8 dnia. Okazało się, ze wymagam dodatkowych dawek progesteronu. Podobno przy IUI otrzymujemy plemniki bez jakiejś otoczki. A w tej otoczce jest informacja dla kobiety, żeby produkowała progesteron. I zwykle przy IUI trzeba go dodatkowo suplementowac. Żeby doszło do zagnieżdżenia bezpieczny poziom to 25-30. Niektóre tak produkują, ale jeśli masz wynik niższy a w normie to nie oznacza, ze coś jest złe. To nie są starania naturalne:) po prostu wtedy trzeba się wspomóc. Ja przy drugiej IUI już dostawałam i duohaston i luteinę i zastrzyki Prolutex. Przy czym przy braku ciąży po 14 dniach dobiłam do progesteronu 69. Ale potem pod odstawieniu szybko spada i po 3-4 dniach przychodzi miesiączka
Dziękuję! Otwieracie mi oczy na wiele rzeczy 🖤 -
Nie uwierzycie, ale ja zawsze ale to zawsze po owulacji 7-8 dni miałam progesteron w granicach 15-Czasem nawet 30, a podczas tej iui której się udało nagle w dniu zrobienia bety progesteron wyniósł 1.33 czyli był skandalicznie niski!!!😱 od razu zastrzyki prolutex musiałam brać, końskie dawki duphastonu i luteiny i się udało 😍😊✊Aneta7896 wrote:Czasem trzeba trochę wziąć sprawy w swoje ręce. Dla lekarzy to jest codzienność. Idź 8 dnia po zabiegu na progesteron.
Ja miałam badany z 3 razy przed próbami „medycznymi” i miałam ok zawsze wynik 8 dnia tak 14 a czasem nawet 20. Ale jak zaczęły się IUI to i tak od razu mi gin. Dawała progesteron i nakaz badania 8 dnia. Okazało się, ze wymagam dodatkowych dawek progesteronu. Podobno przy IUI otrzymujemy plemniki bez jakiejś otoczki. A w tej otoczce jest informacja dla kobiety, żeby produkowała progesteron. I zwykle przy IUI trzeba go dodatkowo suplementowac. Żeby doszło do zagnieżdżenia bezpieczny poziom to 25-30. Niektóre tak produkują, ale jeśli masz wynik niższy a w normie to nie oznacza, ze coś jest złe. To nie są starania naturalne:) po prostu wtedy trzeba się wspomóc. Ja przy drugiej IUI już dostawałam i duohaston i luteinę i zastrzyki Prolutex. Przy czym przy braku ciąży po 14 dniach dobiłam do progesteronu 69. Ale potem pod odstawieniu szybko spada i po 3-4 dniach przychodzi miesiączkastarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Kochana ja wciąż nie mam żadnych objawów 😅😉😱😍
A piersi do tej pory się nie powiększyły i nie bola, jedynie mam na nich mega żyły niebieskie od momentu zrobienia bety aż do teraz 🙈😉Bajka15 wrote:Czasem brzuch pobolewa jak na okres , piersi nadal nie są ani jakies wyrośnięte ani jakies bardzo bolące 😆
Innych objawów brak.
W poniedziałek kolejną beta a 23.06 lekarz zapisał mnie na wizytę 😬😬😬 już nie mogę się doczekać!Bajka15 lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Hej, czy któraś z Was podchodziła do insemimacji na naturalnym cyklu? W lipcu będę robić droznosc jajowodów, jeśli będzie wszystko okej to w sierpniu insemimacja. Badania mam zrobione, czekam jeszcze na wyniki wymazów, Wit d3 lekko poniżej normy. Pierwsza insemimacje pani doktor zaproponowała mi na naturalnym cyklu, że względu na brak problemów z cyklami.
-
Hej kochane. To jaaa nadal Was czytam. Chcialabym tylko powiedziec, ze czekam na transfer 5dniowego zarodeczka 26.06. Trzymajcie kciuki 🍀💝😁😅
Kika, UlaFalka, Malwa88, Jolka4025, marczelinka2112, PinaColada93, Bajka15, niezapominajka12345, Bąbel, OlaNova, Iskierka92 lubią tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
nick nieaktualnySisska wrote:Hej, czy któraś z Was podchodziła do insemimacji na naturalnym cyklu? W lipcu będę robić droznosc jajowodów, jeśli będzie wszystko okej to w sierpniu insemimacja. Badania mam zrobione, czekam jeszcze na wyniki wymazów, Wit d3 lekko poniżej normy. Pierwsza insemimacje pani doktor zaproponowała mi na naturalnym cyklu, że względu na brak problemów z cyklami.
Witaj Sisska, tak ja jestem po trzeciej IUI, każda na cyklu naturalnym.
Teraz w tej trzeciej dostałam duphaston po IUI.