Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta9191 wrote:Olalala a w top medical też robią iui?
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:No właśnie nie 🥺 ja już boje się w ogóle lekarzy po dzisiejszym, nie wiem kto mówi prawdę 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 21:20
Marta9191 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Ale jakie to jest ładne endometrium? Ile mm miało jego zdaniem za każdym razem? Może ten lekarz ma słabszy sprzęt i stąd różnica w pomiarach? Przy pęcherzyku 21mm to endometrium 6mm trochę słabe. Ja również bym odpuściła, tak jak pisze Koniczynka. Tyle znaków pokazujących, że coś jest nie tak, że chyba bym tego posłuchała. Koniecznie zmieniła lekarza i robiła dalszą diagnostykę. Ola ochłoń trochę, piszę to z troski. Wiem, że pisałaś wcześniej, że chcesz już, jak najszybciej, ale czasem tak się nie da. Życzę wytrwałości i nie poddawaj się, jeśli masz ładne pęcherzyki to możecie cały czas walczyć naturalnie 🙂
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:No właśnie nie 🥺 ja już boje się w ogóle lekarzy po dzisiejszym, nie wiem kto mówi prawdę 🥺
No to on Cię jakoś dziwnie leczy. Na jakiej podstawie w ogóle miałaś te iui skoro nie miałas robionych podstawowych badan? To powinno być tak, że jak parze nie wychodzi naturalnie to mężczyzna bada nasienie a kobieta hormony tarczycy + plus inne hormony w odpowiednich dniach cyklu i do tego monitoring czy pęcherzyki pękają, do tego się patrzy czy nie ma mechanicznej przeszkody (drożność). Miałaś 3 pęcherzyki więc raczej byłaś stymulowana, ginekolog poprzedni mi mówił, że też bez sensu jeżeli nie wiadomo czy ma się drożne jajowody. U Ciebie ten lekarz zamiast zrobić diagnostykę to robił iui. To w sumie on Ci zrobił tylko test ma wrogość śluzu? Może odpuść sobie teraz to iui i zrób chociaż podstawowe badania hormonów i pójdź do innego lekarza.
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Kociaraa123121 wrote:Dziewczyny a czy miałyście IUI bez zastrzyku na pęknięcie ? To się w ogóle praktykuje? Bo jedyna wizyta, na jaką udało mi się zapisać jest dzień przed prawdopodobną owulacją i nie wiem czy jest sens tak z dnia na dzień robić IUI bez zastrzyku itd
Kociaraa ja miałam pierwsza IUI bez zastrzyku. Dwie następne z zastrzykiem, ale zrobionym tuż przed zabiegiem. Wszystkie 3 próby nieudane.. -
Olalalala a nie masz po prostu zdjęć z usg endo z pomiarem??? Może jest różnica w sprzęcie..
Ja zawsze po wizycie dostaje świeże zdjęcia z pomiarem endo i pęcherzyków.
Powiem Ci ze zrobiłaś 3 IUI bez większej diagnostyki, ja zrobiłam 2 u nas początkowo stwierdzony problem męża ale przed druga IUI znacznie lepsze wyniki, lekarz z podstawowych badań stwierdził ze jeżeli jest gorsze nasienie to zaryzykujemy z IUI ale po 2 IUI dojajowodowej która się nie udała stwierdził ze musimy mnie zbadać zaczynamy od drożności bo hormony tarczyca i prawidłowe owulki to za mało...
Przemysł sobie do kogo się udać albo porozmawiaj ze swoim lekarzem.
Powiem Ci ze bardzo ciężko było mi to przyjac bo kilka miesięcy musimy odpuścić starania, będę mieć fotokoagulacje nadżerki za tydzień potem droznos..
zapytałam nawet lekarza ze może byśmy jednak zaryzykowali jeszcze raz ale sam powiedział ze encorton estrofem po IUI progesteron tez ingeruje w mój organizm i lepiej go oszczędzać przed kolejnymi “pewniejszymi” probami..
I doskonale Cie rozumiem bo najchetniej co Miesiac chciałabym IUI, która daje energię nadzieje i chęć do życia.
Przekalkuluj sobie to i trzymam kciuki ze się dogadasz z lekarzem trzymam kciuki za Was 😗Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Koniczynka28 wrote:Aneta8, a Ty próbujesz dalej IUI?
Tak, planujemy maksymalnie podejść do 6 IUI.
Jednak jestem dzięki temu forum bardziej doinformowana w tym temacie i widzę jak przebiegają IUI u innych dziewczyn, więc chcę porozmawiać z lekarką, żeby po pierwsze sprawdzić czy pęcherzyk pękł, dostać progesteron do suplementacji oraz zbadać jego poziom po 8 dniach.
Na in vitro nie jestem psychicznie gotowa.Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Niezapominjka, Mad red pytanie do Was czy macie tez takie bolące i czule sutki? 🤔 smarujecie czymś?
I jeszcze jedno ale proszę bez śmiania 🤣 ostatnio mam albo wyczulony węch albo po tych wszyskich lekach co biorę no tak mi śmierdzi mocz takim moczem ze masakra mogę się i myć i podmywac i wciąż czuje mocz 🙈🤦♀️🤪 Musiałabym chyba po każdym sikaniu ale jest to niewykonalne chyba już zgłupiałam do reszty 😉minka, niezapominajka12345, Kika, Mad_red lubią tę wiadomość
-
UlaFalka wrote:Czerwone wino, orzechy brazylijskie i suszone morele świetnie działają na poprawę endometrium. A zwłaszcza to pierwsze
To może być twoja ostatnia szansa na napicie się procentów
Kochana, jem na potęgę tego wszystkiego i w cyklu naturalnym z 7 mm skończyło mi do 10 mm w 11 dc, a przy stymulacji to ok 6 mm mimo tej samej diety
Pytałam lekarza o lek na endometrium to powiedział że jest takie, ale wtedy nie będzie owulacji 🤷♀️
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Jak juz mówimy śmieszne rzeczy to ja tez
Moj maz twierdzi ,że od jakis kilku dni jestem w środku strasznie goraca 💁♀️🤣 co czuje przy przytulankach3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
Olalalalaa wrote:No właśnie mi mówi to samo
i jeszcze dodał przed chwila ze wszyscy pozachodzili już w ciąże co mieli IUI przez te ostatnie 4 miesiące tylko ja nie
Mało profesjonalne takie porownywania przez lekarza
Może chciał Was pocieszyć że Wam też się w końcu uda, ale słabo to wyszło...
Przykro mi czytać Wasze posty, ale nie poddawajcie się nigdy! :* musimy być silne!
Trzymam za nas wszystkie kciuki 🍀
*Niechcący polubiłam post
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
Olalalalaa wrote:Dziewczyny ta lekarka co do niej poszłam dzisiaj żeby sprawdzić czy moj mnie dobrze leczy itd powiedziała ze mam endometrium 6 , a powinno być 8 chociaż i nie ma szans na zagnieżdżenie . A Moj lekarz mówił zawsze ze mam między 8-10 . Płacze od kiedy od niej wyszłam bo już nie wiem co mam robić
Ola przypomnij mi czy Ty jesteś teraz na stymulacji czy na cyklu naturalnym?
Mój lekarz chyba też robi iui na cienkim endo, mówi że nie tylko grubość się liczy ale i jakość tego endo...
Głowa do góry i orzechy w garść!
Ja jutro idę na kontrolę spr jak wszystko urosło i kiedy IUI, też się boję o to cienkie endo ...
Starania od lipca 2019
Balbineczka wrote:Hej, kilka miesięcy temu wziął całe dwa opakowania i naturalnie się nam nie udawało ale wtedy nie mieliśmy pojęcia jakiej jakości jest sperma. Natomiast przed pietwszą IUI wziął jedno opakowanie przez miesiąc. Do drugiej już nie brał niczego. Ostatnio często chodzimy na grille i inne imprezy, ja popijam czerwone winko w niedużej ilości no a u niego piwko, czasem coś mocniejszego, myślicie, że to może powodować takie pogorszenie nasienia ? Znacie jakieś sposoby na poprawę jego jakości oprócz profertilu i innych suplementów ? Z tym andrologiem w Danii będzie ciężko 😢
Dobrze by było jakby mąż uprawiał jakiś sport, koleżanki mąż zaczął biegać i poprawiły mu się wyniki. Rower raczej odpada.
Co do alkoholu to nie zabraniał lekarz, ale raczej mówił o lampce wina do kolacji. A i nawet kiedyś była rozmowa o piwie to powiedział że nie poleca. Teraz nie wiem już dokładnie jak to było, ale sens był taki że piwo zawiera jakiś składnik odroślinny, który jest odpowiednikiem jakiegoś żeńskiego hormonu i lepiej żeby facet odpuścił sobie na razie piwko.Balbineczka lubi tę wiadomość
-
KAR wrote:Olalalala a nie masz po prostu zdjęć z usg endo z pomiarem??? Może jest różnica w sprzęcie..
Ja zawsze po wizycie dostaje świeże zdjęcia z pomiarem endo i pęcherzyków.
Powiem Ci ze zrobiłaś 3 IUI bez większej diagnostyki, ja zrobiłam 2 u nas początkowo stwierdzony problem męża ale przed druga IUI znacznie lepsze wyniki, lekarz z podstawowych badań stwierdził ze jeżeli jest gorsze nasienie to zaryzykujemy z IUI ale po 2 IUI dojajowodowej która się nie udała stwierdził ze musimy mnie zbadać zaczynamy od drożności bo hormony tarczyca i prawidłowe owulki to za mało...
Przemysł sobie do kogo się udać albo porozmawiaj ze swoim lekarzem.
Powiem Ci ze bardzo ciężko było mi to przyjac bo kilka miesięcy musimy odpuścić starania, będę mieć fotokoagulacje nadżerki za tydzień potem droznos..
zapytałam nawet lekarza ze może byśmy jednak zaryzykowali jeszcze raz ale sam powiedział ze encorton estrofem po IUI progesteron tez ingeruje w mój organizm i lepiej go oszczędzać przed kolejnymi “pewniejszymi” probami..
I doskonale Cie rozumiem bo najchetniej co Miesiac chciałabym IUI, która daje energię nadzieje i chęć do życia.
Przekalkuluj sobie to i trzymam kciuki ze się dogadasz z lekarzem trzymam kciuki za Was 😗KAR lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Tak, planujemy maksymalnie podejść do 6 IUI.
Jednak jestem dzięki temu forum bardziej doinformowana w tym temacie i widzę jak przebiegają IUI u innych dziewczyn, więc chcę porozmawiać z lekarką, żeby po pierwsze sprawdzić czy pęcherzyk pękł, dostać progesteron do suplementacji oraz zbadać jego poziom po 8 dniach.
Na in vitro nie jestem psychicznie gotowa. -
OlaNova wrote:Ola przypomnij mi czy Ty jesteś teraz na stymulacji czy na cyklu naturalnym?
Mój lekarz chyba też robi iui na cienkim endo, mówi że nie tylko grubość się liczy ale i jakość tego endo...
Głowa do góry i orzechy w garść!
Ja jutro idę na kontrolę spr jak wszystko urosło i kiedy IUI, też się boję o to cienkie endo ...
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Na stymulacji jestem już od jakiegoś pół roku może dłużej 😩
Ja wiedziałam od 2 lat, ze lekarze nie daje nawet 1% szans, ze uda nam się zajść w ciąże naturalnie. Ale podejmowaliśmy te kroki powoli. Od 9.2019 się badałam/ diagnozowalam. I dopiero po 7 msc przystąpiłam do pierwszego zabiegu. Nie oznacza to sukcesu. Ale przynajmniej wiem, ze lekarz świadomie ocenił, ze próby inseminacji maja sens. Nie musza wyjść. Bo nam nikt tego nie gwarantuje, ale mogą.
Na prawdę z całego serca radzę Ci zagryźć żeby, poprzeklinac na tego lekarza, ale tez przystąpić do działania. ZnAlexc nowego lekarza i zacząć się diagnozować. Nie marnuje tej kolejnej szansy, jeśli wiesz ze pewnie jest skazana na porażkę. Będziesz się jeszcze gorzej czuła po 4 nieudanych IUI, gdzie niby mówi się ze skuteczność najwyższa statystycznie do 4. Razy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 08:57
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
-
Nieee, u mnie piersi/sutki to cały czas bez zmian nic nie boli i nic nie piecze. Moczu też nie czuje 😅😉Bąbel wrote:Niezapominjka, Mad red pytanie do Was czy macie tez takie bolące i czule sutki? 🤔 smarujecie czymś?
I jeszcze jedno ale proszę bez śmiania 🤣 ostatnio mam albo wyczulony węch albo po tych wszyskich lekach co biorę no tak mi śmierdzi mocz takim moczem ze masakra mogę się i myć i podmywac i wciąż czuje mocz 🙈🤦♀️🤪 Musiałabym chyba po każdym sikaniu ale jest to niewykonalne chyba już zgłupiałam do reszty 😉Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Koniczynka28 wrote:Ja tez mam nadzieje, ze historia pozytywnie się skończy w końcu przy którejś IUI. I nie dojdzie do etapu in vitro. Kiedy kolejny zabieg mnie więcej?
W niedziele powinnam zacząć nowy cykl, więc jeśli owulacja pójdzie po prawej stronie, to kolejna próba ok 24-25 lipca. Zastanawiam się nad lekką stymulacją. 16 lipca mam wizytę w klinice.Koniczynka28 lubi tę wiadomość