X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Hej Dziewczyny,
    byłam dziś na monitoringu, dwa dobre pęcherzyki na lewym i trzy mniejsze na prawym (chyba te dobre mają 19 mm), a celujemy w lewy, bo lewy jajowód na 100% drożny. Więc cieszę się, że lewy odpowiedział.
    Dziś robię zastrzyk i inseminację mamy w poniedziałek po 36 h od zastrzyku (równo nasza rocznica rozpoczęcia starań o dzieciątko <3 )
    Nie mogę się doczekać, wreszcie coś się dzieje :) Tylko endo mnie martwi, dziś (w 12 dc) tylko 6 mm... ehh :/

Jakoś trzeba się przygotować do IUI ?
    Mi lekarz powiedział tylko, żeby mieć pełen pęcherz.

Trzymajcie się Inseminacyjne Siostry! Udanego weekendu :*
    Ja kiedyś czytałam o tym waśnie, ze niektórym się rekomenduje pełny pęcherz. Ale jak się ma np tylozgiecie macicy to opróżniony. A jak pytałam o to lekarza to powiedział, ze oni maja taki sprzet, ze to nie ma znaczenia. Wiec ja dla swojego komfortu zawsze jestem po siusiu na fotelu:) ale dodam tez, ze mam akurat tylozgiecie macicy ( jak sporo kobiet podobno)

• Iza1982 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Dzięki! :) spóbuję przyjść z pełnym pęcherzem, najwyżej będzie kazał się wysikać, lepiej tak niż nagle wypić 2 l wody haha...
    Nie biorę leków na endometrium, zapytałam lekarza czy są leki na poprawę endo, powiedział, że są, ale wtedy nie ma owulacji. ZONK. nie dopytywałam, uciął temat. Zapiszę sobie nazwę Estrofem i zapytam go o to w poniedziałek. A jak go bierzesz, tzn jakie dawki i w jakie dni/ przez ile dni? :)
    Ja brałam Estrofem od 9 dnia cyklu jak poszłam na pierwsze USG przed IUI. Brałam 2 razy po 1 tabletce. 2 dni przed IUI zaczęłam brać 3 razy po 1 tabletce bo miałam za małe endometrium. I ciągle mam brać 3 razy po jednej. Przy pierwszej IUI brałam 1x1. Nie wiem od czego to zależy ale tam mam brać😊😊 Wiem ,że są opinie ,że nie ma przy tym owulacji,ale z tego co wiem to wiele kobiet to bierze na poprawę endometrium. Jak w każdej dziedzinie ile osób tyle opinii. 😊😊😊

OlaNova lubi tę wiadomość

• Ewelka87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1982 wrote:
    Dziewczyny zajrzyjcie sobie pod ten adres https://zdrowie.lodzkie.pl/aktualnosci/wydarzenia/trwa-realizacja-programu-kompleksowej-ochrony-zdrowia-prokreacyjnego .
    To jest info o refundowanych badaniach i innych rzeczach w dziedzinie niepłodności. To jest do końca roku. Ja się już zapisałam na 22 lipca ,bo zawsze można coś zrobić za darmo.
    Między innymi:
    - konsultacje specjalistyczne (ginekologiczne, urologiczne, endokrynologiczne, genetyczne, immunologiczne, internistyczne, andrologiczne),

- opieka psychologiczna,

- podstawowe badania laboratoryjne

- badania specjalistyczne m.in. hormonalne, genetyczne, immunologiczne, mikrobiologiczne, ultrasonograficzne, rezonansu magnetycznego, tomografii komputerowej,

- zabiegi (np. laparoskopia, histeroskopia operacyjna).

Ja akurat mam na woj.Łódzkie,ale dzwońcie i się dowiadujcie czy i gdzie jest u Was.

Super sprawa 👍 zazdroszczę Wam że macie taką okazje. Ja jestem ze świętokrzyskiego wiec niestety nie skorzystam..
    Fajnie że są jeszcze miejsca gdzie robią takie rzeczy i chcą nam pomóc 😄😍
    Korzystajcie dziewczyny 😘

Iza1982 lubi tę wiadomość

• Natalik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalalalaa wrote:
    Powiedziała ze nie robiła by, tylko żeby zrobić badania na tarczyce żeby znaleźć przyczynę tego małego bedo 🤷🏼‍♀️ Leków żadnych nie przepisała tylko wit D i coś z tarczyca jakieś 3 punkty 🙄 najgorsze jest to ze ona mi powiedziała ze takie, a moj przed każda IUI mówi ze piękne endo itd wrrr a najlepsze jest to ze moj powiedział dzisiaj ze jeden pęcherzyk 21 i dwa po 18 a ona ze jeden 21 a dwa 15 nosz kuzwa:/
    Olalalalaa tarczyca to postawa. Najpierw TSH A później ewentualnie ft3 i ft4.
    Kochana zrób sobie to TSH to koszt około 20zl.
    Strasznie dziwny ten twój gin.

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• Ewelka87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1982 wrote:
    I dziś była moja druga IUI. Tym razem stymulowana. Endo miałam 9mm i mój lekarz powiedział,że mogło być odrobinę lepiej😁 Miałam na pękniętych pęcherzykach, bo z tego co wiem to on woli na takich. Po 12 godzinach mam się przytulać z mężulkiem ,więc 22:30 akcja. Nie wyspie się, bo o tej godzinie zawsze już dawno śpię😁😁😁 Dostałam Estrofem 3x1
    Accart 1x1
    Encorton 1x 1/2
    Luteina 2x2
    Może wątroba wytrzyma tyle leków ciagle😁
    24 Beta🍀🍀🍀🤞🤞🤞🤞🤞❤️❤️

Trzymamy mocno kciuki 🍀🍀🍀😘😍

Iza1982 lubi tę wiadomość

• Ewelka87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbineczka wrote:
    Iza, Ty idziesz ze mną łeb w łeb 😁 też miałam drugą IUI wczoraj i też testuje 24.07 z tym, że u mnie raczej tylko 1% szans na ciążę, bo było mało plemników 🥺 ale trzymam kciuki za Ciebie 💜

Dziołchy, Was też tak jajnik boli po IUI ? Mnie dzisiaj tak rwie, że nie mogę chodzić ani nogi podnieść, wczoraj późnym wieczorem poprawiłam z facetem tak jak lekarka kazała...

Ja po pierwsz IUI tak mialam.. jajnik bolał, caly czas lezalam skulona. Na dodatek mialam plamienia az do miesiączki. Zadzwoniłam do lekarza czy to normalne to mi powiedział żebym wzięła nospe..
    A teraz jestem tydzień po drugim IUI i nic nie odczuwam, nie mam plamien..

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka87 wrote:
    Ja po pierwsz IUI tak mialam.. jajnik bolał, caly czas lezalam skulona. Na dodatek mialam plamienia az do miesiączki. Zadzwoniłam do lekarza czy to normalne to mi powiedział żebym wzięła nospe..
    A teraz jestem tydzień po drugim IUI i nic nie odczuwam, nie mam plamien..
    Ja miałam 3 IUI. Pierwsza już trzecia dużo bólów jajników i podbrzusza. Po drugiej po kilku dniach nic nie czułam, nawet nie miałam bólów przedmiesiączkowych. Nie ma reguły. I jak widzę po tych dziewczynach, którym się udało to podobnie. I jednych nic, u innych bóle jajników. Co kobieta, cykl to inaczej. Ale mój lekarz tez za każdym razem mówi: „ze nospe można spokojnie brać i później w ciąży nospa to podstawa”

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, właśnie przyszła @ 😣
    Dwa dni wcześniej.
    Kończę z inseminacjami, bo stwierdziłam że szkoda czasu i kasy. Robię w tym tygodniu badania, które mi się przeterminowały i umawiam się przed wyjazdem na urlop do doktorka żeby ustalić plan.
    Potem jadę w Bieszczady 😊
    Trzymam kciuki za resztę z was, która niedługo testuje.

Koniczynka28, Ewelin@@@, KAR lubią tę wiadomość

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dwa dni wcześniej.
    Kończę z inseminacjami, bo stwierdziłam że szkoda czasu i kasy. Robię w tym tygodniu badania, które mi się przeterminowały i umawiam się przed wyjazdem na urlop do doktorka żeby ustalić plan.

Bardzo mi przykro ☹️. Tulę mocno 💚. Dobrze, że masz dalszy plan działania od razu, to daje motywację i nadzieję. Życzę powodzenia i upragnionych dwóch kresek. A Bieszczady są cudowne i cudownie oczyszczają mózg 😁

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Iza1982 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dwa dni wcześniej.
    Przykro mi. ☹️ Odpocznij w górach ,nabierz sił i działaj dalej😊😊😊 powodzenia 🍀🤞

• Blanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiepsko się czuje. Boli mnie brzuch, i strasznie mnie mdli. W nocy nie mogłam zasnąć. Czuję dodatkowo niepokój. Nie mam apetytu. Nadal biorę euthyrox ( wciąż od stycznia) Jestem obecnie w 7 dniu po iui i 17 dniu cyklu. Czy może miałyście takie dolegliwości? Nie mogę wstać z łóżka.

Starania od 2017 roku
    Ja - 41 lat, on- 43 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dwa dni wcześniej.
    Wyjazd pomoże Ci się od tego oderwać. Trzymam Kciuki za dalsze działania :)

• Kika Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dwa dni wcześniej.

Ula bardzo mi przykro 😔😔 przytulam z całych sił ❤️ super że macie plan i będziecie działać. Odpocznij podczas urlopu, zresetuj głowę i wracaj z nowym siłami 💪
    Trzymam kciuki 🤞🤞❤️

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn którym się udało: ile mm miały wasze pecherzyki i jakie endometrium? Lub do tych, które jeszcze działają- na jak dużych pęcherzykach najczęściej macie robiona IUI. Ja miałam na niepeknietym 18mm czy nie za mały? I ile średnio ma mm jak pęka?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dwa dni wcześniej.

Przykro mi UlaFalka :(
    życzę spokojnego odpoczynku i oczyszczenia głowy.
    Trzymaj się :*

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • Annn90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Ula 🥺
    Ja tez teoretycznie jadę jutro na krew ale to tylko formalność bo wiem jaki będzie wynik... mam nadzieje, że zakończę złą passę.
    Miłego popołudnia Kochane 😘

InviMed Wrocław 🍀
    9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
    12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
    7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
    28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
    25.03 - Maleństwo 1,8 cm
    28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙
    29.10 Oliwier przyszedł na świat 👶🏻👩🏻‍🍼
    Podejście nr 2 ♥️
    5.12.2023 - transfer ❄️🍀
    6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
    Mamy ❄️
    event.png
    age.png
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dwa dni wcześniej.
    UlaFalka bardzo mi przykro:(
    Urlop to wspaniała decyzja , odpocznij, odstresuj się. 😘

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Sutki mnie nie bolą, trochę piersi się uspokoiły, ale za to są nabrzmiałe. A jeśli chodzi o mocz to prawda, śmierdzi tak, że jak mój syn lub mąż wchodzą po mnie do toalety to mówią , że strasznie cuchnie. Majtki też mogłabym zmieniać co godzinę, a ciepłe dni to bym najchętniej chodziła bez 😁. Wydaje mi się, że to po lekach ☺️
    Widzisz to jednak z tym cuchnącym moczem by się zgadzało 🙈 chociaż tym mnie uspokoilas 🤣 i uwielbiam Twoje teksty Mas red 🤪💁‍♀️😘
    Ja w domu śmigam bez gaci jak tylko mogę 🙈🙈🙈

f3c5740a8e.png
  • minka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pojutrze jadę na bete..
    Czuje sie normalnie jak przed okresem. Tylko moje objawy okresowe przez dupka są jakieś 3x gorsze... Tragedia.
    Jedyne co cera mi się poprawiła. Zrobila mi się dużo bardziej sucha skora i tyle niedokonalosci poschodzilo :)

3,5 roku bezowocnych starań
    Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Razem: reszta wyników ok.

1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
    2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    II IVF ciąża biochemiczna
    III IVF udane !!!
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Pytanie do dziewczyn którym się udało: ile mm miały wasze pecherzyki i jakie endometrium? Lub do tych, które jeszcze działają- na jak dużych pęcherzykach najczęściej macie robiona IUI. Ja miałam na niepeknietym 18mm czy nie za mały? I ile średnio ma mm jak pęka?
    Ja zawsze na pękniętym. Dzień przed IUI było zwykle 21 mm. Chyba rośnie średnio z 2 mm na dobę (taki średni przyrost). A peka jak ma między 20 a 26. Zależy od kobiety/ cyklu. A miałaś zastrzyk na pęknięcie?
    Tylko mi się jeszcze nie udało:) a dziewczyny maja bardzo róznie na pękniętym, niepeknietym. Jeśli na niepeknietym to powinnaś mieć usg kontrolne, czy doszło do pęknięcia pęcherzyka. Każda kobieta ma czasem cykl bezowulacyjny, pęcherzyk potrafi się wchlonac zamiast pęknąć. Miałaś takie usg/ lub będziesz miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 19:56

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ