Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też dzisiaj po usg. Jeden pęcherzyk już pękł, chyba wczoraj wieczorem, co niemiłosiernie odczułam, drugi 21 mm. Dostałam zastrzyk i IUI dzisiaj o 20. Czyli kilka dni szybciej się to wszystko potoczyło po stymulacji. Endometrium podobno bardzo dobre (choć z tych emocji nie pamiętam ile).
To będzie dłuuuugi dzień 😱niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Hej
ja od rana na badaniach tym razem doktorek się chyba postarał bo robiłam tsh,ft4,ft3,anty tpo,estradiol,cukier,cholesterol,prolaktyne,wit D, atg.
Byłam u 3 lekarzy, każdy mówił żebym się z drożnością wstrzymała bo widza ze są drożne 🤷🏼♀️ I ze nie ma po co. Nie wiem jak to stwierdzili no ale cóż.. mówiłam lekarzowi ze inna dr mówiła ze z endo 6 mm to nie ma szans na zagnieżdżenie a on powiedział ze chyba mało widziała i ze od 6 spokojnie zachodzą w ciąże, gorzej jak jest mniej. Pytałam o leki na zwiększenie endo ale powiedział ze tym można sobie bidy narobić i owulacja może być do dupy 😬 oczywiście zrobiłam inseminacje bo by mnie sumienie gryzło ze się stymulowalam i znowu na nic. Tym razem bez zastrzyku, IUI wczoraj o 15 na niepeknietych pęcherzykach (Zawsze miałam na pękniętych albo pękajacych) ale sprawdził rano to pękły albo dosłownie przed wizyta albo w nocy także chyba nie ma tragedii 🙈 wiem ze powiecie ze bez sensu robiłam IUI itd ale to tylko dla mojego spokoju 🙈Kolejna lubi tę wiadomość
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Hej
ja od rana na badaniach tym razem doktorek się chyba postarał bo robiłam tsh,ft4,ft3,anty tpo,estradiol,cukier,cholesterol,prolaktyne,wit D, atg.
Byłam u 3 lekarzy, każdy mówił żebym się z drożnością wstrzymała bo widza ze są drożne 🤷🏼♀️ I ze nie ma po co. Nie wiem jak to stwierdzili no ale cóż.. mówiłam lekarzowi ze inna dr mówiła ze z endo 6 mm to nie ma szans na zagnieżdżenie a on powiedział ze chyba mało widziała i ze od 6 spokojnie zachodzą w ciąże, gorzej jak jest mniej. Pytałam o leki na zwiększenie endo ale powiedział ze tym można sobie bidy narobić i owulacja może być do dupy 😬 oczywiście zrobiłam inseminacje bo by mnie sumienie gryzło ze się stymulowalam i znowu na nic. Tym razem bez zastrzyku, IUI wczoraj o 15 na niepeknietych pęcherzykach (Zawsze miałam na pękniętych albo pękajacych) ale sprawdził rano to pękły albo dosłownie przed wizyta albo w nocy także chyba nie ma tragedii 🙈 wiem ze powiecie ze bez sensu robiłam IUI itd ale to tylko dla mojego spokoju 🙈
No to teraz trzymamy kciuki 🍀🤞💚. Ale nurtuje mnie, skąd on wie, że jajowody są drożne🤔 tego nie da się zobaczyć na zwykłym USG.Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam u 3 lekarzy, każdy mówił żebym się z drożnością wstrzymała bo widza ze są drożne 🤷🏼♀️ I ze nie ma po co. Nie wiem jak to stwierdzili no ale cóż.. mówiłam lekarzowi ze inna dr mówiła ze z endo 6 mm to nie ma szans na zagnieżdżenie a on powiedział ze chyba mało widziała i ze od 6 spokojnie zachodzą w ciąże, gorzej jak jest mniej. Pytałam o leki na zwiększenie endo ale powiedział ze tym można sobie bidy narobić i owulacja może być do dupy 😬 oczywiście zrobiłam inseminacje bo by mnie sumienie gryzło ze się stymulowalam i znowu na nic. Tym razem bez zastrzyku, IUI wczoraj o 15 na niepeknietych pęcherzykach (Zawsze miałam na pękniętych albo pękajacych) ale sprawdził rano to pękły albo dosłownie przed wizyta albo w nocy także chyba nie ma tragedii 🙈 wiem ze powiecie ze bez sensu robiłam IUI itd ale to tylko dla mojego spokoju 🙈Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Mad_red wrote:No to teraz trzymamy kciuki 🍀🤞💚. Ale nurtuje mnie, skąd on wie, że jajowody są drożne🤔 tego nie da się zobaczyć na zwykłym USG.
tez mnie to zastanawia ale jak się pytałam za każdym razem to jasnej odpowiedzi nie dostałam w ogóle 🙄
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Natalik wrote:Olalalalaa super , mam nadzieję że teraz już wszystko się uda . Trzymam za Was bardzo mocno kciuki 🤞
Natalik lubi tę wiadomość
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Hej ja już po mojej pierwszej inseminacji. Podane 14 mln w 1 ml, endometrium "wystarczajace" 7,5mm (Czyli przez 2 dni wzrosło o 1,5mm), pęcherzyki nie wiem bo nie pytałam, ale nie pęknięte. 2 dni temu te większe mialy 19mm, więc teraz zakładam że są większe.
Sam zabieg w ogóle nie bolał, czułam się rozluzniona, potem z 5 min polezalam z nogą na nodze.
Martwię się znów że mi pęcherzyki nie pekna tak jak miesiąc temu... miesiąc temu miałam w sumie 4 pęcherzyki, teraz mam 5, z czego 2 większe...
Jak tak się stanie to chyba będę się domagać inseminacji bez stymulacji owulacji.
Zastanawiające jest też to, że nie kazał mi przyjść za kilka dni sprawdzić na usg czy pękly...
Plus że mam dużo śluzu płodnego, czuje to ja i dr widział, no i endometrium trochę wzrosło, ale zjem sobie jeszcze troche orzechów i moreli. 🍑🥜🍷
Współzyć mamy normalnie i niczym się nie przejmować
Testuje 24-25.07. Czyli 11-12 dni po IUI.
Od którego dnia polecacie jeść ananasa?🍍🍍🍍🍍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 12:04
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Byłam u 3 lekarzy, każdy mówił żebym się z drożnością wstrzymała bo widza ze są drożne 🤷🏼♀️ I ze nie ma po co. Nie wiem jak to stwierdzili no ale cóż.. mówiłam lekarzowi ze inna dr mówiła ze z endo 6 mm to nie ma szans na zagnieżdżenie a on powiedział ze chyba mało widziała i ze od 6 spokojnie zachodzą w ciąże, gorzej jak jest mniej. Pytałam o leki na zwiększenie endo ale powiedział ze tym można sobie bidy narobić i owulacja może być do dupy 😬 oczywiście zrobiłam inseminacje bo by mnie sumienie gryzło ze się stymulowalam i znowu na nic. Tym razem bez zastrzyku, IUI wczoraj o 15 na niepeknietych pęcherzykach (Zawsze miałam na pękniętych albo pękajacych) ale sprawdził rano to pękły albo dosłownie przed wizyta albo w nocy także chyba nie ma tragedii 🙈 wiem ze powiecie ze bez sensu robiłam IUI itd ale to tylko dla mojego spokoju 🙈2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Czesc,
Czy któraś z Was miała badania genetyczne:
- protrombia, factor V, CFTR, MTHFR
Lub
- aktywność komórek NK
?
Po dzisiejszej wizycie rozmawiałam z lekarzem o tych badaniach. Pytałam się czy coś mogę jeszcze przebadac, co nas blokuje. Nic co można leczyć jak się okazuje. Wskazała te badania genetyczne ale yo tylko daje wiedzę nie da się tego leczyć. Podobno pacjentki jak jest ok to do 3 IUI z dawca zachodzą. A u mnie niby wszystko ok, ale ciąży nie ma i podejrzewa, ze coś z genetyka...i ze najpewniej aktywność komórek NKWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 13:45
-
Koniczynka28 wrote:Czesc,
Czy któraś z Was miała badania genetyczne:
- protrombia, factor V, CFTR, MTHFR
Lub
- aktywność komórek NK
?
Po dzisiejszej wizycie rozmawiałam z lekarzem o tych badaniach. Pytałam się czy coś mogę jeszcze przebadac, co nas blokuje. Nic co można leczyć jak się okazuje. Wskazała te badania genetyczne ale yo tylko daje wiedzę nie da się tego leczyć. Podobno pacjentki jak jest ok to do 3 IUI z dawca zachodzą. A u mnie niby wszystko ok, ale ciąży nie ma i podejrzewa, ze coś z genetyka...i ze najpewniej aktywność komórek NK
Hej, nie znam się na genetyce, nie robiłam takich badań, ale chyba nie da się z tym walczyć... geny to genyJedyne co to pozostaje in vitro... mysleliscie o tym?
Też oprócz genów to inne rzeczy wchodzą w grę, może takie z którymi da się leczyć.
A takie pytanko, czy od tego samego dawcy bierzecie nasienia czy za każdym razem od innego?
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
ja 21 lipca
anett13, marczelinka2112 lubią tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 41 lat, on- 43 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
11.2024 - Primolut nor
2025 - in vitro na cyklu naturalnym?