Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 wrote:Minka o robiłaś badanie na aktywność komórek NK? Mi teraz lekarz podpowiedział, ze jeśli mam hashimoto i się nie udaje to tu tez może być problem...
Niee, nic mi nie kazal robicMoj uwaza,ze jeśli mam leczone sprawy tarczycowe , to jest ok. Nie drążył, kiedy się dowiedział, że biore Euthyrox i jestem pod opieką endo.
Jedynie endo mi zalecila badania w kierunku krzepliwości.. ale nie zrobilam ich. Zrobie jesli zawiedzie inseminacja3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
minka wrote:Niee, nic mi nie kazal robic
Moj uwaza,ze jeśli mam leczone sprawy tarczycowe , to jest ok. Nie drążył, kiedy się dowiedział, że biore Euthyrox i jestem pod opieką endo.
Jedynie endo mi zalecila badania w kierunku krzepliwości.. ale nie zrobilam ich. Zrobie jesli zawiedzie inseminacja -
Annn90 wrote:
Bardzo mi przykro, wszystkie tutaj znamy ten ból 🙄. Mam nadzieję, że będziesz walczyć dalej 😍🍀🤞💚. Trzymam kciuki za happy ending 😘Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Annn90 wrote:Kochane moje! ❤️
Nie wiem co bym bez Was zrobiła 😘
Jeśli dobrze wszystko wyjdzie i 🐒 przylezie o czasie to jest szansa, że jeszcze w tym cyklu będzie IUI 😍 absolutnie nie mam w planie się poddać! Dzisiaj piwko po pracy, trochę relaksu i walczymy dalej 😃
Zrobie sobie zapas czerwonego wina bezalkoholowego żeby endo poszło do góry 🤗
Tym razem jak wiem co i jak to podejdę do tego wszystkiego na luzie - żadnych testów wcześniej ani nic.
Kochana, bardzo dobre podejscie 👍 ja tez wyszlam z takim nastawieniem po pierwszym nieudanym IUI.. teraz jestesm juz tydzień po drugim i naprawde jestem spokojna, nie mam zadnych objawów i po prostu czekam.. Będzie co ma byc i ja juz teraz nic nie pomoge 😌
Jedyne co zmienilam to nie wystawiam sie na ostre słońce i sie nie opalam, bo poprzednim razem pare dni po zabiegu lezalam na lezaczku przez dwie godziny po czym nie moglam sie z niego podniesc, bylo mi slabo, zawroty glowy, nudnosci.. może tym sobie zaszkodzilam, może nie ale teraz uwazam ze sloneczkiem 😉
A Ty sie teraz relaksuj na maxa 😘 -
Ewelka87 wrote:Ja testuje w przyszly poniedziałek.. dluzy mi sie czas strasznie.. 😌 ale staram sie byc spokojna i sie tak nie nakręcam jak poprzednim razem.. 😉
To czekamy razem 😉🙈 spokój i jakoś damy radę ❤️Ewelka87 lubi tę wiadomość
I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌ -
Koniczynka28 wrote:No ja mam wzorowe owulacje i gin stwierdziła, ze jeśli 3IUI z dawca nie wyszły to problem jest głębiej zapewne. Miałam wiele badan, ale badan genetycznych nie robiłam. Bo pacjentkom już wychodzi jak nie ma innych problemów (na podstawie jego 20 letniego doświadczenia)... zaczęłam dzisiaj stymulację do 4 podejścia za jej rekomendacja, ale po tych wszystkich informacjach jakoś bez przekonania.
Ja mam owulacje non stop z jednego jajnika, niby jest drozny, ale coś może mu nie po drodze do zapłodnienia..
Teraz mialam stymulacje i pierwszy raz lewy pracowal
Co do genetycznych badan to w przypadku 3 negatywnych IUI tez planuje je zrobic3,5 roku bezowocnych starań
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
III IVF udane !!! -
Jeśli dobrze wszystko wyjdzie i 🐒 przylezie o czasie to jest szansa, że jeszcze w tym miesiącu będzie IUI 😍 absolutnie nie mam w planie się poddać! Dzisiaj piwko po pracy, trochę relaksu i walczymy dalej 😃
Tym razem jak wiem co i jak to podejdę do tego wszystkiego na luzie - żadnych testów wcześniej ani nic.
My jesteśmy tu wszystkie jak Siostry
Trzymam kciuki za kolejny cykl 🤞
P.s. wino bezalkoholowe tak samo dobrze działa na endo jak z alko?extra! Lecę kupić
hihi
P.s.2. Od którego do którego dnia wcinacie ananaska? 🍍
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Jeśli dobrze wszystko wyjdzie i 🐒 przylezie o czasie to jest szansa, że jeszcze w tym miesiącu będzie IUI 😍 absolutnie nie mam w planie się poddać! Dzisiaj piwko po pracy, trochę relaksu i walczymy dalej 😃
Trzymam mocno kciuki :*
Super podejscie !!!! :*
Ja się nie stresowalam, a teraz po tej becie to mnie brzuch az ze stresu boli. I po co mi to ;/3,5 roku bezowocnych starań
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
III IVF udane !!! -
Dziewczyny a ja wracam do gry 🙂jeszcze nie teraz bo musimy zrobić DNA plemników i zgrać się potem z cyklem ale będę miała 3 podejście do IUI na cyklu stymulowanym gonadotropinami 😊 (leki, które są stosowane przy IVF) lekarz mi powiedział, że jest wtedy większa skuteczność😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 11:49
Kika, OlaNova, KAR, Bąbel, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
minka wrote:Ja mam owulacje non stop z jednego jajnika, niby jest drozny, ale coś może mu nie po drodze do zapłodnienia..
Co do genetycznych badan to w przypadku 3 negatywnych IUI tez planuje je zrobic
Uzupełniając po konsultacji z lekarzem jutro idę na to badanie komórek NK. Koszt 450 zł. Wynik po 15 dniach. Tez trochę czytałam i da się to leczyć różnymi metodami. M.in. Niektórym już encorton pomaga, który np. Ja brałam już po 3. IUI ale są i inne leki/ metody. Wiec lepiej wiedzieć.KAR lubi tę wiadomość
-
minka wrote:Ja mam owulacje non stop z jednego jajnika, niby jest drozny, ale coś może mu nie po drodze do zapłodnienia..
Co do genetycznych badan to w przypadku 3 negatywnych IUI tez planuje je zrobic
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
minka wrote:Negatywny . No nic, trudnoInviMed Wrocław 🍀
9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
25.03 - Maleństwo 1,8 cm
28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙
29.10 Oliwier przyszedł na świat 👶🏻👩🏻🍼
Podejście nr 2 ♥️
5.12.2023 - transfer ❄️🍀
6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
Mamy ❄️
-
Koniczynka uwielbiam Twoje zdeterminowanie i działanie😊😊
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
minka wrote:Negatywny . No nic, trudno
Trzymaj się kochana i nie poddawaj 🍀❤️💪💪
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Kika wrote:Trzymaj się kochana i nie poddawaj 🍀❤️💪💪
Dzieki dziewczyny
Myslalam,że dr G przeprowadza zawsze udane inseminacje. Łudziłam się,że mi tez sie uda..
Ach, cóż. Napisalam juz do niego, co dalej.3,5 roku bezowocnych starań
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
III IVF udane !!! -
Cyprysek89 wrote:Dziewczyny a ja wracam do gry 🙂jeszcze nie teraz bo musimy zrobić DNA plemników i zgrać się potem z cyklem ale będę miała 3 podejście do IUI na cyklu stymulowanym gonadotropinami 😊 (leki, które są stosowane przy IVF) lekarz mi powiedział, że jest wtedy większa skuteczność😁
Bierzesz juz te gonadotropiny? Jak sie po nich czujesz? I jaka cena? 😉Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Ewelka87 wrote:Bierzesz juz te gonadotropiny? Jak sie po nich czujesz? I jaka cena? 😉
Nie, jeszcze niemyślę, że we wrześniu dopiero bo na DNA trzeba czekać 2 tyg a mój dopiero w pon idzie😀a potem w sierpniu mój lekarz ma urlop wiec grzecznie na niego poczekam😀 koszt myślę 400-500 zł
Bąbel, MoniaSz lubią tę wiadomość