X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka87 wrote:
    I ja mam to samo..
    Sama ze sobą nie moge wytrzymac 😩
    Dość że stres po zabiegu, badania itd.. to jeszcze w domku spinka.. ja wiem że to nie pomaga ale jak sobie z tym radzić.. 😢
    Eh daj spokój.. ja ostatnio pojechałam na targ kupić bob i pare innych rzeczy. Pani w kolejce mnie tak zdenerwowała ze po prostu myślałam ze ją ubije tam! Jak wróciłam do domu to usłyszałam.. „oho widzę ze tym razem dostało się komuś innemu” 😅 modli się tylko kiedy w końcu zajdę w ta ciąże bo już nie daje rady i ja tez 😩 hormony buzują jak u 14 latki 😅

oar8s65g5yww9w01.png
    ONA: 29 lat
    ON:26 lat
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, siedzę jak na szpilkach to najdłuższy czas oczekiwania w moim życiu... może po kolei. Staramy się z mężem o dzidziusia 5 lat. Regularne miesiączki, wszystko perfect. 3 lata temu ciąża zakończona poronieniem w 1 trymestrze :( i od tej pory nic... każdy lekarz rozkłada ręce bo mamy wyniki idealne, względem medycznym wszyscy mówią ze nie wiedza dlaczego nie możemy zajsc. Dodam jeszcze ze miałam chyba wszystkie badania świata robione. W końcu nasza Pani doktor zaproponowała nam inseminacje. Jesteśmy właśnie po, była robiona 4 lipca. Dlatego napisałam ze siedzę i czekam i się niecierpliwie bo chce zobaczyć 2 kreski. Wiem ze na test jeszcze za wczesnie..

Czy ktoś miał podobny przypadek ze wszystkie badania idealne a ciąży brak?

MoniaSz lubi tę wiadomość

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    • 2020 - 2 IUI :(
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕
    Moje największe szczęście!

• I will never stop dreaming •
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla92 wrote:
    Hej dziewczyny, siedzę jak na szpilkach to najdłuższy czas oczekiwania w moim życiu... może po kolei. Staramy się z mężem o dzidziusia 5 lat. Regularne miesiączki, wszystko perfect. 3 lata temu ciąża zakończona poronieniem w 1 trymestrze :( i od tej pory nic... każdy lekarz rozkłada ręce bo mamy wyniki idealne, względem medycznym wszyscy mówią ze nie wiedza dlaczego nie możemy zajsc. Dodam jeszcze ze miałam chyba wszystkie badania świata robione. W końcu nasza Pani doktor zaproponowała nam inseminacje. Jesteśmy właśnie po, była robiona 4 lipca. Dlatego napisałam ze siedzę i czekam i się niecierpliwie bo chce zobaczyć 2 kreski. Wiem ze na test jeszcze za wczesnie..

Czy ktoś miał podobny przypadek ze wszystkie badania idealne a ciąży brak?
    A milas robione badania genetyczne?
    Typu aktywność komórek Nk czy tez KIR?

Trzymam kciuki, ze wlasnie inseminacja będzie dla Was rozwiązaniem i to był Twój szczęśliwy cykl! Jutro testujesz Bete?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 09:35

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Cześć dziewczyny! Dziś mieliśmy wizytę w klinice i szykujemy się do 4 IUI. Jestem w 5 dniu cyklu i mój pęcherzyk ma już 14 mm! W poniedziałek kolejny monitoring. Niestety na stymulację jest już za późno więc jedziemy na naturalnym. Poprosiłam panią doktor o przepisanie progesteronu do suplementacji oraz o wizytę po IUI, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Trzymajcie kciuki! 🖤
    Wow to szybko Ci dojrzewają te pecherzyki!!
    Ja idę we wtorek na pierwszy monitoring. Bedzie to 9 dc.
    Mam nadzieje, ze będzie więcej niż jeden pęcherzyk!
    Poprzednio przy stymulacji nadal tylko 1 tak jak naturalnie... teraz większa stymulacja i liczymy na 2💪

• Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    A milas robione badania genetyczne?
    Typu aktywność komórek Nk czy tez KIR?

Trzymam kciuki, ze wlasnie inseminacja będzie dla Was rozwiązaniem i to był Twój szczęśliwy cykl! Jutro testujesz Bete?

Miałam genetyczne robione, miałam drożność, miałam AMH, miałam badana miednice, wszystko co możliwe, sprawdzali czy nie ma polipów itd itp, dodam ze mieszkam w Paryżu i to właśnie tutaj wszystko sprawdzali.
    Betę kazała zrobić 21, do jutra mam brać progesteron. Test robiłam wczoraj ale był negatywny myśle ze to jeszcze za wczesnie na test...?? Okres mam dostać 20.

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    • 2020 - 2 IUI :(
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕
    Moje największe szczęście!

• I will never stop dreaming •
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Wow to szybko Ci dojrzewają te pecherzyki!!
    Ja idę we wtorek na pierwszy monitoring. Bedzie to 9 dc.
    Mam nadzieje, ze będzie więcej niż jeden pęcherzyk!
    Poprzednio przy stymulacji nadal tylko 1 tak jak naturalnie... teraz większa stymulacja i liczymy na 2💪

Koniczynka, to trzymam oba kciuki, żeby były conajmniej dwa pecherzyki! 🤞🏻🤞🏻

No u mnie jakoś bardzo szybko to idzie. Nastawiałam się na inseminację ok 24-25 lipca, a tu się okazuje, że będzie wcześniej.
    Ogólnie w tym cyklu miałam dziwny okres. W zasadzie krwawienia miałam jeden dzień 😯 zazwyczaj mam okresy mam krótkie, ok 3 dni krwawienia i potem już lekkie plamienie z dzień lub dwa, ale za to potwornie bolesne. Praktycznie nie funkcjonuje w te dni..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla92 wrote:
    Miałam genetyczne robione, miałam drożność, miałam AMH, miałam badana miednice, wszystko co możliwe, sprawdzali czy nie ma polipów itd itp, dodam ze mieszkam w Paryżu i to właśnie tutaj wszystko sprawdzali.
    Betę kazała zrobić 21, do jutra mam brać progesteron. Test robiłam wczoraj ale był negatywny myśle ze to jeszcze za wczesnie na test...?? Okres mam dostać 20.
    Na test może być za wczesnie. Mi tez kazali robić po 17 dniach raz. Ale robiłam 14 dni po i 15 po zastrzyku Ovitrelle. Poszłabym na Twoim miejscu w takim razie na betę 20.07 w poniedziałek po 16 dniach. Jak coś ma być to będzie. Trzymam kciuki, ze beta będzie pozytywna!

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi kiedy od pierwszej wizyty może odbyć sie inseminacja. Jak to wyglądało u Was? Pierwszą wizytę miałam 8.07 lekarz zlecił badania z krwi które wykonałam. Kolejną wizytę mam 27.07 (lekarz kazał przyjechać w trakcie miesiączki). Drożność jajowodów będę miała wykonaną 4.08.

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:
    Powiedzcie mi kiedy od pierwszej wizyty może odbyć sie inseminacja. Jak to wyglądało u Was? Pierwszą wizytę miałam 8.07 lekarz zlecił badania z krwi które wykonałam. Kolejną wizytę mam 27.07 (lekarz kazał przyjechać w trakcie miesiączki). Drożność jajowodów będę miała wykonaną 4.08.
    To Ty jeszcze nie miałaś robionej drożności???

Wysłany: 17 lipca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    To Ty jeszcze nie miałaś robionej drożności???

Pierwszą wizyte do inseminacji miałam dopiero tydzień temu. Jeżeli pytasz czy kiedykolwiek miałam robioną drożnośc to nie miałam. Pewnie dlatego że w ciąże zachodziłam tylko ona obumierała w pierwszym trymestrze.

👩🏻39 lat
    🧔🏻41lat
    Wirusologia prawidłowa

• Ilona1807 Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 2 IUI nie udana. Rano dostałam @. Nie robiłam bety bo przy zabiegu lekarz powiedział „ze nasienie takiej jakości nadaje się tylko do ivf ale jak już rozmrożone to podamy”. @ spóźniała się 4 dni wiec miałam mała nadzieje mimo słów znachora. Za pierwszym razem byłam smutna, a dziś jestem wkurwiona. Muszę porozmawiać z lubym co dalej bo już sama nie wiem. Wszystkim testującym się jeszcze tym tygodniu życzę duuuzo szczęścia!

MoniaSz lubi tę wiadomość

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbineczka wrote:
    Dziewczyny a mnie szlag trafia z tą luteiną dopochwową...ciagle ze mnie leci...i piecze od środka, pochwa jest podrażniona 😣 wam też tak niedobrze od tego progesteronu ? Muli mnie strasznie

Koniecznie i jak najszybciej powiedz o tym pieczeniu lekarzowi. Te objawy oznaczają, że masz nietolerancję na luteinę dowcipną i może dojść do poważnej infekcji pochwy.
    Jest wersja luteiny doustnej, pod język i duphaston- ale wątroba dostaje mocno po doopie.
    Ja brałam progesteron w zastrzykach domięśniowo. Bierze się serie. Najlepszej jakości i najlepiej się wchłania_ Prolutex.
    A dlaczego wogole bierzesz luteinę? Masz poronienie zagrażające czy profilaktycznie Ci lekarz przepisał?

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • KAR Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 trzymam kciuki za conajmniej 2 pecherzyki!!🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Dzisiaj mam drożność na 15:30 bardzo bym chciała żeby to się okazał powód naszych niepowodzeń..
    U mnie ostatnio średnie nastroje, bardzo średnie...😞😞😞
    Powiedzcie kochane bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać mojego lekarza mam się jakoś szczególnie przygotować do tego badania??

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️

Wysłany: 17 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAR wrote:
    Dzisiaj mam drożność na 15:30 bardzo bym chciała żeby to się okazał powód naszych niepowodzeń..
    Powiedzcie kochane bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać mojego lekarza mam się jakoś szczególnie przygotować do tego badania??

Daj proszę znać czy po badaniu ma się jakieś dolegliwości bólowe .

👩🏻39 lat
    🧔🏻41lat
    Wirusologia prawidłowa

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:
    Pierwszą wizyte do inseminacji miałam dopiero tydzień temu. Jeżeli pytasz czy kiedykolwiek miałam robioną drożnośc to nie miałam. Pewnie dlatego że w ciąże zachodziłam tylko ona obumierała w pierwszym trymestrze.
    Badania diagnostyczne z krwi wymagają zrobienia w rożnej fazie cyklu.
    Ja na start miałam: prolaktyna, Fsh, AMH, LH, estradiol, progesteron, insulina, prolaktyna, glukoza, testosteron, przeciwciała przeciw plemnikom, SHBG, witamina B12, witamina D3, androstendion, Tsh, Ft4, anty tpo, anty tg, morfologia. A przed sama inseminacja te które są ustawowo wymagane i 6 msc ważne badania z krwi i z pochwy czyli m.in toksoplazmoza, różyczka, chlamydia itp. To już Ci lekarz rozpisze, co ustawa wymaga. Pewnie jak się pozpieszycie i badania pokażą, ze za warunki do inseminacji to i w następnym cyklu po drożności jest taka opcja.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAR wrote:
    Nie kazał Ci brać leków przed? Ja dostałam receptę na jakieś przeciwbólowe mocniejsze plus miałam wziąć jakieś konkretne przeciwzapalne. Ale nie pamietam już nazwy. Czasem podają już na miejscu tylko trzeba być ok. 30 min przed zabiegiem, żeby zdążyły zacząć działać. Ja miałam sono HSG, czyli usg z kontrastem. Mimo leków trochę boli ale do wytrzymania i bardzo krótko trwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 13:36

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:

Mi lekarz przed iui kazał zrobić badania z krwi wirusologiczne, już je zrobiliśmy z mężem. w środę jadę na badanie chlamydi pcr wymaz z pochwy. To będzie mój 14dc a na wynik czeka się około 10dni, więc nie mam co liczyć na inseminacje w tym cyklu 😔

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • KAR Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział tylko żebym wzięła właśnie pół godziny przed przeciwbólowe i tyle, właśnie mam mieć HSG z kontrastem

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • Balbineczka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Koniecznie i jak najszybciej powiedz o tym pieczeniu lekarzowi. Te objawy oznaczają, że masz nietolerancję na luteinę dowcipną i może dojść do poważnej infekcji pochwy.
    Jest wersja luteiny doustnej, pod język i duphaston- ale wątroba dostaje mocno po doopie.
    Ja brałam progesteron w zastrzykach domięśniowo. Bierze się serie. Najlepszej jakości i najlepiej się wchłania_ Prolutex.
    A dlaczego wogole bierzesz luteinę? Masz poronienie zagrażające czy profilaktycznie Ci lekarz przepisał?

Profilaktycznie sama chciałam na wszelki wypadek. No jestem w szoku co do tej nietolerancji, bo pamietam, że kilka dziewczyn tu narzekało na pieczenie po luteinie...

2 lata bezowocnych starań

Jajowody drożne, pozytywne testy owu

Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
    On: maca, profertil

Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢

15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔

2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
    Nieudana 😒
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAR wrote:
    Powiedział tylko żebym wzięła właśnie pół godziny przed przeciwbólowe i tyle, właśnie mam mieć HSG z kontrastem
    Będzie dobrze 🍀

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ