Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyprysek89 wrote:Ale się Wam za to pochwalę- mąż się zgodził i mamy kociaka 😺😺😺
To wspaniale! 😻
My mamy 8-latkę i w kwietniu na 10 rocznicę sprawiliśmy sobie 4-miesięczne maleństwo, które wprowadziło do naszego domu dużo ożywienia i radości 😺Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane dzięki za odpowiedź. Wiem że ten test to zapewne zasługa ovitrelle ale miło było zobaczyć dwie kreseczki tym bardziej że druga pojawiła się od razu. Nie nastawiam się za bardzo bo pierwsza inseminacja nieudana to dlaczego druga miałaby się udac ale mała iskierka we mnie tli. Jak się no uda to trudno. Kolejny cykl rezygnujemy z inseminacji bo nie ucoagnidmy tego finansowo, ale we wrześniu spróbujemy ponownie! Wierzę że i do nas się szczęście kiedys uśmiechnie i będziemy rodzicami.
W niedzielę byliśmy u siostry męża, a oni mają półtora roczne dziecko. Mąż trzymał ich dzieciątko na kolanach i widząc go z nim aż do oczu napłynęły mi łzy. Wiem że on pragnie tego dziecka tak bardzo jak ja i nie odpuszczę, bedziemy walczyć do samego końca!!Koniczynka28, Balbineczka, OlaNova lubią tę wiadomość
-
marczelinka2112 wrote:Kochane dzięki za odpowiedź. Wiem że ten test to zapewne zasługa ovitrelle ale miło było zobaczyć dwie kreseczki tym bardziej że druga pojawiła się od razu. Nie nastawiam się za bardzo bo pierwsza inseminacja nieudana to dlaczego druga miałaby się udac ale mała iskierka we mnie tli. Jak się no uda to trudno. Kolejny cykl rezygnujemy z inseminacji bo nie ucoagnidmy tego finansowo, ale we wrześniu spróbujemy ponownie! Wierzę że i do nas się szczęście kiedys uśmiechnie i będziemy rodzicami.
W niedzielę byliśmy u siostry męża, a oni mają półtora roczne dziecko. Mąż trzymał ich dzieciątko na kolanach i widząc go z nim aż do oczu napłynęły mi łzy. Wiem że on pragnie tego dziecka tak bardzo jak ja i nie odpuszczę, bedziemy walczyć do samego końca!!
Trzymam mocno kciuki, żeby jednak się udało! 🤞🏻Może ten drugi raz okaże się szczęśliwy ❤️
Ja pamiętam moją radość gdy ujrzałam po 2 latach bladą drugą kreskę na teście. Wtedy nie miałam pojęcia, że to może być od zastrzyku.. lekarz nie uprzedził. Dwa dni się cieszyliśmy z mężem choć tak na 80%, bo czekaliśmy na betę. Jej wynik to był strzał prosto w serce. Przy kolejnej IUI już nie pokusiłam się o zrobienie testu i czekałam cierpliwie na kolejną betę - znów negatywną.
-
Dziewczyny, jakie miałyście miesiaczki po duphastonie?
U mnie od wczoraj sluz zabarwiony krwia i nic sie nie rozkręca... ;/3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
Cyprysek89 wrote:Ale się Wam za to pochwalę- mąż się zgodził i mamy kociaka 😺😺😺
MoniaSz, OlaNova, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
minka wrote:Dziewczyny, jakie miałyście miesiaczki po duphastonie?
U mnie od wczoraj sluz zabarwiony krwia i nic sie nie rozkręca... ;/
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Dziewczyny miałam już 4 zabiegi akupunktury i moje endo urosło 2 mm🤗🤗 trochę się obawiałam tej igły między odbytem a ujściem do pochwy ale w ogóle nie bolało ☺️ Zaraz lecę na następna wizytę
KAR, anett13 lubią tę wiadomość
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Ja zawsze miałam okres 3 dni a po tym cholernym duphastonie najpierw z 4 dni plamienia (śluz zabarwiony krwią delikatnie) a później 4 dni wodospad 😅
Ło matko, to który dzień ja mam przyjąć za 1dc? 🤦♀️
Ten plamienia? Chyba nie , tak myślę ...3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
Bąbel wrote:Uwielbiam Twoje teksty Mad red 🤪🤣🙊
„Ale co zrobisz jak nic nie zrobisz” 🙈🤦♀️🙉
Mam nadzieje ze Małą wszystko wporzadeczku i rośnie równie szybko jak i ja 🤰🤰🤰
A Wy kiedy macie wizytę Kochane? 😊
U mnie jakiś spadek formy, wogole nie czuje się, jakbym była w ciąży. Dziś nawet wydaje mi się, że brzuch mam mniejszy 😜. Na szczęście idzie mi się utrzymać wagę 63kg z małymi odchyłami + 0,5kg. Zdrowa dieta przynosi efekty 😁. My wizytę mamy dopiero za 2 tyg, czyli będzie prawie miesiąc bez podglądania młodej 🕵️👨🏼⚕️🤰👶. Trza zacisnąć poslady i do przodu 😁MoniaSz, Bąbel lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Lilak wrote:Powiedzcie mi proszę czy delikatne kłucie jajników po inseminacji jest typowe? Jestem 3 dni po IUI na cyklu stymulowanym.
Lilak , MoniaSz lubią tę wiadomość
-
Iza1982 wrote:Tak to normalne. Ja przy pierwszej IUI tak miałam i teraz przy drugiej też,więc spokojnie 😊
Jedyne kłucie jajników jakie w życiu miałam to właśnie w mojej drugiej ciąży, ale tak myślałam, że tym razem stymulacja i IUI nie są bez znaczenia. -
Witam. Dziś odebrałam wyniki badań z krwi , które zlecił mi lekarz . Z mnóstwa badań źle mi wyszły trzy . Za niski poziom sodu i witaminy D3 oraz za wysoki poziom glukozy (134). Wszystkie hormony i pozostałe badania w normie . Z tym poziomem glukozy poszłam od razu do lekarza rodzinnego i przepisał mi lek symezide 30 mg . Powiedzcie proszę czy wysoki poziom glukozy może być przeciwwskazaniem do inseminacji ???????👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
ArianaHuman wrote:Witam. Dziś odebrałam wyniki badań z krwi , które zlecił mi lekarz . Z mnóstwa badań źle mi wyszły trzy . Za niski poziom sodu i witaminy D3 oraz za wysoki poziom glukozy (134). Wszystkie hormony i pozostałe badania w normie . Z tym poziomem glukozy poszłam od razu do lekarza rodzinnego i przepisał mi lek symezide 30 mg . Powiedzcie proszę czy wysoki poziom glukozy może być przeciwwskazaniem do inseminacji ???????
W wieku rozrodczym TSH powinno być w okolicach 1-1.5. Ja miałam 2.5 i rok wcześniej zwykły gin nie zwrócił na to uwagi. A po zgłoszeniu się do kliniki od razu dalsza diagnostyka i się okazało, ze początek choroby tarczycy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 13:25
-
Koniczynka28 wrote:A czy hormony tarczycy masz w normie? Bo niski poziom sodu i D3 mogą być z tym związane
W wieku rozrodczym TSH powinno być w okolicach 1-1.5. Ja miałam 2.5 i rok wcześniej zwykły gin nie zwrócił na to uwagi. A po zgłoszeniu się do kliniki od razu dalsza diagnostyka i się okazało, ze początek choroby tarczycy.
Wynik Tsh 1,5 , anty TPO <9, anty TG 22.5. Bardzo mnie martwi ta glukoza . Witamina D3 11,1👩🏻39 lat
🧔🏻41lat
Wirusologia prawidłowa
ArianaHuman wrote:Wynik Tsh 1,5 , anty TPO <9, anty TG 22.5. Bardzo mnie martwi ta glukoza . Witamina D3 11,1
A może po prostu zbyt późno zjadłaś wczoraj kolację i dlatego wyszedł Ci wysoki cukier?
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
nick nieaktualny
-
Aga1510 wrote:To jest pomiar na czczo?
Tak, to jest pomiar na czczo
👩🏻39 lat
🧔🏻41lat
Wirusologia prawidłowa
nick nieaktualny