Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
A czy są tu dziewczyny, którym zawsze dokuczał mocny PMS a po IUI i branej luteinie nie mają go wcale ? 😊2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
Koniczynka28 wrote:Najbardziej czule testy wykrywają poziom bety 10. Beta rośnieok. dwukrotnie w ciągu 48h. Jeśli będzie ci rosła to dzisiaj powinno być tak 3. A kiedy był zabieg? Ile dni temu?
Poleciałam i zrobiłam raz jeszcze. W tym cyklu jeszcze naturalnie na stymulacji lekami a od następnego już lekarz myśli nad inseminacja, stąd podczytuje Was od dłuższego czasu)
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
Stoktotka26 wrote:Witam dziewczyny jestem tu nowa i chętnie do Was dołączę 😊 jestem 6 dni po inseminacji i mam ochotę zrobić test ciążowy ale wiem że jest za wcześnie i muszę jeszcze niecierpliwie czekać, jest to moje pierwsze podejście i obawiam się że nic z tego, ogólnie z mężem staramy się 2 lata jestem po jednej stracie w 5 tyg 1,5 roku temu i teraz pierwsza IUI, no cóż zobaczymy 😊
-
Balbineczka wrote:A czy są tu dziewczyny, którym zawsze dokuczał mocny PMS a po IUI i branej luteinie nie mają go wcale ? 😊
Balbineczka lubi tę wiadomość
-
KAR wrote:(...)
Najgorsze jest to że ten stres naprawdę może mieć ogromny wpływ na to wszystko..Ja po ostatnich rozmowach z moim lekarzem bardzo się podłamałam i się zaczynam poważnie zastanawiać czy nie skorzystać z pomocy psychologa.
Korzystałyście?? Macie jakieś doświadczenia??
Ja miesiąc temu miałam załamanie nerwowe, w pracy miałam straszny stres trwający ok 3 tygodnie, do tego okres przesunął się o 10 dni przez torbiel, byłam załamana. Umówiłam się na bezpłatną 30-min e-konsultację z psychologiem przez aplikację Enelmed. Otworzyła mi oczy na jeden aspekt dot. utraty kontroli i skąd to się mogło wziąć. I doradziła mi terapię dla par w ośrodku leczenia niepłodności. Akurat w mojej klinice nie ma psychologa, ale myślę, czy by się nie rozeznać w innych klinikach, nawet nie wiem ile to by kosztowało. Na razie odłożyłam ten temat, w pracy już się ułożyło, dzięki IUI mam nową nadzieję na macierzyństwo, także zobaczymy... Mój mąż bardzo mnie wspiera i jak najbardziej jest za terapią.
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
ArianaHuman wrote:Witam. Moim szefem jest kobieta a ciąża pracownic jest traktowana jak by na złość zrobiły i zaszły w ciąże bo pewnie im się pracować nie chce. Każde zwolnienie lekarskie jest bardzo źle widziane. Wręcz na forum się chwali pracowników którzy nie chodzą na zwolnienia. Dziewczyny wracające do pracy po urodzeniu dziecka są przeżucane do innego działu mam wrażenie że za kare.
skandal!!
ale skąd ja to znam...
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
Koniczynka28 wrote:Przy zwolnieniach elektronicznych pracodawca nie widzi kategorii zwolnienia/choroby. Czy widzi nazwisko nie jestem pewna.
Kody choroby nie widać, ale widać numer lekarza. Klikasz w internet i już wiesz jak się nazywa lekarz. Klik w google i już widzisz pierwszą zakładkę: Klinika leczenia niepłodności.
Nie jestem pewna co do nazwy kliniki czy widać, lekarze i recepcjonistki u mnie w klinice twierdzą że widać nazwę kliniki, internistka w przychodni twierdzi że nie widać. Moja sis co pracuje w kadrach jak patrzy w systemie na L4 pracowników to nie widzi nazwy placówki...
Ja nie ryzykowałam i nie brałam zwolnienia z kliniki.
Starania od lipca 2019
Koniczynka28 wrote:Najbardziej czule testy wykrywają poziom bety 10. Beta rośnieok. dwukrotnie w ciągu 48h. Jeśli będzie ci rosła to dzisiaj powinno być tak 3. A kiedy był zabieg? Ile dni temu?
Mhm, na tym etapie też ważne jest żeby robić badanie w tym samym laboratoriumTrzymamy kciuki że beta wystrzeli w górę!
Kasia 1987 lubi tę wiadomość
Starania od lipca 2019
Iza1982 wrote:Za wcześnie zdecydowanie 😊 12 dni po inseminacji zrób test z krwi Beta a nie test ciążowy. Powodzenia 😊😊😊🤞🍀
Czyli muszę czekać jeszcze tydzień 😊 to czekanie i ta niepewność najgorsze 😁Starania od 2017r.
07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔
Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
10.2020 decyzja o in vitro
12.2020 stymulacja, punkcja
03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
Wizyta u immunologa
Zlecone badania :
P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
ANA ✔️
Kir AA❌
Allo Mlr ✔️
Cross - match✔️
Komórki NK 13.5%✔️
05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton
8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
10dpt- 14.1/p.15.1 😪
Brak❄️
2024r. Wracamy po przerwie
Zmiana kliniki Artvimed Kraków
07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
21.12.24 punkcja
Mamy 2❄️
20.02.2025 crio🙏
11dpt- bhcg <1.1😢 -
OlaNova wrote:skandal!!
ale skąd ja to znam...
Kobieta kobiecie wilkiem niestety dość często . Dziewczyny w pracy , które już maja dzieci w większości już duże dzieci tez komentują że ktoś w późnym wieku zachodzi w ciąże . Ja od zawsze chciałam mieć dzieci a czy to moja wina że jak juz zachodziłam w ciąże to one obumierały . Pracuje w jednej firmie od 13 lat ale tego co się teraz w niej dzieje nie można opisać . Ludzie są dla siebie okropni . Ocenia się kogoś przez to jak wyglada i ile ma pieniędzy a nie jakim jest człowiekiem . To jest okrutne co się dzieje nie tylko w mojej pracy ale ogólnie teraz z ludźmi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 13:15
Ewelin@@@, Natalik lubią tę wiadomość
👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Badania genetyczne prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
nick nieaktualnyU mnie dziewczyny dzisiaj 12dpo i na testach biało.. w środę dla formalności jadę zrobić betę, gdyby miało coś wyjść to myślę że dzisiaj już by coś było.
A wszystko było tak pięknie, trzy pecherzyki, ładny estradiol, dobre wyniki nasienia. Chyba nigdy nie będziemy rodzicami. 😢 Przepraszam za moje zale.. -
ArianaHuman wrote:Kobieta kobiecie wilkiem niestety dość często . Dziewczyny w pracy , które już maja dzieci w większości już duże dzieci tez komentują że ktoś w późnym wieku zachodzi w ciąże . Ja od zawsze chciałam mieć dzieci a czy to moja wina że jak juz zachodziłam w ciąże to one obumierały . Pracuje w jednej firmie od 13 lat ale tego co się teraz w niej dzieje nie można opisać . Ludzie są dla siebie okropni . Ocenia się kogoś przez to jak wyglada i ile ma pieniędzy a nie jakim jest człowiekiem . To jest okrutne co się dzieje nie tylko w mojej pracy ale ogólnie teraz z ludźmi .
Widzę, ze nie tylko ja mam problem praca a starania się o dziecko.
U mnie nie jest tak skrajnie. Ale czuje presję. Najlepiej. To żebym nigdy nie brała urlpu, L4 i była pod telefonem z perspektywy mojej firmy :p -
marczelinka2112 wrote:U mnie dziewczyny dzisiaj 12dpo i na testach biało.. w środę dla formalności jadę zrobić betę, gdyby miało coś wyjść to myślę że dzisiaj już by coś było.
A wszystko było tak pięknie, trzy pecherzyki, ładny estradiol, dobre wyniki nasienia. Chyba nigdy nie będziemy rodzicami. 😢 Przepraszam za moje zale..
Ja będę teraz podchodziła do 4 IUI i bez przekonani.. na zasadzie muszę, lekarz tez rekomendował... powinno się próbować w cyklach z rzędu, maks 1 przerwy żeby coś na tej podstawie diagnozować. A in vitro jeszcze nie chcemy. Przed in vitro pewnie będę chciała szersza diagnostykę genetyki jak coś... -
Koniczynka28 wrote:12 dzień to minimum. Najpewniejszy wynik będziesz miła 14 dni po:)
Mi kazała zrobić betę po 11 dniach od IUI czyli w piątek. Do niedzieli mam brać duphaston jeśli wynik negatywny. Z jednej strony bardzo chciałabym wiedzieć a z drugiej bardzo boję się porażki 😕 -
nick nieaktualnyKoniczynka28 wrote:Kochana jedz na betę dla pewności. U mnie niby tez wszystko pięknie, nasienie pierwszej klasy i nic. Znam ten ból. Jakby ktoś za karę Ci to robił.. mam nadzieje, ze będziemy jeszcze rodzicami i to mocno docenimy.!
Ja będę teraz podchodziła do 4 IUI i bez przekonani.. na zasadzie muszę, lekarz tez rekomendował... powinno się próbować w cyklach z rzędu, maks 1 przerwy żeby coś na tej podstawie diagnozować. A in vitro jeszcze nie chcemy. Przed in vitro pewnie będę chciała szersza diagnostykę genetyki jak coś...
My niestety nie mamy jeszcze żadnego planu co dalej. To nasza druga inseminacja i do trzeciej pewnie podejdziemy ale chyba nie w tym miesiącu. Na in vitro nas nie stać bo pewnie bym się nawet nie zastanawiała tylko byśmy działali.. -
Lilak wrote:Mi kazała zrobić betę po 11 dniach od IUI czyli w piątek. Do niedzieli mam brać duphaston jeśli wynik negatywny. Z jednej strony bardzo chciałabym wiedzieć a z drugiej bardzo boję się porażki 😕
-
Lilak wrote:Mi kazała zrobić betę po 11 dniach od IUI czyli w piątek. Do niedzieli mam brać duphaston jeśli wynik negatywny. Z jednej strony bardzo chciałabym wiedzieć a z drugiej bardzo boję się porażki 😕
-
Mati1 wrote:Cześć,
Po długim czasie wracamy do starań i lekarka przepisała mi lamette, czy któraś z was miała może odczynienia z tym lekiem?33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Niepłodność idiopatyczna ??
1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔