X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Dziewczyny ja dziś po zabiegu, więc nastrój raczej marny. Na szczęście wszystko przebiegło szybko i sprawnie. Dostałam materiał bo chce zrobić badania genetyczne. Jeśli wszystko będzie dobrze to we wrześniu powtarzamy badania i w październiku druga IUI 🍀🍀🤞🤞
    Kika, mam nadzieję że wszystko u Was będzie dobrze i w październiku będziesz miała udaną iui 😘😘😘

Kika lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• Balbineczka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim !
    Wiecie co, zauważyłam, że z każdą IUI mam coraz większy stres podczas testowania, jutro jest ten dzień 😕 piersi mnie totalnie nie bolą a powinny już od tygodnia, coś w brzuchu mnie zaczyna ćmić i bulgocze jak przed @ ale mimo to, czuję, że będzie klapa 😢 nie potrafię się jakoś pozytywnie nastawić, do tego przez te starania związek mi się sypie, bo wszystko kręci się wokół zajścia w ciążę i odnoszę wrażenie, że tylko mi zależy na tym żeby mieć dziecko 😢 jak tak dalej pójdzie, to nie wiem czy będą kolejne próby IUI czy in-vitro... mega zazdroszczę kobietom, które mają wsparcie mężczyzn w tym wszystkim

Lilak , MoniaSz lubią tę wiadomość

2 lata bezowocnych starań

Jajowody drożne, pozytywne testy owu

Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
    On: maca, profertil

Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢

15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔

2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
    Nieudana 😒
  • Balbineczka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Dziewczyny u mnie dzisiaj dołek, przyszła @😥Gin mówił że po HyCoSy prawdopodobieństwo wzrasta dlatego kazał nam się starać naturalnie. Teraz będzie ostatni miesiąc, nie mam już żadnych złudzeń . Po prostu czuję że się nie uda, na dzień dzisiejszy nie mam już sil ....psychicznie .
    Muszę do niego napisać , umówić się na wizytę i omówić dokładnie iui. Martwi mnie jednak fakt że gabinet do którego jeżdżę do Międzyrzecza przyjmuje w tylko w poniedziałki , iui ma być w Szczecinie. A gdzie ma być w takim razie kontrol pęcherzyków? My jesteśmy z Zielonej Góry ...czy to znaczy ze czeka nas ciągła jazda do Szczecina ?
    Dziewczyny jak często przed sama iui macie wizyty?

Hmmm a może spróbuj we Wrocławiu ? Masz chyba 160 km z Zielonej a do Szczecina widzę ok 213...

Nieudana 😒
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Dziewczyny u mnie dzisiaj dołek, przyszła @😥Gin mówił że po HyCoSy prawdopodobieństwo wzrasta dlatego kazał nam się starać naturalnie. Teraz będzie ostatni miesiąc, nie mam już żadnych złudzeń . Po prostu czuję że się nie uda, na dzień dzisiejszy nie mam już sil ....psychicznie .
    Muszę do niego napisać , umówić się na wizytę i omówić dokładnie iui. Martwi mnie jednak fakt że gabinet do którego jeżdżę do Międzyrzecza przyjmuje w tylko w poniedziałki , iui ma być w Szczecinie. A gdzie ma być w takim razie kontrol pęcherzyków? My jesteśmy z Zielonej Góry ...czy to znaczy ze czeka nas ciągła jazda do Szczecina ?
    Dziewczyny jak często przed sama iui macie wizyty?

Może uderz na Wrocław? Wydaje mi się, że bliżej niż do Szczecina. We Wrocławiu są na pewno 2 kliniki Polmedis i Invimed, obie mają dobrą renomę. Nie załamuj się! Głowa fldo góry 🙂. Wierzę, że Wam się uda 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Dziewczyny ja dziś po zabiegu, więc nastrój raczej marny. Na szczęście wszystko przebiegło szybko i sprawnie. Dostałam materiał bo chce zrobić badania genetyczne. Jeśli wszystko będzie dobrze to we wrześniu powtarzamy badania i w październiku druga IUI 🍀🍀🤞🤞

Brawo za dzielna postawę 😍. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko dobrze się poukładało 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Kika lubi tę wiadomość

Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red i Balbineczka może faktycznie macie rację. Sprawdzę Wrocław no i Poznań jest nam jeszcze szybciej . A czy któraś z Was ma doświadczenie w klinikach z Wrocławia lub Poznania ?

Balbineczka lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Natalik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbineczka wrote:
    Hej wszystkim !
    Wiecie co, zauważyłam, że z każdą IUI mam coraz większy stres podczas testowania, jutro jest ten dzień 😕 piersi mnie totalnie nie bolą a powinny już od tygodnia, coś w brzuchu mnie zaczyna ćmić i bulgocze jak przed @ ale mimo to, czuję, że będzie klapa 😢 nie potrafię się jakoś pozytywnie nastawić, do tego przez te starania związek mi się sypie, bo wszystko kręci się wokół zajścia w ciążę i odnoszę wrażenie, że tylko mi zależy na tym żeby mieć dziecko 😢 jak tak dalej pójdzie, to nie wiem czy będą kolejne próby IUI czy in-vitro... mega zazdroszczę kobietom, które mają wsparcie mężczyzn w tym wszystkim
    Balbineczka, u nas też jest czasem ciężko z partnerem .
    Dziewczyny mi dużo tutaj doradziły bo też miałam już dołek z tego powodu . Przestałam poruszać ten temat codziennie a wczoraj jak dostałam @ powiedziałam że już chce zająć się przygotowaniami i ku mojemu zdziwieniu powiedział że już trzeba i że zrobimy wszystko co będzie potrzebne.
    Doskonale wiem jak to jest , też mam wrażenie że mi bardziej na tym wszystkim zależy.... Wiem ze nie jest łatwo ale może spróbuj przez ten czas kiedy czekasz na testowanie lub macie zwykly dzien nie rozmawiać z nim tylko o tym .

Balbineczka, MoniaSz lubią tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Kika Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Mad_red i Balbineczka może faktycznie macie rację. Sprawdzę Wrocław no i Poznań jest nam jeszcze szybciej . A czy któraś z Was ma doświadczenie w klinikach z Wrocławia lub Poznania ?

Natalik, ja leczę się w Invimedzie we Wrocławiu u dr Gizlera. Uważam, że to świetny specjalista. Poczytaj opinie innych dziewczyn ( jest tu też wątek Invimed Wrocław). Na pierwszą wizytę zawsze się trochę czeka ale potem nigdy nie ma problemu. Doktor zawsze znajduje termin dla swoich pacjentek. W pierwszym kontakcie może sprawiać wrażenie malomownego, nawet gburowatego ale jest bardzo empatyczny. Zawsze odpisuje na maile. No i przede wszystkim jest skuteczny 🙂

Natalik lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbineczka wrote:
    Hej wszystkim !

Cześć Kochana siostro z jutrzejszego testowania ;)
    facety nie lubią ciśnienia w związku z uprawianiem seksu, może czasem trzeba odpuścić danego dnia lub obrócić to w żart i uprawiać seks ze śmiechem? mi to pomaga :D jak oboje nie mamy siły a wiemy że trzeba, to nawet mój M inicjuje, obraca w żart i jakoś idzie ;) Bez spinki.
    Nie wiem co ja bez niego bym zrobiła... jest moim coachem motywacyjnym <3
    A może to Ty powinnaś być coachem dla swojego mężczyzny? Jemu tez jest na pewno ciężko, to duży cios dla faceta nie móc spłodzić potomka. Ale też Ty kochana powinnaś zmienić myślenie. Ja wiem że łatwo napisać, łatwo powiedzieć osobie która się stara krócej, ale ja też miałam kryzysy.... Myślę, że mniej myślenia o tym, mniej wyliczania, a więcej swobody i pełne poddanie się zaleceniom lekarskim. Ja odkąd trafiłam do kliniki cieszę się, że oni myślą za mnie. Mam też w głowie to, że jak na prawdę będzie źle to pójdę do psychologa. Już nawet byłam na 1 konsultacji, zaleciła terapię dla par. Trzeba odpuścić i dać się prowadzić innym...
    Mam nadzieję, że ta Twoja nostalgia z dziś to pierwszy objaw ciąży a nie depresji ;) Buziaki Kochana, jutro jesteśmy w ścisłym kontakcie! :)

P.S. jak ja będę miała kolejny kryzys bardzo proszę skopiować mi tę wiadomość, wysłać i walnąć mnie w łeb. Pozdrawiam.

Koniczynka28, KAR, Balbineczka, MoniaSz, Natalik, Ewelka87, Kolejna lubią tę wiadomość

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Cześć Kochana siostro z jutrzejszego testowania ;)
    facety nie lubią ciśnienia w związku z uprawianiem seksu, może czasem trzeba odpuścić danego dnia lub obrócić to w żart i uprawiać seks ze śmiechem? mi to pomaga :D jak oboje nie mamy siły a wiemy że trzeba, to nawet mój M inicjuje, obraca w żart i jakoś idzie ;) Bez spinki.
    Nie wiem co ja bez niego bym zrobiła... jest moim coachem motywacyjnym <3
    A może to Ty powinnaś być coachem dla swojego mężczyzny? Jemu tez jest na pewno ciężko, to duży cios dla faceta nie móc spłodzić potomka. Ale też Ty kochana powinnaś zmienić myślenie. Ja wiem że łatwo napisać, łatwo powiedzieć osobie która się stara krócej, ale ja też miałam kryzysy.... Myślę, że mniej myślenia o tym, mniej wyliczania, a więcej swobody i pełne poddanie się zaleceniom lekarskim. Ja odkąd trafiłam do kliniki cieszę się, że oni myślą za mnie. Mam też w głowie to, że jak na prawdę będzie źle to pójdę do psychologa. Już nawet byłam na 1 konsultacji, zaleciła terapię dla par. Trzeba odpuścić i dać się prowadzić innym...
    Mam nadzieję, że ta Twoja nostalgia z dziś to pierwszy objaw ciąży a nie depresji ;) Buziaki Kochana, jutro jesteśmy w ścisłym kontakcie! :)

P.S. jak ja będę miała kolejny kryzys bardzo proszę skopiować mi tę wiadomość, wysłać i walnąć mnie w łeb. Pozdrawiam.

Bardzo duży poprawiacz humoru ❤️ Tez sobie kopiuje ten wpis :):)

OlaNova lubi tę wiadomość

• Lilak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbineczka wrote:
    Hej wszystkim !

Mam to samo i właśnie podjęłam decyzję, że jutro nie idę testować. Może w sobotę, zobaczę.
    W tym cyklu bardzo skrupulatnie mierzyłam temperaturę, zgodnie z zasadami. Od piku po owulacji aż do dzisiaj tkwi w tym samym punkcie, zero spadków, zero wzniesień, więc tak jakby tego momentu zagnieżdżenia nie było (jeszcze). Więc żeby się nie nakręcać, że za wcześnie test i że może jest jeszcze szansa wstrzymam się przez weekend.

Balbineczka lubi tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Mam to samo i właśnie podjęłam decyzję, że jutro nie idę testować. Może w sobotę, zobaczę.
    W tym cyklu bardzo skrupulatnie mierzyłam temperaturę, zgodnie z zasadami. Od piku po owulacji aż do dzisiaj tkwi w tym samym punkcie, zero spadków, zero wzniesień, więc tak jakby tego momentu zagnieżdżenia nie było (jeszcze). Więc żeby się nie nakręcać, że za wcześnie test i że może jest jeszcze szansa wstrzymam się przez weekend.

Też bym się chciała wstrzymać, ale jak lekarz każe to idę... jutro jest mój 25 dc, a ja zazwyczaj cykle mam 30 dniowe... Więc jutro test z krwi + wizyta i decyzja o ew. odstawieniu luteiny.

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Też bym się chciała wstrzymać, ale jak lekarz każe to idę... jutro jest mój 25 dc, a ja zazwyczaj cykle mam 30 dniowe... Więc jutro test z krwi + wizyta i decyzja o ew. odstawieniu luteiny.
    Luteina nam nie szkodzi. Mi branie progesteronu rozregulowało trochę cykle, ale to nic złego w tym przypadku, zmiana o te 2-3 dni;) zwykle i tal 2 faza trwa te 14 dni. A po odstawieniu proga dostaje się okresu po 2-3 dniach

• Iza1982 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na becie,ale nie mam wielkich nadziei. 🍀🍀🤞🤞😊

KAR, Koniczynka28, OlaNova, Mad_red, MoniaSz, Lilak lubią tę wiadomość

• KAR Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1982 wrote:
    Trzymam kciuki kochana, dawaj znać!!!!

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • Balbineczka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, podnosicie mnie na duchu! 🤗 bez tego forum byłoby ciężko...

Natalik, Annn90 lubią tę wiadomość

Nieudana 😒
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:

O! Nie pomyślałam o Poznaniu, to chyba najbliżej. Wiem, że któraś z dziewczyn tu na forum pisala, że leczy się w Poznaniu, ale nie pamiętam która 🙈🙉.
    Ja byłam we Wrocławiu w Polmedis, polecam dr Joannę Elias- specyficzna, ale przy każdym kolejnym spotkaniu co raz milsze wrażenie na mnie robiła. Co jednak najważniejsze, jest w stałym kontakcie z pacjentką. Pisałam do niej maila i za niedługo miałam wyczerpująca odpowiedz. Jest bardzo wnikliwa, odpowiada na każde pytanie i nie owija w bawełnę. Jest doktorem nauk i praktykiem, ma dużą wiedzę. Mój Antek jest z "jej" IUI.
    Na pretalnych badaniach na NFZ natknęłam się na dr Marcina Trzeciaka z Invimedu, też ma bardzo dużo pozytywnych opinii, cierpliwy, dokładnie tłumaczy.

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1982 wrote:

Kciuki mocno zaciśnięte 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Stoktotka26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza1982 wrote:

Kciuki kochana 😘🤞

Starania od 2017r.

07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔

Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
    06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
    10.2020 decyzja o in vitro
    12.2020 stymulacja, punkcja

03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
    Wizyta u immunologa
    Zlecone badania :
    P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
    P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
    ANA ✔️
    Kir AA❌
    Allo Mlr ✔️
    Cross - match✔️
    Komórki NK 13.5%✔️

05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton

8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
    10dpt- 14.1/p.15.1 😪

Brak❄️

2024r. Wracamy po przerwie
    Zmiana kliniki Artvimed Kraków
    07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
    09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
    21.12.24 punkcja
    Mamy 2❄️
    20.02.2025 crio🙏
    11dpt- bhcg <1.1😢
  • Iza1982 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiałyście odrazu duphaston jak beta była negatywna?

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ