Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza1982 wrote:Odstawiałyście odrazu duphaston jak beta była negatywna?
Ale masz już wynik? Nie nastawiaj się negatywnie jak jeszcze nie masz!KAR lubi tę wiadomość
-
Jutro wybieram się na usg i jeżeli wszystko będzie ok to w poniedziałek będę miała moją pierwszą (i mam nadzieję ostatnią) iui 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 14:16
Koniczynka28, MoniaSz, Natalik, anett13, Kika lubią tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Mad_red wrote:O! Nie pomyślałam o Poznaniu, to chyba najbliżej. Wiem, że któraś z dziewczyn tu na forum pisala, że leczy się w Poznaniu, ale nie pamiętam która 🙈🙉.
Ja byłam we Wrocławiu w Polmedis, polecam dr Joannę Elias- specyficzna, ale przy każdym kolejnym spotkaniu co raz milsze wrażenie na mnie robiła. Co jednak najważniejsze, jest w stałym kontakcie z pacjentką. Pisałam do niej maila i za niedługo miałam wyczerpująca odpowiedz. Jest bardzo wnikliwa, odpowiada na każde pytanie i nie owija w bawełnę. Jest doktorem nauk i praktykiem, ma dużą wiedzę. Mój Antek jest z "jej" IUI.
Na pretalnych badaniach na NFZ natknęłam się na dr Marcina Trzeciaka z Invimedu, też ma bardzo dużo pozytywnych opinii, cierpliwy, dokładnie tłumaczy.
Szkoda że u nas nie ma takiej kliniki
Że wszystkim muszę zawsze daleko jeździćStarania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Dziś odebrałam wynik badania AMH 10,490 pmol/l czyli w normie. Wychodzi na to tak jak mówił lekarz na wizycie że on nie wie dlaczego my nie mamy dzieci. Wszystko się może okazać na badaniu drożności które będę miała 4 sierpnia. Może tam jest problem choć wcześniej w ciąże zachodziłam.👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Badania genetyczne prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
Ja dzisiaj byłam na monicie 14dc byłam przekonana, ze coś się dzieje a tu ni chuchu, lekarz stwierdził żeby jutro wieczorem zrobić ovitrelle i molestować się do 20 dc. Stwierdził ze cykl po HSG jest cyklem prób i obserwacji i ze jeżeli się nie uda to w przyszłym miesiącu spróbujemy z IUI na nowym preparacie do ulepszania nasienia.
Zdecydowanie wole cykl z IUI wtedy mam zupełnie inna energię a teraz raczej entuzjazm mi opadł jak się dowiedziałam ze nici w tym miesiącu... 😞😞2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
ArianaHuman wrote:Dziś odebrałam wynik badania AMH 10,490 pmol/l czyli w normie. Wychodzi na to tak jak mówił lekarz na wizycie że on nie wie dlaczego my nie mamy dzieci. Wszystko się może okazać na badaniu drożności które będę miała 4 sierpnia. Może tam jest problem choć wcześniej w ciąże zachodziłam.
Partner miał badanie nasienia?
Wkurza mnie podejście lekarzy: no Pani młoda czemu Pani jeszcze nie w ciąży. No lekarz to ma powiedzieć. A i takie podejście się czasem spotyka
Czasem coś się może rozregulowac i nie ma poważnego problemu skoro masz już dziecko jak rozumiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 15:40
-
KAR wrote:Ja dzisiaj byłam na monicie 14dc byłam przekonana, ze coś się dzieje a tu ni chuchu, lekarz stwierdził żeby jutro wieczorem zrobić ovitrelle i molestować się do 20 dc. Stwierdził ze cykl po HSG jest cyklem prób i obserwacji i ze jeżeli się nie uda to w przyszłym miesiącu spróbujemy z IUI na nowym preparacie do ulepszania nasienia.
Zdecydowanie wole cykl z IUI wtedy mam zupełnie inna energię a teraz raczej entuzjazm mi opadł jak się dowiedziałam ze nici w tym miesiącu... 😞😞
Ja możliwe, ze jutro mam IUI, dowiem się rano na monitoringu i jakoś się nie cieszę... my robimy bo hm.trzeba... jeśli nie wyjdzie to robimy przerwe na dalsze badania genetyczne. Mój partner dalej chce IUI, nie chce in vitro jeszcze ze względu na moje zdrowie... ja niby tez miałam takie podejście ale już sama nie wiem. Na razie nie ma wskazań do in vitro. Lekarz tez rekomenduje u mnie 6IUI na zasadzie trzeba sprawdzić. Ale ile można tak co miesiąc i tyle leków itp. Ja mam co msc badania estradiol, progesteron itp i wiecie co? Lepszej jakości owulacje miałam przed rozpoczęciem tego całego procesu i faszerowania się lekami, stymulacji... no przynajmniej w wynikach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 15:45
-
KAR wrote:Ja dzisiaj byłam na monicie 14dc byłam przekonana, ze coś się dzieje a tu ni chuchu, lekarz stwierdził żeby jutro wieczorem zrobić ovitrelle i molestować się do 20 dc. Stwierdził ze cykl po HSG jest cyklem prób i obserwacji i ze jeżeli się nie uda to w przyszłym miesiącu spróbujemy z IUI na nowym preparacie do ulepszania nasienia.
Zdecydowanie wole cykl z IUI wtedy mam zupełnie inna energię a teraz raczej entuzjazm mi opadł jak się dowiedziałam ze nici w tym miesiącu... 😞😞
Juz po samym hsg dużo parom udaje się zajść w ciążę. Kontrast przepcha niedroznosci. Głowa do góry!KAR, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Koniczynka28 wrote:KAR a może lepiej. Nie pamietam, która dziewczyna ale był tu ktoś komu na IUI nie wychodziło a potem nagle w przerwie ciąża naturalna.
Ja możliwe, ze jutro mam IUI, dowiem się rano na monitoringu i jakoś się nie cieszę... my robimy bo hm.trzeba... jeśli nie wyjdzie to robimy przerwe na dalsze badania genetyczne. Mój partner dalej chce IUI, nie chce in vitro jeszcze ze względu na moje zdrowie... ja niby tez miałam takie podejście ale już sama nie wiem. Na razie nie ma wskazań do in vitro. Lekarz tez rekomenduje u mnie 6IUI na zasadzie trzeba sprawdzić. Ale ile można tak co miesiąc i tyle leków itp. Ja mam co msc badania estradiol, progesteron itp i wiecie co? Lepszej jakości owulacje miałam przed rozpoczęciem tego całego procesu i faszerowania się lekami, stymulacji... no przynajmniej w wynikach.
ja dzisiaj powiedziałam lekarzowi, ze umówiłam się na ta wizytę do kliniki żeby rozmówić się o in vitro ale w głębi duszy uważam ze jeszcze nie jestem na ten ruch gotowa, po prostu chce się dowiedzieć jak to wyglada co potrzeba itd. Ale przede wszystkim chciałabym znaleźć przyczynę niepowodzeń..
Koniczynka czyli chcesz zrobić 4 IUI i jeżeli nie daj Boże się nie uda to przerwa na diagnostykę pod katem immunologii??
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
KAR wrote:Koniczynka jeżeli chodzi o owulacje, to mam tez lepsze bez żadnych lekow...
ja dzisiaj powiedziałam lekarzowi, ze umówiłam się na ta wizytę do kliniki żeby rozmówić się o in vitro ale w głębi duszy uważam ze jeszcze nie jestem na ten ruch gotowa, po prostu chce się dowiedzieć jak to wyglada co potrzeba itd. Ale przede wszystkim chciałabym znaleźć przyczynę niepowodzeń..
Koniczynka czyli chcesz zrobić 4 IUI i jeżeli nie daj Boże się nie uda to przerwa na diagnostykę pod katem immunologii??
Wiem, ze to może dziwnie zabrzmi, bo tu walczymy o urodzenie maluszka. Jednak jak poczytałam forum o genetyce, immuunogii i różne materiały. To coraz bardziej rodzi się we mnie mysl, ze jeśli mi wyjdzie coś poważnego to nie wiem czy będę z tym walczyła czy raczej powoli będziemy myśleć o procesie adopcyjnym. Nie wiem czy warto narażać zdrowie psychiczne, fizyczne i nasz związek. Bierzemy pod uwagę adopcje. Ale jeszcze mamy nadzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 15:58
KAR lubi tę wiadomość
-
Dobrze, ze macie pomysł na to wszystko! Dobrze ze bierzecie wszystkie opcje pod uwagę.
Doskonale znam to uczucie ze z wybieganiem w przyszłość w kwestii leczenia to średnio wychodzi..
te plany krótko terminowe jakoś lepiej działają na psychikę przynajmniej w moim przypadku.
Jak czytam o immunologii o tej całej genetyce to jestem przerażona... i cały czas bije się z myślami tez czy będę chciała w to wchodzić czy nie.. póki co na wrzesień umówiona jestem do Paśnika w Łodzi zobaczę co powie, co zaleciiKoniczynka28 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Iza1982 wrote:Znowu nie wyszło. ☹️ Ale poprawiam koronę i do przodu. Powodzenia dla reszty dziewczyn 🍀🍀🤞🤞🤞🤞
Iza przykro mi 😔 powodzenia w dalszej walce! 💪🏻
Ja testuje 4 sierpnia 🤞🏻 -
zaplątana wrote:Blanka wrote:
Mogę na priv? Chciałabym zapytać o zabieg ŻPN u Twojego męża.Starania od 2017 roku
Ja - 41 lat, on- 43 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
11.2024 - Primolut nor
2025 - in vitro na cyklu naturalnym? -
Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę, jutro mam zrobić sobie ovitrelle koło 20, a mój mąż wyjeżdża służbowo i nie może tego przełożyć i wraca najwcześniej koło 3w nocy z soboty na niedziele nie będzie to za poZno na molestowanie??? Co mi radzicie? Przed wyjazdem będzie ❤️ i nie wiem czy ten zastrzyk może by zrobić w sobotę rano?? Co myślicie ??2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Aga1510 wrote:Super wiadomość! Mogę zapytać dlaczego wybrałaś Gyncentrum a nie osławionego dr Ch z Artvimedu?
Ja jestem ze świętokrzyskiego, mam 120 km do Krakowa. Kolezanka mi polecila tą klinike przede wszystkim na cene in vitro i że super klinika. Nie robiłam rozeznania w Krakowie tylko od razu do tam pojechalismy.