Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi lekarz kazał zrobić hcg w piątek (14 dni po IUI), ale nie wytrzymam i w środę zrobię sikanca. Minie wtedy już 14 dni od zastrzyku więc jak będą 2 kreski to raczej nie po zastrzyku, a jak jedna to przygotuję się, że beta też będzie negatywna
Koniczynka28, Aneta8 lubią tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
nick nieaktualny
-
Starająca_Mama wrote:zastrzyk ovitrelle - kobietki która testowala przed 10 dniami w których może zastrzyk fałszować wynik? Jak faktycznie było?
Sikansca nawet nie warto robić. W moczu się jakoś inaczej utrzymuje ten zastrzyk
Poczekaj ze 2 dni, szkoda nerwów 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 17:56
-
Koniczynka28 wrote:Podobno jeśli wyjdzie mniej niż 10 beta to zastrzyk.
Sikansca nawet nie warto robić. W moczu się jakoś inaczej utrzymuje ten zastrzyk
Poczekaj ze 2 dni, szkoda nerwów 💪
A wiesz co... Mam testów i chciałam z ciekawości spr ile się utrzymuje - pierwszy raz miałam zastrzyk. I oczywiście pozytywny... Jest 5 dni po ale wiem jak wygląda proces zapłodnienia / zagnieżdżenia więc to jeszcze 200 % nie ciaza -
dzięki dziewczyny za pamięć, jesteście kochane😘 beta niestety 0,6, ale nie spodziewałam się niczego innego po tym, jak mnie wczoraj zalało 😞 no trudno, wczoraj wypłakałam swoje, od jutra znowu Aromek i już dzwoniłam do kliniki i umówiłam monitoring na przyszły poniedziałek, to będzie 9dc, oby tylko pęcherzyki ładnie rosły✊🏼👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
PCOS, cykle bezowulacyjne.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna -
Aga1510 wrote:Dziewczyny, mam jutro wizytę w nowej klinice. Stresuję się. Boję się, że znowu dostaniemy strzała z moimi 38 latami. Ech.
Trzymam kciuki za testujace i wspaniałych urlopów dla wypoczywajacych
czemu się stresujesz? 38lat to jeszcze młoda kobitka jesteś, głowa do góry!😘👌🏼Mad_red lubi tę wiadomość
👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
Kociaraa123121 wrote:Dziewczyny,
Też przed inseminacja robicie test na covid (wymaz)? Miesiąc temu do IUI wystarczył test z krwi
Nie, pierwsze słyszę...
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Starająca_Mama wrote:Witajcie,
Czekam na testowanie
Inseminacja 4.08 i 6.08... Pęknięty 1 lub 2 pęcherzyki... 7.08 USG jedno ciałko żółte i jeden pęcherzyk ponad 15mm lekarz twierdzi że może jeszcze z niego coś być wg mnie nie... Zastrzyk podany w środę 5.08...
Owu czw/pt
Czekam Wami myślę że będzie mi łatwiej
Pozdrawiam
Swoją drogą dolaczylam do forum ponad rok temu a dopiero daje pierwszy post:)
Pozdrawiam staraczki i mamusie
Hej, czy dobrze zrozumiałam, że miałaś inseminację 4 i 6 sierpnia? Dwa razy w jednym cyklu? nie słyszałam nigdy o czymś takimjak to wygląda, czemu się tak robi i ile to kosztuje? haha
Powodzenia i trzymam kciuki za dwie kreski
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
nick nieaktualnyHej dziewczyny małe pytanko, jak po insiminacji wygląda sprawa z opalaniem i kompielą w basenie, jeziorze.... Gdzieś czytałam że któraś z was po właśnie relaksowała się nad jeziorkiem ale niestety nie pamiętam która 😉, dodam że mam luteinę i to też zwiększa moje obawy przed kompielą 🙈
-
OlaNova wrote:Nie, pierwsze słyszę...
-
Kama1989 wrote:Hej dziewczyny małe pytanko, jak po insiminacji wygląda sprawa z opalaniem i kompielą w basenie, jeziorze.... Gdzieś czytałam że któraś z was po właśnie relaksowała się nad jeziorkiem ale niestety nie pamiętam która 😉, dodam że mam luteinę i to też zwiększa moje obawy przed kompielą 🙈
Ja jutro rano mam zabieg, a że sama jestem na urlopie to z pewnością zapytam o kwestie opalania. U mnie kąpiele w jakichkolwiek bajorkach poza wanną póki co odpadają bo notorycznie leczę zapalenia i infekcje, więc nie będę ryzykować. -
nick nieaktualnyLilak wrote:Ja jutro rano mam zabieg, a że sama jestem na urlopie to z pewnością zapytam o kwestie opalania. U mnie kąpiele w jakichkolwiek bajorkach poza wanną póki co odpadają bo notorycznie leczę zapalenia i infekcje, więc nie będę ryzykować.
Lilak lubi tę wiadomość
-
nacixxx wrote:dzięki dziewczyny za pamięć, jesteście kochane😘 beta niestety 0,6, ale nie spodziewałam się niczego innego po tym, jak mnie wczoraj zalało 😞 no trudno, wczoraj wypłakałam swoje, od jutra znowu Aromek i już dzwoniłam do kliniki i umówiłam monitoring na przyszły poniedziałek, to będzie 9dc, oby tylko pęcherzyki ładnie rosły✊🏼
-
Manis wrote:Nacixxx przykro mi. Ale trzymam kciuki za drugie podejście. 😊 ja teraz mam cykl przerwy i przy następnym okresie mam się zgłosić do lekarza, i zobaczę co powie 😘
dzięki, mam nadzieję, że za drugim razem się uda😊 a Ty czemu masz przerwę? sama chciałaś czy lekarz zalecił?👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
OlaNova wrote:Hej, czy dobrze zrozumiałam, że miałaś inseminację 4 i 6 sierpnia? Dwa razy w jednym cyklu? nie słyszałam nigdy o czymś takim
jak to wygląda, czemu się tak robi i ile to kosztuje? haha
Powodzenia i trzymam kciuki za dwie kreski
Witaj, tak tak miałam
Tak zaproponowal lekarz prowadzący powiedzmy że znajomy ( sama otaczam się w kręgu medycznym ze względu na zawód)
Zapłaciłam wydaje mi się że jak za 1 zabieg... Doszły koszta monitoringu itp
-
Starająca_Mama wrote:Witaj, tak tak miałam
Tak zaproponowal lekarz prowadzący powiedzmy że znajomy ( sama otaczam się w kręgu medycznym ze względu na zawód)
Zapłaciłam wydaje mi się że jak za 1 zabieg... Doszły koszta monitoringu itp
Owulacja 6 lub 7. Możliwe że jeden pęcherzyk jeszcze wcześniej strzelił -
Kochane, po 25 dniach cyklu dostalam okres.
Dzis mega delikatny, tylko troszkę pobolewal brzuch i tak naprawdę dopiero wieczorem sie rozkrecil troszkę mocniej, ale mimo to nic konkretnego.
Nie wiem, od kiedy liczyc 1 dzien cyklu,czy od dziś czy jutro jak bedzie mocniejszy. Bo od 2 dnia cyklu musze juz brac clo, pomóżcie3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!!