X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które testują trzymam kciuki !!!! 😍🥰

nacixxx lubi tę wiadomość

oar8s65g5yww9w01.png
    ONA: 29 lat
    ON:26 lat
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał zrobić hcg w piątek (14 dni po IUI), ale nie wytrzymam i w środę zrobię sikanca. Minie wtedy już 14 dni od zastrzyku więc jak będą 2 kreski to raczej nie po zastrzyku, a jak jedna to przygotuję się, że beta też będzie negatywna

Koniczynka28, Aneta8 lubią tę wiadomość

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jutro wizytę w nowej klinice. Stresuję się. Boję się, że znowu dostaniemy strzała z moimi 38 latami. Ech.
    Trzymam kciuki za testujace i wspaniałych urlopów dla wypoczywajacych :)

Koniczynka28, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Starająca_Mama Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzyk ovitrelle - kobietki która testowala przed 10 dniami w których może zastrzyk fałszować wynik? Jak faktycznie było?

oar8lbetfs5sf4oq.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca_Mama wrote:
    zastrzyk ovitrelle - kobietki która testowala przed 10 dniami w których może zastrzyk fałszować wynik? Jak faktycznie było?
    Podobno jeśli wyjdzie mniej niż 10 beta to zastrzyk.
    Sikansca nawet nie warto robić. W moczu się jakoś inaczej utrzymuje ten zastrzyk
    Poczekaj ze 2 dni, szkoda nerwów 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 17:56

• Starająca_Mama Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Podobno jeśli wyjdzie mniej niż 10 beta to zastrzyk.
    Sikansca nawet nie warto robić. W moczu się jakoś inaczej utrzymuje ten zastrzyk
    Poczekaj ze 2 dni, szkoda nerwów 💪

A wiesz co... Mam testów i chciałam z ciekawości spr ile się utrzymuje - pierwszy raz miałam zastrzyk. I oczywiście pozytywny... Jest 5 dni po ale wiem jak wygląda proces zapłodnienia / zagnieżdżenia więc to jeszcze 200 % nie ciaza

oar8lbetfs5sf4oq.png
  • nacixxx Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za pamięć, jesteście kochane😘 beta niestety 0,6, ale nie spodziewałam się niczego innego po tym, jak mnie wczoraj zalało 😞 no trudno, wczoraj wypłakałam swoje, od jutra znowu Aromek i już dzwoniłam do kliniki i umówiłam monitoring na przyszły poniedziałek, to będzie 9dc, oby tylko pęcherzyki ładnie rosły✊🏼

👩🏼 29 lat
    👦🏻 31 lat
    starania od 04.2019r.
    PCOS, cykle bezowulacyjne.
    mąż w granicach normy😁

29.07. 1 IUI🍷😢
    24.08. 2 IUI 🍷😢
    23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna
  • nacixxx Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, mam jutro wizytę w nowej klinice. Stresuję się. Boję się, że znowu dostaniemy strzała z moimi 38 latami. Ech.
    Trzymam kciuki za testujace i wspaniałych urlopów dla wypoczywajacych :)

czemu się stresujesz? 38lat to jeszcze młoda kobitka jesteś, głowa do góry!😘👌🏼

Mad_red lubi tę wiadomość

👩🏼 29 lat
    👦🏻 31 lat
    starania od 04.2019r.
    mąż w granicach normy😁

29.07. 1 IUI🍷😢
    24.08. 2 IUI 🍷😢
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociaraa123121 wrote:
    Dziewczyny,

Też przed inseminacja robicie test na covid (wymaz)? Miesiąc temu do IUI wystarczył test z krwi :(

Nie, pierwsze słyszę...

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca_Mama wrote:
    Witajcie,
    Czekam na testowanie
    Inseminacja 4.08 i 6.08... Pęknięty 1 lub 2 pęcherzyki... 7.08 USG jedno ciałko żółte i jeden pęcherzyk ponad 15mm lekarz twierdzi że może jeszcze z niego coś być wg mnie nie... Zastrzyk podany w środę 5.08...
    Owu czw/pt
    Czekam Wami myślę że będzie mi łatwiej :)
    Pozdrawiam

Swoją drogą dolaczylam do forum ponad rok temu a dopiero daje pierwszy post:)

Pozdrawiam staraczki i mamusie

Hej, czy dobrze zrozumiałam, że miałaś inseminację 4 i 6 sierpnia? Dwa razy w jednym cyklu? nie słyszałam nigdy o czymś takim :D jak to wygląda, czemu się tak robi i ile to kosztuje? haha :D

Powodzenia i trzymam kciuki za dwie kreski :) :)

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny małe pytanko, jak po insiminacji wygląda sprawa z opalaniem i kompielą w basenie, jeziorze.... Gdzieś czytałam że któraś z was po właśnie relaksowała się nad jeziorkiem ale niestety nie pamiętam która 😉, dodam że mam luteinę i to też zwiększa moje obawy przed kompielą 🙈

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Nie, pierwsze słyszę...
    Nigdy nikt mi nie kazał robić testu covid, tylko ankieta, deklaracja odnośnie stanu zdrowia ale niestety każda klinika/ instytucja może mieć inny wymóg. Chociaż jak dla mnie to naciąganie. Nikomu nie życzę, ale można zrobić test jednego dni, drugiego się zarazić...🤷‍♀️ To naciąganie a niewiele daje

• Lilak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama1989 wrote:
    Hej dziewczyny małe pytanko, jak po insiminacji wygląda sprawa z opalaniem i kompielą w basenie, jeziorze.... Gdzieś czytałam że któraś z was po właśnie relaksowała się nad jeziorkiem ale niestety nie pamiętam która 😉, dodam że mam luteinę i to też zwiększa moje obawy przed kompielą 🙈

Ja jutro rano mam zabieg, a że sama jestem na urlopie to z pewnością zapytam o kwestie opalania. U mnie kąpiele w jakichkolwiek bajorkach poza wanną póki co odpadają bo notorycznie leczę zapalenia i infekcje, więc nie będę ryzykować.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Ja jutro rano mam zabieg, a że sama jestem na urlopie to z pewnością zapytam o kwestie opalania. U mnie kąpiele w jakichkolwiek bajorkach poza wanną póki co odpadają bo notorycznie leczę zapalenia i infekcje, więc nie będę ryzykować.
    Powodzenia jutro ✊, to jak możesz to napisz co ci lekarz powie o opalaniu, jak możesz spytaj też o kąpiel w basenie będę wdzieczna 😉😊

Lilak lubi tę wiadomość

• Manis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nacixxx wrote:
    dzięki dziewczyny za pamięć, jesteście kochane😘 beta niestety 0,6, ale nie spodziewałam się niczego innego po tym, jak mnie wczoraj zalało 😞 no trudno, wczoraj wypłakałam swoje, od jutra znowu Aromek i już dzwoniłam do kliniki i umówiłam monitoring na przyszły poniedziałek, to będzie 9dc, oby tylko pęcherzyki ładnie rosły✊🏼
    Nacixxx przykro mi. Ale trzymam kciuki za drugie podejście. 😊 ja teraz mam cykl przerwy i przy następnym okresie mam się zgłosić do lekarza, i zobaczę co powie 😘

• nacixxx Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Nacixxx przykro mi. Ale trzymam kciuki za drugie podejście. 😊 ja teraz mam cykl przerwy i przy następnym okresie mam się zgłosić do lekarza, i zobaczę co powie 😘

dzięki, mam nadzieję, że za drugim razem się uda😊 a Ty czemu masz przerwę? sama chciałaś czy lekarz zalecił?

👩🏼 29 lat
    👦🏻 31 lat
    starania od 04.2019r.
    mąż w granicach normy😁

29.07. 1 IUI🍷😢
    24.08. 2 IUI 🍷😢
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nacixxx wrote:
    dzięki, mam nadzieję, że za drugim razem się uda😊 a Ty czemu masz przerwę? sama chciałaś czy lekarz zalecił?
    Sama chciałam. Zresztą on był na wakacjach ,a ja nie chciałam latać do innego. No i tak wyszło. 😊może i dobrze.

• Starająca_Mama Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Hej, czy dobrze zrozumiałam, że miałaś inseminację 4 i 6 sierpnia? Dwa razy w jednym cyklu? nie słyszałam nigdy o czymś takim :D jak to wygląda, czemu się tak robi i ile to kosztuje? haha :D

Powodzenia i trzymam kciuki za dwie kreski :) :)

Witaj, tak tak miałam
    Tak zaproponowal lekarz prowadzący powiedzmy że znajomy ( sama otaczam się w kręgu medycznym ze względu na zawód)
    Zapłaciłam wydaje mi się że jak za 1 zabieg... Doszły koszta monitoringu itp

oar8lbetfs5sf4oq.png
  • Starająca_Mama Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca_Mama wrote:
    Witaj, tak tak miałam
    Tak zaproponowal lekarz prowadzący powiedzmy że znajomy ( sama otaczam się w kręgu medycznym ze względu na zawód)
    Zapłaciłam wydaje mi się że jak za 1 zabieg... Doszły koszta monitoringu itp
    4 inseminacja 5 zastrzyk 6 inseminacja
    Owulacja 6 lub 7. Możliwe że jeden pęcherzyk jeszcze wcześniej strzelił

oar8lbetfs5sf4oq.png
  • minka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, po 25 dniach cyklu dostalam okres.
    Dzis mega delikatny, tylko troszkę pobolewal brzuch i tak naprawdę dopiero wieczorem sie rozkrecil troszkę mocniej, ale mimo to nic konkretnego.
    Nie wiem, od kiedy liczyc 1 dzien cyklu,czy od dziś czy jutro jak bedzie mocniejszy. Bo od 2 dnia cyklu musze juz brac clo, pomóżcie :(

3,5 roku bezowocnych starań
    Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Razem: reszta wyników ok.

1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
    2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    II IVF ciąża biochemiczna
    III IVF udane !!!
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ