Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilak wrote:To mogą być zarówno objawy ciąży jak i reakcja na leki. Pewnie niedługo testujesz więc się wszystko wyjaśni.
Tak właśnie myślę, że objawy moga pasować do obu opcji. 4r starań i zawsze brzuch bolał, sle niw aż tak. Stawiam na leki. Zobaczymy co przyniesie beta30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Koniczynka28 wrote:Ja dzisiaj 11 dc. U mnie tez kolejna przyjaciółka w ciąży. Cieszy mnie to, bo bardzo tego chciała i ja kocham. Ale przez chwile mnie ta informacja zdołowana i uświadomiła w jakiej czarnej dupie jestem :p teraz już staram się cieszyć razem z nią. My mamy wizytę in vitro w waw dopiero 30.09. Bo chcieliśmy po Pasniku i na spokojnie. Zreszta mój najchętniej do 6 razy by próbował IUI 🤷♀️
a ja jakoś taka jestem hm czasem już bezsilna, mając świadomość ze to już 5 raz i nikt nie wie o co chodzi 🤷♀️🤷♀️
Miałam bardzo dobry humor od początku cyklu, pofolgowałam sobie, a to drineczek a to piwko. A dzisiaj jakieś zmęczenie wyszło przy poniedziałku i prwnie kwestia zbliżającego się zabiegi, mam takie dziwne uczucie, jakby się zbliżała porażka. Muszę wskrzesić w sobie pozytywne myślenie. Ale dzisiaj wieczorem to chyba rezygnuje ze wszystkich planów, herbatka i seriale. Mam ochotę na takie lenistwo. Trzeba słuchać swojego organizmu!😅😅😅
ZobacYmy tez, co zaraz lekarz powie po usg 🧐
Daj znać, co u Ciebie podejrza!
Powodzeniaczasem relaks jest dobrym lekiem na wszystko
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Starająca_Mama wrote:Pytanko... W miejscach gdzie macie robione inseminacja wymagają od Was dużej ilości badań przed np hbs, HCV HIV itp
-
Starająca_Mama wrote:Pytanko... W miejscach gdzie macie robione inseminacja wymagają od Was dużej ilości badań przed np hbs, HCV HIV itp
Dokładnie tak, badań jest mnóstwo.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
ehh dziewczyny dołączam do tego ponurego nastroju, byłam dzisiaj na wizycie w 9dc i jeszcze nie widać pęcherzyka dominującego, ale może to i dobrze, bo okazało się, że mam Ureaplasme 😰 dostałam Unidox i Dalacin dowcipnie przez 5dni i pani dr kazała przyjść w pt jeszcze raz, żeby zobaczyć czy coś urosło.. ale mam przeczucie, że ten cykl będzie stracony😢 zmagała się któraś z Was z Ureaplasmą?👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
PCOS, cykle bezowulacyjne.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna -
nacixxx wrote:ehh dziewczyny dołączam do tego ponurego nastroju, byłam dzisiaj na wizycie w 9dc i jeszcze nie widać pęcherzyka dominującego, ale może to i dobrze, bo okazało się, że mam Ureaplasme 😰 dostałam Unidox i Dalacin dowcipnie przez 5dni i pani dr kazała przyjść w pt jeszcze raz, żeby zobaczyć czy coś urosło.. ale mam przeczucie, że ten cykl będzie stracony😢 zmagała się któraś z Was z Ureaplasmą?
A to wyszło z badań, z usg? Co to takiego? -
Lilak wrote:A to wyszło z badań, z usg? Co to takiego?
wyszło z wymazu, który miałam pobrany przed 1 IUI ale nie było jeszcze wyniku, dzisiaj dopiero odebrałam. Ureaplasma to bakteria układu moczowo-płciowego, ponoć może utrudniać zajście w ciążę 🙁 no a w ciąży jest szczególnie groźne, więc z jednej strony się cieszę, że mi to wykryli, ale znowu kolejna kłoda pod nogi😩 i trochę się martwię, bo tylko ja dostałam antybiotyk, pytałam czy mąż nie musi się też przeleczyć, ale położna powiedziała, że nie ma takiej potrzeby😬 dlatego jestem ciekawa Waszych doświadczeń w tym temacie👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
Jestem po usg w 11 dc. Nagle okazało się, ze jednak jutro inseminacja. W piątek miałam 1 pęcherzyk na prawym jajniki 15 mm a na lewym 1 11 mm. I nagle dzisiaj na lewym się wchłonął a na prawym komórka się podzieliła i są 2 🤷♀️ Gin aż się śmiała i mi pokazywała, ze to bardzo rzadkie 😂 w sumie aż mi się humor poprawił. Może coś z tego będzie ?
Zaraz robię zastrzyk ovitrelle i jutro o 15 zabiegWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 18:47
xMagda, Marta9191, Kika, Aneta8, OlaNova lubią tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:Jestem po usg w 11 dc. Nagle okazało się, ze jednak jutro inseminacja. W piątek miałam 1 pęcherzyk na prawym jajniki 15 mm a na lewym 1 11 mm. I nagle dzisiaj na lewym się wchłonął a na prawym komórka się podzieliła i są 2 🤷♀️ Gin aż się śmiała i mi pokazywała, ze to bardzo rzadkie 😂 w sumie aż mi się humor poprawił. Może coś z tego będzie ?
Zaraz robię zastrzyk ovitrelle i jutro o 15 zabieg
trzymam kciuki✊🏼🤩Koniczynka28, justynka lubią tę wiadomość
👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
nacixxx wrote:ehh dziewczyny dołączam do tego ponurego nastroju, byłam dzisiaj na wizycie w 9dc i jeszcze nie widać pęcherzyka dominującego, ale może to i dobrze, bo okazało się, że mam Ureaplasme 😰 dostałam Unidox i Dalacin dowcipnie przez 5dni i pani dr kazała przyjść w pt jeszcze raz, żeby zobaczyć czy coś urosło.. ale mam przeczucie, że ten cykl będzie stracony😢 zmagała się któraś z Was z Ureaplasmą?
Nigdy nie słyszałam o czymś takim. Ale może to tez negatywnie wpływało do tej pory na zapłodnienie???? Wiesz zwykle jak jest jakieś zaburzenie to niedobrze. Także może akurat to podleczysz i potem będą piękne warunki do zaciążenie. Wiem, ze to zawsze przykre wiescijednak nie można się podłamywac!!!
-
Koniczynka28 wrote:Jestem po usg w 11 dc. Nagle okazało się, ze jednak jutro inseminacja. W piątek miałam 1 pęcherzyk na prawym jajniki 15 mm a na lewym 1 11 mm. I nagle dzisiaj na lewym się wchłonął a na prawym komórka się podzieliła i są 2 🤷♀️ Gin aż się śmiała i mi pokazywała, ze to bardzo rzadkie 😂 w sumie aż mi się humor poprawił. Może coś z tego będzie ?
Powodzenia!Koniczynka28 lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Trzymam mocno kciuki ✊😊Koniczynka28 lubi tę wiadomość
👩 32
👦35 azoospermia
08.20 IUI-D ✖️
09.20 IUI-D ✖️
07.22 usuniecie prawych przydatków
10.23 konizacja szyjki
07.24 AMH 0.87
🟢 Kariotyp
06.09 punkcja pobrano 2 🥚 (0🥚)
25.10 punkcja pobrano 2 (1🥚)
30.10 transfer 4.1.2
6dpt beta 25.300 progresteron 26.90 🤞
8dpt beta 101 progresteron 27.7🤞
10dpt 326 progresteron 30.02 🤞
14dpt beta 2142 progresteron 31.40 🤞19dpt 14140 progresteron 31.85 🤞26dpt (6w1d)CRL 5.1mm 118❤️
24.03 516g ❤️
26+3 860g ❤️
-
Nacixxx u mnie też wyszła ureaplasma. Brałam antybiotyki plus globulki dowcipnie przez 13dni. Mąż też dostał na 5dni antybiotyk. Miałam pierwszą IUI i się udało. Potem zrobiłam badanie jeszcze raz i nie było do końca jasne czy się pozbyłam. Juz w ciąży dostałam kolejny antybiotyk na 3dni. Kolejny wymaz zrobię we wrześniu. Mój dr uważa że partner też musi przyjmować antybiotyk. Co prawda nie jest łatwo pozbyć się tego dziadostwa ale mnie się udało zajść za pierwszym podejściem. No i na poronienie akurat ta bakteria nie miała u mnie wpływu. Oczywiście "przeczytałam cały internet" jak mi wyszła ta bakteria 😉 uważam że 5dni antybiotyku to trochę za mało ale każdy organizm jest inny i możliwe że u Ciebie wystarczy 🙂
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Koniczynka28 wrote:KAR a jak u Cb po monitoringu?
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Kika wrote:Nacixxx u mnie też wyszła ureaplasma. Brałam antybiotyki plus globulki dowcipnie przez 13dni. Mąż też dostał na 5dni antybiotyk. Miałam pierwszą IUI i się udało. Potem zrobiłam badanie jeszcze raz i nie było do końca jasne czy się pozbyłam. Juz w ciąży dostałam kolejny antybiotyk na 3dni. Kolejny wymaz zrobię we wrześniu. Mój dr uważa że partner też musi przyjmować antybiotyk. Co prawda nie jest łatwo pozbyć się tego dziadostwa ale mnie się udało zajść za pierwszym podejściem. No i na poronienie akurat ta bakteria nie miała u mnie wpływu. Oczywiście "przeczytałam cały internet" jak mi wyszła ta bakteria 😉 uważam że 5dni antybiotyku to trochę za mało ale każdy organizm jest inny i możliwe że u Ciebie wystarczy 🙂
dzięki za odpowiedź😘 no tak właśnie myślałam, że mąż też chyba powinien coś dostać😑 no nic podpytam panią dr w piątek jak pójdę na wizytę, a jakie konkretnie leki brałaś? bo wiem, że różnymi antybiotykami się leczy ureaplasme 🤔Kika lubi tę wiadomość
👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
KAR wrote:Kochana u mnie dwa pęcherzyku na lewym 9mm i 11mm endo 7mm powiem Ci ze bardzo mi się poprzesuwalo wszystko, lekarz mówi z wkoło niedzieli może inseminacja, w środę robię podglad:) ale super u Ciebie sytuacja, nigdy nie słyszałam o takim przypadku oby to była szczęśliwa próba!! ✊✊✊
No tak śmiesznie to wyglądało. Takie 2 komórki objęte jedna błona, bo są w jednym pęcherzyku. Może będą szczęśliwe 🍀 w necie tez nic nie mogłam o tym znaleźć, bo ocYwiscie aż chciałam wygooglac (nie umiem się czasem powstrzymac) -
nacixxx wrote:dzięki za odpowiedź😘 no tak właśnie myślałam, że mąż też chyba powinien coś dostać😑 no nic podpytam panią dr w piątek jak pójdę na wizytę, a jakie konkretnie leki brałaś? bo wiem, że różnymi antybiotykami się leczy ureaplasme 🤔
Ja brałam 10dni unidox, a potem 3dni sunamed. Dodatkowo 9dni globulki ale nie pamiętam jakie. Mąż 10dni unidox. Miał zrobić wymaz z cewki ale to był marzec, początek covidu więc nie było szans. Dlatego dr przepisał bez badania. No moim zdaniem bez sensu jest leczenie tylko jednej osoby, jeśli to przenosi się droga płciową... Na forach też dziewczyny pisały, że jak partner nie był przeleczony to wracało. Mocno się tym nie przejmuj, antybiotyk pomoże, zobaczysz 🙂🙂
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Koniczynko, wspaniale wodniści! Trzymam podwójne kciuki! 🥰
Robiłaś już te wszystkie badania? Ja jutro lecę na KIRy. Zobaczymy czy coś tam wyjdzie..