Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta8 wrote:Koniczynko, wspaniale wodniści! Trzymam podwójne kciuki! 🥰
Robiłaś już te wszystkie badania? Ja jutro lecę na KIRy. Zobaczymy czy coś tam wyjdzie..
A pozostałe dwa robię po IUI w tym tygodniu test CBA a profil limfocytyczny 8 dni po IUI.
A wyniki tego wszystkiego i tak już pewnie po wynikach 5 IUIWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 20:34
-
Powiem Ci koniczynka ze tak po dzisiejszej wizycie trochę się zniechecilam, mój lekarz mówi ze wszystko ładnie wyglada i ze próbujemy z IUI ale ze zaczynamy jednocześnie z in vitro i paśnikiem.
Jestem chyba już gotowa na in vitro ale boje się ze po prostu się to nie uda...2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Koniczynka28 super !!
Trzymam kciuki !
Myślę że sierpień to dla wszystkich będzie plodny i udany miesiąc 😊
W środę ide na kolejne USG.
Jak wcześniej maartwilam sie zeby nie piekły za szybko to teraz chce żeby już piekły hah
Ovitrelle wzielam w niedzielę o 13.15
Inseminacja byla 14.30
Wizyta na środę 17.15 🙏🙏KAR, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
nacixxx wrote:ehh dziewczyny dołączam do tego ponurego nastroju, byłam dzisiaj na wizycie w 9dc i jeszcze nie widać pęcherzyka dominującego, ale może to i dobrze, bo okazało się, że mam Ureaplasme 😰 dostałam Unidox i Dalacin dowcipnie przez 5dni i pani dr kazała przyjść w pt jeszcze raz, żeby zobaczyć czy coś urosło.. ale mam przeczucie, że ten cykl będzie stracony😢 zmagała się któraś z Was z Ureaplasmą?
-
nick nieaktualny
-
KAR wrote:Powiem Ci koniczynka ze tak po dzisiejszej wizycie trochę się zniechecilam, mój lekarz mówi ze wszystko ładnie wyglada i ze próbujemy z IUI ale ze zaczynamy jednocześnie z in vitro i paśnikiem.
Jestem chyba już gotowa na in vitro ale boje się ze po prostu się to nie uda...
Ja Cię rozumiem z tym zniechęceniem, tez mam na zmiane.
Ja czuje się gotowa na in vitro, ale tez mam coś takiego ze to jakiś ostatni krok i jak to się nie uda to dupa🤷♀️ a tak to ma poczucie, ze jakieś kroki przede mną.
I na zmiane się zastanawiam czy nie świruje szukając jakichś badan ciagle i robiąc je na tym etapie, gdzie często te genetyczne to lekarze zlecają jak jest ileś prób in vitro nieudanych albo poronienia 🤷♀️
BardO bardzo próbuje odpuścić teraz, ale nie umiem tak od razu ful odpuścić. Teraz aż zrobiłam szybkie cięcie i tym razem do końca tygodnia mam wolne i planujemy czwartek- niedziela jakiś wyjazd na weekend spa dla odprężenia. Wiec tak próbuje się pozytywnie nastawiać na kolejne dni.
Lekarka mówiła, ze dzień po IUI basen już ok. W dniu IUI niewolno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 21:55
-
Aga1510 wrote:Koniczynka, dajesz 😀 kciukasy 🤞
Za wszystkie dziewczyny mocno trzymam kciuki!
Ja dzisiaj odebrałam wynik prolaktyny 18,91, norma do 25. Jest ok czy powinna jednak być niższa?Nawet się nie zbliża do górnej granicy także spokojnie
-
Koniczynka28 wrote:A czemu się zniechęciłas? W sensie, ze lekarz mówił, ze wszystko dobrze wygląda a nie wychodzi ???
Ja Cię rozumiem z tym zniechęceniem, tez mam na zmiane.
Ja czuje się gotowa na in vitro, ale tez mam coś takiego ze to jakiś ostatni krok i jak to się nie uda to dupa🤷♀️ a tak to ma poczucie, ze jakieś kroki przede mną.
I na zmiane się zastanawiam czy nie świruje szukając jakichś badan ciagle i robiąc je na tym etapie, gdzie często te genetyczne to lekarze zlecają jak jest ileś prób in vitro nieudanych albo poronienia 🤷♀️
BardO bardzo próbuje odpuścić teraz, ale nie umiem tak od razu ful odpuścić. Teraz aż zrobiłam szybkie cięcie i tym razem do końca tygodnia mam wolne i planujemy czwartek- niedziela jakiś wyjazd na weekend spa dla odprężenia. Wiec tak próbuje się pozytywnie nastawiać na kolejne dni.
Lekarka mówiła, ze dzień po IUI basen już ok. W dniu IUI niewolno.
Dokładnie o to chodzi, że niby wszystko jest dobrze a sie nie udaje. Boję się że z in vitro będzie tak samo..
Mój lekarz jakby wprost mówi, że będziemy działać, planuje co dalej i tak sie troche wczoraj poczułam jakby to już było przesądzone. Zazwyczaj tak mnie mega motywował, a wczoraj wytlumaczył po kolei jakie beda dalsze kroki..
Ale dzisiaj wracam do mojego nastawienia, dzisiaj akupunktura i jutro znowu podgląd.
Koniczynka Tobie estradiol sprawdza lekarz w dniu IUI??
Trzymam kciuki żeby dzisiaj się udało!!!2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Aga1510 wrote:Dziewczyny, czym jestescie stymulowane do iui ? Clostilbegyt, Letrozol czy gonadotropiny?
I dobre pytanie z tym estradiolem.
Ja dzisiaj idę na sprawdzenie czy pecherzyk pekl, dostanę pewnie duphaston i lekarka ma mi rozpisać właśnie stymulacje.
Ja dostałam Aromek od 3-7 dnia cyklu 2x1.
Kilka dni po owu duphaston przez 10 dni do testu i codziennie acard.
Poza tym suple i naturalne wspomagacze.
Pęcherzyki piękne, endo też, nasienie super a ciąży brak 😡KAR lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilak wrote:Ja dostałam Aromek od 3-7 dnia cyklu 2x1.
Pęcherzyki piękne, endo też, nasienie super a ciąży brak 😡Lilak lubi tę wiadomość
-
Lilak wrote:Ja dostałam Aromek od 3-7 dnia cyklu 2x1.
Pęcherzyki piękne, endo też, nasienie super a ciąży brak 😡Lilak lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Aga1510 wrote:Dziewczyny, czym jestescie stymulowane do iui ? Clostilbegyt, Letrozol czy gonadotropiny?
I dobre pytanie z tym estradiolem.
Ja dzisiaj idę na sprawdzenie czy pecherzyk pekl, dostanę pewnie duphaston i lekarka ma mi rozpisać właśnie stymulacje.
ja od 3 do 7 dc Clostilbegyt,
dwa ładne pęcherzyki urosły ( po 22mm )
I wczoraj miałam inseminacje
jutro idę na kontrolne USG👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
KAR wrote:Dokładnie o to chodzi, że niby wszystko jest dobrze a sie nie udaje. Boję się że z in vitro będzie tak samo..
Mój lekarz jakby wprost mówi, że będziemy działać, planuje co dalej i tak sie troche wczoraj poczułam jakby to już było przesądzone. Zazwyczaj tak mnie mega motywował, a wczoraj wytlumaczył po kolei jakie beda dalsze kroki..
Ale dzisiaj wracam do mojego nastawienia, dzisiaj akupunktura i jutro znowu podgląd.
Koniczynka Tobie estradiol sprawdza lekarz w dniu IUI??
Trzymam kciuki żeby dzisiaj się udało!!!
Ważne jest przede wszystkim, żeby na naturalnych owulkach sprawdzać estradiol.
Mi wczoraj facet zakazał się stresowac😂, wiec włączam pozytywne myślenie!!! Bardzo się staram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 09:26
KAR, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Lilak wrote:No oby, oby, jestem pełna nadziei w tym miesiącu 🍀
Zastanawia mnie tylko skąd u mnie takie skoki temperatury 🤔.2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Aga1510 wrote:Kurde, dziewczyny "forsować" letrozol czy przyjąć clostilbegyt na klatę? Wizyta o 11.
Na każdego inaczej te leki podziałają. Ja brałam 2 cykle gonadotropiny, które są podobno takie super i się przy in vitro stosuje i efekt był bardzo kiepski, cały czas 1 pęcherzyk. A Lametta i Menopur podziałały. A u kogos innego może byłoby na odwrót.
posłuchaj lekarza, co Ci zaproponuje najlepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 10:47