Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, o tam dawna Was czytam i żałuję, że tak późno napisałam... tutaj jest tyle wsparcia!!!
Co do histero to problem z cewnikiem tylko Ale po raz trzeci.
Mam niedoczynność tarczycy Ale obecnie 1.2 tej więc w normie.
Mąż nasienie super.
Hormony ok.
Owu jest nawet bez stymulacji.
Drożne jajowody...
Po 3 nieudanych IUI wskazal na histero zanim zaczniemy myśleć od IVF.... -
Zojka1990 wrote:Dziewczyny, o tam dawna Was czytam i żałuję, że tak późno napisałam... tutaj jest tyle wsparcia!!!
Co do histero to problem z cewnikiem tylko Ale po raz trzeci.
Mam niedoczynność tarczycy Ale obecnie 1.2 tej więc w normie.
Mąż nasienie super.
Hormony ok.
Owu jest nawet bez stymulacji.
Drożne jajowody...
Po 3 nieudanych IUI wskazal na histero zanim zaczniemy myśleć od IVF....
Ja tez już czasem głupieje i załamuje ręce, bo lekarze mówią Ze wszystko ok, a ciąży nie ma po 4 IUI z dawca🤷♀️ Jednak odwołuje się do rozsądku, ze to może nie był ten moment ?? W końcu skuteczność IUI statystycznie nawet z dawca jest niska- trzeba trochę farta. No i dla spokoju diagnozuje się dalej pod katem immunologi, ale mam nadzieje ze teraz się uda🍀!
Jeśli są jakieś problemy z przeciwciałami itp to warto znAlexc dobrego immunologa, większość gin się na tym nie zna i to trochę lekceważy.
Jeśli miałaś jakiś hm fizyczny problem przy IUI to na pewno to badanie/ zabieg to dobra decyzja. Może akurat to rozwiąże problem? I kolejna próba będzie skuteczna ! 🍀
a masz po prostu niedoczynnosc? Miałaś wykluczane hashimoto? Badanie z krwi anty tpo anty tg i usg tarczycy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 20:32
-
nick nieaktualnyKoniczynka28 wrote:Ja tez już czasem głupieje i załamuje ręce, bo lekarze mówią Ze wszystko ok, a ciąży nie ma po 4 IUI z dawca🤷♀️ Jednak odwołuje się do rozsądku, ze to może nie był ten moment ?? W końcu skuteczność IUI statystycznie nawet z dawca jest niska- trzeba trochę farta. No i dla spokoju diagnozuje się dalej pod katem immunologi, ale mam nadzieje ze teraz się uda🍀!
Jeśli są jakieś problemy z przeciwciałami itp to warto znAlexc dobrego immunologa, większość gin się na tym nie zna i to trochę lekceważy.
Jeśli miałaś jakiś hm fizyczny problem przy IUI to na pewno to badanie/ zabieg to dobra decyzja. Może akurat to rozwiąże problem? I kolejna próba będzie skuteczna ! 🍀
a masz po prostu niedoczynnosc? Miałaś wykluczane hashimoto? Badanie z krwi anty tpo anty tg i usg tarczycy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 20:55
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Drogie Dziewczyny,
Ft3 i ft4 ok. Tarczyca uregulowana. Sama niedoczynność, usg tarczycy wskazało na dość mala tarczyce co może powodować U mnie właśnie niedoczynność.
Najbardziej wkurzające jest to, że do ten pory nikt nie czepiał się wyników. Jedyny problem to był właśnie problem mechaniczny przy inseminacji...
Koniczynka- trzymam kciukasy:)
A ja ciągle się pocieszam, że histero wskaże że jest jakiś polip, który może utrudnia 1. Że dotarcie plemnikow a 2. Zagniezdzenie....
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ile płacicie za pojedyncza inseminację? Czy lekarz planuje aby próbować do 6 razy?Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer 4AA beta<0,2
12.2024 transfer 4AA beta <0,2 -
nick nieaktualny
-
Kasia 1987 wrote:Dziewczyny ile płacicie za pojedyncza inseminację? Czy lekarz planuje aby próbować do 6 razy?
700 zł, do tego dochodzi 2x monitorowanie, pierwsze 150 zł, drugie z zastrzykiem 250 zł. Próby do 4 razy max. -
Zojka1990 wrote:Drogie Dziewczyny,
Ft3 i ft4 ok. Tarczyca uregulowana. Sama niedoczynność, usg tarczycy wskazało na dość mala tarczyce co może powodować U mnie właśnie niedoczynność.
Najbardziej wkurzające jest to, że do ten pory nikt nie czepiał się wyników. Jedyny problem to był właśnie problem mechaniczny przy inseminacji...
Koniczynka- trzymam kciukasy:)
A ja ciągle się pocieszam, że histero wskaże że jest jakiś polip, który może utrudnia 1. Że dotarcie plemnikow a 2. Zagniezdzenie.... -
Kasia 1987 wrote:Dziewczyny ile płacicie za pojedyncza inseminację? Czy lekarz planuje aby próbować do 6 razy?
Mój lekarz chce do 6 razy. Ogólnie mówi się, ze próbuje się do 4 w szczególnych przypadkach do 6. Jeśli nie wychodzi przy tylu razach to przechodzi się do in vitro.
Mi mówi 6, bo ja próbuje z nasieniem dawcy. A tak to tez pewnie zależy od parametrów nasienia partnera.
Sama inseminacja+ ja mam zawsze usg tuż przed =960 zł (dzisiaj, chyba podrożało od ostatniego miesiąca 🤷♀️). +wizyty +leki ( a tu już może być roznie 100-900?). Ja np. Muszę brać proga dosyć drogiego, wiec mnie już kolejny msc leki wszystkie do i po wynoszą 900 zł ale to już mocno indywidualne (jaka stymulacja, jakie leki po itp)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 22:20
-
Koniczynka28 wrote:Mój lekarz chce do 6 razy. Ogólnie mówi się, ze próbuje się do 4 w szczególnych przypadkach do 6. Jeśli nie wychodzi przy tylu razach to przechodzi się do in vitro.
Mi mówi 6, bo ja próbuje z nasieniem dawcy. A tak to tez pewnie zależy od parametrów nasienia partnera.
Sama inseminacja+ ja mam zawsze usg tuż przed =960 zł (dzisiaj, chyba podrożało od ostatniego miesiąca 🤷♀️). +wizyty +leki ( a tu już może być roznie 100-900?). Ja np. Muszę brać proga dosyć drogiego, wiec mnie już kolejny msc leki wszystkie do i po wynoszą 900 zł ale to już mocno indywidualne (jaka stymulacja, jakie leki po itp)
Kurde ja za inseminacje z nasieniem dawcy zapłaciłam 1200 zl.
Mialam tez robione USG przed samym zabiegiem👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
justynka wrote:Kurde ja za inseminacje z nasieniem dawcy zapłaciłam 1200 zl.
Mialam tez robione USG przed samym zabiegiemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 23:08
-
Czesc dziewczyny,
czy któraś tak miała po zabiegu? Miałam 5. IUI jakieś 11 h temu na niepeknietym pęcherzyku.
okropnie boli mnie podbrzusze, ale to strasznie. Nie mogę spać. Nigdy aż tak nie miałam. Plus dostałam krwawienia. Raz miałam jakieś plamienie ale teraz na prawdę spore 🤨
Normalnie to bym wzięła jakiś mocny przeciwbólowy, ale muszę wytrzymać na nospie 😒
Gabinet, gdzie się leczę jest czynny od 10 a mój lekarz jest chyba po południuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 04:05
-
Koniczynka28 wrote:Czesc dziewczyny,
czy któraś tak miała po zabiegu? Miałam 5. IUI jakieś 11 h temu na niepeknietym pęcherzyku.
okropnie boli mnie podbrzusze, ale to strasznie. Nie mogę spać. Nigdy aż tak nie miałam. Plus dostałam krwawienia. Raz miałam jakieś plamienie ale teraz na prawdę spore 🤨
Normalnie to bym wzięła jakiś mocny przeciwbólowy, ale muszę wytrzymać na nospie 😒
Gabinet, gdzie się leczę jest czynny od 10 a mój lekarz jest chyba po południu2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Koniczynka28 wrote:Czesc dziewczyny,
Gabinet, gdzie się leczę jest czynny od 10 a mój lekarz jest chyba po południu
Ja tak miałam po pierwszej. Ból był okropny, jakoś przecierpiałam ten jeden dzień i przeszło. Nospa na mnie nie działa. -
szalona1106 wrote:Cześć,
jestem dzisiaj dokładnie tydzien po inseminacji i dzisiaj czuje sie taka słaba nawet w Pracy słabo mi sie zrobiło co to moze być ? jakies skutki ?
A bierzesz jakieś leki? Po nich odczuwa się różne "efekty uboczne". Odkąd jestem stymulowana każdy cykl mam inny. Ostatnio objawy miałam identyczne jak w pierwszej ciąży, a to było na okres 😕 Wszystko zwalam na te leki -
Lilak wrote:A bierzesz jakieś leki? Po nich odczuwa się różne "efekty uboczne". Odkąd jestem stymulowana każdy cykl mam inny. Ostatnio objawy miałam identyczne jak w pierwszej ciąży, a to było na okres 😕 Wszystko zwalam na te leki1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
Dziewczyny ja jestem po monitoringu(11dc), moje dwa pęcherze na lewej stronie wchłonęły się nie ma nic..Za to na prawej na której nic nie było w poniedziałek są 3 pęcherzyki 18mm,15mm,13mm lekarz stwierdził ze z najwiekszej będzie torbiel, jutro coś więcej będzie wiadomo. Endo 7,5mm
Takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam...2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77