Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
KAR wrote:Dziewczyny ja już po wizycie w klinice, zrobiła się torbiel i dwa pecherzyki dzisiaj ovitrelle i starania naturalne chociaż doktor nie wróży powodzenia.
Mówi ze może być milion mikro powodów dlaczego się nie udaje i których nie możemy zbadać.
Zaczynamy procedurę in vitro jak wszystko dobrze pójdzie za miesiąc będziemy po transferze.
Będę do Was zaglądać, trzymam za Was kciuki, wierze w ta metodę ale już nie chce tracić kolejnego cyklu..
jesteście ogromnym wsparciem i mam nadzieje ze się Wam uda!!! Trzymam kciuki kochane ❤️❤️❤️
Bardzo ale to bardzo Wam dziękuje bez Was byłoby o wiele trudniej..
KAR trzymam za Was mocno kciuki 🤞🍀 To napewno najlepsza decyzja, bo przemyślana przez Was. Pamiętaj o nas, zaglądaj i pisz co u Ciebie ❤️
Koniczynka28, KAR lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Ja jutro bądź w poniedziałek( zależy kiedy dostanę miesiączkę) mam wizytę na, której zostanie zlecona stymulacja. Najgorsze i najbardziej stresujące jest to że zadzwonili do mnie z kliniki że mój lekarz poszedł na urlop i zostałam przepisana do innego lekarza. Jak już byłam u jednego lekarza i raczej złapałam z nim dobry kontakt to powiem szczerze że wizyta u innego lekarza w środku wszystkiego jest dla mnie strasznie stresująca
. Nie lubię zmian , wytrącają mnie z równowagi
👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
KAR wrote:W Gravicie moja lekarz który mnie prowadził tez tam pracuje i nie jest to duża klinika, super atmosfera w przeciwieństwie do Salve.
Ale przez najbliższe 2 tygodnie jeszcze o tym nie mysle. Muszę wierzyć, ze się udało, bo inaczej to mie ma sensu. Tak postanowiłam tym razem. 🍀🍀🍀 -
ArianaHuman wrote:Ja jutro bądź w poniedziałek( zależy kiedy dostanę miesiączkę) mam wizytę na, której zostanie zlecona stymulacja. Najgorsze i najbardziej stresujące jest to że zadzwonili do mnie z kliniki że mój lekarz poszedł na urlop i zostałam przepisana do innego lekarza. Jak już byłam u jednego lekarza i raczej złapałam z nim dobry kontakt to powiem szczerze że wizyta u innego lekarza w środku wszystkiego jest dla mnie strasznie stresująca
. Nie lubię zmian , wytrącają mnie z równowagi
ArianaHuman lubi tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:To tez ważne. Ja właśnie mam trochę obawy przed duża klinika. Teraz cenie sobie mały gabinet. Tak jak piszesz inna atmosfera, no i inne podejście do pacjenta.
Ale przez najbliższe 2 tygodnie jeszcze o tym nie mysle. Muszę wierzyć, ze się udało, bo inaczej to mie ma sensu. Tak postanowiłam tym razem. 🍀🍀🍀Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Kika wrote:KAR trzymam za Was mocno kciuki 🤞🍀 To napewno najlepsza decyzja, bo przemyślana przez Was. Pamiętaj o nas, zaglądaj i pisz co u Ciebie ❤️
Kika lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
KAR powodzenia! 😘 Wierzę, że Wam się uda! Trzymam kciuki 🍀
KAR lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomóżcie w interpretacji wyników. Wizytę u mojego gina mam dopiero 31.08 i do tego czasu przeczytam chyba cały internet 🤪
Zrobiłam cztery badania :
TSH 2,49 (zakres jest 0,34 - 4,94 no ale wiem, że przy staraniach nie może być za wysoki) - w marcu 2020r miałam 2,19.....
Kwas foliowy 12,1 ( zakres 4,6- 18,7) wcześniej go nie badałam
Wit B12 480,8 ( zakres 189-883) wcześniej nie badałam
Homocysteina 9,30 ( z suplementacją folianami <12, bez suplementacji <15) w marcu miałam 11,9.
Folian i metylowana b12 biorę dopiero 5 dni...
Co myślicie?
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kika wrote:Dziewczyny pomóżcie w interpretacji wyników. Wizytę u mojego gina mam dopiero 31.08 i do tego czasu przeczytam chyba cały internet 🤪
Zrobiłam cztery badania :
TSH 2,49 (zakres jest 0,34 - 4,94 no ale wiem, że przy staraniach nie może być za wysoki) - w marcu 2020r miałam 2,19.....
Kwas foliowy 12,1 ( zakres 4,6- 18,7) wcześniej go nie badałam
Wit B12 480,8 ( zakres 189-883) wcześniej nie badałam
Homocysteina 9,30 ( z suplementacją folianami <12, bez suplementacji <15) w marcu miałam 11,9.
Folian i metylowana b12 biorę dopiero 5 dni...
Co myślicie?
Inne są normy dla kobiet starających się z tsh, bo w pierwszych tygodniach dziecko nie ma swojej tarczycy i potrzebuje od nas tego hormonu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 10:08
-
Koniczynka28 wrote:Z tych wyników to ja wiem tylko o tsh, masz trochę za wysokie przy staraniach. Ja miałam 2.8 niecały rok temu to wprowadzili mi leczenie. Z tym, ze ja mam do końca życia bo wykryto tez, ze ta lekka niedoczynnosc to efekt wczesnego hashimoto. Miałaś wykluczenie hashimoto? Do wykluczenia trzeba zbadać; anty tpo i anty tg oraz zrobić usg tarczycy. Pewnie warto byłoby brac hormony najczesniej euthyrox. A badalas ft4? Bo to jest ważniejsze niż tsh. Te dwa hormony są sprzężone. Mi jakoś endo tłumaczyła, ze dla utrzymania ciąży ważniejsze jest ft4 potem. Ja zawsze mam w pakiecie badać tsh i ft4.
Teraz nie badałam ft4 ale w marcu tak. I wtedy miałam 14,77. W ogóle żaden lekarz nie szedł u mnie tą drogą... Żadnych rozszerzonych badań pod kątem tarczycy nie miałam bo mówili że ok... A dla mnie to TSH jest za wysokie. Zwłaszcza że mama miała problemy i jest na eutyroxie od 25 lat.
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
dziewczyny ja już po dzisiejszej wizycie, o dziwo jest pęcherzyk 17 mm, pani dr stwierdziła, że robimy inseminację w tym cyklu😬 w nd nad ranem mam wziąć Ovitrelle i w poniedziałek o 14:40 IUI😱 pytałam, czy to nie koliduje z antybiotykami, które brałam to mówiła, że nie bo kończę jutro, mąż zrobił dziś wymaz na Ureaplasme ale ogólnie pani dr mówi, że mam się nie przejmować za bardzo tą bakterią, bo często jest tak, że partner nie ma, no a jak mu wyjdzie dodatni to wtedy da antybiotyk🤔 trochę dziwne dla mnie to wszystko, ale stwierdziłam, że nie będę już rozkminiać, moja pani dr ma świetne opinie więc po prostu jej zaufam, ten cykl już i tak podświadomie spisałam na straty, bo myślałam że nic z tego nie będzie, więc na nic się nie nastawiam i może to i dobrze🤷🏼♀️
Aneta8 lubi tę wiadomość
👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
PCOS, cykle bezowulacyjne.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna -
Odebrałam wyniki męża
antygen Hbs dodatni
Przeciwciała anty Hbc całkowiet dodatni. Czy wirus ten może być przeciwwskazaniem do inseminacji ???? Dodam tylko że u mnie wirusologia jest ok
👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
nick nieaktualnynacixxx wrote:dziewczyny ja już po dzisiejszej wizycie, o dziwo jest pęcherzyk 17 mm, pani dr stwierdziła, że robimy inseminację w tym cyklu😬 w nd nad ranem mam wziąć Ovitrelle i w poniedziałek o 14:40 IUI😱 pytałam, czy to nie koliduje z antybiotykami, które brałam to mówiła, że nie bo kończę jutro, mąż zrobił dziś wymaz na Ureaplasme ale ogólnie pani dr mówi, że mam się nie przejmować za bardzo tą bakterią, bo często jest tak, że partner nie ma, no a jak mu wyjdzie dodatni to wtedy da antybiotyk🤔 trochę dziwne dla mnie to wszystko, ale stwierdziłam, że nie będę już rozkminiać, moja pani dr ma świetne opinie więc po prostu jej zaufam, ten cykl już i tak podświadomie spisałam na straty, bo myślałam że nic z tego nie będzie, więc na nic się nie nastawiam i może to i dobrze🤷🏼♀️
który dc i jakie endometrium?
Ariana, niestety nie wiem.
Mnie dzisiaj znowu wzięło, że za stara jestem na to wszystko, że już pewnie nie hula tak dobrze jak parę lat temu. Ech, też tak czasem macie? -
Aga1510 wrote:No to teraz nastawiaj się pozytywnie
który dc i jakie endometrium?
Ariana, niestety nie wiem.
Mnie dzisiaj znowu wzięło, że za stara jestem na to wszystko, że już pewnie nie hula tak dobrze jak parę lat temu. Ech, też tak czasem macie?
dziś 13dc, endometrium 10mm, wg pani dr bardzo ładne🤔
eh mnie tez nie raz biorą wątpliwości i mam ochotę to wszystko olać i odpuścić☹️ a ile masz lat, że mówisz, że „za stara” jesteś? przepraszam, jeśli już to pisałaś, ale jest nas tu tyle, że czasem mi umyka😉👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
nick nieaktualnynacixxx wrote:dziś 13dc, endometrium 10mm, wg pani dr bardzo ładne🤔
eh mnie tez nie raz biorą wątpliwości i mam ochotę to wszystko olać i odpuścić☹️ a ile masz lat, że mówisz, że „za stara” jesteś? przepraszam, jeśli już to pisałaś, ale jest nas tu tyle, że czasem mi umyka😉ja ostatnio w 12 dc mialam pecherzyk 21mm, endometrium 8mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 11:42
-
Aga1510 wrote:Jeszcze 38
ja ostatnio w 12 dc mialam pecherzyk 21mm, endometrium 8mm
ee to gdzie tam stara😜 no mnie ostatnio też rosły szybciej na stymulacji dlatego myślałam, że w tym cyklu się nie uda zrobić IUI a tu jednak🤷🏼♀️👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
nick nieaktualny
-
Jestem dziś po kolejnej IUI. Pęcherzyk w 14dc nie pękł pomimo że miał 28mm.zastanawiam się czy inseminacja przy takim gigancie miała sens. Lekarz twierdzi że nie ważne jak duży pęcherzyk ważne że pęka. Mam nadzieję że mój w końcu pęknie i żeby nie było za późno...
-
nick nieaktualnyJust_me89 wrote:Jestem dziś po kolejnej IUI. Pęcherzyk w 14dc nie pękł pomimo że miał 28mm.zastanawiam się czy inseminacja przy takim gigancie miała sens. Lekarz twierdzi że nie ważne jak duży pęcherzyk ważne że pęka. Mam nadzieję że mój w końcu pęknie i żeby nie było za późno...