X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    a ile Ty masz lat, że niby ostatni dzwonek?:)
    38

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Teraz nie badałam ft4 ale w marcu tak. I wtedy miałam 14,77. W ogóle żaden lekarz nie szedł u mnie tą drogą... Żadnych rozszerzonych badań pod kątem tarczycy nie miałam bo mówili że ok... A dla mnie to TSH jest za wysokie. Zwłaszcza że mama miała problemy i jest na eutyroxie od 25 lat.
    U mnie pierwszy taki zwykły gin kiedyś nie zwrócił uwagi (wtedy się jeszcze nie starałam). Po roku, gdy były starania i lekarz zobaczył wynik to od razu rozszerzenie badan i leki. Moja mama tez problemy z tarczyca od jakichś 15 lat leczone. Mi powiedzieli, ze jeśli bd córka to najpewniej tez odziedziczy. 🤷‍♀️ Obecnie to niestety częste problemy u kobiet🙄
    Mam nadzieje, ze u Ciebie to tylko jakaś lekka niedoczynnosc a nie hasimoto, ale powinnaś zbadać anty tpo i anty tg. Ja mam anty tpo w normie a anty tg norma do 4 a ja mam 6 +typowy obraz w usg stanów zapalnych tarczycy

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ArianaHuman wrote:
    Odebrałam wyniki męża :-( antygen Hbs dodatni :-( Przeciwciała anty Hbc całkowiet dodatni. Czy wirus ten może być przeciwwskazaniem do inseminacji ???? Dodam tylko że u mnie wirusologia jest ok
    Hmm tego to nie wiem. Ale Google mówi, ze wtedy się zaraza, wiec może być to przeciwwskazaniem chyba:/ Ale chyba mimo wszystko dobrze, ze teraz to wyszło a nie jakby się przekształciło w jakieś ostre zapalenie wątroby. A miałam taki przypadek u znajomej z wzw.
    Powinien iść zapewne w tymi wynikami do lekarza.
    Nie szczepili się na wzw nigdy?

• Kika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    U mnie pierwszy taki zwykły gin kiedyś nie zwrócił uwagi (wtedy się jeszcze nie starałam). Po roku, gdy były starania i lekarz zobaczył wynik to od razu rozszerzenie badan i leki. Moja mama tez problemy z tarczyca od jakichś 15 lat leczone. Mi powiedzieli, ze jeśli bd córka to najpewniej tez odziedziczy. 🤷‍♀️ Obecnie to niestety częste problemy u kobiet🙄
    Mam nadzieje, ze u Ciebie to tylko jakaś lekka niedoczynnosc a nie hasimoto, ale powinnaś zbadać anty tpo i anty tg. Ja mam anty tpo w normie a anty tg norma do 4 a ja mam 6 +typowy obraz w usg stanów zapalnych tarczycy

Za 10dni mam wizytę kontrolną po zabiegu to mu pokaże wszystkie wyniki. Mam nadzieję że coś zleci inaczej będę go męczyć 🤪 Martwi mnie też że jeszcze od zabiegu nie dostałam okresu 😞 właśnie mijają 4tygodnie a tu ani widu ani słychu...
    Ahhh, chciałam Wam jeszcze powiedzieć i zapytać o ashwagandha. Czy któraś z Was próbowała? To ziołowy suplement na stres, zmęczenie itp. Ja generalnie daleka jestem od tego typu rzeczy ( aku okazała się nie dla mnie) ale mi naprawdę pomaga. Nie chciałam iść w żadne silne leki bo za chwilę chcemy znów się starać i postanowiłam spróbować. Po tygodniu widzę że jestem bardziej wyciszona, potrafię myśleć nie tylko o tym, częściej się uśmiecham... Mam jakieś pozytywne nastawienie i wiarę, że będzie dobrze. Także jeśli któraś z was nie radzi sobie ze stresem to polecam ❤️
    To się rozpisałam 😉😉

Koniczynka28, OlaNova lubią tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 20:31

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

• KAR Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Za 10dni mam wizytę kontrolną po zabiegu to mu pokaże wszystkie wyniki. Mam nadzieję że coś zleci inaczej będę go męczyć 🤪 Martwi mnie też że jeszcze od zabiegu nie dostałam okresu 😞 właśnie mijają 4tygodnie a tu ani widu ani słychu...
    Ahhh, chciałam Wam jeszcze powiedzieć i zapytać o ashwagandha. Czy któraś z Was próbowała? To ziołowy suplement na stres, zmęczenie itp. Ja generalnie daleka jestem od tego typu rzeczy ( aku okazała się nie dla mnie) ale mi naprawdę pomaga. Nie chciałam iść w żadne silne leki bo za chwilę chcemy znów się starać i postanowiłam spróbować. Po tygodniu widzę że jestem bardziej wyciszona, potrafię myśleć nie tylko o tym, częściej się uśmiecham... Mam jakieś pozytywne nastawienie i wiarę, że będzie dobrze. Także jeśli któraś z was nie radzi sobie ze stresem to polecam ❤️
    To się rozpisałam 😉😉
    Kika mój mąż przyjmuje ashwagandhe od ponad roku, podobno działa na ruch plemników, dodatkowo działa uspokajająco, nie jest taki roztrzepany jak kiedyś, on mówi ze widzi różnice po tych suplach wszystkich.😉

Kika lubi tę wiadomość

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przyszło zwątpienie. Po kilku dniach wysokiej temperatury nastąpił spadek, który się utrzymuje. Mam już PMS. Nawet nie chce mi się już robić bety i testów 😕

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • szalona1106 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wtorek mam bede robić dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres chyba do wtorku dostane okres :/ myslicie ze ma sens jak zrobie dzisiaj albo jutro test ciążowy ?

1 AID🍷
    2 AID 🍷
    3 AID nie udany
    4 AID nie udany
    In Vitro
    13.04 1. Transfer
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalona1106 wrote:
    w wtorek mam bede robić dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres chyba do wtorku dostane okres :/ myslicie ze ma sens jak zrobie dzisiaj albo jutro test ciążowy ?

A który dzień cyklu i ile po owu?

15b891ccdb.png
  • szalona1106 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 dzien cykl 11 dzien po inseminacji

1 AID🍷
    2 AID 🍷
    3 AID nie udany
    4 AID nie udany
    In Vitro
    13.04 1. Transfer
  • ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Hmm tego to nie wiem. Ale Google mówi, ze wtedy się zaraza, wiec może być to przeciwwskazaniem chyba:/ Ale chyba mimo wszystko dobrze, ze teraz to wyszło a nie jakby się przekształciło w jakieś ostre zapalenie wątroby. A miałam taki przypadek u znajomej z wzw.

Ja byłam szczepiona dlatego się nie zaraziłam a mąż nie był szczepiony . Właśnie czekamy w kolejce do lekarza chorób zakaźnych w tej samej klinice co chodzimy do ginekologa .

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalona1106 wrote:
    23 dzien cykl 11 dzien po inseminacji

Ja mam 24 dc i też 11 dni po IUI, tym razem czekam do poniedziałku.
    Jak zrobię za wcześnie to się potem nakręcam, że może jeszcze nie wszystko stracone, że za wcześnie zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 10:30

15b891ccdb.png
  • Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny mam pytanie czy udało się komuś zajść w ciążę w pierwszym podejściu do IUI?

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Hey dziewczyny mam pytanie czy udało się komuś zajść w ciążę w pierwszym podejściu do IUI?
    Są/były tu takie dziewczyny. Zarówno z nasienia partnera jak i dawcy.
    Trzeba trochę farta, bo jednak skutecznośc IUI to loteria 🤷‍♀️Ale jak wszystko jest dobrze to mówi się, ze do 4 razy powinno się udać. Jesli się nie uda to zwykle lekarze stwierdzają, ze nie wszystkie przeszkody zostały usunięte i nie jest to optymalna medota w danym przypadku. W wyjątkowych przypadkach robi się do 6.

Magdalena 😀, OlaNova lubią tę wiadomość

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Są/były tu takie dziewczyny. Zarówno z nasienia partnera jak i dawcy.
    Trzeba trochę farta, bo jednak skutecznośc IUI to loteria 🤷‍♀️Ale jak wszystko jest dobrze to mówi się, ze do 4 razy powinno się udać. Jesli się nie uda to zwykle lekarze stwierdzają, ze nie wszystkie przeszkody zostały usunięte i nie jest to optymalna medota w danym przypadku. W wyjątkowych przypadkach robi się do 6.

Dziękuję 😃 to ja muszę czekać na wynik. Nie wiem czemu ale nastawiam sie psychicznie, że właśnie uda mi się 😋. A jak będzie to się okaże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Mnie się udało:) teraz walka o drugie.

Magdalena 😀 lubi tę wiadomość

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Mnie się udało:) teraz walka o drugie.

Gratulacje 😘 trzymam kciuki za drugie maleństwo. Mi jedno badanie wyszło źle. Ale coś rozum i serce podpowiada mi że się uda 😀. Śnia mi się testy ciążowe dwie grube kreski hehe i cały czas spotykam na swojej drodze bociany😃. To chyba jednak dobry znak🥰

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Gratulacje 😘 trzymam kciuki za drugie maleństwo. Mi jedno badanie wyszło źle. Ale coś rozum i serce podpowiada mi że się uda 😀. Śnia mi się testy ciążowe dwie grube kreski hehe i cały czas spotykam na swojej drodze bociany😃. To chyba jednak dobry znak🥰
    Kiedy testujesz?:) 🍀

Magdalena 😀 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Dziewczyny, napisze wam jak było w moim przypadku. Obydwoje z mężem mamy antygen HBs dodatni. Nie jest to przeciwskazaniem do inseminacji. Ani do in vitro.

Ja teraz przygotowuje się już do IVF więc skonsultowałam wyniki z hepatologiem i lekarzem chorób zakaźnych. Byłam szczepiona na WZW typu B ale mogłam też przechorowac.
    Mogą wysłać na badanie HBV DNA które daje już jednoznaczny wynik ale ono kosztuje 250-400pln w zależności od laboratorium.
    Mi hepatolog napisał że nie muszę wykonywać żadnych dodatkowych badań.

Koniczynka28, OlaNova lubią tę wiadomość

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Kiedy testujesz?:) 🍀

Ja testuje 1 września 😃

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ