X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 12 dni po IUI negatywna, test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki negatywny a okres spóźnia się już 4 dni. Znowu się coś cykle rozregulowaly i przez to znowu nie trafimy kiedy owulacja ;(( (nie mam stymulowanych cykli)- w tej klinice nic nie mam.. ani stymulacji ani leków ani badań ani zastrzyków na pęknięcie.. korzystamy z nasienia dawcy, wiec według lekarza muszę zajsc w „naturalny” (IUI) sposób bo jestem zdrowa. „Naturalny” czyli bez wspomagaczy po prostu podane nasienie tak jakby to się odbyło w naturalny sposób gdyby mąż był płodny.

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    U mnie beta 12 dni po IUI negatywna, test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki negatywny a okres spóźnia się już 4 dni. Znowu się coś cykle rozregulowaly i przez to znowu nie trafimy kiedy owulacja ;(( (nie mam stymulowanych cykli)- w tej klinice nic nie mam.. ani stymulacji ani leków ani badań ani zastrzyków na pęknięcie.. korzystamy z nasienia dawcy, wiec według lekarza muszę zajsc w „naturalny” (IUI) sposób bo jestem zdrowa. „Naturalny” czyli bez wspomagaczy po prostu podane nasienie tak jakby to się odbyło w naturalny sposób gdyby mąż był płodny.
    No i właśnie nie prawda! Ja miałam 2. IUI tez na cyklu naturalnych z takich samych przyczyn. Bo ja zdrowa i nasienie dawcy. Ale od 1. IUI miałam suplementację progesteronu. I badany prog po 1. Zabiegu.
    Mi od 3 IUI lekarz wprowadził stymulację, żeby po prostu zwiększyć szanse!!!
    Cykl mógł Ci rozregulowac tez stres.
    Ale tez na jakiej podstawie „zdrowa” - po prostu jeszcze nie przebadana do końca. Ja miałam w ciul badan już. Ale uważam, ze jeśli teraz nie wyjdzie to na pewno coś gdzieś się czai tylko muszę do tego badania dotrzeć. Z jednej strony to czarnowidztwo ale z drugiej lepiej znAlexc przyczynę, bo może można ja leczyć.
    Serio zmień lekarza! Wiadomo, ze IUI to trochę loteria i może potrzebujemy więcej czasu. Mój lekarz tak tez czasem mówi. Ale z drugiej strony chodzisz do kliniki wiec powinnaś mieć wsparcie i tworzenie w miarę możliwości optymalnych warunków, a nie takie chybił trafił!! Wiem, ze to trudne, ale ja bym na Twoim miejscu zmieniła

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, bo oczywiście już szukam dziury w całym.
    Czy po stymulacji zwiększyło się Wam krwawienie miesiączkowe?
    Ja kiedyś miałam bardzo skąpe, 2 dni plus plamienie, a odkąd mam stymulację 3 dni bardzo ale to bardzo obfitego krwawienia plus skrzepy, masakra. Musiałam przejść z tamponów na podpaski bo nie wyrabiam.
    U mnie miesiączka bez zmian, a może wręcz bardziej skąpa? pewnie każdy organami reaguje inaczej. Chociaż pewnie o strzępach warto poinformować lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    No właśnie wolałabym żeby zbadał mnie jeszcze przed miesiączka. Ale to bardziej dla własnego komfortu psychicznego 😜 z samego faktu że @ w końcu przyszła to się cieszę, będę mogła zacząć działać bo do tej pory trochę w zawieszeniu i oczekiwaniu.
    To wypoczywajcie w ten wspólny dzień wolny, cieszcie się sobą i postaraj się nie myśleć o jutrze ❤️❤️

Kika , widzę że mamy podobna historie z inseminacja. Powiedz mi, czy byłaś lyzeczkowana ? Po jakim czasie od poronienia dostałaś miesiączki? Czy robiłaś jakieś dodatkowe badania? I cxy będziesz podchodzić do IUI jeszcze raz?

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu też miałam bardziej obfitą miesiączkę, do tego bolesną, że musiałam brać leki przeciwbólowe a i skrzepy też były. Może to przez leki na zwiększenie endometrium? Dziewczyny jak badacie b12, kwas foliowy to na ile wcześniej odstawiacie suplementy i leki?

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Kika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Kika , widzę że mamy podobna historie z inseminacja. Powiedz mi, czy byłaś lyzeczkowana ? Po jakim czasie od poronienia dostałaś miesiączki? Czy robiłaś jakieś dodatkowe badania? I cxy będziesz podchodzić do IUI jeszcze raz?

Kasiu, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić 😞 Tak, miałam zabieg łyżeczkowania. U mnie nie było żadnych objawów poronienia ( plamień, krwawienia czy bólu brzucha). Zdecydowałam się na zabieg bo wiedziałam, że czekania na samoistne poronienie psychicznie nie udźwignę. Nawet po otrzymaniu dopochwowo tabletek na wywołanie w szpitalu, nie krwawiłam. Tylko wtedy już strasznie bolał brzuch. Od razu w szpitalu poprosiłam o zabezpieczenie materiału poronnego i zrobiłam badania na testdna.pl Uważam że mają profesjonalne podejście, a panie na infolinii są bardzo pomocne. Jeśli chodzi o badania to razem z mężem zrobilismy kariotypy, ja badanie na trombofilie oraz homocysteine, TSH, kwas foliowy i Wit B12. Z materiału poronnego wyszła trisomia chromosomu 13, na kariotypy jeszcze czekamy. Jak otrzymam i jeśli będzie coś nie tak (choć mam nadzieje że tak się nie stanie) to jedziemy na konsultacje z genetykiem. Zabieg miałam 22.07 i od dziś zaczęłam leciutko plamić, więc myślę że w ciągu max dwóch dni dostanę miesiączki. Czyli około 6tyg po zabiegu. Jutro mam wizytę, zobaczę czy lekarz zleci jeszcze jakieś badania. Jeśli chodzi o kolejną IUI to podchodzimy jak najszybciej się da. Chciałabym pod koniec września umówić się do kliniki, powtórzyć badania i jak tylko dr da zielone światło to zaczynam stymulacje.
    A ty jak się czujesz? Będziesz miała zabieg czy poczekasz żeby zaczęło się samo?

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Kasiu, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić 😞 Tak, miałam zabieg łyżeczkowania. U mnie nie było żadnych objawów poronienia ( plamień, krwawienia czy bólu brzucha). Zdecydowałam się na zabieg bo wiedziałam, że czekania na samoistne poronienie psychicznie nie udźwignę. Nawet po otrzymaniu dopochwowo tabletek na wywołanie w szpitalu, nie krwawiłam. Tylko wtedy już strasznie bolał brzuch. Od razu w szpitalu poprosiłam o zabezpieczenie materiału poronnego i zrobiłam badania na testdna.pl Uważam że mają profesjonalne podejście, a panie na infolinii są bardzo pomocne. Jeśli chodzi o badania to razem z mężem zrobilismy kariotypy, ja badanie na trombofilie oraz homocysteine, TSH, kwas foliowy i Wit B12. Z materiału poronnego wyszła trisomia chromosomu 13, na kariotypy jeszcze czekamy. Jak otrzymam i jeśli będzie coś nie tak (choć mam nadzieje że tak się nie stanie) to jedziemy na konsultacje z genetykiem. Zabieg miałam 22.07 i od dziś zaczęłam leciutko plamić, więc myślę że w ciągu max dwóch dni dostanę miesiączki. Czyli około 6tyg po zabiegu. Jutro mam wizytę, zobaczę czy lekarz zleci jeszcze jakieś badania. Jeśli chodzi o kolejną IUI to podchodzimy jak najszybciej się da. Chciałabym pod koniec września umówić się do kliniki, powtórzyć badania i jak tylko dr da zielone światło to zaczynam stymulacje.
    A ty jak się czujesz? Będziesz miała zabieg czy poczekasz żeby zaczęło się samo?

Psychicznie już lepiej ( tak mi się wydaje) tez noe mam żadnych plamień , nic 😪 jutro chyba pojade już do szpitala , bo szybciej zacznie mi się cykl , a mogę czekać w nieskończoność i jeszcze sobie po gorsze. Ja zobaczę co mi powie mój gibekolog , ale pewnie powie że to się zdążą przy pierwszej ciąży.

• Kika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Psychicznie już lepiej ( tak mi się wydaje) tez noe mam żadnych plamień , nic 😪 jutro chyba pojade już do szpitala , bo szybciej zacznie mi się cykl , a mogę czekać w nieskończoność i jeszcze sobie po gorsze. Ja zobaczę co mi powie mój gibekolog , ale pewnie powie że to się zdążą przy pierwszej ciąży.

Ja cię nie chce namawiać na zabieg bo to jest bardzo indywidualna decyzja ale ja nie zaluje. Zabieg miałam w pełnej narkozie, a trwało to wszystko może z 15min. O 9 rano przyjęta zostałam na oddział, a o 15 mąż mnie odebrał. Wszystko zrobił mój lekarz prowadzący, co dla mnie było bardzo ważne. Jeśli chodzi o pierwsze poronienie to pewnie prawie każdy lekarz mówi: to się zdarza, tak się dzieje, to przypadek... Dla mnie to akurat żadne wytłumaczenie, zwłaszcza jak nie miałam badań. A do tego ja mam 38lat. Dlatego wszystko zrobiłam na własną rękę i już się okazało, że muszę brać foliany i metylowane Wit b bo w innej wersji nie przyswajam. Oczywiście lekarze w większości przypadków mają rację, że tak się zdarza ale ja zwyczajnie boję się powtórki i wolę dmuchać na zimne.
    Moja rada to najważniejsze zbadanie materiału poronnego. Resztę już na spokojnie możesz zrobić po wszystkim. Jeśli zdecydujesz się na zabieg to lekarz wszystko Ci przygotuje.
    Ściskam mocno i myślami jestem z Tobą 🍀

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cappuccino co u Ciebie słychać? Jak się miewasz?[/QUOTE]

Dziękuje, ze pytasz❤️ Trochę mnie tu nie było, trochę nickow doszło nowych i z tego to widzę kilka odeszło( to akurat pozytywne bardzo!). Wiec witam wszystkich bardzo serdecznie, a szczególnie znajome „twarze”. U mnie właściwie ostatnio było całkiem dobrze, teraz mam @ i to chyba jest najgorsza porażka jaką przeżyłam. Ostatnio już nawet stwierdziłam, ze im dłużej się nie udaje tym łatwiej idzie się pogodzić, ale ten cykl uświadomił mi jak bardzo się myliłam. IUI druga nie wyszła, zmieniłam pracę i jakoś staram się normalnie żyć, ale niepłodność weszła na każdą płaszczyznę mojego życia i sieje w nich zamęt. Nie wiem co dalej, póki co czeka mnie urlop, a później... nie wiem. Ciężko jest:-( a co u Ciebie? Jak Ty się czujesz?

• Kika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Cappuccino co u Ciebie słychać? Jak się miewasz?

Dziękuje, ze pytasz❤️ Trochę mnie tu nie było, trochę nickow doszło nowych i z tego to widzę kilka odeszło( to akurat pozytywne bardzo!). Wiec witam wszystkich bardzo serdecznie, a szczególnie znajome „twarze”. U mnie właściwie ostatnio było całkiem dobrze, teraz mam @ i to chyba jest najgorsza porażka jaką przeżyłam. Ostatnio już nawet stwierdziłam, ze im dłużej się nie udaje tym łatwiej idzie się pogodzić, ale ten cykl uświadomił mi jak bardzo się myliłam. IUI druga nie wyszła, zmieniłam pracę i jakoś staram się normalnie żyć, ale niepłodność weszła na każdą płaszczyznę mojego życia i sieje w nich zamęt. Nie wiem co dalej, póki co czeka mnie urlop, a później... nie wiem. Ciężko jest:-( a co u Ciebie? Jak Ty się czujesz?[/QUOTE]

Cappuccino dobrze, że próbujecie i nie poddaliście się. Urlop to naprawdę fajny pomysł, może uda się choć na trochę zająć głowę czymś innym. Robiliście jeszcze jakieś dodatkowe badania? Coś dr zlecał? Wiem, że przychodzą momenty zwątpienia i załamki ale wierzę, że się uda 🥰 Mamy tu przykłady dziewczyn, którym udało się za czwartym podejściem❤️
    Doskonale Cię rozumie bo ten temat dokumentnie zdominował moje życie i czasami jestem na siebie wściekła za to ale nie zamierzam się poddać.
    Ja czekam na @ i chce zacząć działać jak tylko dr da nam zielone światło. Trochę mi zajęło zanim pozbierałam się po stracie i pewnie jeszcze trochę zejdzie ale wyznaczyłam sobie plan działania i tego się trzymam🍀

CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, nie udało się. Na teście bialo. Beta dla potwierdzenia do lekarza tylko. Kończymy tu leczenie. Idę dzisiaj na ostatnia wizytę, bo chce sprawdzić czy wszystko ok na usg po tym krwawienie przy owulacji.
    Za niecałe 2 tygodnie wizyta u immunologa. Może on pomoże w szukaniu przyczyny i 30.09 mamy wizytę in vitro w Novum waw 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 07:16

• KAR Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Niestety, nie udało się. Na teście bialo. Beta dla potwierdzenia do lekarza tylko. Kończymy tu leczenie. Idę dzisiaj na ostatnia wizytę, bo chce sprawdzić czy wszystko ok na usg po tym krwawienie przy owulacji.
    Za niecałe 2 tygodnie wizyta u immunologa. Może on pomoże w szukaniu przyczyny i 30.09 mamy wizytę in vitro w Novum waw 🤷‍♀️
    Przykro mi Koniczynka oby na test było za wcześnie i beta wskaże co innego ale jeśli nie to są jeszcze wyjścia i mam nadzieje ze w końcu się uda!
    Trzymaj się kochana!

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • nacixxx Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

kurczę przykro mi🙁 ale poczekaj jeszcze na betę, sikacze często się mylą, tym bardziej tak wcześnie✊🏼

👩🏼 29 lat
    👦🏻 31 lat
    starania od 04.2019r.
    PCOS, cykle bezowulacyjne.
    mąż w granicach normy😁

29.07. 1 IUI🍷😢
    24.08. 2 IUI 🍷😢
    23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nacixxx wrote:
    kurczę przykro mi🙁 ale poczekaj jeszcze na betę, sikacze często się mylą, tym bardziej tak wcześnie✊🏼
    Niestety się nie oszukuje. Biało, zero cienia cienia. ;p dzisiaj jest 12/13 dni po owu. Płakałam, ale już lepiej.
    Nie poddajemy się. Ale teraz lekkie spowolnienie i jeśli wyniki pozwolą to jakoś na jesieni pewnie in vitro.
    Jakaś przyczyna u mnie musi być, ale jeszcze nikt nie znalazł. 🤷‍♀️

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Koniczynka bardzo mi przykro! :( Czekałam na informacje od Ciebie.
    Mimo cudownego urlopu i starania się nie myśleć, zaglądam i na bieżąco Was czytam.

Dostałam w miedzy czasie wyniki moich KIRów, czy któraś z Was się coś orientuje w czytaniu wyników? Bo chyba nie jest ok..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Koniczynka bardzo mi przykro! :( Czekałam na informacje od Ciebie.
    Mimo cudownego urlopu i starania się nie myśleć, zaglądam i na bieżąco Was czytam.

Dostałam w miedzy czasie wyniki moich KIRów, czy któraś z Was się coś orientuje w czytaniu wyników? Bo chyba nie jest ok..
    Kurde ja jeszcze czekam na te KIRy! A wysłane 17.08!
    Napisz na forum dr Paśnik tam dziewczyny podpowiedzą.
    Edit: jest nawet forum dedykowane kir

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 09:19

• Kika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Przykro mi bardzo 😞😘 choć nie ukrywam, mam nadzieję że beta cię zaskoczy 🍀🤞🤞
    W każdym razie, dobrze że macie plan działania. Dziś pewnie będziesz miała słaby dzień ale nie poddawaj się! Jesteś silna, tyle już wytrwaliscie, jestem pewna że niedługo będziesz cieszyć się z dwóch kreseczek 😘😘😘😘

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Przykro mi bardzo 😞😘 choć nie ukrywam, mam nadzieję że beta cię zaskoczy 🍀🤞🤞
    W każdym razie, dobrze że macie plan działania. Dziś pewnie będziesz miała słaby dzień ale nie poddawaj się! Jesteś silna, tyle już wytrwaliscie, jestem pewna że niedługo będziesz cieszyć się z dwóch kreseczek 😘😘😘😘
    Przykro mi było patrzeć, jak mój facet nawet się popłakał. Za nim 7 lat staran, 4 in vitro z była, teraz 5 naszych inseminacji. Mam nadzieje, ze kiedyś sprawie, ze będzie ojcem. Staramy się mocno trzymać razem, żeby to nie wpływało złe na nasz związek. Wiele małżeństw się przez to rozpada, jedna z przyczyn rozpadu jego małżeństwa było niewątpliwie to.
    U nich problemy były po obu stronach, a ona nie chciała dawcy. U mnie niby problemu nie ma, a raczej nieodkryty. Ja nie mam żadnych oporów przed dawca, mieliśmy nadzieje ze to rozwiąże problem. Proponowali nam in vitro z jego nasieniem ale nie chcieliśmy mocno ingerować znając tak słabe rezultatach (słabe zarodki) z jego nasienia, dlatego inseminacja z dawca no i trochę jednak szok dla wszystkich, ze się nie udało tyle razy. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wynik kirow i bardzo się tego boję. Mam już jedno dziecko więc może będzie dobrze. Aczkolwiek nie wiem czy nie mogą się zmienić?

Koniczynka, czekaj na betę

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Ja też czekam na wynik kirow i bardzo się tego boję. Mam już jedno dziecko więc może będzie dobrze. Aczkolwiek nie wiem czy nie mogą się zmienić?

Koniczynka, czekaj na betę
    Hm nie mam pojęcia czy to się zmienia 🤷‍♀️ To chyba geny, a zmienia się bardziej immunologia. Hm
    Ale tez widziałam, jak dziewczyny pisały ze normalnie zachodziły w ciąże a niby brakowalo jakiś kluczowych kirów. To chyba może tylko utrudniać a nie uniemożliwiać. Chociaż dla mnie to jeszcze czarna magia.
    Licze na to, Ze po tej wizycie u immunologa przestane tak błądzić i chociaż bd wiedziała co finalnie badać

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ