Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 cały czas zaglądam i czekam na Twoja betę!! Wierze w Ciebie!!🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Lilak i takie podejście mi się podoba, powodzenia kochana !!!❤️❤️❤️Koniczynka28, Lilak , Magdalena 😀 lubią tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Koniczynka28 wrote:Co tu taka cisza oooo?
Zaczyna mnie łapać stresik przed poniedziałkiem. Ktoś jeszcze testuje w najbliższych dniach?
Czy tylko ja weteranka 💪😁?
Ja lecę w poniedziałek lub wtorek na betę hcg. Trzymam kciuki za Twój zielony ogonek 🤞💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 18:21
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Magdalena 😀 wrote:Ja lecę w poniedziałek lub wtorek na betę hcg. Trzymam kciuki za Twój zielony ogonek 🤞💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Masz bardzo obiecujący wykres. Trzymam kciuki 🍀🍀🍀Magdalena 😀 lubi tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:Hej, czy ktoś z Was badał się na Trombofilie?
Jakie były wskazania? Czy tak przesiewowo w szukaniu przyczyn niepowodzeń?
Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić -
CappuccinoBoo wrote:Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 20:29
-
nick nieaktualnyKoniczynka28 wrote:Hmm no właśnie ja myslalam, ze to się raczej bada przy poronieniem czy jak są jakieś objawy. Ja w sumie nie miałam nigdy żadnych problemów z krzepliwością czy coś. I lekarz mój mowil, ze tego u mnie noe ma potrzebu badać. Ale już szukam wszytkiego, co jeszcze da się zbadać, żeby zrozumieć sytuacje. Bo nie widać gdzie może być problem? Ale tez nie chce przeginać w druga strone;DD Mam nadzieje w poniedziałek na niespodziewany pozytywny obrót spraw. Ale już dzisiaj miałam smuteczek, bo prawdopodobieństwo jest bardzo niskie😖
-
Magdalena 😀 wrote:Dziękuję 😘🤞🍀💚 ale chyba nic z tego. Mam bóle brzucha od czasu do czasu jak na okres. Czekam cierpliwie na pobranie krwi.
Z odróżnieniem początkowych objawów ciąży od okresu jest jak z różnicą pomiędzy objawami grypy a covidu 🤣🤣 tylko badanie to potwierdzi 🤪Koniczynka28, Annn90, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:Hmm no właśnie ja myslalam, ze to się raczej bada przy poronieniem czy jak są jakieś objawy. Ja w sumie nie miałam nigdy żadnych problemów z krzepliwością czy coś. I lekarz mój mowil, ze tego u mnie noe ma potrzebu badać. Ale już szukam wszytkiego, co jeszcze da się zbadać, żeby zrozumieć sytuacje. Bo nie widać gdzie może być problem? Ale tez nie chce przeginać w druga strone;DD Mam nadzieje w poniedziałek na niespodziewany pozytywny obrót spraw. Ale już dzisiaj miałam smuteczek, bo prawdopodobieństwo jest bardzo niskie😖
Koniczynka, ja badałam ale ze względu na pronienie. Dzięki temu wiem, że trombofili nie mam ale nie przyswajam kwasu foliowego i muszę brać metylowane witaminy b. Do tego pewnie przy staraniach dostanę acard, a jeśli się uda to możliwe że heparynę - to już będę konsultować z dr.
Czy w Twoim wypadku warto robić to ciężko mi powiedzieć. Trzymam kciuki żeby poniedziałek był dla Ciebie mega szczęśliwy 🤞🍀🍀😘
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
CappuccinoBoo wrote:Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić
[/QUOTE
Cappuccino co u Ciebie słychać? Jak się miewasz?
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kika wrote:Koniczynka, ja badałam ale ze względu na pronienie. Dzięki temu wiem, że trombofili nie mam ale nie przyswajam kwasu foliowego i muszę brać metylowane witaminy b. Do tego pewnie przy staraniach dostanę acard, a jeśli się uda to możliwe że heparynę - to już będę konsultować z dr.
Czy w Twoim wypadku warto robić to ciężko mi powiedzieć. Trzymam kciuki żeby poniedziałek był dla Ciebie mega szczęśliwy 🤞🍀🍀😘
Smutno mi dzisiaj jakoś. Nic nie czuje, ani na okres ani na nic 🙄 -
Koniczynka28 wrote:Witamina B i kwas foliowy u mnie oni. To badałam. No jeśli bd beta negatywna ta się przebadam na ta trombofilie jeszcze. 🤷♀️
Smutno mi dzisiaj jakoś. Nic nie czuje, ani na okres ani na nic 🙄
A badalas homocysteine? Wiem, że to czekanie jest najgorsze ale nie smuc się i nie załamuj. Musi być dobrze ❤️ moja przyjaciółka przed moja pierwsza IUI, kazała mi sobie wizualizować, że jestem w ciąży, że wybieramy wózek, karmie malucha... Na początku wydawało mi się to śmieszne, wręcz żenujące. W końcu się przełamałam. Zdaje sobie sprawę że nie tylko wizualizacja miała wpływ na to, że się udało ale może coś w tym jest... Może spróbuj 🙂 Pamiętaj, że zamartwianie się ( a zwłaszcza to "na zapas") nie jest naszym sprzymierzeńcem 🤞🤞🍀😘Koniczynka28 lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kika wrote:A badalas homocysteine? Wiem, że to czekanie jest najgorsze ale nie smuc się i nie załamuj. Musi być dobrze ❤️ moja przyjaciółka przed moja pierwsza IUI, kazała mi sobie wizualizować, że jestem w ciąży, że wybieramy wózek, karmie malucha... Na początku wydawało mi się to śmieszne, wręcz żenujące. W końcu się przełamałam. Zdaje sobie sprawę że nie tylko wizualizacja miała wpływ na to, że się udało ale może coś w tym jest... Może spróbuj 🙂 Pamiętaj, że zamartwianie się ( a zwłaszcza to "na zapas") nie jest naszym sprzymierzeńcem 🤞🤞🍀😘
Smuteczek przyszedł jakoś dzisiaj. Ale raczej na początku po zabiegu pozytywnie funkcjonowalamc wiec mam nadzieje ze to miało dobry wpływ i może coś tam się zadziało.
Chętnie sprawdziłabym w niedziele, bo to wolny dzień. Lepiej się dowiedzieć w wolne niż w pracy. Ale mysle, ze to jeszcze za wczesnie, wiec czekam do poniedziałku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 00:50
-
Koniczynka28 wrote:Nie badałam, bo mam wysoki poziom Witaminy B i kwasu foliowego, wiec nie było wskazania , to podobno powiązane jak coś 🧐Zobaczymy potem. Hm
Smuteczek przyszedł jakoś dzisiaj. Ale raczej na początku po zabiegu pozytywnie funkcjonowalamc wiec mam nadzieje ze to miało dobry wpływ i może coś tam się zadziało.
Chętnie sprawdziłabym w niedziele, bo to wolny dzień. Lepiej się dowiedzieć w wolne niż w pracy. Ale mysle, ze to jeszcze za wczesnie, wiec czekam do poniedziałku
Jak kwas foliowy i B12 masz w normie to homocysteina też powinna być ok. Natomiast u mnie jest za wysoka, a te dwa wyniki mam niby ok. Także uważam że nie zaszkodzi zbadać 😉
Trzymam za Was mocno kciuki i czekam na wieści w poniedziałek 🍀🍀🍀🍀
Ja mam jutro długo wyczekiwaną wizytę u mojego gin, a dziś zaczęłam podplamiać... Oby do jutra się nie rozkręciło bo mam do niego milion pytań 😉
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kika wrote:Poczekaj do jutra, to tylko jeden dzień. Mam nadzieję, że dziś wstałaś w lepszym nastroju 😘
Jak kwas foliowy i B12 masz w normie to homocysteina też powinna być ok. Natomiast u mnie jest za wysoka, a te dwa wyniki mam niby ok. Także uważam że nie zaszkodzi zbadać 😉
Trzymam za Was mocno kciuki i czekam na wieści w poniedziałek 🍀🍀🍀🍀
Ja mam jutro długo wyczekiwaną wizytę u mojego gin, a dziś zaczęłam podplamiać... Oby do jutra się nie rozkręciło bo mam do niego milion pytań 😉
Dzisiaj się cieszę, ze cały dzień wolny i spędzimy go z facetem. Bo przez ostatni tydzień byliśmy oboje w rozjazdach. Wiec to dobrze nam zrobi przed jutrem 🍀🍀
hm a czemu nie chcesz, żeby okres się rozkręcił? Ja byłam zdziwiona. Ale po nieudanej IUI mam zawsze obowiązkowo usg- nawet jak już jest miesiaczka🤷♀️ Nie wiedziałam kiedyś, ze w miesiączkę tez się robi ;p -
Koniczynka28 wrote:Hmm to zaskoczenie. No ale w sumie i dobrze i złe, ze mimo takiej ilości badan jest jeszcze, co badać jak coś.
Dzisiaj się cieszę, ze cały dzień wolny i spędzimy go z facetem. Bo przez ostatni tydzień byliśmy oboje w rozjazdach. Wiec to dobrze nam zrobi przed jutrem 🍀🍀
hm a czemu nie chcesz, żeby okres się rozkręcił? Ja byłam zdziwiona. Ale po nieudanej IUI mam zawsze obowiązkowo usg- nawet jak już jest miesiaczka🤷♀️ Nie wiedziałam kiedyś, ze w miesiączkę tez się robi ;p
No właśnie wolałabym żeby zbadał mnie jeszcze przed miesiączka. Ale to bardziej dla własnego komfortu psychicznego 😜 z samego faktu że @ w końcu przyszła to się cieszę, będę mogła zacząć działać bo do tej pory trochę w zawieszeniu i oczekiwaniu.
To wypoczywajcie w ten wspólny dzień wolny, cieszcie się sobą i postaraj się nie myśleć o jutrze ❤️❤️
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Dziewczyny mam pytanie, bo oczywiście już szukam dziury w całym.
Czy po stymulacji zwiększyło się Wam krwawienie miesiączkowe?
Ja kiedyś miałam bardzo skąpe, 2 dni plus plamienie, a odkąd mam stymulację 3 dni bardzo ale to bardzo obfitego krwawienia plus skrzepy, masakra. Musiałam przejść z tamponów na podpaski bo nie wyrabiam.