Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • KAR Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 cały czas zaglądam i czekam na Twoja betę!! Wierze w Ciebie!!🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Lilak i takie podejście mi się podoba, powodzenia kochana !!!❤️❤️❤️

Koniczynka28, Lilak , Magdalena 😀 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktoś z Was badał się na Trombofilie?
    Jakie były wskazania? Czy tak przesiewowo w szukaniu przyczyn niepowodzeń?

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Co tu taka cisza oooo?
    Zaczyna mnie łapać stresik przed poniedziałkiem. Ktoś jeszcze testuje w najbliższych dniach?
    Czy tylko ja weteranka 💪😁?

Ja lecę w poniedziałek lub wtorek na betę hcg. Trzymam kciuki za Twój zielony ogonek 🤞💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 18:21

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

• Lilak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Ja lecę w poniedziałek lub wtorek na betę hcg. Trzymam kciuki za Twój zielony ogonek 🤞💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Masz bardzo obiecujący wykres. Trzymam kciuki 🍀🍀🍀

Magdalena 😀 lubi tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić:-)

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Masz bardzo obiecujący wykres. Trzymam kciuki 🍀🍀🍀

Dziękuję 😘🤞🍀💚 ale chyba nic z tego. Mam bóle brzucha od czasu do czasu jak na okres. Czekam cierpliwie na pobranie krwi.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić:-)
    Hmm no właśnie ja myslalam, ze to się raczej bada przy poronieniem czy jak są jakieś objawy. Ja w sumie nie miałam nigdy żadnych problemów z krzepliwością czy coś. I lekarz mój mowil, ze tego u mnie noe ma potrzebu badać. Ale już szukam wszytkiego, co jeszcze da się zbadać, żeby zrozumieć sytuacje. Bo nie widać gdzie może być problem? Ale tez nie chce przeginać w druga strone;DD Mam nadzieje w poniedziałek na niespodziewany pozytywny obrót spraw. Ale już dzisiaj miałam smuteczek, bo prawdopodobieństwo jest bardzo niskie😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 20:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Hmm no właśnie ja myslalam, ze to się raczej bada przy poronieniem czy jak są jakieś objawy. Ja w sumie nie miałam nigdy żadnych problemów z krzepliwością czy coś. I lekarz mój mowil, ze tego u mnie noe ma potrzebu badać. Ale już szukam wszytkiego, co jeszcze da się zbadać, żeby zrozumieć sytuacje. Bo nie widać gdzie może być problem? Ale tez nie chce przeginać w druga strone;DD Mam nadzieje w poniedziałek na niespodziewany pozytywny obrót spraw. Ale już dzisiaj miałam smuteczek, bo prawdopodobieństwo jest bardzo niskie😖
    Koniczynka, masz już wynik KIRów?

• Lilak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Dziękuję 😘🤞🍀💚 ale chyba nic z tego. Mam bóle brzucha od czasu do czasu jak na okres. Czekam cierpliwie na pobranie krwi.

Z odróżnieniem początkowych objawów ciąży od okresu jest jak z różnicą pomiędzy objawami grypy a covidu 🤣🤣 tylko badanie to potwierdzi 🤪

Koniczynka28, Annn90, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

15b891ccdb.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Koniczynka, ja badałam ale ze względu na pronienie. Dzięki temu wiem, że trombofili nie mam ale nie przyswajam kwasu foliowego i muszę brać metylowane witaminy b. Do tego pewnie przy staraniach dostanę acard, a jeśli się uda to możliwe że heparynę - to już będę konsultować z dr.
    Czy w Twoim wypadku warto robić to ciężko mi powiedzieć. Trzymam kciuki żeby poniedziałek był dla Ciebie mega szczęśliwy 🤞🍀🍀😘

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Kika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić:-)[/QUOTE

Cappuccino co u Ciebie słychać? Jak się miewasz?

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Koniczynka, masz już wynik KIRów?
    No właśnie jeszcze nie 😒 ale finalnie wysyłałam próbkę 17.08 i maja 2 tygodnie. Wiec jeszcze maja czas. Musi być już po weekendzie.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Koniczynka, ja badałam ale ze względu na pronienie. Dzięki temu wiem, że trombofili nie mam ale nie przyswajam kwasu foliowego i muszę brać metylowane witaminy b. Do tego pewnie przy staraniach dostanę acard, a jeśli się uda to możliwe że heparynę - to już będę konsultować z dr.
    Czy w Twoim wypadku warto robić to ciężko mi powiedzieć. Trzymam kciuki żeby poniedziałek był dla Ciebie mega szczęśliwy 🤞🍀🍀😘
    Witamina B i kwas foliowy u mnie oni. To badałam. No jeśli bd beta negatywna ta się przebadam na ta trombofilie jeszcze. 🤷‍♀️
    Smutno mi dzisiaj jakoś. Nic nie czuje, ani na okres ani na nic 🙄

• Kika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Witamina B i kwas foliowy u mnie oni. To badałam. No jeśli bd beta negatywna ta się przebadam na ta trombofilie jeszcze. 🤷‍♀️
    Smutno mi dzisiaj jakoś. Nic nie czuje, ani na okres ani na nic 🙄

A badalas homocysteine? Wiem, że to czekanie jest najgorsze ale nie smuc się i nie załamuj. Musi być dobrze ❤️ moja przyjaciółka przed moja pierwsza IUI, kazała mi sobie wizualizować, że jestem w ciąży, że wybieramy wózek, karmie malucha... Na początku wydawało mi się to śmieszne, wręcz żenujące. W końcu się przełamałam. Zdaje sobie sprawę że nie tylko wizualizacja miała wpływ na to, że się udało ale może coś w tym jest... Może spróbuj 🙂 Pamiętaj, że zamartwianie się ( a zwłaszcza to "na zapas") nie jest naszym sprzymierzeńcem 🤞🤞🍀😘

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    A badalas homocysteine? Wiem, że to czekanie jest najgorsze ale nie smuc się i nie załamuj. Musi być dobrze ❤️ moja przyjaciółka przed moja pierwsza IUI, kazała mi sobie wizualizować, że jestem w ciąży, że wybieramy wózek, karmie malucha... Na początku wydawało mi się to śmieszne, wręcz żenujące. W końcu się przełamałam. Zdaje sobie sprawę że nie tylko wizualizacja miała wpływ na to, że się udało ale może coś w tym jest... Może spróbuj 🙂 Pamiętaj, że zamartwianie się ( a zwłaszcza to "na zapas") nie jest naszym sprzymierzeńcem 🤞🤞🍀😘
    Nie badałam, bo mam wysoki poziom Witaminy B i kwasu foliowego, wiec nie było wskazania , to podobno powiązane jak coś 🧐Zobaczymy potem. Hm
    Smuteczek przyszedł jakoś dzisiaj. Ale raczej na początku po zabiegu pozytywnie funkcjonowalamc wiec mam nadzieje ze to miało dobry wpływ i może coś tam się zadziało.
    Chętnie sprawdziłabym w niedziele, bo to wolny dzień. Lepiej się dowiedzieć w wolne niż w pracy. Ale mysle, ze to jeszcze za wczesnie, wiec czekam do poniedziałku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 00:50

• Manis Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Hej. Ja miałam zlecone badanie po 3 poronieniu.

• Kika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Nie badałam, bo mam wysoki poziom Witaminy B i kwasu foliowego, wiec nie było wskazania , to podobno powiązane jak coś 🧐Zobaczymy potem. Hm
    Smuteczek przyszedł jakoś dzisiaj. Ale raczej na początku po zabiegu pozytywnie funkcjonowalamc wiec mam nadzieje ze to miało dobry wpływ i może coś tam się zadziało.
    Chętnie sprawdziłabym w niedziele, bo to wolny dzień. Lepiej się dowiedzieć w wolne niż w pracy. Ale mysle, ze to jeszcze za wczesnie, wiec czekam do poniedziałku
    Poczekaj do jutra, to tylko jeden dzień. Mam nadzieję, że dziś wstałaś w lepszym nastroju 😘
    Jak kwas foliowy i B12 masz w normie to homocysteina też powinna być ok. Natomiast u mnie jest za wysoka, a te dwa wyniki mam niby ok. Także uważam że nie zaszkodzi zbadać 😉
    Trzymam za Was mocno kciuki i czekam na wieści w poniedziałek 🍀🍀🍀🍀
    Ja mam jutro długo wyczekiwaną wizytę u mojego gin, a dziś zaczęłam podplamiać... Oby do jutra się nie rozkręciło bo mam do niego milion pytań 😉

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Poczekaj do jutra, to tylko jeden dzień. Mam nadzieję, że dziś wstałaś w lepszym nastroju 😘
    Jak kwas foliowy i B12 masz w normie to homocysteina też powinna być ok. Natomiast u mnie jest za wysoka, a te dwa wyniki mam niby ok. Także uważam że nie zaszkodzi zbadać 😉
    Trzymam za Was mocno kciuki i czekam na wieści w poniedziałek 🍀🍀🍀🍀
    Ja mam jutro długo wyczekiwaną wizytę u mojego gin, a dziś zaczęłam podplamiać... Oby do jutra się nie rozkręciło bo mam do niego milion pytań 😉
    Hmm to zaskoczenie. No ale w sumie i dobrze i złe, ze mimo takiej ilości badan jest jeszcze, co badać jak coś.
    Dzisiaj się cieszę, ze cały dzień wolny i spędzimy go z facetem. Bo przez ostatni tydzień byliśmy oboje w rozjazdach. Wiec to dobrze nam zrobi przed jutrem 🍀🍀
    hm a czemu nie chcesz, żeby okres się rozkręcił? Ja byłam zdziwiona. Ale po nieudanej IUI mam zawsze obowiązkowo usg- nawet jak już jest miesiaczka🤷‍♀️ Nie wiedziałam kiedyś, ze w miesiączkę tez się robi ;p

• Kika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Hmm to zaskoczenie. No ale w sumie i dobrze i złe, ze mimo takiej ilości badan jest jeszcze, co badać jak coś.
    Dzisiaj się cieszę, ze cały dzień wolny i spędzimy go z facetem. Bo przez ostatni tydzień byliśmy oboje w rozjazdach. Wiec to dobrze nam zrobi przed jutrem 🍀🍀
    hm a czemu nie chcesz, żeby okres się rozkręcił? Ja byłam zdziwiona. Ale po nieudanej IUI mam zawsze obowiązkowo usg- nawet jak już jest miesiaczka🤷‍♀️ Nie wiedziałam kiedyś, ze w miesiączkę tez się robi ;p

No właśnie wolałabym żeby zbadał mnie jeszcze przed miesiączka. Ale to bardziej dla własnego komfortu psychicznego 😜 z samego faktu że @ w końcu przyszła to się cieszę, będę mogła zacząć działać bo do tej pory trochę w zawieszeniu i oczekiwaniu.
    To wypoczywajcie w ten wspólny dzień wolny, cieszcie się sobą i postaraj się nie myśleć o jutrze ❤️❤️

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Lilak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo oczywiście już szukam dziury w całym.
    Czy po stymulacji zwiększyło się Wam krwawienie miesiączkowe?
    Ja kiedyś miałam bardzo skąpe, 2 dni plus plamienie, a odkąd mam stymulację 3 dni bardzo ale to bardzo obfitego krwawienia plus skrzepy, masakra. Musiałam przejść z tamponów na podpaski bo nie wyrabiam.

15b891ccdb.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ