X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • KAR Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 cały czas zaglądam i czekam na Twoja betę!! Wierze w Ciebie!!🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Lilak i takie podejście mi się podoba, powodzenia kochana !!!❤️❤️❤️

Koniczynka28, Lilak , Magdalena 😀 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktoś z Was badał się na Trombofilie?
    Jakie były wskazania? Czy tak przesiewowo w szukaniu przyczyn niepowodzeń?

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Co tu taka cisza oooo?
    Zaczyna mnie łapać stresik przed poniedziałkiem. Ktoś jeszcze testuje w najbliższych dniach?
    Czy tylko ja weteranka 💪😁?

Ja lecę w poniedziałek lub wtorek na betę hcg. Trzymam kciuki za Twój zielony ogonek 🤞💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 18:21

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

• Lilak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Ja lecę w poniedziałek lub wtorek na betę hcg. Trzymam kciuki za Twój zielony ogonek 🤞💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀💚🍀🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Masz bardzo obiecujący wykres. Trzymam kciuki 🍀🍀🍀

Magdalena 😀 lubi tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić:-)

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Masz bardzo obiecujący wykres. Trzymam kciuki 🍀🍀🍀

Dziękuję 😘🤞🍀💚 ale chyba nic z tego. Mam bóle brzucha od czasu do czasu jak na okres. Czekam cierpliwie na pobranie krwi.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić:-)
    Hmm no właśnie ja myslalam, ze to się raczej bada przy poronieniem czy jak są jakieś objawy. Ja w sumie nie miałam nigdy żadnych problemów z krzepliwością czy coś. I lekarz mój mowil, ze tego u mnie noe ma potrzebu badać. Ale już szukam wszytkiego, co jeszcze da się zbadać, żeby zrozumieć sytuacje. Bo nie widać gdzie może być problem? Ale tez nie chce przeginać w druga strone;DD Mam nadzieje w poniedziałek na niespodziewany pozytywny obrót spraw. Ale już dzisiaj miałam smuteczek, bo prawdopodobieństwo jest bardzo niskie😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 20:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Hmm no właśnie ja myslalam, ze to się raczej bada przy poronieniem czy jak są jakieś objawy. Ja w sumie nie miałam nigdy żadnych problemów z krzepliwością czy coś. I lekarz mój mowil, ze tego u mnie noe ma potrzebu badać. Ale już szukam wszytkiego, co jeszcze da się zbadać, żeby zrozumieć sytuacje. Bo nie widać gdzie może być problem? Ale tez nie chce przeginać w druga strone;DD Mam nadzieje w poniedziałek na niespodziewany pozytywny obrót spraw. Ale już dzisiaj miałam smuteczek, bo prawdopodobieństwo jest bardzo niskie😖
    Koniczynka, masz już wynik KIRów?

• Lilak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Dziękuję 😘🤞🍀💚 ale chyba nic z tego. Mam bóle brzucha od czasu do czasu jak na okres. Czekam cierpliwie na pobranie krwi.

Z odróżnieniem początkowych objawów ciąży od okresu jest jak z różnicą pomiędzy objawami grypy a covidu 🤣🤣 tylko badanie to potwierdzi 🤪

Koniczynka28, Annn90, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

15b891ccdb.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Koniczynka, ja badałam ale ze względu na pronienie. Dzięki temu wiem, że trombofili nie mam ale nie przyswajam kwasu foliowego i muszę brać metylowane witaminy b. Do tego pewnie przy staraniach dostanę acard, a jeśli się uda to możliwe że heparynę - to już będę konsultować z dr.
    Czy w Twoim wypadku warto robić to ciężko mi powiedzieć. Trzymam kciuki żeby poniedziałek był dla Ciebie mega szczęśliwy 🤞🍀🍀😘

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Kika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Ja się na to badałam. W sumie dosyć często leciała mi krew z nosa i powiedziałam o tym lekarzowi i zapytałam, czy to może trombofilia. On, ze raczej to nie jest objaw tego i według niego nie muszę sprawdzać, ale jeśli chce to oczywiście. Sprawdziłam i okazało się, ze nie mam trombofilii, wiec raczej to było kolejne badanie, o którym usłyszałam i chciałam sprawdzić:-)[/QUOTE

Cappuccino co u Ciebie słychać? Jak się miewasz?

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Koniczynka, masz już wynik KIRów?
    No właśnie jeszcze nie 😒 ale finalnie wysyłałam próbkę 17.08 i maja 2 tygodnie. Wiec jeszcze maja czas. Musi być już po weekendzie.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Koniczynka, ja badałam ale ze względu na pronienie. Dzięki temu wiem, że trombofili nie mam ale nie przyswajam kwasu foliowego i muszę brać metylowane witaminy b. Do tego pewnie przy staraniach dostanę acard, a jeśli się uda to możliwe że heparynę - to już będę konsultować z dr.
    Czy w Twoim wypadku warto robić to ciężko mi powiedzieć. Trzymam kciuki żeby poniedziałek był dla Ciebie mega szczęśliwy 🤞🍀🍀😘
    Witamina B i kwas foliowy u mnie oni. To badałam. No jeśli bd beta negatywna ta się przebadam na ta trombofilie jeszcze. 🤷‍♀️
    Smutno mi dzisiaj jakoś. Nic nie czuje, ani na okres ani na nic 🙄

• Kika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Witamina B i kwas foliowy u mnie oni. To badałam. No jeśli bd beta negatywna ta się przebadam na ta trombofilie jeszcze. 🤷‍♀️
    Smutno mi dzisiaj jakoś. Nic nie czuje, ani na okres ani na nic 🙄

A badalas homocysteine? Wiem, że to czekanie jest najgorsze ale nie smuc się i nie załamuj. Musi być dobrze ❤️ moja przyjaciółka przed moja pierwsza IUI, kazała mi sobie wizualizować, że jestem w ciąży, że wybieramy wózek, karmie malucha... Na początku wydawało mi się to śmieszne, wręcz żenujące. W końcu się przełamałam. Zdaje sobie sprawę że nie tylko wizualizacja miała wpływ na to, że się udało ale może coś w tym jest... Może spróbuj 🙂 Pamiętaj, że zamartwianie się ( a zwłaszcza to "na zapas") nie jest naszym sprzymierzeńcem 🤞🤞🍀😘

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    A badalas homocysteine? Wiem, że to czekanie jest najgorsze ale nie smuc się i nie załamuj. Musi być dobrze ❤️ moja przyjaciółka przed moja pierwsza IUI, kazała mi sobie wizualizować, że jestem w ciąży, że wybieramy wózek, karmie malucha... Na początku wydawało mi się to śmieszne, wręcz żenujące. W końcu się przełamałam. Zdaje sobie sprawę że nie tylko wizualizacja miała wpływ na to, że się udało ale może coś w tym jest... Może spróbuj 🙂 Pamiętaj, że zamartwianie się ( a zwłaszcza to "na zapas") nie jest naszym sprzymierzeńcem 🤞🤞🍀😘
    Nie badałam, bo mam wysoki poziom Witaminy B i kwasu foliowego, wiec nie było wskazania , to podobno powiązane jak coś 🧐Zobaczymy potem. Hm
    Smuteczek przyszedł jakoś dzisiaj. Ale raczej na początku po zabiegu pozytywnie funkcjonowalamc wiec mam nadzieje ze to miało dobry wpływ i może coś tam się zadziało.
    Chętnie sprawdziłabym w niedziele, bo to wolny dzień. Lepiej się dowiedzieć w wolne niż w pracy. Ale mysle, ze to jeszcze za wczesnie, wiec czekam do poniedziałku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 00:50

• Manis Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Hej. Ja miałam zlecone badanie po 3 poronieniu.

• Kika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Nie badałam, bo mam wysoki poziom Witaminy B i kwasu foliowego, wiec nie było wskazania , to podobno powiązane jak coś 🧐Zobaczymy potem. Hm
    Smuteczek przyszedł jakoś dzisiaj. Ale raczej na początku po zabiegu pozytywnie funkcjonowalamc wiec mam nadzieje ze to miało dobry wpływ i może coś tam się zadziało.
    Chętnie sprawdziłabym w niedziele, bo to wolny dzień. Lepiej się dowiedzieć w wolne niż w pracy. Ale mysle, ze to jeszcze za wczesnie, wiec czekam do poniedziałku
    Poczekaj do jutra, to tylko jeden dzień. Mam nadzieję, że dziś wstałaś w lepszym nastroju 😘
    Jak kwas foliowy i B12 masz w normie to homocysteina też powinna być ok. Natomiast u mnie jest za wysoka, a te dwa wyniki mam niby ok. Także uważam że nie zaszkodzi zbadać 😉
    Trzymam za Was mocno kciuki i czekam na wieści w poniedziałek 🍀🍀🍀🍀
    Ja mam jutro długo wyczekiwaną wizytę u mojego gin, a dziś zaczęłam podplamiać... Oby do jutra się nie rozkręciło bo mam do niego milion pytań 😉

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Poczekaj do jutra, to tylko jeden dzień. Mam nadzieję, że dziś wstałaś w lepszym nastroju 😘
    Jak kwas foliowy i B12 masz w normie to homocysteina też powinna być ok. Natomiast u mnie jest za wysoka, a te dwa wyniki mam niby ok. Także uważam że nie zaszkodzi zbadać 😉
    Trzymam za Was mocno kciuki i czekam na wieści w poniedziałek 🍀🍀🍀🍀
    Ja mam jutro długo wyczekiwaną wizytę u mojego gin, a dziś zaczęłam podplamiać... Oby do jutra się nie rozkręciło bo mam do niego milion pytań 😉
    Hmm to zaskoczenie. No ale w sumie i dobrze i złe, ze mimo takiej ilości badan jest jeszcze, co badać jak coś.
    Dzisiaj się cieszę, ze cały dzień wolny i spędzimy go z facetem. Bo przez ostatni tydzień byliśmy oboje w rozjazdach. Wiec to dobrze nam zrobi przed jutrem 🍀🍀
    hm a czemu nie chcesz, żeby okres się rozkręcił? Ja byłam zdziwiona. Ale po nieudanej IUI mam zawsze obowiązkowo usg- nawet jak już jest miesiaczka🤷‍♀️ Nie wiedziałam kiedyś, ze w miesiączkę tez się robi ;p

• Kika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Hmm to zaskoczenie. No ale w sumie i dobrze i złe, ze mimo takiej ilości badan jest jeszcze, co badać jak coś.
    Dzisiaj się cieszę, ze cały dzień wolny i spędzimy go z facetem. Bo przez ostatni tydzień byliśmy oboje w rozjazdach. Wiec to dobrze nam zrobi przed jutrem 🍀🍀
    hm a czemu nie chcesz, żeby okres się rozkręcił? Ja byłam zdziwiona. Ale po nieudanej IUI mam zawsze obowiązkowo usg- nawet jak już jest miesiaczka🤷‍♀️ Nie wiedziałam kiedyś, ze w miesiączkę tez się robi ;p

No właśnie wolałabym żeby zbadał mnie jeszcze przed miesiączka. Ale to bardziej dla własnego komfortu psychicznego 😜 z samego faktu że @ w końcu przyszła to się cieszę, będę mogła zacząć działać bo do tej pory trochę w zawieszeniu i oczekiwaniu.
    To wypoczywajcie w ten wspólny dzień wolny, cieszcie się sobą i postaraj się nie myśleć o jutrze ❤️❤️

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Lilak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo oczywiście już szukam dziury w całym.
    Czy po stymulacji zwiększyło się Wam krwawienie miesiączkowe?
    Ja kiedyś miałam bardzo skąpe, 2 dni plus plamienie, a odkąd mam stymulację 3 dni bardzo ale to bardzo obfitego krwawienia plus skrzepy, masakra. Musiałam przejść z tamponów na podpaski bo nie wyrabiam.

15b891ccdb.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ