X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • agusia_246 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta9191 wrote:
    Przed pierwszą inseminacją bardzo się cieszyłam i wierzyłam, że się uda. Jak miałam jechać do lekarza do byłam tak podekscytowana jakbym miała po wizycie od razu być w ciąży. A na dzisiejszą wizytę nie chce mi się jechać. I czuję, że znowu będzie coś nie tak. Ogólnie mam teraz gorszy okres, wszędzie widzę małe dzieci i kobiety w ciąży. Na fb wysyp naworodkow 😔 chciałabym znowu chodź do tego okresu być pełna nadziei
    Ja jestem po pierwszej IUI i wciąż mam nadzieję, tylko jakoś z dnia na dzień gaśnie ☹️

Ona+On - wszystkie wyniki w normie
    02.20 Lewy jajowód niedrożny

19.09.20 - I IUI ☹️🍷
    12.11.20 - II IUI 🍷
    31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺

02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%

04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️

Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️

Gameta Gdynia:

04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
    TSH, FT3, FT4 ✔️

Plan:
    Długi protokół:

Ovulastan ✔️
    Gonapeptyl Daily ✔️
    Bemfola ✔️
    Menopur ✔️
    Mensinorm ✔️

21.06.21 punkcja 🍀🍀
    Mamy 4 komórki

26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
    27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
    30.08.21 transfer 4.2.2. 😭

Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️

Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...

ANA1 dodatnie

Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?
  • agusia_246 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Dziewczyny, wiem że już ktoś kiedyś o tym pisał ale nie mogę znaleźć 😏 Kiedy pierwszy dzień cyklu 🙂 Dziś popołudniu pojawiła się krew ale tylko podczas podcierania. Rozumiem, że nie traktuje tego jako pierwszy dzień, prawda? Dobrze pamiętam?
    Pierwszy dzień cyklu to dzień krwawienia. Plamienie nim nie jest.

Ona+On - wszystkie wyniki w normie
    02.20 Lewy jajowód niedrożny

19.09.20 - I IUI ☹️🍷
    12.11.20 - II IUI 🍷
    31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺

02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%

04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️

Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️

Gameta Gdynia:

04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
    TSH, FT3, FT4 ✔️

Plan:
    Długi protokół:

Ovulastan ✔️
    Gonapeptyl Daily ✔️
    Bemfola ✔️
    Menopur ✔️
    Mensinorm ✔️

21.06.21 punkcja 🍀🍀
    Mamy 4 komórki

26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
    27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
    30.08.21 transfer 4.2.2. 😭

Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️

Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...

ANA1 dodatnie

Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?
  • Mikaaa_28 Znajoma

Wysłany: 29 września 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia224 wrote:
    O matko dziewczyny jak tak czytam wszystkie te komentarze to tak się boję iść na IUI ,że to szok znowu te rozczarowania chodź ja to już jestem przyzwyczajona..

Powiedzcie mi bo ja pierwszy raz dopiero będę miała IUI i to będzie najprawdopodobniej w listopadzie bo teraz czeka mnie jeszcze test po stosunku i P. Doktor powiedziała ,ze będziemy się szykować na listopad w zależności jak te badania wyjdą na IUI . czy dużo wizyt przed samym IUI jest ??

Bo jak tak z Nią rozmawiam to z jej ust to wydaje się być takie prościutkie haha.
    Przychodzę w wyznaczony dzień działamy i tyle haha
    A tu czytam ,ze chodzicie zobaczyć jeszcze te pęcherzyki i wgl.

Dzisiaj mialam pierwszą IUI na cyklu stymulowanym. Pierwsza wizyta w 3dc, później jeszcze dwie wizyty z monitoringiem cyklu i IUI. Teraz pozostało czekać✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaaa_28 wrote:
    Dzisiaj mialam pierwszą IUI na cyklu stymulowanym. Pierwsza wizyta w 3dc, później jeszcze dwie wizyty z monitoringiem cyklu i IUI. Teraz pozostało czekać✊
    Jakie pecherzyki i endometrium?
    Wygląda na to, że będziemy razem testowac;)

• InezInez93 Znajoma

Wysłany: 30 września 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Mam pytanie nie wiem czy któraś mnie stąd pamięta ale mieszkam w Holandii Miałam właśnie podejść do 5 inseminacji ale mój okres Nie dość że przyszedł za wcześnie to trwa już za długo zazwyczaj po trzech czterech dniach się kończy dzisiaj jest ósmy dzień okresu i w środku widać że jeszcze jest tego dużo pani doktor odstąpiła od inseminacji powiedziała że musimy próbować za miesiąc czy ktoś był kiedyś w takiej sytuacji nigdy w życiu nie zdarzyło by mi się żebym i okres przed albo za szybko albo żeby tyle trwało myślicie że to może być po tych hormonach po wynikach badań zadzwoniła do mojego męża i powiedziała że chciałaby to nie ten miesiąc przeczekać bo jest to niebezpieczne dla mnie. Muszę myślę co czekać i wtedy czeka mnie o 5 inseminacja

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po drugiej iui. Niestety parametry nasienia są jeszcze gorsze niż poprzednio 😔 ruch a 8%, b 35% podano 6mln. Jakie wyniki mają wasi partnerzy?

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • InezInez93 Znajoma

Wysłany: 30 września 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta9191 wrote:
    Jestem już po drugiej iui. Niestety parametry nasienia są jeszcze gorsze niż poprzednio 😔 ruch a 8%, b 35% podano 6mln. Jakie wyniki mają wasi partnerzy?
    Cześć Powiem ci że nie ma czym się przejmować Mój mąż ma wyniki bardzo bardzo dobre jest ponad norma tak mi przynajmniej powiedział lekarz powiedział że już dawno nie widział tak dobrych wyników ze mną też wszystko jest w porządku a jednak jestem przy piątej inseminacji A są ludzie którzy mają dużo problemów i zachodzą przy pierwszej mi się wydaje że tutaj nie ma reguły Więc głowa do góry i nie przejmuj się tym bo nikt nie powiedział że przy małej ruchliwości jak będziecie mieli dużo szczęścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 12:57

Marta9191, agusia_246 lubią tę wiadomość

• Kinga873 Nowa

Wysłany: 30 września 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia33 wrote:
    Cześć. Ja też mam zawsze niskie endometrium. Od 8 dc biorę Estrofem 2x1. Do tego wcinam morele suszone i orzechy.

Tysia33, wcinasz morele i orzechy na niskie endometrium? Możesz powiedzieć coś więcej? Nie słyszałam wcześniej o tym sposobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga873 wrote:
    Tysia33, wcinasz morele i orzechy na niskie endometrium? Możesz powiedzieć coś więcej? Nie słyszałam wcześniej o tym sposobie
    Przyznam, że w tym cyklu wcinalam suszone morele i endometrium 10mm :) ale to też jest fakt, że problemów z tym wcześniej nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 17:27

• minka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam. Dawno mnie tu nie było..
    Po drugiej nieudanej IUI lekarz zaproponował in vitro.
    Powiedział,że nie ma sensu robić kolejnych IUI,bo one nic nie wniosą ...
    Czekam na miesiączkę, a potem mam brac leki przygotowujące do zabiegu i w kolejnym miesiacu juz zabieg... Trochę mnie to przeraziło i zestresowalo. Nie wiem, co o tym myśleć. Badania mi sie kończą, wiec idealnie sie wstrzelimy w ta końcówkę z in vitro...
    Mam mętlik w głowie.

3,5 roku bezowocnych starań
    Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Razem: reszta wyników ok.

1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
    2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    II IVF ciąża biochemiczna
    III IVF udane !!!
  • InezInez93 Znajoma

Wysłany: 30 września 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minka wrote:
    Czekam na miesiączkę, a potem mam brac leki przygotowujące do zabiegu i w kolejnym miesiacu juz zabieg... Trochę mnie to przeraziło i zestresowalo. Nie wiem, co o tym myśleć. Badania mi sie kończą, wiec idealnie sie wstrzelimy w ta końcówkę z in vitro...
    Mam mętlik w głowie.

Ja bym była szczęśliwa. Mieszkam w holandii o tu nie płacę za 6 insiminacji i za 3 invitro. Ale żeby dojść do invitro trzeba przejść te 6 insiminacji. Obecnie jestem na 5 insiminacji ale lekarze wstrzymali się bo okres mi się wydłużyć pierwszy raz w życiu zawsze trwa 3 dni teraz 9 ma ten moment.. naprawdę bym wolała mieć invitro.. Ale to moje zdanie

• Mikaaa_28 Znajoma

Wysłany: 30 września 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Jakie pecherzyki i endometrium?
    Wygląda na to, że będziemy razem testowac;)
    Mialam trzy pęcherzyki 19mm, 20mm i 16mm. Wszystkie pękły :) endometrium nie pamiętam ale doktor mówił ze bardzo ładnie, tak więc są duze szanse, jednak wiadomo jak to z tym jest niesety:(

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minka wrote:
    Mam mętlik w głowie.

Hej przeraża Cię ta cała procedura? Patrzyłam Twoje wcześniejsze wpisy i pisałaś, że będziesz podchodzić do 3iui. Poszerzasz diagnostykę prze on vitro?

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, możesz napisać jakie miałaś odczucia, objawy po udanej iui?

• Kika Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Kika, możesz napisać jakie miałaś odczucia, objawy po udanej iui?

Na dobrą sprawę, żadnych szczególnych i pewnie Cię tym nie zaskocze 😉 W nocy ( 6 albo 7dnia) miałam, jak się potem okazało, lekkie plamienie implantacyjne. Natomiast nie każda z dziewczyn po udanej IUI to ma, więc nie sugeruj się tym. Generalnie brzuch pobolewał mnie jak na okres tyle, że bardziej macica. No i miałam uczucie rozciągania - to chyba jedyny taki objaw, który potem się pogłębił i czułam to dość często. Nie bolały mnie piersi, nie zmieniły swojego wyglądu. Każda z nas inaczej to odczuwa 😉
    Kiedy testujesz?? 🤞🤞🍀🍀

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Na dobrą sprawę, żadnych szczególnych i pewnie Cię tym nie zaskocze 😉 W nocy ( 6 albo 7dnia) miałam, jak się potem okazało, lekkie plamienie implantacyjne. Natomiast nie każda z dziewczyn po udanej IUI to ma, więc nie sugeruj się tym. Generalnie brzuch pobolewał mnie jak na okres tyle, że bardziej macica. No i miałam uczucie rozciągania - to chyba jedyny taki objaw, który potem się pogłębił i czułam to dość często. Nie bolały mnie piersi, nie zmieniły swojego wyglądu. Każda z nas inaczej to odczuwa 😉
    Kiedy testujesz?? 🤞🤞🍀🍀
    Jeszcze trochę:) iui miałam we wtorek, dzisiaj idę sprawdzić czy pecherzyki pekly. Ale stres czekania już jest :)
    Kiedy zaczynasz stymulacje?

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Jeszcze trochę:) iui miałam we wtorek, dzisiaj idę sprawdzić czy pecherzyki pekly. Ale stres czekania już jest :)

Będziemy w tym samym tygodniu testowac. Mi lekarz nie kazał sprawdzić czy pęcherzyk pekl. Zastanawiam się czy warto iść jutro do jakiegoś innego ginekologa u mnie w mieście tylko na USG czy bez sensu🤷 Doradzcie mi prosze. Wczoraj podczas iui był nie pekniety, ale lekarz powiedzial, że ma jeszcze czas, a później po kilku godzinach zaczął mnie ten jajnik boleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 09:02

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Kika Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:

No to trzymam kciuki, daj znać po 🤞🤞
    Stymulacje zaczynam w tym cyklu tylko @ spóźnia się już trzeci dzień 😏 Tym razem dr dał mi aromek zamiast clo bo mówi, że lepiej działa na endometrium, a ja na ostatniej wizycie miałam słabe. Chyba po zabiegu 😒

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem w rozterce. IUI miałam 15 dni temu dzisiaj byłam na becie więc wszystko będzie wiadome po południu ale w poniedziałek i we wtorek na szyjce macicy były brązowe uplawy, w środę i dzisiaj jest tego więcej już widać na podpasce ale @ dalej nie ma... Chociaż u mnie od zaczęcia boli i plamien do 3 h i zawsze jest więc powinna być w poniedziałek lub we wtorek. Biorę progesteron 200 mg rano i wieczorem. Czy może mi wstrzymywać okres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 16:59

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaaa21 wrote:
    Witam jestem w rozterce. IUI miałam 15 dni temu dzisiaj byłam na becie więc wszystko będzie wiadome po południu ale w poniedziałek i we wtorek na szyjce macicy były brązowe uplawy, w środę i dzisiaj jest tego więcej już widać na podpasce ale @ dalej nie ma... Chociaż u mnie od zaczęcia boli i plamien do 3 h i zawsze jest więc powinna być w poniedziałek lub we wtorek. Biorę progesteron 200 mg rano i wieczorem. Czy może mi wstrzymywać okres?
    Tak, nie dostaniesz okresu póki nie odstawisz progesteronu. W wyjątkowych sytuacjach dziewczyny dostają mimo to jak swój naturalnie maja bardzo niski.
    Ale poczekaj kochana jeszcze spokojnie na wynik bety.

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ