Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale to moja 6 IUI i zawsze okres przychodzil mimo ze bralam progesteron ... Wiec to dziwne dlatego dla mnie.
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalnatermin 06.12.2022
-
Pysiaaa21 wrote:Ale to moja 6 IUI i zawsze okres przychodzil mimo ze bralam progesteron ... Wiec to dziwne dlatego dla mnie.
Ja nigdy nie dostałam okresu na suplementacji, dopiero po odstawieniu.
A może to akurat to🍀❤️ Trzymam kciuki w takim razie za wysoka betę -
Koniczynka28 wrote:A badasz poziom progesteronu?
Ja nigdy nie dostałam okresu na suplementacji, dopiero po odstawieniu.
A może to akurat to🍀❤️ Trzymam kciuki w takim razie za wysoka betę
Niestety nie badam bo lecze się w Belgii i tu trzeba miec skierowanie na takie badania ale lekarz nie kazal mi badać poziomu progesteronu ... 5 IUI mialam w Holandii teraz mialam 6 w Belgii i nigdy nikt nie kontrolowal mojego progesteronu po owulacji.
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalnatermin 06.12.2022
-
minka wrote:Hej Wam. Dawno mnie tu nie było..
Po drugiej nieudanej IUI lekarz zaproponował in vitro.
Powiedział,że nie ma sensu robić kolejnych IUI,bo one nic nie wniosą ...
Czekam na miesiączkę, a potem mam brac leki przygotowujące do zabiegu i w kolejnym miesiacu juz zabieg... Trochę mnie to przeraziło i zestresowalo. Nie wiem, co o tym myśleć. Badania mi sie kończą, wiec idealnie sie wstrzelimy w ta końcówkę z in vitro...
Mam mętlik w głowie.
Cześć Minka! My też zaczynamy przygodę z in vitro. 20.10 mamy wizytę startową i w następnym tygodniu mam nadzieję rozpoczynam stymulację. Jestem po 4 nieudanych IUI. Decyzja na początku wydawała się trudna do przełknięcia, ale teraz jak już ją podjęliśmy czuję się spokojniejsza i z nową wiarą. Najbardziej boję się zastrzyków, ale wiem już po sobie, że do takich kwestii podchodzę zadaniowo i wiele potrafię znieść. Trzymam za Ciebie kciuki! 🍀minka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
dawno mnie tutaj nie było.
Krótkie przypomnienie , liczyłam na iui już w maju , jednak najpierw lekarz chciał zrobić drożność, później kazał próbować przez 3 miesiące starać się naturalnie , później gin był na urlopie a później my.
W tym miesiącu nadszedł ten czas.
W poniedziałek powinnam dostać @ i zacznę brać aromek później monitoring i mną nadzieję wyczekana iui.
Będę stosować się do waszych rad czyli czerwone wino i morele na lepsze endometrium.
Czy jeszcze jakieś dobre rady macie dla mnie / mojego partnera przed pierwszą iui?
Tak szczerze to nie mogę się już doczekać😊
Kika lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Marta9191 wrote:Hej przeraża Cię ta cała procedura? Patrzyłam Twoje wcześniejsze wpisy i pisałaś, że będziesz podchodzić do 3iui. Poszerzasz diagnostykę prze on vitro?
Hej, tak, przeraża mnie procedura. To ze mam co miesiac owulacje, nasienie partnera jest ok i ciazy nigdy nie było przez 2.5 roku...
Chcialam podejsc do 3IUI, ale lekarz odradził. Mowi,ze szkoda pieniędzy,bo wg. niego tylko dwie pierwsze IUI cos wnoszą...
Chyba nie mam czasu juz na diagnostyke. Ale gdyby teraz cos nie wyszlo, to umowie sie do immunologa.3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
Natalik wrote:Cześć Dziewczyny,
dawno mnie tutaj nie było.
Krótkie przypomnienie , liczyłam na iui już w maju , jednak najpierw lekarz chciał zrobić drożność, później kazał próbować przez 3 miesiące starać się naturalnie , później gin był na urlopie a później my.
W tym miesiącu nadszedł ten czas.
W poniedziałek powinnam dostać @ i zacznę brać aromek później monitoring i mną nadzieję wyczekana iui.
Będę stosować się do waszych rad czyli czerwone wino i morele na lepsze endometrium.
Czy jeszcze jakieś dobre rady macie dla mnie / mojego partnera przed pierwszą iui?
Tak szczerze to nie mogę się już doczekać😊
Natalik, super że wróciłaśja też czekam na @, więc pewnie IUI będziemy miały w podobnym czasie
Ja na endometrium jem jeszcze migdały i orzechy brazylijskie. Zrobiłam wczoraj sok z kiszonych buraków i będę popijać
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
nick nieaktualny
-
Aneta8 wrote:Cześć Minka! My też zaczynamy przygodę z in vitro. 20.10 mamy wizytę startową i w następnym tygodniu mam nadzieję rozpoczynam stymulację. Jestem po 4 nieudanych IUI. Decyzja na początku wydawała się trudna do przełknięcia, ale teraz jak już ją podjęliśmy czuję się spokojniejsza i z nową wiarą. Najbardziej boję się zastrzyków, ale wiem już po sobie, że do takich kwestii podchodzę zadaniowo i wiele potrafię znieść. Trzymam za Ciebie kciuki! 🍀
Dziekuje kochana, ja trzymam za Ciebie kciuki ;*
Musi sie w koncu udac.. ❤
U mnie zastrzyki robi mi mąż. Biorę poduszkę w zęby, zagryzam, a on wtedy robi zastrzyk 😁 Ja już dostalam zastrzyki do stylumacji i podobno są proste w obsłudze. Dam znać,jak dostane okres i będę już je brala
Póki co mocno boli mnie brzuch, więc czuje, że okresik już blisko...
A co do samego in vitro to nie wiem,czy jestem gotowa. Ale nie mam innego pomysłu, wiec spróbujemy. Mimo ze mamy odłożone pieniądze, to koszty mnie przerazaja trochę.3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
Marta9191 wrote:Koniczynka28 jak Twoje przygotowania do IVF?
Klinika nie zgadza się na leki od immunologa i bd brała na własna odpowiedzialnośc. Babka w klinice przejrzała teczkę badan i twierdzi ze jestem zdrowa a IUI się po prostu czasem nieudaja... nie przemawia to do mnie, bo to było z dawca.
Podobno to moje hashimoto trochę na wyrost bo nie mam przeciwciał, no ale mam taki obraz usg ze stanami zapalnymi w tarczycy wiec to może bardO początek, ale już 4 lekarz powiedział, ze tarczyca u mnie nie jest problemem. Wiec oprócz Pasnika który twierdzi ze coś można poprawić nie ma żadnego tropu 🤷♀️ Będę brała po transferze encorton i acofil.
No i namawia nas lekarz na ivf z nasieniem partnera strasznie. Nie zdecydowaliśmy ostatecznie/ w tym tygodniu mój odświeża badania po wielu latach i ma za tydzień wizytę u dr Wolskiego - androlog.
Jeśli zdecydujemy się z jego nasieniem to pewnie jeszcze jakieś jego badania itp opóźniły ivf.
A jeśli dawca to 20.10 wizyta startowa z rozpisaniem stymulacji.
nie wiemy co robić, wizyta u androloga będzie decyzujaxa, w zależności jak on oceni szanse
KAR, Marta9191 lubią tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:Wczoraj mieliśmy wizytę w nowej klinice i u Pasnika.
Klinika nie zgadza się na leki od immunologa i bd brała na własna odpowiedzialnośc. Babka w klinice przejrzała teczkę badan i twierdzi ze jestem zdrowa a IUI się po prostu czasem nieudaja... nie przemawia to do mnie, bo to było z dawca.
Podobno to moje hashimoto trochę na wyrost bo nie mam przeciwciał, no ale mam taki obraz usg ze stanami zapalnymi w tarczycy wiec to może bardO początek, ale już 4 lekarz powiedział, ze tarczyca u mnie nie jest problemem. Wiec oprócz Pasnika który twierdzi ze coś można poprawić nie ma żadnego tropu 🤷♀️ Będę brała po transferze encorton i acofil.
No i namawia nas lekarz na ivf z nasieniem partnera strasznie. Nie zdecydowaliśmy ostatecznie/ w tym tygodniu mój odświeża badania po wielu latach i ma za tydzień wizytę u dr Wolskiego - androlog.
Jeśli zdecydujemy się z jego nasieniem to pewnie jeszcze jakieś jego badania itp opóźniły ivf.
A jeśli dawca to 20.10 wizyta startowa z rozpisaniem stymulacji.
nie wiemy co robić, wizyta u androloga będzie decyzujaxa, w zależności jak on oceni szanse
Moja lekarka powiedziała, że w czasie pandemii odradzają leczenie immunologiczne, dlatego my się wstrzymaliśmy z dalszym diagnozowaniem i wizytą u Paśnika. Jak nie uda się pierwszy transfer wrócimy do tego.. -
Hej dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała od iui wzdęty brzuch?08.12 transfer 3 A.A
14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
17.08.2021 👶 Tomasz
22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
Progesteron 10.50 ng/ml
12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
Progesteron 13.4 ng/ml
14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
Progesteron 15 ng/ml
16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
Progesteron 15.2 ng/ml
03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
25.07.2023 🖤🖤🖤🖤 -
Biała1987 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała od iui wzdęty brzuch?
Ja mam od wczoraj a iui miałam w srode, ale myślę, że to przez luteinę
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Hej dziewczyny!
Co tam u Was słychać?
U nas wczoraj stukneło 50% ciąży 💜🥰🤰
Nam udało się za 2 podejściem do IUI,
co mogę Wam doradzić?
Nie stresować się,
Nie fiksować,
Nie doszukiwać objawów.
Ja co miesiąc to robiłam i nic 😔
U nas problemem było słabsze nasienie -
W udanym cyklu lekarz zalecił ovitrelle na ok 21 godzin przed IUI oraz od dnia zabiegu Luteina 200 dopochwowo.
Czułam się na tyle normalnie i zwyczajnie, że beta była tylko formalnością.
Na szczęście spotkało mnie tak miłe zaskoczenie i tego Wam też życzę! Nie wiem czy pomogły wyżej wymienione metody doktora czy poprostu mój luźniejszy stosunek i odblokowanie głowy.
Teraz czekamy na nasze upragnione dzieciątko, na szczęście jak do tej pory wszystko jest super a za 11 dni badanie polowkowe i mam nadzieję że dowiem się już na 100% kto tam u mnie mieszka 💜
Powodzenia 🤞Aneta8, Kika lubią tę wiadomość
-
Kika wrote:Natalik, super że wróciłaś
ja też czekam na @, więc pewnie IUI będziemy miały w podobnym czasie
Ja na endometrium jem jeszcze migdały i orzechy brazylijskie. Zrobiłam wczoraj sok z kiszonych buraków i będę popijać
Dziękuję za rady oczywiście będę stosować 😊
Ale kiszonych buraków nigdy nie jadłam no i soku tym bardziej nie piłam;)
Kupujesz gotowe już ukiszone czy sama robisz ?
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
minka wrote:Dziekuje kochana, ja trzymam za Ciebie kciuki ;*
Musi sie w koncu udac.. ❤
U mnie zastrzyki robi mi mąż. Biorę poduszkę w zęby, zagryzam, a on wtedy robi zastrzyk 😁 Ja już dostalam zastrzyki do stylumacji i podobno są proste w obsłudze. Dam znać,jak dostane okres i będę już je brala
Póki co mocno boli mnie brzuch, więc czuje, że okresik już blisko...
A co do samego in vitro to nie wiem,czy jestem gotowa. Ale nie mam innego pomysłu, wiec spróbujemy. Mimo ze mamy odłożone pieniądze, to koszty mnie przerazaja trochę.
No koszty są przerażajace, ale myślę że na badania, zabiegi i przebyte IUI wydaliśmy już tyle co na jedną procedurę.. tylko rozłożyło się to w czasie. Też na szczęście mamy odłożone, ale staram się myśleć o tym w taki sposób, że tak naprawdę cel sam w sobie jest bezcenny, więc jak się uda, to szybko zapomnimy ile nas to kosztowało, zarówno pieniędzy jak i stresu, nerwów i emocji ❤️
Koniecznie daj znać jak przebiega stymulacja u Ciebie 😘 -
Aneta8 wrote:Moja lekarka powiedziała, że w czasie pandemii odradzają leczenie immunologiczne, dlatego my się wstrzymaliśmy z dalszym diagnozowaniem i wizytą u Paśnika. Jak nie uda się pierwszy transfer wrócimy do tego..
Ja będę stosowała leki od immunologa na własne ryzyko. Jest się w kontakcie z pasnikiem. Co 4 dni wysyła mu się morfologię i on mówi jakie dawki dalej. Gdzieś musi być przyczyna niepowodzeń. A nie zdrowa jestem czasem tak jest 🤷♀️
Mikaaa_28, Biała1987 lubią tę wiadomość
-
Bajka15 wrote:Hej dziewczyny!
Co tam u Was słychać?
U nas wczoraj stukneło 50% ciąży 💜🥰🤰
Nam udało się za 2 podejściem do IUI,
co mogę Wam doradzić?
Nie stresować się,
Nie fiksować,
Nie doszukiwać objawów.
Ja co miesiąc to robiłam i nic 😔
U nas problemem było słabsze nasienie -
W udanym cyklu lekarz zalecił ovitrelle na ok 21 godzin przed IUI oraz od dnia zabiegu Luteina 200 dopochwowo.
Czułam się na tyle normalnie i zwyczajnie, że beta była tylko formalnością.
Na szczęście spotkało mnie tak miłe zaskoczenie i tego Wam też życzę! Nie wiem czy pomogły wyżej wymienione metody doktora czy poprostu mój luźniejszy stosunek i odblokowanie głowy.
Teraz czekamy na nasze upragnione dzieciątko, na szczęście jak do tej pory wszystko jest super a za 11 dni badanie polowkowe i mam nadzieję że dowiem się już na 100% kto tam u mnie mieszka 💜
Powodzenia 🤞Bajka15, Evie lubią tę wiadomość