Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna92 wrote:A twój lekarz nie widział tych sobotnich wyników żeby wyznaczyć ci termin IUI?
Widział i właśnie na ich podstawie wyznaczył datę. Pewnie gdyby podejrzewał, że owulacja będzie wcześniej, to zrobilibyśmy iui w ten sam dzień albo chociaż w poniedziałek rano.... a nie po południu...😞
Coś poszło nie tak.... mój organizm spłatał mi figla w tym cyklu. Przykro mi, że lekarz wmawiał mi, że wszystko jest, tak jak powinno być. Trochę stracił na moim zaufaniu.
Pozostaje mi teraz kibicowanie Wam Dziewczyny aby ten miesiąc był dla Was szczęśliwy! ☺️ 💪🏼❤️
Ja spróbuję znów w marcu😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 18:47
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Alauda głowa do góry może będzie dobrze trzeba mieć nadzieję 😀 ja też po tym IUI też jestem zła ale nie na mojego lekarza bo naprawdę stara się żeby wszytsko było idealnie ale na mojego męża. Parametry nasienia najgorsze ze wszystkich. Nie bierze suplementów, dokłada sobie tylko roboty, nie dosypia. Ciągle myśli że z tymi wynikami zajde naturalnie ale skoro przez tyle czasu się nie udawało to ja się nie łudzę że nagle zaskoczy ☹️ niby wiemy że u nas jest czynnik męski a on dalej nie przyjmuje tego do siebie 🤬
-
Ja kupuję ovitrelle w klinice zaraz po wyjściu z gabinetu za 85 zł, więc myślę że cena super.
Mój wyniki w udanym IUI miał takie, że po preparatyce ponad 70% było kategorii A-B. W nieudanej miał takich 44%. Ale uważam, że ta nieudana była wynikiem niedojrzałego pęcherzyka. Mój ma ogólnie problem z ruchem postępowym, norma to chyba 32%, a ma ponad 20. W rok drastycznie się pogorszyły mimo braku zmiany stylu życia. Ale lekarz mówił, że takie parametry do IUI jak najbardziej starczą.
Maraga to naprawdę dziwne, że lekarz zrobi zabieg, zbierze kasę, a potem mówi że pewnie się nie uda ??? Nie rozumiem takiego podejścia. Jeśli wyniki są za słabe żeby choćby mieć nadzieję, nie powinien w ogóle IUI robić, nawet jeśli był to ktoś na zastępstwie. Ale masz 4 x większą szansęi trzymam kciuki żeby były II kreski.
Beata naprawdę nie ma co wzorować się na wielkości pęcherzyka, sama się przekonałam gdy pęcherzyk na USG 20 mm a estradiol 90 (!) Czyli drastycznie niski, taki wynik mam w 3 dniu cyklu jak kontroluje. Dopiero jak miał 25 estradiol wyniósł 208. A bywałam już u ginekologów, którzy takie pęcherzyki nazywało przerośniętymi torbielami i spisywali cykl na straty nie chcąc przepisać ovitrelle... Rób estradiol, wiele ci to powienie trzeba na czczo. Ja robię w klinice 2 h przed wizytą + Lh.
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Alauda, to znaczy że miałaś IUI mimo, że lekarz sam przyznał że może być za późno, że była w niedzielę? Boże co się dzieje z tymi lekarzami. 😑😑😑Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Abilify05 wrote:Ja kupuję ovitrelle w klinice zaraz po wyjściu z gabinetu za 85 zł, więc myślę że cena super.
Mój wyniki w udanym IUI miał takie, że po preparatyce ponad 70% było kategorii A-B. W nieudanej miał takich 44%. Ale uważam, że ta nieudana była wynikiem niedojrzałego pęcherzyka. Mój ma ogólnie problem z ruchem postępowym, norma to chyba 32%, a ma ponad 20. W rok drastycznie się pogorszyły mimo braku zmiany stylu życia. Ale lekarz mówił, że takie parametry do IUI jak najbardziej starczą.
Maraga to naprawdę dziwne, że lekarz zrobi zabieg, zbierze kasę, a potem mówi że pewnie się nie uda ??? Nie rozumiem takiego podejścia. Jeśli wyniki są za słabe żeby choćby mieć nadzieję, nie powinien w ogóle IUI robić, nawet jeśli był to ktoś na zastępstwie. Ale masz 4 x większą szansęi trzymam kciuki żeby były II kreski.
Beata naprawdę nie ma co wzorować się na wielkości pęcherzyka, sama się przekonałam gdy pęcherzyk na USG 20 mm a estradiol 90 (!) Czyli drastycznie niski, taki wynik mam w 3 dniu cyklu jak kontroluje. Dopiero jak miał 25 estradiol wyniósł 208. A bywałam już u ginekologów, którzy takie pęcherzyki nazywało przerośniętymi torbielami i spisywali cykl na straty nie chcąc przepisać ovitrelle... Rób estradiol, wiele ci to powienie trzeba na czczo. Ja robię w klinice 2 h przed wizytą + Lh.
-
Abilify05 wrote:Alauda, to znaczy że miałaś IUI mimo, że lekarz sam przyznał że może być za późno, że była w niedzielę? Boże co się dzieje z tymi lekarzami. 😑😑😑
Dokladnie tak😔 Już raz zmieniłam klinikę/lekarza, ponieważ w poprzedniej czułam, że liczy się dla nich tylko kasa. A teraz znów takie coś ...
Jak wcześniej pisałam - pal licho te pieniądze, chodzi mi bardziej o zaufanie i zaprzepaszczoną szansę.Abilify05 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Anna92 wrote:Alauda głowa do góry może będzie dobrze trzeba mieć nadzieję 😀 ja też po tym IUI też jestem zła ale nie na mojego lekarza bo naprawdę stara się żeby wszytsko było idealnie ale na mojego męża. Parametry nasienia najgorsze ze wszystkich. Nie bierze suplementów, dokłada sobie tylko roboty, nie dosypia. Ciągle myśli że z tymi wynikami zajde naturalnie ale skoro przez tyle czasu się nie udawało to ja się nie łudzę że nagle zaskoczy ☹️ niby wiemy że u nas jest czynnik męski a on dalej nie przyjmuje tego do siebie 🤬
Dzięki❤️ Jeszcze mam tą małą nadzieję, że uda się naturalnie, bo jak odczułam nadchodzącą owulację, to “zadziałaliśmy” z partnerem 😊
A nie możesz mężowi podsuwać suplementów pod nos? Ja swojego tez muszę pilnować ale bardziej wynika to z jego zapominalstwa niż przekonania, ze to i tak nic nie zmieni.
A może lekarz musi z nim porozmawiać i powiedzieć wprost, ze brak snu, przemęczenie i stres wywiera negatywny wpływ na nasienie?10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Abilify05 wrote:Ja kupuję ovitrelle w klinice zaraz po wyjściu z gabinetu za 85 zł, więc myślę że cena super.
-
PaniM wrote:Dziewczyny a ile płacicie za ovitrelle? Ja dzisiaj 140 zł wydaje mi się dużo i nie wiem czy nie szukać po innych aptekach taniej 🙂. Dzisiaj mam robić zastrzyk w piątek iui.
Ja tez w klinice kupowałam, kosztował 105zl. A jeszcze niedawno był za 80ale 140 to faktycznie sporo.
Powodzenia!!! Trzymam kciuki:) -
Olcia92 wrote:Hey dziewczyny dziś zrobiłam test żeby zobaczyć czy Pregnyl mam jeszcze w sobie czy nie , a wiec u mnie 7 dni po jest ledwo ledwo widoczna kreska , wiec teraz czekamy na ostateczne wyniki, a jak u was ? Pozdrawiam
Haha widzę, ze czekasz jak na szpilkach:) ja tez odliczam.. jeszcze tydzien.
A co ten test po tygodniu może potwierdzić lub nie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:18
-
Alauda jeden lekarz już dał mu "delikatnie" do zrozumienia że ja to już dawno powinnam być w ciąży i to u niego jest problem. Jak jestem to podsuwam mu suplementy ale mamy taka pracę że w niektóre dni mijamy się w drzwiach.
Maraga mój lekarz niezbyt ładnie mówi na duphastone i też każe brać luteine dopochwowa. Wydaje mi się że lepiej się wchłania. No i dupek nie wychodzi w badaniach krwi. -
PaniM wrote:Dziewczyny a ile płacicie za ovitrelle? Ja dzisiaj 140 zł wydaje mi się dużo i nie wiem czy nie szukać po innych aptekach taniej 🙂. Dzisiaj mam robić zastrzyk w piątek iui.34 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
PaniM wrote:I ile dni po zastrzyku masz iui? Ja się boję że jak zastrzyk dzisiaj zrobiłam to piątek rano będzie zapozno na iui
Ja z kolei się boję, że wzięłam zastrzyk za późno - dopiero 4h po iui, ale chyba i tak pękł jeszcze tej samej nocy.34 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Maraga32 wrote:Ta IUI w ogóle była dziwna. Mi się pytali o zgodę w związku z 5 pęcherzykami. IUI robił w zastępstwie za mojego lekarza inny lekarz i tak naprawdę o nasienie zapytałam się w trakcie zabiegu przy studentach 🤣I lekarz mi powiedział, że nie są najlepsze, ale IUI przeprowadził. Dopiero wczoraj na wizycie u mojego lekarza podpytałam, i on mi powiedział, że są faktycznie słabe, w ogóle się pogorszyły nie wiadomo czemu i mimo pięknej 4-krotnej owulacji szanse są małe, kazał brać luteinę dopochwowo (chociaż już zaczęłam brać duphaston) i czekać. Męża wysłał do androloga, i będzie się skłaniał ku in vitro. Ja mam cały czas nadzieję, że może się uda bez in vitro. Koncentrację mąż ma 6 mln/ml, morfologię 3% i całkowitą liczbę plemników w mln 18,06 przy normie 39, a reszta w normie 🙁
Mój mąż miał morfologię 1%, koncentrację 7 mln i ok 21 mln całkowitych i udało się za 1 razem IUI. Czynnik męski był naszym problemem. Także nie ma się co załamywaćNadziana, Maraga32, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Panda_xx wrote:Tak, tak.
Niby wszystko ok - AMH, HSG w porzadku. Miałam za wysokie TSH i PRL, ale dostałam leki i jest dobrze. Ale okazuje się, ze niestety tylko na papierze. U nas podobno niepłodnośc idiopatyczna
Ehh, no właśnie i poprawa wyników też niczego nie gwarantuje... Długo się staracie? -
THINKPINK wrote:Mój mąż miał morfologię 1%, koncentrację 7 mln i ok 21 mln całkowitych i udało się za 1 razem IUI. Czynnik męski był naszym problemem. Także nie ma się co załamywać
I lekarz Was skierował do iui czy sami chcieliście zaryzykować? A jeśli mogę zapytać jaki mieliście ruch postępowy?Maraga32 lubi tę wiadomość
-
THINKPINK wrote:Mój mąż miał morfologię 1%, koncentrację 7 mln i ok 21 mln całkowitych i udało się za 1 razem IUI. Czynnik męski był naszym problemem. Także nie ma się co załamywać
Nadziana lubi tę wiadomość