Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a w jakim czasie od oddania przez męża nasienia mialyscie iui? U nas wczoraj jakoś to długo zeszło. Od oddania nasienia poprzez prepautyke i zanim ja trafiłam na fotel minęło jakoś lekko ponad 1h. Nie wiem czy to nie zapozno wszystko się toczyło niby wyniki męża ok ale czy nie zadlugi czas oczekiwania na podanie mi tych plemników nie spowodował ich osłabienia lub nawet obumarcia?
-
My będziemy mieć inseminacje w tym tygodniu od 21 lutego i mówili nam ze mamy zjawić się 2 h wcześniej na oddanie nasienia wiec myśle ze to taki standard
możesz pokrótce opowiedzieć jak wyglądała inseminacja u Ciebie ? Jak wrażenia ?
🧸 IUI 02.03.2021 ❌
🐥 IUI 07.05.2021 ❌ -
nick nieaktualnyPaniM wrote:Dziewczyny a w jakim czasie od oddania przez męża nasienia mialyscie iui? U nas wczoraj jakoś to długo zeszło. Od oddania nasienia poprzez prepautyke i zanim ja trafiłam na fotel minęło jakoś lekko ponad 1h. Nie wiem czy to nie zapozno wszystko się toczyło niby wyniki męża ok ale czy nie zadlugi czas oczekiwania na podanie mi tych plemników nie spowodował ich osłabienia lub nawet obumarcia?
U mnie też było koło 2,5/3 godziny między oddaniem a IUI i wyniki były bardzo dobre. Nie martw się na zapas, będzie dobrze! -
Mimi__ wrote:U mnie też było koło 2,5/3 godziny między oddaniem a IUI i wyniki były bardzo dobre. Nie martw się na zapas, będzie dobrze!
Dobrze widzę, że udało Wam się za pierwszym podejściem? Próbowaliście na cyklu naturalnym czy stymulowanym? -
Guśka21 wrote:My będziemy mieć inseminacje w tym tygodniu od 21 lutego i mówili nam ze mamy zjawić się 2 h wcześniej na oddanie nasienia wiec myśle ze to taki standard
możesz pokrótce opowiedzieć jak wyglądała inseminacja u Ciebie ? Jak wrażenia ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 11:57
Guśka21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBunkierka wrote:Dobrze widzę, że udało Wam się za pierwszym podejściem? Próbowaliście na cyklu naturalnym czy stymulowanym?
Na stymulowanym, brałam clo w 3-7dc i później ovitrelle i gonapeptyl na pęknięcie 36h przed IUI. Tak, udało się za pierwszym razem.Sesyjka lubi tę wiadomość
-
Mimi__ wrote:Na stymulowanym, brałam clo w 3-7dc i później ovitrelle i gonapeptyl na pęknięcie 36h przed IUI. Tak, udało się za pierwszym razem.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Mimi__ wrote:Na stymulowanym, brałam clo w 3-7dc i później ovitrelle i gonapeptyl na pęknięcie 36h przed IUI. Tak, udało się za pierwszym razem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaniM wrote:A po iui przyjmowałas jakies leki? Duphaston luteine lub coś? Bo mi nic nie zalecili i nie wiem czy brać samej acard poprostu
Zamiast luteiny to utrogestan, tabletki są bardziej rozpuszczalne (luteiny było by za dużo tabletek i są jak kreda😂).
Acard brałam 2tyg przed IUI, ale teraz w ciąży robiłam badania białka C i białka S i wyszła mi obniżona krzepliwość i mi włączyli leki.
Więc po IUI tylko progesteron.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 12:42
-
PaniM wrote:Dziewczyny a w jakim czasie od oddania przez męża nasienia mialyscie iui? U nas wczoraj jakoś to długo zeszło. Od oddania nasienia poprzez prepautyke i zanim ja trafiłam na fotel minęło jakoś lekko ponad 1h. Nie wiem czy to nie zapozno wszystko się toczyło niby wyniki męża ok ale czy nie zadlugi czas oczekiwania na podanie mi tych plemników nie spowodował ich osłabienia lub nawet obumarcia?Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
PaniM wrote:Dziewczyny a w jakim czasie od oddania przez męża nasienia mialyscie iui? U nas wczoraj jakoś to długo zeszło. Od oddania nasienia poprzez prepautyke i zanim ja trafiłam na fotel minęło jakoś lekko ponad 1h. Nie wiem czy to nie zapozno wszystko się toczyło niby wyniki męża ok ale czy nie zadlugi czas oczekiwania na podanie mi tych plemników nie spowodował ich osłabienia lub nawet obumarcia?
-
Hej Dziewczyny. Wiecie moze czy duphaston podbija wynik bety albo ovitrelle podany 14 dni temu może wyjść w wyniku beta??
Ovitrelle był podany 14 dni temu. Inseminacja 13 dni temu. Owu 13-12 dni temu.
Dzisiaj miałam testować i beta wyszła 0.27.
Myślicie że jest jeszcze jakaś szansa ? Zawsze beta była u mnie <0.1 -
Kurde martwię się czemu mi nie kazał brać ani luteiny ani duphastonu. A jeszcze zapytałam go czy teraz mam coś przyjmować czy nie. Kurcze denerwuje się tym bo jak mogłabym w jakiś sposób się wspomóc żeby zwiększyć szansę to bym to robiła a tak jestem w kropce
-
PaniM wrote:Kurde martwię się czemu mi nie kazał brać ani luteiny ani duphastonu. A jeszcze zapytałam go czy teraz mam coś przyjmować czy nie. Kurcze denerwuje się tym bo jak mogłabym w jakiś sposób się wspomóc żeby zwiększyć szansę to bym to robiła a tak jestem w kropce
Może z wyników wychodziło, że masz dobry progesteron i nie jest potrzebne branie dodatkowego leku.
A i duphaston nie wpływa na badanie krwi...Guśka21 lubi tę wiadomość