X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Powiem wam, ze przed nami pierwsze IUI i nie wiem jak mam się przygotować psychicznie myśleć ze się uda czy lepiej nie wierzyć. Ale z kolei brak wiary w to ze się uda nie ma sensu przecież 🙆🏼‍♀️Faceci maja łatwiej podchodzą do tego na totalnym luzie przynajmniej mój tak ma. Będzie co będzie tak mówi.
    Oj z tym luzem to niekoniecznie. Mój mąż już dwa razy miał blokadę że nie mógł oddać nasienia w klinice. Na szczęście dzisiaj jestem już po pierwszej iui. Ale musiałam wynająć mieszkanie niedaleko kliniki a i tak nie było łatwo. Chyba słowo klinika go paraliżuje 😁 cieszę się że wyniki męża są chyba ok. Brał trzy miesiące sermatrop alfa.
    Jego wyniki po prepartyce to:
    Objętość 1ml
    Koncentracja 58.51
    Plemniki ruchliwe 90.08%
    Ruchliwosc postępowa 87. 28%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 16:03

• alauda Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Oj z tym luzem to niekoniecznie. Mój mąż już dwa razy miał blokadę że nie mógł oddać nasienia w klinice. Na szczęście dzisiaj jestem już po pierwszej iui. Ale musiałam wynająć mieszkanie niedaleko kliniki a i tak nie było łatwo. Chyba słowo klinika go paraliżuje 😁 cieszę się że wyniki męża są chyba ok. Brał trzy miesiące sermatrop alfa.
    Jego wyniki po prepartyce to:
    Objętość 1ml
    Koncentracja 58.51
    Plemniki ruchliwe 90.08%
    Ruchliwosc postępowa 87. 28%

Super, że w końcu udane podejście + super wyniki męża :)

Trzymam teraz mocno kciuki za pozytywny rezultat ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 16:08

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ciekawa rezultatu. Iui miałam na peknietym pęcherzyku. Zobaczymy co wyjdzie.

alauda, Guśka21, Olcia92, BeataX lubią tę wiadomość

• Guśka21 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście nie, miał większy problem z tym ze nie może się ze mną napić wina wieczorem ;)

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🐥 IUI 07.05.2021 ❌
  • Olcia92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Powiem wam, ze przed nami pierwsze IUI i nie wiem jak mam się przygotować psychicznie myśleć ze się uda czy lepiej nie wierzyć. Ale z kolei brak wiary w to ze się uda nie ma sensu przecież 🙆🏼‍♀️Faceci maja łatwiej podchodzą do tego na totalnym luzie przynajmniej mój tak ma. Będzie co będzie tak mówi.
    Trzeba wierzyć ze się uda, ale nie nakręcać się ze to ma być tu i teraz . W końcu przecież kiedyś musi się nam udać prawda ? 🥰

Guśka21 lubi tę wiadomość

• Guśka21 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi się udać :)

Olcia92 lubi tę wiadomość

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🐥 IUI 07.05.2021 ❌
  • Olcia92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Musi się udać :)
    i tak trzymaj ❤️
    Ja jestem dobrej myśli . Pomimo wielu łez wylanych , rozczarowań , negatywnych testów . Wierze ze się w końcu uda . 🥰

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po iui mialyscie jakieś zalecenia co do przyjmowania czegos co ma pomóc w powodzeniu iui? Ja cały czas spożywam miovelie i pytałam swojego ginekologa czy teraz odstawić to mówił że nie ma takiej potrzeby ale w sumie też nic nie dodal do tego 😁

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Dziewczyny a po iui mialyscie jakieś zalecenia co do przyjmowania czegos co ma pomóc w powodzeniu iui? Ja cały czas spożywam miovelie i pytałam swojego ginekologa czy teraz odstawić to mówił że nie ma takiej potrzeby ale w sumie też nic nie dodal do tego 😁
    Ja brałam 2x1 duphaston a teraz luteinę dopochwowo rano i wieczorem😊

• Panda_xx Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Pewnie, że nic straconego! To dopiero 8dpo! Nie pamiętam, czy Ty miałaś cykl stymulowany, ale jeśli tak, to biały test oznacza tylko tyle w tej chwili, że zastrzyk się wypłukał. Jeśli miałaś na naturalnym cyklu, to też jeszcze jest wcześnie i kreska może się dopiero pojawić za kilka dni.
    U mnie ta kreska to jeszcze na 100% po zastrzyku, więc jeszcze się nie ma z czego cieszyć. Dzisiaj właściwie taka sama jak wczoraj.

Tak, ja miałam stymulowany. Zastrzyk ovi 36 godzin przed iui. Trochę mnie uspokoiłas..:) dziękuje :*
    Strasznie jestem niecierpliwa.
    Staram się nie myśleć, nie nakręcać.. tylko jak to zrobic. Mój mąż mówi „będzie to będzie”. I tak tez chciałabym myśleć.
    Mam nadzieje, ze u Ciebie to właśnie TA kreska :)

Iseko, Olcia92 lubią tę wiadomość

• Panda_xx Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Tak tak to ten sam dzień mamy . Myśle o tym czy w sobotę na krew nie skoczyć sobie . To będzie 10 dzień . Co o tym myślisz ?

Mnie gin powiedziała, ze 10-12 dni po iui można robić test. Wiec właściwie na granicy:)
    Ja chce poczekać i w środę sprawdzic, ale nie wiem czy mi się uda 😂😂

• Panda_xx Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Ale wy dziewczyny jesteście nakręcone 🤣 na bete proponuję wam iść nie wcześniej niż 12 dni po owulacji.

Ja miałam inseminacje w niedziele 31 i czekałam z testem do dzisiaj. Niestety 1krecha, w sumie jakoś mnie nie zaskoczyło. To było 3 podejście i już ostatnie 🙄

Haha to prawda. Ciężko mi będzie wytrzymać do środy, czyli 14 dni po 😂😂
    To Ty masz nerwy ze stali!
    Bardzo mi przykro, ze się nie udało :( :(
    Na „pocieszenie” mogę Ci powiedzieć, ze koleżanka przy 5 iui zaszła w ciąże. Ale to niestety troche loteria :(
    Trzymaj się !! :*

• Sympatycznaa Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień po IUI (wtedy był podany zastrzyk na pęknięcie)
    Pęcherzyki urosly 27 i 20 a było 25 i 17...
    Mam iść jutro znowu na USG żeby zobaczyć czy pękło.
    I emocje opadły :( jakoś jest mi źle...

Starania od 08.2018
    JA:Hasi, niedoczyność ( 27L)
    ON: (28L)

Zdrowi, ale dzidzi nie ma...
    1 IUI / 10.02.2021
  • Olcia92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda_xx wrote:
    Mnie gin powiedziała, ze 10-12 dni po iui można robić test. Wiec właściwie na granicy:)
    Ja chce poczekać i w środę sprawdzic, ale nie wiem czy mi się uda 😂😂
    Ja zrobię w sobotę a zależnie od wyniki albo w poniedziałek albo wtorek jak zalecił doktor .
    Trzymam za ciebie mocno kciuki oby to był szczęśliwy miesiąc dla nas wszystkich 🥰

• Bunkierka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... mam pytanie. Jak długo plemniki po IUI są zdolne do zapłodnienia? Bo czytałam, że w sprzyjających warunkach mogą sobie siedzieć od 5-7 dni, a zdolne do zapłodnienia są nawet do 5 dni (ale wszędzie jest taka informacja dotycząca naturalnego zapłodnienia..
    A jak wygląda sytuacja, jak są one dostarczane prawie pod koniec drogi? Bo z tego co czytałam większość lekarzy robi IUI na pęcherzyku, który jeszcze nie pękł. I tak się zastanawiam jak długo są zdolne do zapłodnienia? Bo wiadomo, że jak jest już owulacja to trwa od 24-48h...

💓 39+0

age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dziewczyny... mam pytanie. Jak długo plemniki po IUI są zdolne do zapłodnienia? Bo czytałam, że w sprzyjających warunkach mogą sobie siedzieć od 5-7 dni, a zdolne do zapłodnienia są nawet do 5 dni (ale wszędzie jest taka informacja dotycząca naturalnego zapłodnienia..
    A jak wygląda sytuacja, jak są one dostarczane prawie pod koniec drogi? Bo z tego co czytałam większość lekarzy robi IUI na pęcherzyku, który jeszcze nie pękł. I tak się zastanawiam jak długo są zdolne do zapłodnienia? Bo wiadomo, że jak jest już owulacja to trwa od 24-48h...

Czytałam, że po kapacytacji nasienia plemniki żyją okolo 24-72h (a nawet krócej), ale tracą zdolność do zapłodnienia już po 24h.
    Wyczytałam to w internecie, ale ile w tym prawdy, to nie wiem.....

Abilify05 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sympatycznaa wrote:
    U mnie dzień po IUI (wtedy był podany zastrzyk na pęknięcie)
    Pęcherzyki urosly 27 i 20 a było 25 i 17...
    Mam iść jutro znowu na USG żeby zobaczyć czy pękło.
    I emocje opadły :( jakoś jest mi źle...

Nie przejmuj się, myśl pozytywnie!
    Ja miałam strasznego doła w dzień iui, bo jestem pewna, że została zrobiona za późno, ale na drugi dzień mi przeszło :) Już nie mogę się doczekać, aby przyszła @, żebyśmy mogli spróbować jeszcze raz :)

Głowa do góry! :)

Sympatycznaa lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
  • Olcia92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny . U mnie dziś 9 dni po IUI ,10 po Pregnyl . Test biel vizira . A jak u was ?

• ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Bardzo mi przykro. Trzymam kciuki, że 3 będzie szczęśliwa 😘 Chcecie podejść na cyklu naturalnym czy stymulowanym?

Cykle mam stymulowane clo 3 razy dziennie jedna tabletka.

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • Guśka21 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Hey dziewczyny . U mnie dziś 9 dni po IUI ,10 po Pregnyl . Test biel vizira . A jak u was ?
    Będzie dobrze ! Na święta w grudniu będziemy albo z dzidziusiami albo w dwupaku :)

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🐥 IUI 07.05.2021 ❌
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ