Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Guśka21 wrote:Powiem wam, ze przed nami pierwsze IUI i nie wiem jak mam się przygotować psychicznie myśleć ze się uda czy lepiej nie wierzyć. Ale z kolei brak wiary w to ze się uda nie ma sensu przecież 🙆🏼♀️Faceci maja łatwiej podchodzą do tego na totalnym luzie przynajmniej mój tak ma. Będzie co będzie tak mówi.
Jego wyniki po prepartyce to:
Objętość 1ml
Koncentracja 58.51
Plemniki ruchliwe 90.08%
Ruchliwosc postępowa 87. 28%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 16:03
-
Staraczka21 wrote:Oj z tym luzem to niekoniecznie. Mój mąż już dwa razy miał blokadę że nie mógł oddać nasienia w klinice. Na szczęście dzisiaj jestem już po pierwszej iui. Ale musiałam wynająć mieszkanie niedaleko kliniki a i tak nie było łatwo. Chyba słowo klinika go paraliżuje 😁 cieszę się że wyniki męża są chyba ok. Brał trzy miesiące sermatrop alfa.
Jego wyniki po prepartyce to:
Objętość 1ml
Koncentracja 58.51
Plemniki ruchliwe 90.08%
Ruchliwosc postępowa 87. 28%
Super, że w końcu udane podejście + super wyniki męża
Trzymam teraz mocno kciuki za pozytywny rezultat !Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 16:08
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Guśka21 wrote:Powiem wam, ze przed nami pierwsze IUI i nie wiem jak mam się przygotować psychicznie myśleć ze się uda czy lepiej nie wierzyć. Ale z kolei brak wiary w to ze się uda nie ma sensu przecież 🙆🏼♀️Faceci maja łatwiej podchodzą do tego na totalnym luzie przynajmniej mój tak ma. Będzie co będzie tak mówi.
Guśka21 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a po iui mialyscie jakieś zalecenia co do przyjmowania czegos co ma pomóc w powodzeniu iui? Ja cały czas spożywam miovelie i pytałam swojego ginekologa czy teraz odstawić to mówił że nie ma takiej potrzeby ale w sumie też nic nie dodal do tego 😁
-
Staraczka21 wrote:Dziewczyny a po iui mialyscie jakieś zalecenia co do przyjmowania czegos co ma pomóc w powodzeniu iui? Ja cały czas spożywam miovelie i pytałam swojego ginekologa czy teraz odstawić to mówił że nie ma takiej potrzeby ale w sumie też nic nie dodal do tego 😁
-
Iseko wrote:Pewnie, że nic straconego! To dopiero 8dpo! Nie pamiętam, czy Ty miałaś cykl stymulowany, ale jeśli tak, to biały test oznacza tylko tyle w tej chwili, że zastrzyk się wypłukał. Jeśli miałaś na naturalnym cyklu, to też jeszcze jest wcześnie i kreska może się dopiero pojawić za kilka dni.
U mnie ta kreska to jeszcze na 100% po zastrzyku, więc jeszcze się nie ma z czego cieszyć. Dzisiaj właściwie taka sama jak wczoraj.
Tak, ja miałam stymulowany. Zastrzyk ovi 36 godzin przed iui. Trochę mnie uspokoiłas..dziękuje :*
Strasznie jestem niecierpliwa.
Staram się nie myśleć, nie nakręcać.. tylko jak to zrobic. Mój mąż mówi „będzie to będzie”. I tak tez chciałabym myśleć.
Mam nadzieje, ze u Ciebie to właśnie TA kreska
Iseko, Olcia92 lubią tę wiadomość
-
Olcia92 wrote:Tak tak to ten sam dzień mamy . Myśle o tym czy w sobotę na krew nie skoczyć sobie . To będzie 10 dzień . Co o tym myślisz ?
Mnie gin powiedziała, ze 10-12 dni po iui można robić test. Wiec właściwie na granicy:)
Ja chce poczekać i w środę sprawdzic, ale nie wiem czy mi się uda 😂😂
-
Soleil wrote:Ale wy dziewczyny jesteście nakręcone 🤣 na bete proponuję wam iść nie wcześniej niż 12 dni po owulacji.
Ja miałam inseminacje w niedziele 31 i czekałam z testem do dzisiaj. Niestety 1krecha, w sumie jakoś mnie nie zaskoczyło. To było 3 podejście i już ostatnie 🙄
Haha to prawda. Ciężko mi będzie wytrzymać do środy, czyli 14 dni po 😂😂
To Ty masz nerwy ze stali!
Bardzo mi przykro, ze się nie udało
Na „pocieszenie” mogę Ci powiedzieć, ze koleżanka przy 5 iui zaszła w ciąże. Ale to niestety troche loteria
Trzymaj się !! :* -
U mnie dzień po IUI (wtedy był podany zastrzyk na pęknięcie)
Pęcherzyki urosly 27 i 20 a było 25 i 17...
Mam iść jutro znowu na USG żeby zobaczyć czy pękło.
I emocje opadłyjakoś jest mi źle...
Starania od 08.2018
JA:Hasi, niedoczyność ( 27L)
ON: (28L)
Zdrowi, ale dzidzi nie ma...
1 IUI / 10.02.2021 -
Panda_xx wrote:Mnie gin powiedziała, ze 10-12 dni po iui można robić test. Wiec właściwie na granicy:)
Ja chce poczekać i w środę sprawdzic, ale nie wiem czy mi się uda 😂😂
Trzymam za ciebie mocno kciuki oby to był szczęśliwy miesiąc dla nas wszystkich 🥰Guśka21 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny... mam pytanie. Jak długo plemniki po IUI są zdolne do zapłodnienia? Bo czytałam, że w sprzyjających warunkach mogą sobie siedzieć od 5-7 dni, a zdolne do zapłodnienia są nawet do 5 dni (ale wszędzie jest taka informacja dotycząca naturalnego zapłodnienia..
A jak wygląda sytuacja, jak są one dostarczane prawie pod koniec drogi? Bo z tego co czytałam większość lekarzy robi IUI na pęcherzyku, który jeszcze nie pękł. I tak się zastanawiam jak długo są zdolne do zapłodnienia? Bo wiadomo, że jak jest już owulacja to trwa od 24-48h...
-
Bunkierka wrote:Dziewczyny... mam pytanie. Jak długo plemniki po IUI są zdolne do zapłodnienia? Bo czytałam, że w sprzyjających warunkach mogą sobie siedzieć od 5-7 dni, a zdolne do zapłodnienia są nawet do 5 dni (ale wszędzie jest taka informacja dotycząca naturalnego zapłodnienia..
A jak wygląda sytuacja, jak są one dostarczane prawie pod koniec drogi? Bo z tego co czytałam większość lekarzy robi IUI na pęcherzyku, który jeszcze nie pękł. I tak się zastanawiam jak długo są zdolne do zapłodnienia? Bo wiadomo, że jak jest już owulacja to trwa od 24-48h...
Czytałam, że po kapacytacji nasienia plemniki żyją okolo 24-72h (a nawet krócej), ale tracą zdolność do zapłodnienia już po 24h.
Wyczytałam to w internecie, ale ile w tym prawdy, to nie wiem.....Abilify05 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Sympatycznaa wrote:U mnie dzień po IUI (wtedy był podany zastrzyk na pęknięcie)
Pęcherzyki urosly 27 i 20 a było 25 i 17...
Mam iść jutro znowu na USG żeby zobaczyć czy pękło.
I emocje opadłyjakoś jest mi źle...
Nie przejmuj się, myśl pozytywnie!
Ja miałam strasznego doła w dzień iui, bo jestem pewna, że została zrobiona za późno, ale na drugi dzień mi przeszłoJuż nie mogę się doczekać, aby przyszła @, żebyśmy mogli spróbować jeszcze raz
Głowa do góry!Sympatycznaa lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Maraga32 wrote:Bardzo mi przykro. Trzymam kciuki, że 3 będzie szczęśliwa 😘 Chcecie podejść na cyklu naturalnym czy stymulowanym?
Cykle mam stymulowane clo 3 razy dziennie jedna tabletka.👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Badania genetyczne prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏