Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga1510 wrote:Wirowanie do iui nie jest w stanie do konca " doczyscic" plemników. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest fertile chip.
Właśnie my mieliśmy fertil chip 🙂Aga1510, Olala094 lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
👩31 lat
- niedoczynność tarczycy
- NK 20%
- genotyp Kir AA
👨34 lata
- słaba morfologia i ruchliwość plemników
- przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu (mar test bez leków ok.60%)
- fragmentacja DNA 27%
4 nieudane IUI 😔 -
A ja właśnie tak cały czas myślę o tych Przeciwciałach, czy my nie mamy z tym problemu i trochę nie kumam czemu nie proponują nam tego zrobić, a teraz Was poczytałam i powoli rozumiem.
W sumie myślałam że inseminacja do przeciwciał nic nie ma, a jednak
-
Soleil wrote:A ja właśnie tak cały czas myślę o tych Przeciwciałach, czy my nie mamy z tym problemu i trochę nie kumam czemu nie proponują nam tego zrobić, a teraz Was poczytałam i powoli rozumiem.
Mężowi zlecił to lekarz, a ja sobie zrobiłam na własną rękę takie badanie z krwi i wyszło ujemneSoleil lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
👩31 lat
- niedoczynność tarczycy
- NK 20%
- genotyp Kir AA
👨34 lata
- fragmentacja DNA 27%
4 nieudane IUI 😔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga1510 wrote:Nie ma za co
zastanawialam się czego nie pamietam
Jesli maz ma przeciwciala przeciwplemnikowe we krwi moze tez miec w nasieniu. Warto zbadac. Jesli wyjdzie niewielki procent to jest sens robienia iui, jesli wyjdzie powyzej 50,60 % to jest to wskazanie do in vitro.! A co myślisz o przeciwcialach przeciwjądrowych, warto je zrobić??
-
nick nieaktualnyAga1510 wrote:Jesli jesteście zdecydowani podchodzic do iui to nie ma sensu robić testu pct bo inseminacja i tak omija czynnik szyjkowy. Poza tym to jest przestarzale badanie. Na przeciwciala stosuje się sterydy, co to za lekarz.
-
Aga1510 wrote:Super
ile Wam przeszlo do ooncowego zbiorniczka?
7mln, bo wszystkich było tylko 50mln, mieliśmy tylko niecałe dwa dni przerwy to pewnie przez to, bo zazwyczaj było dużo więcej 🙂 lekarz powiedział, że to wystarczy, ale jednak coś nie zagrało, bo się nie udało. Za parę dni druga próba tą samą metodą.Starania od 2017 r.
👩31 lat
- niedoczynność tarczycy
- NK 20%
- genotyp Kir AA
👨34 lata
- fragmentacja DNA 27%
4 nieudane IUI 😔 -
nick nieaktualny
-
Soleil wrote:A ja właśnie tak cały czas myślę o tych Przeciwciałach, czy my nie mamy z tym problemu i trochę nie kumam czemu nie proponują nam tego zrobić, a teraz Was poczytałam i powoli rozumiem.
Hmmm ja tez zgłupiałam..
mnie zlecali ANA9 i ANA10, a później tak jakby ten wynik został „pominięty”. Myślałam, ze to po prostu nie ma znaczenia w moim przypadku. A zaraz się okaże, ze to może być przyczyna. -
Panda_xx wrote:Hmmm ja tez zgłupiałam..
mnie zlecali ANA9 i ANA10, a później tak jakby ten wynik został „pominięty”. Myślałam, ze to po prostu nie ma znaczenia w moim przypadku. A zaraz się okaże, ze to może być przyczyna.
Jak się nie mylę to ana9 to badanie ana1 i ana2
A ana10 nie mam pojęcia -
nick nieaktualny
-
Olcia92 wrote:Heh dziewczyny , czy któraś może jutro testuje ? Jak tam stresik jest ?
Ja nie wiem czemu, ale mam poczucie , ze znowu nie wyszło , a z drugiej strony chciała bym być miło zaskoczona w sobotę pozytywna beta 🥰
Dawajcie znać jak tam u was ?34 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Zalecono mi nadal 1 zastrzyk, więc zastosuje się zgodnie z zaleceniami.. Hmm zobaczymy.
Krew na badania do iui oddane.. Dziś wieczorem zastrzyk w sobotę o 8:00 iui 😳🙈🤷♀️Iseko, Madżka89, Soleil, Mimi__ lubią tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
nick nieaktualnyDziewczyny, a jak odczucia?
co do tego nastawienia to napiszę Wam, że 10 lat temu szłam na betę w pewien poniedziałek a weekend przed przewyłam, że się nie udałobeta pozytywna
ja tym razem mam nadzieję, ale oczywiście, że się boję, że skończy się tak jak zwykle.
-
Iseko wrote:Ja tam nie mam zamiaru testować szybciej niż we wtorek🙈 mam jakieś takie kiepskie nastawienie do tego, nie wierze ze się udało
A może będziemy miło zaskoczone 🥰Iseko lubi tę wiadomość
-
Aga1510 wrote:Dziewczyny, a jak odczucia?
co do tego nastawienia to napiszę Wam, że 10 lat temu szłam na betę w pewien poniedziałek a weekend przed przewyłam, że się nie udałobeta pozytywna
ja tym razem mam nadzieję, ale oczywiście, że się boję, że skończy się tak jak zwykle.
Może znów będziesz miło zaskoczona pozytywna betka ✊🏻🥰 -
nick nieaktualny