🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris8 wrote:Mój sens robienia drugiej iui kończy za 2 dni 12 tygodni ❤️ powody podobne jak Aleks wymieniła, mieliśmy coś odłożone do ivf, ale raz że nie mieliśmy super wskazań poki co, a dwa, że nie chciałam rzucać się na głęboka wodę ze stymulacja, wolałam zacząć od czegoś lżejszego.
Bardzo budujące. Ja sama nie wiem co teraz robić o w którą stronę pójść. Miałaś założone ile pojeść do IUI chcesz wykonać?Starania od: lipiec 2021
👩
✔️KIR: BX., Kariotyp, AMH- 2,34 -> 1,82, Monitoring cyklu (2 lata)- 28-33 dni, Prolaktyna (utrzymywana lekami na niskim poziomie), sono-HSG, HSC, Trombofilia
🏋️♀️ 🌱 🪡
🧔♂️
✔️ Kariotyp, Nasienie: morfologia 7%, koncentracja 118,3 mln/ml, plemniki ruchliwe 76,5% (PR13,5%, PS48,9%, NP14%), NR23,5%, HOS 92%, plemniki żywe 92%, MLR, ANA2, p/c p.plemnikom
🏋️♀️ 🌱
18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️
09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
7dpt: beta 75,3, prog. 40,80
9dpt: beta 185, prog. 72,6
11 dpt: beta 462
25 dpt: 3,98 mm (6+0) 💓
33 dpt: 11,57 mm (7+2) 💓
10+0: 31,64 mm 💓
-
jo_ana wrote:Według mnie jeśli parametry u Was są okej, nie macie jednoznacznych wskazań do ivf takie jak wysoka defragmentacja nasienia, obniżone HBA czy niedrożny jajowód to warto dać sobie te 3 próby na iui. Jedna inseminacja to niewielkie szanse, ale już 3 wykonane pod rząd to takie kompleksowe podeście według mnie.
Dziewczyny ile dni po odstawieniu progesteronu zwykle przychodził u Was okres ? U mnie dzisiaj mija 5 dni bez proga i @ ani widu ani słychu 🥴
Żaden z wymienionych problemów nas nie dotyczy. (Nie)stety.
Starania od: lipiec 2021
👩
✔️KIR: BX., Kariotyp, AMH- 2,34 -> 1,82, Monitoring cyklu (2 lata)- 28-33 dni, Prolaktyna (utrzymywana lekami na niskim poziomie), sono-HSG, HSC, Trombofilia
🏋️♀️ 🌱 🪡
🧔♂️
✔️ Kariotyp, Nasienie: morfologia 7%, koncentracja 118,3 mln/ml, plemniki ruchliwe 76,5% (PR13,5%, PS48,9%, NP14%), NR23,5%, HOS 92%, plemniki żywe 92%, MLR, ANA2, p/c p.plemnikom
🏋️♀️ 🌱
18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️
-
Hej dziewczyny,
Dzisiaj byłam u mojego gina. 2 pęcherzyki pękły. Wszystko wyglada książkowo. No ale musi byc oczywiście ale... rozłożyło mnie strasznie. Kicham, prycham i co tylko. Powiedział, żeby nie brać ferwexów. Jutro mam internistę, żeby to wyleczyć. Oby dała mi l4 na kilka dni bo idę do lekarki, która średnio chce dawać. 5.01 mam wizytę u gina. Do 3.01 progesteron. Powiedźcie proszę czy zastrzyk ovi daje pozytywny test ciążowy? Bo gdzieś czytałam, że tak. -
Halynka wrote:Hej dziewczyny,
Dzisiaj byłam u mojego gina. 2 pęcherzyki pękły. Wszystko wyglada książkowo. No ale musi byc oczywiście ale... rozłożyło mnie strasznie. Kicham, prycham i co tylko. Powiedział, żeby nie brać ferwexów. Jutro mam internistę, żeby to wyleczyć. Oby dała mi l4 na kilka dni bo idę do lekarki, która średnio chce dawać. 5.01 mam wizytę u gina. Do 3.01 progesteron. Powiedźcie proszę czy zastrzyk ovi daje pozytywny test ciążowy? Bo gdzieś czytałam, że tak.
Tak ovitrelle to beta hcg, utrzymuje się we krwi do 10 dni po przyjęciu.Halynka lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
KarolinaAnastazja wrote:🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂
Walczymy dalej Kochana!
Jednak mysle ze raz to za mało, sprobowalabym drugi, 5 stycznia mam wizyte, obgadam z lekarzem.Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
* 01.24 - ? -
Hejsunny wrote:Bardzo budujące. Ja sama nie wiem co teraz robić o w którą stronę pójść. Miałaś założone ile pojeść do IUI chcesz wykonać?
-
KiniuśiKinio wrote:Zastanawiam sie co robić dalej, czy jest sens probowac drugi raz z inseminacja czy juz myslec o in vitro. Mija dokladnie 2 lata starań, a narzeczony tak bardzo wierzyl w ten cykl, ze ciezko sie teraz podniesc po porazce.
Jednak mysle ze raz to za mało, sprobowalabym drugi, 5 stycznia mam wizyte, obgadam z lekarzem. -
Doris8 wrote:Moim zdaniem warto jeszcze spróbować póki macie wszystkie badania i rzeczy potrzebne do iui to koszt nie jest kosmicznyStarania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
IUI
* 01.24 - ? -
Doris8 wrote:Moim zdaniem warto jeszcze spróbować póki macie wszystkie badania i rzeczy potrzebne do iui to koszt nie jest kosmiczny
Dokładnie, po 1 iui nie warto się łamać. Ten miesiąc/dwa nic nie zmieni a nuz sie akurat udaHalynka, KiniuśiKinio lubią tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
KiniuśiKinio wrote:Zastanawiam sie co robić dalej, czy jest sens probowac drugi raz z inseminacja czy juz myslec o in vitro. Mija dokladnie 2 lata starań, a narzeczony tak bardzo wierzyl w ten cykl, ze ciezko sie teraz podniesc po porazce.
Jednak mysle ze raz to za mało, sprobowalabym drugi, 5 stycznia mam wizyte, obgadam z lekarzem.
Dokładnie mam te same dylematy 😭Starania od: lipiec 2021
👩
🏋️♀️ 🌱 🪡
🧔♂️
🏋️♀️ 🌱
18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️
-
Hej odzywałam się tu kilka razy. Widzę że padło pytanie o 1 IUI i przeziębienie
Jestem po pierwszym udanym IUI beta w stopce. Warto próbować. My zakładaliśmy do 3 podejść udało się już w pierwszym. Mieliśmy słaby czynnik męski.
W tygodniu w którym robiłam test ciążowy. Wyszły mi też dwie kreski na teście Covidowym.
Jutro idę na pierwszą wizytę do gin.
Trzymam mocno kciuki za Was!Marikamb, Klarka, Weronika97, Halynka, Doris8, KarolinaAnastazja, xDMW, Anoli88 lubią tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Hej odzywałam się tu kilka razy. Widzę że padło pytanie o 1 IUI i przeziębienie
Jestem po pierwszym udanym IUI beta w stopce. Warto próbować. My zakładaliśmy do 3 podejść udało się już w pierwszym. Mieliśmy słaby czynnik męski.
W tygodniu w którym robiłam test ciążowy. Wyszły mi też dwie kreski na teście Covidowym.
Trzymam mocno kciuki za Was!Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Hej odzywałam się tu kilka razy. Widzę że padło pytanie o 1 IUI i przeziębienie
Trzymam mocno kciuki za Was!
Ach.. ale z jakimiś objawami ten covid? Robiłam test combo i nie wyszło mi praktycznie nic. Więc to na 100% jakies przeziębienie. Ale czym się leczyć?
Generalnie powiem Wam, że dzisiaj się wzruszyłam ale i wystraszyłam jak zobaczyłam 2 pęcherzyki pękniete. Oby chociaż 1 odważny koleżka się znalazł (inseminacja nasieniem dawcy, "monsz" miał bardzo zle wyniki plus choroba nowotworowa).Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Jednak mysle ze raz to za mało, sprobowalabym drugi, 5 stycznia mam wizyte, obgadam z lekarzem.
Zadecydujesz jak uważasz.
U nas lekarka proponowała 3xIUI i jak nie uda się to Invitro
My teraz chcemy podejść drugi raz do IUI i szykować się do Invitro -
Halynka wrote:Ach.. ale z jakimiś objawami ten covid? Robiłam test combo i nie wyszło mi praktycznie nic. Więc to na 100% jakies przeziębienie. Ale czym się leczyć?
Generalnie powiem Wam, że dzisiaj się wzruszyłam ale i wystraszyłam jak zobaczyłam 2 pęcherzyki pękniete. Oby chociaż 1 odważny koleżka się znalazł (inseminacja nasieniem dawcy, "monsz" miał bardzo zle wyniki plus choroba nowotworowa).
Zaczęło się od bólu gardła, potem turbo katar ból głowy i oczu. Katar męczył mnie tydzień. Robiłam inhalacje solą fizjologiczną i płukałam zatoki irigasinem. Tak naprawdę tyle. Dużo soku malinowego i cytryny do herbaty. Wit C 1000 x2 i Wit D 4000j. Lekarka mi napisała że mogę używać tej serii Prenalen a gdyby była gorączka to paracetamol.
Trzymam kciuki 🤞Halynka lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Cześć. Z dużej ilości dziewczyn przezuebienie/grypa "pomaga" zajście w ciążę. Wiadomo, że nie u każdej na 100% ale większość osób widzi pozytywny test. Tak w skrócie to organizm nie interesuje się implantacją bo walczy z przeziebieniem/grypą i "łatwiej" przebiega zapłodnienie.
Co do gripexu to nie mam pojęcia, jak Wpływa na ciążę. Ale jest to tak początkowe stadium (jeżeli jest) zaplodnienia, że nic nie powinno się stac/uszkodzić. Kuruj się jak najwięcej domowymi sposobami/naturalnymi.
Pij dużo herbaty z miodem.
Ewentualnie mleko/miod/czosnek
Dużo zdrówka!
I daj znać jaki jest u Ciebie wynik 💚
Wytłumaczysz jak miałam robione IUI w dwa dni? Nie bardzo rozumiem
Kochana, wykupiłam pakiet podwójnego IUI w jednym cyklu. Z racji, że był to czas świąteczny, zrobili mi dzień po dniu...
Dziękuję za Twoją wcześniejszą odpowiedź.Halynka lubi tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki za Was!
To pytanie odnośnie przeziębienia było kierowane z mojej strony... Niestety, dopadła mnie straszna gorączka w dniu IUI, ale już ją opanowałam do 37st.
Cieszę się, że Twoje IUI jest udane!!!
5 stycznia mam pregnancy test (test ciążowy). Trzymajcie kciuki.Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia, trzymam kciuki
Ja sie caly czas zastanawiam czy to mozliwe zeby do samej @ testy wychodzily pozytywne. Tak dlugo utrzymuje sie ovitrelle ?testy 10 i 11 dni po inseminacji wydawaly mi sie juz dosyc jasne. Zrobilam bete 23 grudnia wyniosla 7,6 - 12 dni po zastrzyku. Progesteron wtedy ledwie 5. Powtorzylam wczoraj to juz spadla do 1 - 16 dni po zastrzyku. Progesteron szorujacy po dnie. Wieczorem zrobilam jeszcze test z ciekawosci bo mi jeden zostal, lekka kreska nadal. W nocy z wielkim impetem przyszla @.
Mozliwe ze az tak dlugo wychodzilo ovitrelle we krwi?
A przy drugim podejsciu do IUI chyba poprosze o progesteron , w tym nie mialam.
xDMW lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
IUI
* 01.24 - ?