🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
SandraSandra wrote:Cześć moje słońca kochane ❤️
Niestety test wyszedł biel vizira (odstawiłam dziś dupka) nawet jak by owulka się przesunęła to jestem już 15 dni po inseminacji myśle ze test super czuły był by wyraźny teraz jest biały , być może wtedy były pozostałości po ovi??
Chciałam się pożegnać z wami, oczywiście będę was podczytywać i trzymać za was kciuki cały czas 🤞🏻❤️
Kochana przykro mi, ale trzymam kciuki za powrót nadzieji i dalsza walkę! Wszystkiego dobrego 💚SandraSandra lubi tę wiadomość
-
Moncik wrote:Dobrze, dziękuję 😘, czekam na okres i na wyznaczenie wizyty ale myślę że 3 podejścia nie będzie
-
DariaM wrote:Super, trzymam kciuki 👍♥️
Mnie dziś tak jak i miesiąc temu dokucza straszny ból lędźwi, zastanawiam się czy nie przez ovitrelle.. Czy któraś też tak ma? -
Doris8 wrote:A jakieś inne plany, czy dłuższą przerwa ?
Chcemy już podjeść do Ivf, jesteśmy juz zmęczeni, jakby nie patrzeć idzie 3 rok, a ja nigdy nie zobaczyłam 2 kresek, w moim przypadku dalsza inseminacja chyba będzie tylko stratą pieniędzy. Czekamy tylko kariotyp, jak się uda to spróbujemy w listopadzie a jak nie to czekamy na grudzieńPoczątek starań: czerwiec 2021
👩🏼: 29🧔🏻♂️:35
5.09.2023 IUI ✖️
4.10.2023 IUI ✖️
11.2023 start 🔜 IVF
29.11 punkcja ->21🥚->4AB❄️4BB❄️
FET 23.01 4AB❄️
6 dpt ⏸️ Beta: 28,32 mlU/ml, prog: 21,83 ng/ml
8 dpt ⬆️ Beta: 81,11 mlU/ml, prog: 23,94 ng/ml
10 dpt ⬆️ Beta: 280,14 mlU/ml, prog: 31,92 ng/ml
14.02 ❤️
6.10.2024 r. 39+3 CC, Nasze największe Szczęście 🩷 -
Dziewczyny a czy można zrobić stymulację żeby pęcherzyków było więcej , jeśli naturalny cykl jest ok? Żeby zwiększyć szanse..Starania od 4lat
29l.
Cykle naturalne, owulacyjne
Test PCT ujemny ( czynnik szyjkowy)
Ana 1 +
Mutacja MTHFR hetero
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryte
Mąż 31l
Wszystkie wyniki ok.
Morfologia 4%
3x IUI ❌
09.24 IVF 👌🏽 -
DariaM wrote:Dziewczyny a czy można zrobić stymulację żeby pęcherzyków było więcej , jeśli naturalny cykl jest ok? Żeby zwiększyć szanse..
Tak można, ja mam swoje owulację i jestem stymulowana mimo wszystko by zwiększać szanse.
Co do bólów krzyża to u mnie się one nasiliły w ostatnim cyklu z ovitrelle, więc może coś w tym jest.DariaM lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Kulka413 wrote:Ja miałam laparo w grudniu i z doświadczenia powiem że po zabiegu jak już będziesz w domu to masz lezec i pachnieć!!! Ja głupia poszłam do kościoła bo to akurat święta były i od ciągłego wstawania i siadania zaczęłam krwawić. Co prawda nie dużo ale dodatkowy ból tylko sobie zrobiłam..... bierz tabletki przeciwbólowe regularnie tak jak będzie w zaleceniach. Nie myśl o tym że nie boli to omine tabse. Jak będziesz kilka dni na "haju" to nic się nie stanie 🤣
Mi pielęgniarki 3h po zabiegu kazały iść się wykąpać czego nie zrobiłam bo tak jak wstałam tak prawie zemdlałam. Nie życzę Ci żebyś tak się czuła ale jeśli tak będzie to nie rób nic na siłę!
Podsumowując kilka dni po zabiegu będziesz obolała i wzdeta (wprowadzają gaz do środka żeby więcej widzieć) ale później będzie ok. Trzymam kciuki ❤️
Czuję się jak baaaaalon😂😂😂
Ja też wczoraj po narkozie przy pierwszym wstawaniu prawie zemdlałam, widzę że nie jestem jedyna😁
W zaleceniach mam 4-6 tyg nie dźwigać ciężarów powyżej 5 kg😳😳😳 też tak miałaś ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 10:54
Kulka413 lubi tę wiadomość
-
Niestety test wyszedł biel vizira (odstawiłam dziś dupka) nawet jak by owulka się przesunęła to jestem już 15 dni po inseminacji myśle ze test super czuły był by wyraźny teraz jest biały , być może wtedy były pozostałości po ovi??
Chciałam się pożegnać z wami, oczywiście będę was podczytywać i trzymać za was kciuki cały czas 🤞🏻❤️
Bardzo mi przykro 😞😞 mam nadzieję, że sie nie poddasz i dalej będziesz walczyć o swoje szczęście. Życzę dużo siły 🫂🍀Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏czekamy...
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Weger wrote:Cześć Dziewczyny. Jestem nowa na forum. Choć nie tak nowa, jeżeli chodzi o starania. Staramy się z partnerem o dziecko od ponad dwóch lat, niestety bezksutecznie jak do tej pory. Powoli stajemy się wyczerpani psychicznie. W wynikach naszych wszystko jest w porządku, a ciąży jak nie było tak... No cóż... W poniedziałek podeszliśmy pierwszy raz do IUI. Niby wszystko ok. Teraz tylko czekać. Ale tak mnie zastanawia... W wypisie z kliniki mam informację, że podano mi 42 mln plemników domacicznie. Z tego wszystkiego nie spytałam - to dobra ilość / duża / mała? Jak było u Was? Czy udało się z skucesem czy jednak nie?
42mln to duża ilość. Mi też przy pierwszej IUI podano ponad 40tys. Przy drugiej nie pamiętam. Niestety w moim przypadku obydwie IUI były nieudane. Trzymam kciuki żeby Tobie udało sie za 1razem 🍀😊 👍Ona: 34lat , On: 33lat
Morfologia -3%.
ONA:
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Chciałam się pożegnać z wami, oczywiście będę was podczytywać i trzymać za was kciuki cały czas 🤞🏻❤️SandraSandra lubi tę wiadomość
Starania od 10/2017
👶 06/05/2021- zd i wada serca - 💔
01/2023- 💔
Ona: 29 lat
AMH- 1,5
Hormony- prawidłowe
Jajowody drożne
Immunologia- nieprawidłowości w cytokinach
On: 31 lat
Nasienie - bardzo dobre
Genetyka- oboje kariotypy prawidłowe
I iui- 19/06 (lek encorton) ❌
II iui- 05/08 (lek encorton; ovitrelle) ❌
III iui- 27/09 ❌
In vitro- 2024
Amh - 0,735
I ivf 2024
30/01/2024 - stymulacja
10/02/2024- punkcja- 4 komórki dojrzałe= 0 zarodków 😔
II ivf ? -
Patisonek 25 wrote:BĘDZIE POST ŻAL... 😪 WIĘC JAK KTÓRAŚ NIE CHCE MOŻNA POMINĄĆ
Badania które rozpisał mi lekarz to plan do czerwca przyszłego roku dlatego że Wskazał mi immunologa do którego mam iść a dopiero będą zapisywać w listopadzie na przyszły rok. Mam przyjechać dopiero po wszystkich zrobionych badaniach i konsultacjach na które jestem zapisana w czerwcu 2024.. badania mogę sobie porobić między czasie wiec bym tego aż tak nie odczuła bo bym poszła do rodzinnej i to co się da zrobiła bym na fundusz. Histeroskopię ma mi sam załatwić 3 miesiące po 1 miesiączce po poronieniu ale to do szpitala na 1-2dni musiała bym iść... ogólnie musieliśmy odłożyć na 4 lata gdzieś starania co jest nierealne bo ja ma 33 lata,mąż 34 więc czas goni i trzeba by najpierw się starać bo lata uciekają a z kolei odkładać budowę gdzie też większość chcemy zrobić sami to im później tym gorzej bo nie będzie tyle siły by to robić? Nie wiem.. temat jest ciężki ale też widzę że mąż już po prostu nie ma chęci by dalej się starać, już mi powiedział że ostatnie próby były że względu na mnie... to zabrzmiało tak jakbym tylko ja chciała tego dziecka.. tłumaczy że chce ale wydaje mi się że już go to przerosło.. obje jakby odpuściliśmy ale w głębi serca jest inaczej I to chyba boli najbardziej 😭
Co do finansów to my tak robiliśmy dotychczas ale ostatnio więcej wydawaliśmy niż zarabialiśmy i wszystkie oszczędności szlak trafił... Co mies praktycznie lekarz a to nie mały wydatek sama wiesz ile co kosztuje ... między czasie coś tam na budowę a to dopiero kropla w morzu wydatków które nas czekają, teraz awaria 2 aut już wydaliśmy kupę kasy a jeszcze nie wszystko jest zrobione.. same dwa Badania które mam zrobić too już tysiak a gdzie tu reszta tych badań a jest tego na prawdę dużo. Immunolog, którego polecił też nie mało bierze a mam tam ponad 200 km🫣 plus zapewne jeszcze skieruje na badania i zapewne na 1 wizycie się nie skończy.... Także ten... to tak nie wcale super jak każdemu się wydaje...
Patisonek życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Nie wiem czemu życie jest takie niesprawiedliwe...
Ja tez w tym roku skończyłam 33lata w kwietniu skończę 34 😟 od prawie 4 lat starania nie przynoszą efektu dlatego rozumiem ten strach związany z wiekiem.
Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich trudności uda wam sie jakoś przeliczyc finanse, połatać wydatki i działać dalej. Ja czytałam że ten immunolog w Łodzi jest bardzo dobry więc myślę, że warto spróbować się zapisać. Nawet znam jeden przypadek ( siostra koleżanki) zapisała sie do doktora P w Łodzi bo az 5 razy poroniła. Leczyła sie u niego i dzis jej synek ma juz rok. W waszym przypadku napewno też sie uda wierzę w to ! 🍀
Trzymam kciuki za was 🍀👍 najważniejsze żebyście się nie poddawali 🙂
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Ona: 34lat , On: 33lat
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Lilouu wrote:Ja już wracam właśnie do domku ❤️
Lekarz powiedział, że był tylko jeden mały zrost i w zasadzie tyle, prócz tego wszystko w porządku ❤️
To akurat świetna wiadomość ❤️Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
Moje serce krwawi że się z nami żegnasz 💔❤️🫣
Mam nadzieję że się mimo wszystko nie poddasz i będziecie walczyć. Mocno trzymam kciuki i wierzę że w końcu los się do Was uśmiechnie 😘🫂🫂🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 12:18
SandraSandra lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Łati90 wrote:Patisonek życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Nie wiem czemu życie jest takie niesprawiedliwe...
Ja tez w tym roku skończyłam 33lata w kwietniu skończę 34 😟 od prawie 4 lat starania nie przynoszą efektu dlatego rozumiem ten strach związany z wiekiem.
Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich trudności uda wam sie jakoś przeliczyc finanse, połatać wydatki i działać dalej. Ja czytałam że ten immunolog w Łodzi jest bardzo dobry więc myślę, że warto spróbować się zapisać. Nawet znam jeden przypadek ( siostra koleżanki) zapisała sie do doktora P w Łodzi bo az 5 razy poroniła. Leczyła sie u niego i dzis jej synek ma juz rok. W waszym przypadku napewno też sie uda wierzę w to ! 🍀
Trzymam kciuki za was 🍀👍 najważniejsze żebyście się nie poddawali 🙂
Dziękuję kochana. Kazde słowa wsparcia są na wagę złota. Wczoraj rozmawiałam z mężem na ten temat , przedstawiliśmy sobie nawzajem jak to widzimy i chyba aż tak źle nie będzie. Tak jak pisałam zapiszę się do P a do tego czasu powoli w miarę możliwości będziemy robić badania.. część od rodzinnej, część na lux med a resztę powoli prywatnie żeby tego tak nie odczuć i będziemy walczyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 14:48
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Chciałam się pożegnać z wami, oczywiście będę was podczytywać i trzymać za was kciuki cały czas 🤞🏻❤️SandraSandra lubi tę wiadomość
Leczenie w klinice niepłodności Bocian
Mąż: Azoospermia, zespół klinefeltera
Ja : Wszystkie wyniki w normie
Decyzja : nasienie dawcy
1 cykl bez stymulacji
2 cykl Lametta 1×1
23.05.23 IUI dawca nasienia ❌
20.06.23 cykl bezowulacyjny przerwa..
13.07.23 wchłonięcie torbiela!🤗
20.07. 23 Monitoring :2 pęcherzyki 🥰
22.07.23 2 podejście IUI❌
Styczeń 2024 : decyzja
1 podejścia do IVF Angelius Katowice 🤞🤞
08.02.24 Na USG Torbiel😔
Doxycyclinum
Distreptaza
Mewelon
15.02.24 Wchłonięcie torbiela! 😊
Zastrzyki : Gonal900, Orgalutran 0.25mg
Robimy badania, leki.
Start IVF Marzec 🤗🤞🤞
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać. -
Bardzo mi przykro Pati tyle przez te lata przeszłaś nie jedna z nas nawet tyle nie przeżyła co ty.. 😔😪😪 Bardzo mi jest przykro że to tak wszystko wygląda tym bardziej że wszystkie badania są kosmicznie drogie i widomo że nie każdego na to wszystko stać.. Jedzenie rachunki co miesiąc coraz więcej kosztuja i jest ciężko odłożyć grosza a jak już człowiek odłoży to zawsze coś się musi stać jak nie auto się zepsuje to co innego 🙈🙉 rozumiem że wiek robi swoje że strach się pojawia że jak nie teraz to później będzie coraz trudniej... 😪😪 dużo sił ci życzę Pati i ogrom cierpliwości do tego wszystkiego! Wkoncu będzie się musiało udać! ❤️❤️❤️❤️ Zasługujesz na to!! tak jak każda z nas! ❤️❤️❤️
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Leczenie w klinice niepłodności Bocian
1 cykl bez stymulacji
2 cykl Lametta 1×1
08.02.24 Na USG Torbiel😔
Doxycyclinum
Distreptaza
Mewelon
Robimy badania, leki.
Start IVF Marzec 🤗🤞🤞
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać. -
Dziewczyny, dziś mam iui ,a czuję jakby zaczynało mi się zapalenie pęcherza, biegam do toalety co 5min. Może być to spowodowane owulacją, ale jeśli nie to czy mogę na przykład jutro wziąć furagine czy po iui zostaje już tylko żurawiną?
Znając moje szczęście to wieczorem przejdzie,ale żebym nie panikowała jutro to doradźcie coś proszę. 🙏😘 -
Doris8 wrote:Dziewczyny, dziś mam iui ,a czuję jakby zaczynało mi się zapalenie pęcherza, biegam do toalety co 5min. Może być to spowodowane owulacją, ale jeśli nie to czy mogę na przykład jutro wziąć furagine czy po iui zostaje już tylko żurawiną?
Znając moje szczęście to wieczorem przejdzie,ale żebym nie panikowała jutro to doradźcie coś proszę. 🙏😘
Możesz wziąć, lepiej teraz niż później.
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Dziewczyny, kojarzę ze któraś z Was była z Oświęcimia lub okolic to dziś przeszło ze będzie tam dofinansowanie do ivf
Pati24 lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
aleks.123 wrote:Dziewczyny, kojarzę ze któraś z Was była z Oświęcimia lub okolic to dziś przeszło ze będzie tam dofinansowanie do ivfLeczenie w klinice niepłodności Bocian
1 cykl bez stymulacji
2 cykl Lametta 1×1
08.02.24 Na USG Torbiel😔
Doxycyclinum
Distreptaza
Mewelon
Robimy badania, leki.
Start IVF Marzec 🤗🤞🤞
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać.