💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusta Blu wrote:jo_ana, wielkie dzięki za odpowiedź, bo to faktycznie jest kwestia, którą muszę i przemyśleć i omówić z ginem!
A tak do ogółu - Dziewczyny, w przyszłym tygodniu będę gadała z lekarzem o stymulacji i inseminacji. Jasne, że czytam o tym bez przerwy, ale na pewno są jakieś kwestie, które jako zielona z tematu mogę pominąć, albo uznać za mało ważne, a jednak mają znaczenie. O co zapytać? Na co zwrócić uwagę? Co dla Was było istotne? Będę bardzo wdzięczna za wskazówki - jedna rzecz sucha wiedza teoretyczna, a rada od drugiej kobiety, która już to przeszła, to całkiem co innego! -
Cześć dziewczyny
wczoraj miałam swoją pierwszą inseminacje i teraz zostało mi trzymać kciuki żeby się udało 🤞
Jaka jest szansa żeby się udało za pierwszym razem? Niby wszystkie wyniki w normie, cykl niestety stymulowany bo owu miałam w kartkę.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź 😊Misiowo, Marikamb lubią tę wiadomość
-
Bella88 wrote:. @Hejsunny mogłabyś coś napisać na temat akupunktury? Ja właśnie zaczęłam chodzić, wykupiłam 10 sesji, mąż też jednocześnie pójdzie na tego typu terapię. Do jakiego typu lekarza chodziłaś i jak długo?
Hej,
Miałam 10 sesji. Wyniki mamy dobre (oboje), więc chodziłam tylko ja, a akupunktura dotyczyła ocieplenia organizmu - pod tym względem pomogło. Do tego miałam zalecenia „dietetyczne” tzn. Piłam specjalną herbatę (robię to do dzisiaj), odstawiłam surowe warzywa, które również ochładzały organizm, piłam chiński rosół, odstawiłam kremowe zimne rzeczy (typu jogurt), piłam 30 ml wytrawnego wina wieczorem z namoczonymi przez 10 dni chińskimi, specjalnymi daktylami od 1dc do owulacji. Na koniec terapii brałam XIAO YAO WAN.
Jeśli chcesz więcej info to możemy się zgadać na priv.Starania od: lipiec 2021
👩
✔️KIR: BX., Kariotyp, AMH- 2,34 -> 1,82, Monitoring cyklu (2 lata)- 28-33 dni, Prolaktyna (utrzymywana lekami na niskim poziomie), sono-HSG, HSC, Trombofilia
🏋️♀️ 🌱 🪡
🧔♂️
✔️ Kariotyp, Nasienie: morfologia 7%, koncentracja 118,3 mln/ml, plemniki ruchliwe 76,5% (PR13,5%, PS48,9%, NP14%), NR23,5%, HOS 92%, plemniki żywe 92%, MLR, ANA2, p/c p.plemnikom
🏋️♀️ 🌱
18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️
09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
7dpt: beta 75,3, prog. 40,80
9dpt: beta 185, prog. 72,6
11 dpt: beta 462
25 dpt: 3,98 mm (6+0) 💓
33 dpt: 1,2 cm (7+2) 💓
10+0: 3,2 cm 💓
13+1: 6,8 cm,
17+0: 11,4 cm, 185g
-
Cunigghiu wrote:Cześć dziewczyny
wczoraj miałam swoją pierwszą inseminacje i teraz zostało mi trzymać kciuki żeby się udało 🤞
Jaka jest szansa żeby się udało za pierwszym razem? Niby wszystkie wyniki w normie, cykl niestety stymulowany bo owu miałam w kartkę.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź 😊
Ciężko powiedzieć jaka jest szansa. Zależy z czym macie problem. Jakie zrobiłaś badania?
Starania od: lipiec 2021
👩
✔️KIR: BX., Kariotyp, AMH- 2,34 -> 1,82, Monitoring cyklu (2 lata)- 28-33 dni, Prolaktyna (utrzymywana lekami na niskim poziomie), sono-HSG, HSC, Trombofilia
🏋️♀️ 🌱 🪡
🧔♂️
✔️ Kariotyp, Nasienie: morfologia 7%, koncentracja 118,3 mln/ml, plemniki ruchliwe 76,5% (PR13,5%, PS48,9%, NP14%), NR23,5%, HOS 92%, plemniki żywe 92%, MLR, ANA2, p/c p.plemnikom
🏋️♀️ 🌱
18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️
09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
7dpt: beta 75,3, prog. 40,80
9dpt: beta 185, prog. 72,6
11 dpt: beta 462
25 dpt: 3,98 mm (6+0) 💓
33 dpt: 1,2 cm (7+2) 💓
10+0: 3,2 cm 💓
13+1: 6,8 cm,
17+0: 11,4 cm, 185g
-
Cunigghiu wrote:Cześć dziewczyny
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź 😊
Mój lekarz powiedział kiedyś no takie 50/50 albo się uda albo się nie uda...
Trzymam kciuki aby pierwsza była również ostatniaKaaaja_2018 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, przyszłam do was aby się wyżalić 💔
11/01 zobaczyłam wymarzone dwie kreski a dwa tyg później 23/01 zaczęłam plamić, 24/01 robiłam betę 1095 IU/L (mieszkam w Danii, tu są inne te wartości, IU/L) 26/01 beta tylko 1143 IU/L ,
Zadzwonili z kliniki (nie chcą robić nadzieji ale mam przygotować się na najgorsze) niestety beta nie ma dobrego przyrostu (chociaż rośnie)
Jedynie zdziwieni w klinice, że nie boli mnie nic i mało plamie.
(Plamilam na brązowo i później na różowo kilka kropel dziennie )
Jedno wiem że nie zdążyłam nacieszyć się tą ciążą,
Czuje żal , ból, gniew i smutek
W poniedziałek usg o 10:30
Aby potwierdzić najgorsze 💔
Już się naryczałam, a teraz żyje w nadzieji wielkiej nadzieji 😭
Proszę a nawet błagam was o trzymanie kciuków
Nadzieje umiera ostatnia
💔💔💔💔💔💔💔💔
Kaaaja_2018 lubi tę wiadomość
🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
Starania o rodzeństwo od 2020 Ona:👩🏼
-30 lat
📍Wszystkie wyniki w normie.
On:👨🏻🦲
-35 lat
📍Badanie nasienia w normie.
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌
🔹10/2023 5 IUI ❌
🌸2024:🌸
🔹11.01.2024 naturalny cud ⏸️
🔹31.01.2024 poronienie 💔
🔹05/2024 6 IUI ❌
🔹05/2024 7IUI. ❌
✨Bo nadzieja umiera ostatnia✨ -
SandraSandra wrote:Cześć dziewczyny, przyszłam do was aby się wyżalić 💔
11/01 zobaczyłam wymarzone dwie kreski a dwa tyg później 23/01 zaczęłam plamić, 24/01 robiłam betę 1095 IU/L (mieszkam w Danii, tu są inne te wartości, IU/L) 26/01 beta tylko 1143 IU/L ,
Zadzwonili z kliniki (nie chcą robić nadzieji ale mam przygotować się na najgorsze) niestety beta nie ma dobrego przyrostu (chociaż rośnie)
Nadzieje umiera ostatnia
💔💔💔💔💔💔💔💔
Nadzieja umiera ostatnia, trzymaj się! Będę trzymać mocno kciuki! 💚 Liczę na to, że wrócisz do nas z dobrymi wiadomościamiSandraSandra, Kaaaja_2018 lubią tę wiadomość
-
Nadzieje umiera ostatnia
💔💔💔💔💔💔💔💔
Bardzo mocno trzymam kciuki za Was 💚!
Mi w 8 tygodniu z mocnym krwotokiem nie dawali zbytnio szans w szpitalu, ale jesteśmy. Oby u Was było jednak dobrze 🙏🙏🙏🫂SandraSandra lubi tę wiadomość
-
Nadzieje umiera ostatnia
💔💔💔💔💔💔💔💔
Hej, kochana. Mam nadzieję że to nic złego. Trzymam mocno kciuki i pamiętaj że niemożliwe staje się możliwe. Kropeczku walcz ❤️🤞SandraSandra lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Nadzieje umiera ostatnia
💔💔💔💔💔💔💔💔SandraSandra lubi tę wiadomość
-
Nadzieje umiera ostatnia
💔💔💔💔💔💔💔💔
Nie znamy się, ale wiedz że z całych sił trzymam kciuki 🤞🏼
Kto jest silny? 🫵🏻SandraSandra lubi tę wiadomość
-
A teraz przesyłam wiruski , kreseczki, plemniczki ( jakkolwiek to brzmi 🤪)
Miałam podchodzić do drugiego iui. Po pierwszej torbiel krwotoczna wiec kolejny cykl odpuszczony , tylko naturalne ❤ Czekałam na okres ( cykle 27-28 ). Testowałam w 29 dc negatyw. Dzisiaj 35 dc I tak dla jaj zrobiłam test ⏸... szoook. Poleciałam odrazu do gina... jest pęcherzyk 😊Gusta Blu, Bella88, Patisonek 25, ALICJA W KRAINIE CZARÓW, Rakieta_P🚀, Misiowo, Marikamb lubią tę wiadomość
-
Sandra nie na takie wieści od Ciebie liczyłam 🥺
Chciałabym bardzo, żeby ta Beta nic nie znaczyła i żeby kropeczek walczył, ale nie napawa ona optymizmem… oby to okazało się błędem laboratoryjnym 🤞🏻
Trzymaj się kochana ♥️SandraSandra lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Hej,
Razem z mężem podeszliśmy wczoraj do pierwszej stymulacji po preparacji 2,5 mln plemników. U nas czynnik męski, w maju mąż miał operację żylaków powrózka nasiennego po którym mamy większą ilość plemników. 6 lutego idę na betę. Lekarz powiedział że jeżeli się nie uda w kwietniu kolejna stymulacja bo mąż dostał kolejne leki na poprawę nasienia-spartogeneza trwa 3 miesiące. Mam nadzieję że coś się poprawi.Bella88 lubi tę wiadomość
-
Marta36 wrote:A teraz przesyłam wiruski , kreseczki, plemniczki ( jakkolwiek to brzmi 🤪)
Miałam podchodzić do drugiego iui. Po pierwszej torbiel krwotoczna wiec kolejny cykl odpuszczony , tylko naturalne ❤ Czekałam na okres ( cykle 27-28 ). Testowałam w 29 dc negatyw. Dzisiaj 35 dc I tak dla jaj zrobiłam test ⏸... szoook. Poleciałam odrazu do gina... jest pęcherzyk 😊 -
Nadzieje umiera ostatnia
💔💔💔💔💔💔💔💔SandraSandra lubi tę wiadomość
-
Bella88 wrote:Jeny Marta36 - gratulacje!!!!! Ja w tym cyklu nie podchodzę do drugiej IUI i mam nadzieję, że stanie się naturalny cud. Jak długo się staraliście?
My już mamy synka, ma prawie 6 lat. I to był złoty strzał. Pierwszy cykl starań I odrazu trafiony.
A teraz był ogromny problem ... nie dość że wiek to słabe nasienie ( ostatnio badane w sierpniu) , wiec musiała nastąpic duża poprawa i zaskoczyło.
Trzymam kciuki za Ciebie cuda się zdarzają 😄
Bella88, Malyna lubią tę wiadomość
-
Hej. Chciałam się przywitać choć mam wrażenie że znam was od dawna bo już od listopada śledzę ten wątek. Gratulacje dla wszystkich dziewczyn którym się udało❤️ może powiem coś o sobie. O dziecko staramy się jakieś 13 lat. 3 lata temu udało się po pierwszej inseminacji. Jednak w 10 tyg okazało się że nasze maleństwo od 7 tyg nie żyje. W 2022 roku poroniłam dwie bardzo wczesne ciążę. A w grudniu zeszłego roku mieliśmy kolejna inseminacje ale nie udana. 18 stycznia odbyła się 3 inseminacja i bardzo bym chciała by tym razem wszystko poszło dobrze. Jeszcze kilka dni i wszystko będzie jasne🙂
Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
Flowers wrote:Hej. Chciałam się przywitać choć mam wrażenie że znam was od dawna bo już od listopada śledzę ten wątek. Gratulacje dla wszystkich dziewczyn którym się udało❤️ może powiem coś o sobie. O dziecko staramy się jakieś 13 lat. 3 lata temu udało się po pierwszej inseminacji. Jednak w 10 tyg okazało się że nasze maleństwo od 7 tyg nie żyje. W 2022 roku poroniłam dwie bardzo wczesne ciążę. A w grudniu zeszłego roku mieliśmy kolejna inseminacje ale nie udana. 18 stycznia odbyła się 3 inseminacja i bardzo bym chciała by tym razem wszystko poszło dobrze. Jeszcze kilka dni i wszystko będzie jasne🙂
Bardzo mi przykro, że masz takie doświadczenia przykre za sobą 💔 Czy po tych wszystkich latach starań i stratach robiliście jakieś badania genetyczne, immunologiczne ? Według mnie tutaj może być większa przyczyna z utrzymaniem ciąży, a niżeli z zajściem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 11:32
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Nie robiliśmy badań głębszych. Teraz jestem na encortolonie, heparynie i acardzie. Niby zestaw idealny więc zobaczymy czy zadziała. U mnie problem w tym że mam bardzo nieregularne cykle. Czasem okres zanika na kilka miesięcy i do tego dramatycznie niski progesteron. Ale ogólnie nikt nie widzi problemu. Tym razem trochę nadzieja jest bo progesteron 7dpo wyszedł mi 28.50. więc pięknie nigdy takiego nie miałam i to tylko po duphastonie. Dwa miesiące temu brałam luteinę i utrogestan i było 14.10.