X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowers wrote:
    Nie robiliśmy badań głębszych. Teraz jestem na encortolonie, heparynie i acardzie. Niby zestaw idealny więc zobaczymy czy zadziała. U mnie problem w tym że mam bardzo nieregularne cykle. Czasem okres zanika na kilka miesięcy i do tego dramatycznie niski progesteron. Ale ogólnie nikt nie widzi problemu. Tym razem trochę nadzieja jest bo progesteron 7dpo wyszedł mi 28.50. więc pięknie nigdy takiego nie miałam i to tylko po duphastonie. Dwa miesiące temu brałam luteinę i utrogestan i było 14.10.

Leczysz się klinice leczenie niepłodności czy i zwykłego ginekologa ? Trochę słabo, że nikt nie zlecił Ci do tej pory odpowiednich badań, które suma sumarum należą się w PL na NFZ po 3 poronieniach. Niby te podstawowe leki dostajesz, ale skoro masz nieregularne cykle i niski progesteron to trzeba by też znaleźć przyczynę tego stanu. Ile masz lat ? Jakie masz amh ? Badałaś ostatnimi czasy insulinę, glukozę, tsh i ft4? Nieregularne cykle i brak owulacji może wskazywać na PCOS, czy kiedykolwiek jakiś lekarz wspomniał o takiej możliwości u Ciebie ?

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Flowers Nowa

Wysłany: 28 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczysz się klinice leczenie niepłodności czy i zwykłego ginekologa ? Trochę słabo, że nikt nie zlecił Ci do tej pory odpowiednich badań, które suma sumarum należą się w PL na NFZ po 3 poronieniach. Niby te podstawowe leki dostajesz, ale skoro masz nieregularne cykle i niski progesteron to trzeba by też znaleźć przyczynę tego stanu. Ile masz lat ? Jakie masz amh ? Badałaś ostatnimi czasy insulinę, glukozę, tsh i ft4? Nieregularne cykle i brak owulacji może wskazywać na PCOS, czy kiedykolwiek jakiś lekarz wspomniał o takiej możliwości u Ciebie ?

Tak w klinice się leczymy. Jestem przebadana ogólnie na wylot i na pierwszy rzut oka nikt nie rozumie dlaczego tak się dzieje bo według badań powinno być ok. Choć dopiero ostatnio lekarz powiedział że moje amh świadczyć może o pcos. W każdym bądź razie lekarz namawia na invitro. Jeszcze nie podjęliśmy decyzji, czekamy na wynik testu.

Kaaaja_2018 lubi tę wiadomość

• Flowers Nowa

Wysłany: 28 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje pierwsze forum powiedzcie proszę co mam kliknąć żeby się wyświetliło komu chce odpowiedzieć?🙈bo ja w takich rzeczach to noga jestem

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowers wrote:
    To moje pierwsze forum powiedzcie proszę co mam kliknąć żeby się wyświetliło komu chce odpowiedzieć?🙈bo ja w takich rzeczach to noga jestem

Klikasz w poście tej osoby cytuj, w prawym górnym rogu.

Flowers lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Hejsunny Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowers wrote:

Tak w klinice się leczymy. Jestem przebadana ogólnie na wylot i na pierwszy rzut oka nikt nie rozumie dlaczego tak się dzieje bo według badań powinno być ok. Choć dopiero ostatnio lekarz powiedział że moje amh świadczyć może o pcos. W każdym bądź razie lekarz namawia na invitro. Jeszcze nie podjęliśmy decyzji, czekamy na wynik testu.

O jakich badaniach na wylot mówisz?
    Nie oceniam i kieruję się tylko swoim osobistym doświadczeniem - jeśli Ciebie to nie dotyczy to po prostu zignoruj moją odpowiedź. Dłuuuugo mówiłam, że jestem przebadana wzdłuż i wszerz i nikt niczego nie znajduje. Oczywiście myślałam, że zrobiłam wszystkie możliwe badania, a teraz wiem, że nie byłam nawet na początku. Pierwszą, otwierającą rzeczą w staraniach jest to, żeby być szczerym ze sobą. Zobacz sobie jakie dziewczyny tutaj na forach robią badania (te za miliony monet też), zrób je jeśli uważasz, że Cię stać i jesteś w stanie zrobić to samodzielnie bez zalecenia lekarza (nie mówię, że wszystkie od razu, ale może zacznij od podstaw i nie neguj, że coś jest lekko ponad normę i pewnie nie to). W moim przypadku jest tak, że 90% badań zrobiłam sama i uważam że to jedna z rzeczy, która pozwala „oszczędzić” trochę pieniędzy (o tym kiedyś przy okazji). U mnie jedynym problemem jaki znalazłam i wszyscy mówili, że to nie to, byla delikatnie podwyższona prolaktyna ponad normę i bardzo niska wit.D. Dopiero wnikliwy endokrynolog się nad tym pochylił. Dostałam leki i wyrównałam. Oczywiście chciałam wierzyć, że takie delikatne odchyły od normy to nic takiego i straciłam kolejne 6 miesięcy.

Zmierzam do tego, że czasami warto konsultować swój przypadek z kilkoma lekarzami, ale warto też samemu podejmować działania co do badań. Mam wrażenie, że niektórym lekarzom dopiero jak podstawisz wynik pod nos to łaskawie sprawdzą w czym problem.

Dla mnie niepokojącym sygnałem byłby brak miesiączki i niski progesteron. Poczytaj co można w tym temacie zbadać, lub zapytaj innych lekarzy niż tych którzy to ignorują.

jo_ana lubi tę wiadomość

Starania od: lipiec 2021
    👩
    ✔️KIR: BX., Kariotyp, AMH- 2,34 -> 1,82, Monitoring cyklu (2 lata)- 28-33 dni, Prolaktyna (utrzymywana lekami na niskim poziomie), sono-HSG, HSC, Trombofilia
    🏋️‍♀️ 🌱 🪡

🧔‍♂️
    ✔️ Kariotyp, Nasienie: morfologia 7%, koncentracja 118,3 mln/ml, plemniki ruchliwe 76,5% (PR13,5%, PS48,9%, NP14%), NR23,5%, HOS 92%, plemniki żywe 92%, MLR, ANA2, p/c p.plemnikom
    🏋️‍♀️ 🌱

18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
    16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️

09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
    3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️

09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
    7dpt: beta 75,3, prog. 40,80
    9dpt: beta 185, prog. 72,6
    11 dpt: beta 462
    25 dpt: 3,98 mm (6+0) 💓
    33 dpt: 1,2 cm (7+2) 💓
    10+0: 3,2 cm 💓
    13+1: 6,8 cm,
    17+0: 11,4 cm, 185g

preg.png
  • Misiowo Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    A teraz przesyłam wiruski , kreseczki, plemniczki ( jakkolwiek to brzmi 🤪)
    Miałam podchodzić do drugiego iui. Po pierwszej torbiel krwotoczna wiec kolejny cykl odpuszczony , tylko naturalne ❤ Czekałam na okres ( cykle 27-28 ). Testowałam w 29 dc negatyw. Dzisiaj 35 dc I tak dla jaj zrobiłam test ⏸... szoook. Poleciałam odrazu do gina... jest pęcherzyk 😊
    Super wiadomość, gratulacje 😊😊

Marta36 lubi tę wiadomość

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z hejsunny, czasami podstawowe badania to nie wszystko, to, że jeden lekarz nie widzi nic niepokojącego nie oznacza, że problemu nie ma, znając siebie pewnie już bym była u innego lekarza, zresztą ja już tylu lekarzy mam na swoim koncie, tylu mnie tam widziało, że czasami to już sama się śmieje z tego.
    Do sedna, brak miesiączki i problemy z progesteron nie biorą się z nikąd, trzeba się by temu przyjrzeć dokładniej, sprawdzić wszystkie hormony bo coś musi tutaj ten cykl zaburzać. Już pomijam fakt Twoich kilku strat, gdzie jak nic tutaj się prosi aż by wykonać szczerszą diagnostykę w tym kierunku. Ja po jednym poronieniu wykonałam badania za 3 tys zł, na własną rękę, żaden lekarz mi tego nie zlecił bo robią to zazwyczaj dopiero po 3 poronieniach, ale ja należę do osób które wolą zapobiegać i wszystko wiedzieć niż czekać aż to się powtórzy…

Na Twoim miejscu wykonałabym badania na zespół antyfosfolipidowy przeciwciała w klasie iga, igm i igg, pakiet DNA na trombofilie, ANA i homocysteine, to takie minimum ktore warto sprawdzić po poronieniach.

Kitka09, Hejsunny lubią tę wiadomość

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • SandraSandra Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jestem po wizycie i kolejnej becie

Widziałam kropka na usg ( widać pęcherzyk i zarodek plus ciałko żółte , szyjka zamknięta Pani ginekolog nie wie skąd krwawienie )
    I teraz schody
    Serduszka brak ofc kazała czekać za tydzień kolejne usg
    I kolejne schody to zbyt niski przyrost bety jakieś 6%

Wierze nadal ale czuje, że niestety ciało przygotowuje się na poronienie

Niski przyrost bety, plamienie
    Jedyne co wykluczyła mi ciąże pozamaciczna

Cieszyłam się gdy zobaczyłam kropeczka i dalej wierze
    Wierze do końca ❤️
    💔

Gusta Blu, KarolinaAnastazja, Doris8, Misiowo lubią tę wiadomość

🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
    Starania o rodzeństwo od 2020 Ona:👩🏼
    -30 lat
    📍Wszystkie wyniki w normie.
    On:👨🏻‍🦲
    -35 lat
    📍Badanie nasienia w normie.

🔹04/2023 1IUI ❌
    🔹05/2023 2IUI ❌
    🔹06/2023 3IUI ❌
    🔹09/2023 4IUI ❌
    🔹10/2023 5 IUI ❌

🌸2024:🌸
    🔹11.01.2024 naturalny cud ⏸️
    🔹31.01.2024 poronienie 💔
    🔹05/2024 6 IUI ❌
    🔹05/2024 7IUI. ❌

✨Bo nadzieja umiera ostatnia✨
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejsunny wrote:
    O jakich badaniach na wylot mówisz?
    Nie oceniam i kieruję się tylko swoim osobistym doświadczeniem - jeśli Ciebie to nie dotyczy to po prostu zignoruj moją odpowiedź. Dłuuuugo mówiłam, że jestem przebadana wzdłuż i wszerz i nikt niczego nie znajduje. Oczywiście myślałam, że zrobiłam wszystkie możliwe badania, a teraz wiem, że nie byłam nawet na początku. Pierwszą, otwierającą rzeczą w staraniach jest to, żeby być szczerym ze sobą. Zobacz sobie jakie dziewczyny tutaj na forach robią badania (te za miliony monet też), zrób je jeśli uważasz, że Cię stać i jesteś w stanie zrobić to samodzielnie bez zalecenia lekarza (nie mówię, że wszystkie od razu, ale może zacznij od podstaw i nie neguj, że coś jest lekko ponad normę i pewnie nie to). W moim przypadku jest tak, że 90% badań zrobiłam sama i uważam że to jedna z rzeczy, która pozwala „oszczędzić” trochę pieniędzy (o tym kiedyś przy okazji). U mnie jedynym problemem jaki znalazłam i wszyscy mówili, że to nie to, byla delikatnie podwyższona prolaktyna ponad normę i bardzo niska wit.D. Dopiero wnikliwy endokrynolog się nad tym pochylił. Dostałam leki i wyrównałam. Oczywiście chciałam wierzyć, że takie delikatne odchyły od normy to nic takiego i straciłam kolejne 6 miesięcy.

Zmierzam do tego, że czasami warto konsultować swój przypadek z kilkoma lekarzami, ale warto też samemu podejmować działania co do badań. Mam wrażenie, że niektórym lekarzom dopiero jak podstawisz wynik pod nos to łaskawie sprawdzą w czym problem.

Dla mnie niepokojącym sygnałem byłby brak miesiączki i niski progesteron. Poczytaj co można w tym temacie zbadać, lub zapytaj innych lekarzy niż tych którzy to ignorują.

Podpytam z ciekawości jakie miałaś normy tej prolaktyny i witaminy D ?
    Ja prolaktynę mam 27 w normie do 25
    A witaminę D - 37 ale biorę teraz dawkę większą do podwyższenia z K2MK7

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 30 stycznia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraSandra wrote:

Widziałam kropka na usg ( widać pęcherzyk i zarodek plus ciałko żółte , szyjka zamknięta Pani ginekolog nie wie skąd krwawienie )
    I teraz schody

Wierze do końca ❤️
    💔

Sandra wierz Kochana, wiara potrafi czynić cuda!

Przez przypadek polubiłam post.

SandraSandra lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraSandra wrote:

I teraz schody

Wierze do końca ❤️
    💔
    Podasz dokładnie bety ? Potem beta zwalnia, a przyrosty są już nie co 48h, a co 72h.
    Ile jesteś po owualcji? Dwie kreski widzę 11 stycznia. Przy transferze do 30 dni po, czyli 35 dni po owulacji maks serduszko powinno się pokazać. Może masz jeszcze chwilę.

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc
    11/24➡️FET5AA❌EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton+prograf
    12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."

Wysłany: 30 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dziewczyny, które są już po IUI przez ten czas do bety jakoś mocno się oszczedzalyscie? Np dostałyście l4 i lezalyscie w domy? Czy raczej normalnie funkcjonowalyscie?

Funkcjonować normalnie, najlepiej nie myśleć o odbytej IUI :D

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • SandraSandra Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Podasz dokładnie bety ? Potem beta zwalnia, a przyrosty są już nie co 48h, a co 72h.
    Ile jesteś po owualcji? Dwie kreski widzę 11 stycznia. Przy transferze do 30 dni po, czyli 35 dni po owulacji maks serduszko powinno się pokazać. Może masz jeszcze chwilę.

Rakieta kochana wierze do końca wierzyć będę.
    Mieszkam w Danii i tutaj wartości są inne
    Beta hcg 24/01 - 1095 IU/L
    Beta hcg 26/01 -1143 IU/L
    Beta hcg 29/01 -1224 IU/L
    Owulka prawdopodobnie była 30/12 lub 31/12

Rośnie wiem ze wolno ale wierze do końca 💔❤️

🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
    -30 lat
    -35 lat

🔹04/2023 1IUI ❌
    🔹05/2023 2IUI ❌
    🔹06/2023 3IUI ❌
    🔹09/2023 4IUI ❌
    🔹10/2023 5 IUI ❌

🔹31.01.2024 poronienie 💔
    🔹05/2024 6 IUI ❌
    🔹05/2024 7IUI. ❌

Wysłany: 30 stycznia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 Ja również jestem w trakcie uczęszczania na akupunkturę i komorę hiperbaryczną.
    Lekarz zalecił mi 9 sesji. Aktualnie jestem po 3 i widzę bardzo dużą różnicę.
    Poszłam typowo pod niepłodność. Lekarz otwarcie powiedział, że u mnie jest problem w stresie. Stres przyblokował moją płodność. Dodatkowo po nieudanej IUI wylało się wszystko z mojego kuba emocjalnego i wpadłam w nerwicę.

Widzę, różnice dużą! Śpię normalnie a nie spałam, miałam biegunki a nie mam, nie mam napadów leków, które były, nie mam kołatań serca nocnych....dla mnie różnica jest przeogromna.
    Dodatkowo bardzo dużą ilość witaminy D3 mam przyjmować oraz dostałam ja i mąż suplementy diety na potomstwo (nazwę chińską mogę podać później, bo z głowy nie pamiętam😂). Oraz dożylnie 1x w tygodniu przyjmuje magnez

Ja polecam akupunkturę.
    Ale! Przed pójściem trzeba uwierzyć, że pomoże inaczej nie ma sensu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 09:39

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png

Wysłany: 30 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marikamb- jak tam Kochana przed jutrem ? Co u Ciebie słychać ? Opowiadaj jakie tam jaja masz :)

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraSandra wrote:

I teraz schody

Wierze do końca ❤️
    💔

Słońce moje ja wierzę że będzie dobrze ❤️ bądź dobrej myśli

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • SandraSandra Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Słońce moje ja wierzę że będzie dobrze ❤️ bądź dobrej myśli

Ty mój promyczku 🌸❤️
    Dziękuje i wierze, jeśli się nie uda to trudno nie poddam się walczę do końca 💪🏻

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
    -30 lat
    -35 lat

🔹04/2023 1IUI ❌
    🔹05/2023 2IUI ❌
    🔹06/2023 3IUI ❌
    🔹09/2023 4IUI ❌
    🔹10/2023 5 IUI ❌

🔹31.01.2024 poronienie 💔
    🔹05/2024 6 IUI ❌
    🔹05/2024 7IUI. ❌

• Marikamb Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    @Marikamb- jak tam Kochana przed jutrem ? Co u Ciebie słychać ? Opowiadaj jakie tam jaja masz :)

Mam 1 ładne jajo, cykl bez stymulacji, po poprzedniej stymulacji i 5 jajach narazie mam dość stymulacji 😅 dr mówił, że wszystko wygląda pięknie, jajo 18mm, endometrium 8mm, ładne i symetryczne, wczoraj ovitrelle i jutro jazda 😅

Ale jaja to ja miałam z wymazami, to jakiego pecha miałam w ostatnich dniach to jest aż do nie uwierzenia. Napiszę Wam to może się pośmiejecie 😅

Skończyła mi się ważność badań na chlamydię, więc wykupiłam wymaz w diagnostyce, najpierw pojechałam na ten wymaz w sobotę, ale położna się rozchorowała i nie dojechała do pracy. No nic się nie stało, stwierdziłam, że skoro w poniedziałek jadę i tak do kliniki to wyjadę wcześniej i zajadę na wymaz. Tak też zrobiłam. I wyobraźcie sobie, że w momencie kiedy już miałam wejść na wymaz nastąpiła awaria systemu 🤦‍♀️ dodam, że zarówno w sobotę jak i wczoraj czekałam po godzinę na ten wymaz, no ale nic. Pojechałam do kliniki i po wizycie u dr uznaliśmy, że zrobię wymaz w klinice. I nie zgadniecie. Skończyły się te „wymaźniki” i nie mogli mi zrobić wymazu 😅 pani z recepcji powiedziała, że na dole jest laboratorium innej firmy więc pobiegłam tam ale się okazało, że w tym punkcie nie robią, na szczęście były tam tak wspaniałe kobitki, że obdzwoniła swoje pozostałe punkty i udało mi się zrobić ten wymaz w innym punkcie.

Ja chyba nie mogę mieć IUI bez przygód 😅

Teraz tylko się zastanawiam jak żyć po IUI aby się wspomóc, by się to małe ziarenko zagnieździło, frytki z maczka czy coś jeszcze? 😅

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraSandra wrote:
    Rakieta kochana wierze do końca wierzyć będę.
    Mieszkam w Danii i tutaj wartości są inne
    Beta hcg 24/01 - 1095 IU/L
    Beta hcg 26/01 -1143 IU/L
    Beta hcg 29/01 -1224 IU/L
    Owulka prawdopodobnie była 30/12 lub 31/12

Rośnie wiem ze wolno ale wierze do końca 💔❤️
    Przyrosty faktycznie znikome. I na ten dzień po owulacji znacznie wyższe wartości powinny być. Na serduszko to około 10 tys.

Wierzyć trzeba, ale być przygotowanym na wszystko 🍀

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc
    11/24➡️FET5AA❌EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton+prograf
    12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraSandra wrote:
    Ty mój promyczku 🌸❤️
    Dziękuje i wierze, jeśli się nie uda to trudno nie poddam się walczę do końca 💪🏻

Uda się uda 💪Ja mocno wierzę że ten maluch to leniuszek i jeszcze nam pokaże jaki jest silny❤️ trzymam kciuki i dawaj znać na bierzaco 😘przesyłam Wam buziaki ❤️❤️❤️

Ja dziś kolejna wizyta u lekarza. Zapalenia pęcherza ciąg dalszy 🫣 Wcześniej brałam furagine, wit C dawkę uderzeniową 1000mg plus herbatę żurawinową zero ulgi. Po tym dostałam antybiotyk monural. Niestety też nie pomogł. To jest moje 2 zapalenie pęcherza w tym miesiącu. Idę po skierowanie na bad moczu z posiewem pewnie jakąś bakterię wychodowałam. Ale dopóki nie ruszymy z staraniami to chce wszystko pozaleczać i być przygotowaną na 100 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 11:59

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ