💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja dzięki w takim razie szukam wakacji na kwiecień na Teneryfie tam jeszcze Nas nie było 🤩
Patrycja1993 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Patrycja1993 wrote:Hej kochana. ☺️
Moze na poczatku zlap kilka glebszych oddechow.
Widze, ze jestes bardzo zestresowana sytuacja, i bardzo to rozumiem, ale uwierz mi, ze tylko trzezwe myslenie pozwoli przejsc Ci przez ten proces.
Brzuszek boli Cie od wszystkich lekow ktore bralas, Wiele zadzialo sie w Twoim organizmie, ktory pracuje na pelnych obrotach od poczatku brania hormonow. Te klucia w podbrzuszu to zupelnie normalne. Bardziej bym sie chyba stresowala jakbym tam nic nie czula.
Takze naprawde, 5 dzien po IUI nie mozna Zakladac czy sie udalo czy nie.
Kiedy testujesz kochana ?
Testuje 13 lutego. Może i stress i to wszystko tak na mnie działa. Wczoraj dowiedziałam się że sąsiadka jest w ciąży , a ma tyle problemów zdrowotnych i się udało. I to chyba tak we mnie pękło. Że u mnie nie ma żadnych przeciwwskazań i się nie udaje…
-
Naadziejaa wrote:Testuje 13 lutego. Może i stress i to wszystko tak na mnie działa. Wczoraj dowiedziałam się że sąsiadka jest w ciąży , a ma tyle problemów zdrowotnych i się udało. I to chyba tak we mnie pękło. Że u mnie nie ma żadnych przeciwwskazań i się nie udaje…
Badz dobrej myśli.
Testujemy tego samego dnia, więc podwójnie zaciskam kciuki 😘Naadziejaa lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB -
Naadziejaa wrote:Testuje 13 lutego. Może i stress i to wszystko tak na mnie działa. Wczoraj dowiedziałam się że sąsiadka jest w ciąży , a ma tyle problemów zdrowotnych i się udało. I to chyba tak we mnie pękło. Że u mnie nie ma żadnych przeciwwskazań i się nie udaje…
Takie jest zycie, raz pod gorke a raz z gorki.. bedzie dobrze 😊Naadziejaa lubi tę wiadomość
-
Marikamb wrote:Badz dobrej myśli.
Testujemy tego samego dnia, więc podwójnie zaciskam kciuki 😘
Ja również trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję że zobaczymy upragnione dwie kreseczki 🥰 Mam bóle podbrzusza wiem że to żaden objaw. Przy pierwszej inseminacji czułam że coś się dzieje bo miałam takie skurcze że momentami wstać nie mogłam. A teraz tylko ten ból podbrzusza.Marikamb lubi tę wiadomość
-
Patrycja1993 wrote:Takie jest zycie, raz pod gorke a raz z gorki.. bedzie dobrze 😊
Jestem tego świadoma dlatego na nic się nie nastawiam. 🥰 Poprostu chyba musiałam się wygadać. Ogólnie jestem osobą która wszystko trzyma w sobie. Wiem , że to też nie jest dobre. Ale nie umiem o tym rozmawiać… -
Ooo, to podobnie testujemy, bo ja 12
Mnie zaczęło kłuć podbrzusze i czuję swoje biodra (dziwne uczucie), miałam też z 2 razy wrażenie, że jak nie zdejmę biustonosza to zwariuję ale zakładam, że tutaj daje znać o sobie Duphaston
Naadziejaa lubi tę wiadomość
-
Naadziejaa wrote:Ja również trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję że zobaczymy upragnione dwie kreseczki 🥰 Mam bóle podbrzusza wiem że to żaden objaw. Przy pierwszej inseminacji czułam że coś się dzieje bo miałam takie skurcze że momentami wstać nie mogłam. A teraz tylko ten ból podbrzusza.
Ja też już od wczorajszego wieczoru czuję ból jak na okres, póki co nic więcej. Od dziś wjechał progesteron.
Przy pierwszej inseminacji byłam bardzo podekscytowana, do tej podchodzę na chłodno.Naadziejaa lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
Koniczynka94 wrote:Ooo, to podobnie testujemy, bo ja 12
Mnie zaczęło kłuć podbrzusze i czuję swoje biodra (dziwne uczucie), miałam też z 2 razy wrażenie, że jak nie zdejmę biustonosza to zwariuję ale zakładam, że tutaj daje znać o sobie Duphaston
Całkiem możliwe. Ja nie mam żadnych więcej objawów. Czuję się jak bym miała za chwilę dostać miesiączki🤦🏼♀️ mnie po tych tabletkach strasznie głowa bolała. -
Marikamb wrote:Ja też już od wczorajszego wieczoru czuję ból jak na okres, póki co nic więcej. Od dziś wjechał progesteron.
Przy pierwszej inseminacji byłam bardzo podekscytowana, do tej podchodzę na chłodno.
U mnie to samo. Jakby zaraz miała przyjść miesiączka🤦🏼♀️ też jestem na progesteronie 2x1. Ja osobiście zastanawiam się nad zmianą lekarza. Może wy dziewczyny polecicie kogoś z Lublina? Trzymam za Ciebie mocno✊🏻✊🏻 i wierzę że zobaczymy upragnione dwie kreski 🥰 -
Marikamb 3 mam kciuki kochana 🍀🍀🍀
Marikamb lubi tę wiadomość
-
Patrycja a lecicie z biura podróży czy sami organizujecie ?Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Naadziejaa wrote:Jestem tego świadoma dlatego na nic się nie nastawiam. 🥰 Poprostu chyba musiałam się wygadać. Ogólnie jestem osobą która wszystko trzyma w sobie. Wiem , że to też nie jest dobre. Ale nie umiem o tym rozmawiać…
Kochana , rozumiem Cie doskonale, sama wylalam miliony lez przez to wszystko, ale tylko pozytywne nastawienie Nas moze uratowac 😘Naadziejaa lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Patrycja a lecicie z biura podróży czy sami organizujecie ?
Hejka!
Nigdy nie organizujemy nic przez biuro ☺️
Mamy znajomego tam na miejscu który ma wiele apartamentów w Parque Santiago 3 i tam nam zawsze udostępnia i płacimy mu na czarno 🤣
Jedynie loty organiamy sami 😜
Bardzo polecam Ci ten park ☺️ -
Marikamb wrote:Ja też już od wczorajszego wieczoru czuję ból jak na okres, póki co nic więcej. Od dziś wjechał progesteron.
Przy pierwszej inseminacji byłam bardzo podekscytowana, do tej podchodzę na chłodno.
A czy miałaś może przy poprzedniej inseminacji potworny ból, ktory zaczął się 3 dni po inseminacji ? Ja przez 3 dni chodzić nie mogłam, miałam takie bóle, skurcze jak przy porodzie. Jednego wieczoru miałam takie apogeum bólu że miałam jechać na sor. Ustąpiło samo teraz mam ciężkie piersi a w środę testuję. To moja pierwsza inseminacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 18:15
-
Patrycja1993 wrote:Kochana , rozumiem Cie doskonale, sama wylalam miliony lez przez to wszystko, ale tylko pozytywne nastawienie Nas moze uratowac 😘
Takie staram się mieć. Ale różne myśli przechodzą przez głowę. W każdym bądź razie trzymam kciuki za nas wszystkie ✊🏻Patrycja1993 lubi tę wiadomość
-
Kaaaja_2018 wrote:A czy miałaś może przy poprzedniej inseminacji potworny ból, ktory zaczął się 3 dni po inseminacji ? Ja przez 3 dni chodzić nie mogłam, miałam takie bóle, skurcze jak przy porodzie. Jednego wieczoru miałam takie apogeum bólu że miałam jechać na sor. Ustąpiło samo teraz mam ciężkie piersi a w środę testuję. To moja pierwsza inseminacja.
Nie, konsultowałaś to z lekarzem?
Ogólnie 3 dni po inseminacji, czyli też zapewni owulacji nic nie powinnaś czuć, zagnieżdżenie następuje nieco później.
Dwa lata temu wydaje mi się, że czułam implantację, obudził mnie w nocy na maxa silny skurcz, nawet powiedziałam wtedy do męża, że to będzie okres stulecia. Natomiast on trwał dosłownie kilka sekund.🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
Marikamb wrote:Nie, konsultowałaś to z lekarzem?
Ogólnie 3 dni po inseminacji, czyli też zapewni owulacji nic nie powinnaś czuć, zagnieżdżenie następuje nieco później.
Dwa lata temu wydaje mi się, że czułam implantację, obudził mnie w nocy na maxa silny skurcz, nawet powiedziałam wtedy do męża, że to będzie okres stulecia. Natomiast on trwał dosłownie kilka sekund.
Po inseminacji zapytałam lekarza czy mogę odczuwać ból czy też jakiś dyskomfort. Pow że mogą pojawić się bóle ale niekoniecznie. Więc uznałam że to taki ból mogl się pojawić. Dodatkowo mój lekarz był niedostępny w Polsce zaraz po mojej inseminacji bo wyjechał na dwa tygodnie na ferie. Ból pojawiał się w momencie chodzenia. Mam za soba poród więc bóle przypominały skurcze porodowe. Miałam wykonywaną drożność którą według lekarza jest bardziej bolesna i po mogą pojawić się bóle. Ja takich wtedy nie miałam.
Mam nadzieję że może się udało i to ciąża ? Mam obolałe ciężkie piersi już od 5 dni. Zazwyczaj miałam taki ból dzień góra dwa. Bolą mnie po bokach.