💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaaaja_2018 wrote:Po inseminacji zapytałam lekarza czy mogę odczuwać ból czy też jakiś dyskomfort. Pow że mogą pojawić się bóle ale niekoniecznie. Więc uznałam że to taki ból mogl się pojawić. Dodatkowo mój lekarz był niedostępny w Polsce zaraz po mojej inseminacji bo wyjechał na dwa tygodnie na ferie. Ból pojawiał się w momencie chodzenia. Mam za soba poród więc bóle przypominały skurcze porodowe. Miałam wykonywaną drożność którą według lekarza jest bardziej bolesna i po mogą pojawić się bóle. Ja takich wtedy nie miałam.
Mam nadzieję że może się udało i to ciąża ? Mam obolałe ciężkie piersi już od 5 dni. Zazwyczaj miałam taki ból dzień góra dwa. Bolą mnie po bokach.
Trzymam mocno kciuki ❤️ a po inseminacji dostałaś progesteron?🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB -
Dziewczyny napiszcie mi proszę czy czujecie może pieczenie w pachwinie? Pobolewa mnie też krzyż.. Zastanawiam się czy tak może działać duphaston? Czuję też skurcze, ale to podobno nie jest oznaką niczego.. Przyznam szczerze, że po pierwszej iui nie miałam takich objawów a nie chcę jeszcze dzwonić do lekarki żebym nie wyszła na wariatkę jeżeli jest to normalne 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 08:17
-
Koniczynka94 wrote:Dziewczyny napiszcie mi proszę czy czujecie może pieczenie w pachwinie? Pobolewa mnie też krzyż.. Zastanawiam się czy tak może działać duphaston? Czuję też skurcze, ale to podobno nie jest oznaką niczego.. Przyznam szczerze, że po pierwszej iui nie miałam takich objawów a nie chcę jeszcze dzwonić do lekarki żebym nie wyszła na wariatkę jeżeli jest to normalne 😅
Ja nic z tych rzeczy, ale każda z nas jest inna.
Myślę, że nie zaszkodzi jak dopytasz lekarki ☺️🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB -
Hej,
Ja jutro się testuje ale dzisiaj dostałam okres/plamienie… Nie wiem w sumie co to jest 😀 ale i tak pójdę sprawdzić. Jestem po inseminacji 24go ale nie dostałam progesteronu 😒 może dlatego ta krew?
Co o tym sądzicie?Starania od 2016
⏺️90' - IO
🔽83' - wszystko ok
do 12.2023 - stymulacje i naturalne próby
od 2024:
3x IUI - ❌❌❌
08.06 - wizyta w Klinice Bocian - kwalifikacja do IVF - UDAŁO SIĘ!
27.07 - wizyta przed stymulacją - Bemfola 225
06.08 - USG - pierwsza wizyta podczas stymulacji - Bemfola 225 + Mensinorm + Ganirelix
09.08 - USG - drugi podgląd kurnika - na razie mamy 7 ładnych pęcherzyków
13.08 - punkcja - 11 pęcherzyków - 9 zapłodnionych - mamy 2 zarodki
17.07 - transfer wczesnej moruli - drugi zarodek zamrożony dopiero pod koniec 6 doby
8dpt - beta HCG - 5,04mIU/ml - prog 13,7
11dpt - beta HCG - 33,65mIU/ml - prog 37,6 🤞
15dpt - beta HCG - 108mIU/ml
18dpt - beta HCG - 375mIU/ml
21dpt - beta HCG - 1377 mIU/ml 🙏 - prog 32 ☺️
27dpt - beta HCG - 7068 mIU/ml 🤞🤞
32dpt - mamy ❤️
Rośnij Okruszku!
-
Koniczynka94 wrote:Dziewczyny napiszcie mi proszę czy czujecie może pieczenie w pachwinie? Pobolewa mnie też krzyż.. Zastanawiam się czy tak może działać duphaston? Czuję też skurcze, ale to podobno nie jest oznaką niczego.. Przyznam szczerze, że po pierwszej iui nie miałam takich objawów a nie chcę jeszcze dzwonić do lekarki żebym nie wyszła na wariatkę jeżeli jest to normalne 😅
Ja miałam często bóle krzyża po iui, pieczenie pochwy nie zaobserwowałam, ale nie stosowałam progesteronu. Może być tak że progesteron Ci podrażnia jeśli bierzesz go dowcipnie.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Syla1990 wrote:Hej,
Ja jutro się testuje ale dzisiaj dostałam okres/plamienie… Nie wiem w sumie co to jest 😀 ale i tak pójdę sprawdzić. Jestem po inseminacji 24go ale nie dostałam progesteronu 😒 może dlatego ta krew?
Co o tym sądzicie?
Cykle się zmieniają, nie zawsze okres przychodzi w tym samym dniu, może po prostu ten cykl był krótszy i tyle.
Ja też nie stosowałam progesteronu po iui, według mojego lekarza nie ma takiej potrzeby jeśli naturalny progesteron jest na właściwym poziomie.
Jak to plamienie, rozkręciło się ? Ile dni po owulacji jesteś ? Do obserwacji…Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 12:27
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Cześć dziewczyny! Śledzę różne wątki na tym forum już jakiś czas, lecz teraz postanowiłam sama napisać i poradzić się Was oraz prosić o wsparcie.
Od roku walczymy o dzidzię, oboje mamy po 29 lat. U mnie stwierdzona endometrioza (usunięcie torbieli w 2018 r., aktualnie dwa nowe torbiele endo na prawym jajniku, z którego praktycznie nie ma owulacji + AMH 0,7 i dość niski progesteron (ledwo mieszczący się w najniższej normie). U mojego M. 2% morfologia i zalecony Seramtrop alfa, brany już od ponad 4 miesięcy.
Sama biorę ten fertil ONA, ubichinol, kwasy omega, wit D3 + dieta przeciwzapalna i ćwiczenia + zioła na torbiele i pracę janików.
Od ostatnich 2 cykli mamy monitoringi + lametta + ovitrelle i duphaston włączony w tym cyklu. Pęcherzyki rosną i pękają, w ostatnim cyklu było ciałko żółte, lecz bardzo małe endometrium.
Zastanawiamy się nad podejściem w kolejnym cyklu do inseminacji, choć mocno proponowane jest nam ivf (z uwagi na rośnięcie torbieli endo i konieczność ich rychłego usunięcia, co z drugiej strony jest niezalecane przy tak niskim AMH jak moje).
Czy myślicie że inseminacja ma sens? Czy od razu przechodzić do ivf? Mam mętlik w głowie....
Dzięki Wam z góry! I od razu powodzenia dla nas wszystkich. Wierzę, że każdej z nas się uda. Kiedyś czytałam, że tylko kilka procent par walczących o dziecko nigdy nie zostaje rodzicami. Daje to nadzieję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 12:59
🙋♀️ 🙋🏻♂️ 29 l.
starania od początku 2023
I IVF 03.2024: dwa zarodeczki
❌ endometrioza IV st., niski progesteron, heterozygoty V R2, MTHFR (C677 i A1298), AMH 0,7, brak 2DS3 i 2DS4 norm, teratozoospermia (1%)
✅drożność jajowodów, KIR Bx, biopsja endometrium, przeleczony helicobacter
06.24 I FET ❄️ 5.2.1 🙏 💔❌
2x diphereline➡️ 31.10.24 II FET ❄️ 3.1.2 💪 ⏸️ 6 dpt, beta: 7 dpt - 46,6; 10 dpt - 157,2; 12 dpt - 414; 15 dpt - 1829
22 dpt - CRL 2,1mm + ❤️
25 dpt - CRL 6,2 mm + ❤️ -
ad_ku wrote:Cześć dziewczyny! Śledzę różne wątki na tym forum już jakiś czas, lecz teraz postanowiłam sama napisać i poradzić się Was oraz prosić o wsparcie.
Od roku walczymy o dzidzię, oboje mamy po 29 lat. U mnie stwierdzona endometrioza (usunięcie torbieli w 2018 r., aktualnie dwa nowe torbiele endo na prawym jajniku, z którego praktycznie nie ma owulacji + AMH 0,7 i dość niski progesteron (ledwo mieszczący się w najniższej normie). U mojego M. 2% morfologia i zalecony Seramtrop alfa, brany już od ponad 4 miesięcy.
Sama biorę ten fertil ONA, ubichinol, kwasy omega, wit D3 + dieta przeciwzapalna i ćwiczenia + zioła na torbiele i pracę janików.
Od ostatnich 2 cykli mamy monitoringi + lametta + ovitrelle i duphaston włączony w tym cyklu. Pęcherzyki rosną i pękają, w ostatnim cyklu było ciałko żółte, lecz bardzo małe endometrium.
Zastanawiamy się nad podejściem w kolejnym cyklu do inseminacji, choć mocno proponowane jest nam ivf (z uwagi na rośnięcie torbieli endo i konieczność ich rychłego usunięcia, co z drugiej strony jest niezalecane przy tak niskim AMH jak moje).
Czy myślicie że inseminacja ma sens? Czy od razu przechodzić do ivf? Mam mętlik w głowie....
Dzięki Wam z góry! I od razu powodzenia dla nas wszystkich. Wierzę, że każdej z nas się uda. Kiedyś czytałam, że tylko kilka procent par walczących o dziecko nigdy nie zostaje rodzicami. Daje to nadzieję!
Jeśli inseminacja to max 2 próby pod rząd jak nie będzie efektów to ja bym szła od razu w ivf nie ma na co czekać w Twoim przypadku według mnie.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Jeśli inseminacja to max 2 próby pod rząd jak nie będzie efektów to ja bym szła od razu w ivf nie ma na co czekać w Twoim przypadku według mnie.
Dzięki wielkie jo_ana! Ja też tak myślę, ale wiadomo, chciałoby się spróbować wszystkiego co się da... idę na kontrolę 14.02 zobaczyć czy pęcherzyki pękły i czy duphaston na mnie działa i moje endo. W tej owulce wyhodowałam 2 pęcherzyki, zobaczymy.. Tylko, że jeden miał już 30 mm a i tak zlecone mi zostało ovitrelle. Jestem ciekawa co z tego wyjdzie.🙋♀️ 🙋🏻♂️ 29 l.
❌ endometrioza IV st., niski progesteron, heterozygoty V R2, MTHFR (C677 i A1298), AMH 0,7, brak 2DS3 i 2DS4 norm, teratozoospermia (1%)
2x diphereline➡️ 31.10.24 II FET ❄️ 3.1.2 💪 ⏸️ 6 dpt, beta: 7 dpt - 46,6; 10 dpt - 157,2; 12 dpt - 414; 15 dpt - 1829
22 dpt - CRL 2,1mm + ❤️
jo_ana wrote:Cykle się zmieniają, nie zawsze okres przychodzi w tym samym dniu, może po prostu ten cykl był krótszy i tyle.
Ja też nie stosowałam progesteronu po iui, według mojego lekarza nie ma takiej potrzeby jeśli naturalny progesteron jest na właściwym poziomie.
Jak to plamienie, rozkręciło się ? Ile dni po owulacji jesteś ? Do obserwacji…
Po owulacji 2 tygodnie. Jutro miną 2 tygodnie po inseminacji. I tak pójdę jutro na betę sprawdzić czy cokolwiek się ruszyło.Starania od 2016
⏺️90' - IO
🔽83' - wszystko ok
do 12.2023 - stymulacje i naturalne próby
od 2024:
3x IUI - ❌❌❌
08.06 - wizyta w Klinice Bocian - kwalifikacja do IVF - UDAŁO SIĘ!
27.07 - wizyta przed stymulacją - Bemfola 225
06.08 - USG - pierwsza wizyta podczas stymulacji - Bemfola 225 + Mensinorm + Ganirelix
09.08 - USG - drugi podgląd kurnika - na razie mamy 7 ładnych pęcherzyków
13.08 - punkcja - 11 pęcherzyków - 9 zapłodnionych - mamy 2 zarodki
17.07 - transfer wczesnej moruli - drugi zarodek zamrożony dopiero pod koniec 6 doby
8dpt - beta HCG - 5,04mIU/ml - prog 13,7
11dpt - beta HCG - 33,65mIU/ml - prog 37,6 🤞
15dpt - beta HCG - 108mIU/ml
18dpt - beta HCG - 375mIU/ml
21dpt - beta HCG - 1377 mIU/ml 🙏 - prog 32 ☺️
27dpt - beta HCG - 7068 mIU/ml 🤞🤞
32dpt - mamy ❤️
Rośnij Okruszku!
-
Koniczynka94 wrote:Nie w pochwie, w PACHWINIE 🤣
Aa to pardon 🙈 źle przeczytałam, to w sumie może być nic wielkiego, ja też miałam różne dziwne objawy po stymulacji i iui, jakieś wibrowanie jajnika nawet czułam 😅Koniczynka94 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Trzymam kciuki za powodzenie IUI!
Ja teraz pierwszy raz na duphastonie, w sumie tylko w trakcie owulacji bolał mnie jajnik z którego ona się odbywała, a teraz czasami czuję oba jajniki i takie lekkie ciągnięcie jak na okres, ale raczej bez szału.
Koniczynka94 a jak reaguje Twoje endometrium na duphaston ? Rośnie coś bardziej ? Jestem ciekawa jego skutków pod tym kątemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 14:12
🙋♀️ 🙋🏻♂️ 29 l.
22 dpt - CRL 2,1mm + ❤️
ad_ku wrote:Trzymam kciuki za powodzenie IUI!
Ja teraz pierwszy raz na duphastonie, w sumie tylko w trakcie owulacji bolał mnie jajnik z którego ona się odbywała, a teraz czasami czuję oba jajniki i takie lekkie ciągnięcie jak na okres, ale raczej bez szału.
Koniczynka94 a jak reaguje Twoje endometrium na duphaston ? Rośnie coś bardziej ? Jestem ciekawa jego skutków pod tym kątem
Jeszcze nie wiem, bo zaczęłam go brać 01.02 i mam brać tak przez 10 dni 1x2. Po pierwszej iui go nie dostałam ale generalnie u mnie jest wszystko w porządku (przynajmniej na każdej wizycie lekarz mówi, że piękne endometrium, piękny pęcherzyk itd.) tylko te plemniki takie leniwe 🙁
Ale póki nie ma okresu to nic straconego i może teraz jakiś pracowity się znalazł 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 15:00
-
Koniczynka94 wrote:Jeszcze nie wiem, bo zaczęłam go brać 01.02 i mam brać tak przez 10 dni 1x2. Po pierwszej iui go nie dostałam ale generalnie u mnie jest wszystko w porządku (przynajmniej na każdej wizycie lekarz mówi, że piękne endometrium, piękny pęcherzyk itd.) tylko te plemniki takie leniwe 🙁
Ale póki nie ma okresu to nic straconego i może teraz jakiś pracowity się znalazł 😅
Rozumiem. Trzymam zatem kciuki! Ja dostałam myślę dość dużą dawkę duphastonu, bo 12 dni 3x1.🙋♀️ 🙋🏻♂️ 29 l.
22 dpt - CRL 2,1mm + ❤️
ad_ku wrote:Cześć dziewczyny! Śledzę różne wątki na tym forum już jakiś czas, lecz teraz postanowiłam sama napisać i poradzić się Was oraz prosić o wsparcie.
Dzięki Wam z góry! I od razu powodzenia dla nas wszystkich. Wierzę, że każdej z nas się uda. Kiedyś czytałam, że tylko kilka procent par walczących o dziecko nigdy nie zostaje rodzicami. Daje to nadzieję!
Jeśli ivf to przede wszystkim musicie odpowiedzieć sobie na pytanie czy są finanse - całość to około 15 tysięcy z transferem i lekami. To zależy też od tego czy chcecie badać zarodki, wykorzystywać jakieś dodatkowe procedury. Sukces też nie jest gwarantowany, ja przeszłam procedurę w styczniu i efekty też nie są super. O tym niestety trzeba pamiętać.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Hej dziewczyny,
na pocz. stycznia miałam inseminację, na koniec stycznia starania naturalne i też będę testować koło 14 lutego. Mam problem, bo w lutym w czasie owulki mąż wyjeżdża w delegację, a chciałam drugi raz podchodzić do IUI. Potem ta sama sytuacja będzie w kwietniu - znowu wyjazd, tym razem mój. Lekarka dała mi tabletki anty na przesunięcie terminu okresu (do przyjmowania od pierwszego dnia miesiączki). Tabletki anty brałam ostatnio 12 lat temu przez 3 miesiące Co wy myślicie o tym rozwiązaniu, czy będzie z tego pożytek czy więcej problemów związanych z deregulacją cyklu? Jakie tutaj są ryzyka? Potrzebuję waszych opinii
-
Bella88 wrote:Hej dziewczyny,
na pocz. stycznia miałam inseminację, na koniec stycznia starania naturalne i też będę testować koło 14 lutego. Mam problem, bo w lutym w czasie owulki mąż wyjeżdża w delegację, a chciałam drugi raz podchodzić do IUI. Potem ta sama sytuacja będzie w kwietniu - znowu wyjazd, tym razem mój. Lekarka dała mi tabletki anty na przesunięcie terminu okresu (do przyjmowania od pierwszego dnia miesiączki). Tabletki anty brałam ostatnio 12 lat temu przez 3 miesiące Co wy myślicie o tym rozwiązaniu, czy będzie z tego pożytek czy więcej problemów związanych z deregulacją cyklu? Jakie tutaj są ryzyka? Potrzebuję waszych opinii
Może dopytaj czy w Twojej klinice jest depozyt nasienia do iui👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Dziewczyny pocieszcie (lub nie)!
Czy któraś jeszcze dostaje na głowę od progesteronu?
Ja mam Progesteron Besins i nie dość, że czuję się jak na melanżu, mózg mi nie trybi to jestem tak wściekła, że mam ochotę krzyczeć 🤦♀️
Albo to takie straszne napięcie przed małpą
Ale dziś sama ze sobą nie mogę wytrzymać, a łykam to cudo od wczoraj 😩🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny