💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
walkaOrodzeństwo wrote:Ja tak miałam w cyklu po inseminacji która była szczęśliwa. Było dużo białego śluzu na bieliźnie ale częste uczucie takiej wilgoci to podobno normalne ten czop się wtedy buduje to chyba pierwszy objawy ciąży u mnie były których nie mając doświadczenia tak nie zinterpretowałam. I ku zaskoczeniu okres miałam. I zaskoczę pewnie większość negatywny test również był jednak ciąża była rozkręcona już w najlepsze 😊
Myślę, że nie będę robiła wcześniej testu, tylko poczekam na Betę. W poprzedniej ciąży pamiętam tylko że dzień przed betą rano mnie mdliło i jakieś takie przeczucie miałam że jestem w ciąży i bach okazało się ze intuicja nie zawiodła.
-
walkaOrodzeństwo wrote:Wiesz co wiedząc że nie jestem wzięłam mocniejsze leki przeciwzapalne i dochodzę do siebie wiadomo szybciej. Dziekuje 🩷Mam wyrwę w psychice jak po każdym cyklu. Próbuje rozkminic dlaczego... chcę a nie mogę... Nie chcą a mają... chciałabym z czystym sumieniem powiedzieć nowy cykl uda się napewno bo przecież na to zasłużyłam ale już w to chyba nie wierzę ... jak się kochana czujesz ? Moja poprzednia ciąża minęła mi bezobjawowo a jak jest u ciebie?
A może postaraj się odpuścić.? Nie myśleć o tym. Skupić się na czym innym. Wiem to nie jest łatwe. Ja z góry zakładałam za każdym razem że nam wyjdzie i głęboko w to wierzyłam , a już ostatnio byłam przekonana że nie wyjdzie i od samego początku to powtarzałam. Zajęłam głowę czym innym i nawet o tym nie myślałam. Pracujesz? Może znajdź sobie jakieś zajęcie? Mi Mąż kupił obraz po numerach do malowania. Byłam całkiem skupiona na malowaniu Ciesze się że leki pomogły i czujesz się lepiej 🥰
Ja czuję się nawet dobrze. Ciąża okazała się młodsza bo ponoć liczy się ja od dnia wykonania inseminacji( chociaż takiej informacji nigdzie nie znalazłam) czuję się na tą chwilę świetnie. Mam momentami chwilowy zjazd i muszę się położyć spać chociaż na 20 min. Ale wstaje i jest okej. Mam nadzieję że już tak zostanie do końca 🥰 -
Marikamb wrote:Hej, jak miło, że pytasz 🥰
Rano jadę do lekarza, okaże się czy na dniach podchodzimy do 3 IUI.
Ostatnio bardziej się skupiłam na treningach, czyszczę tak głowę, bo z psychika w ostatnich miesiącach było już u mnie krucho.
A jak u Ciebie?
Podczytuję Was dziewczyny, chociaż przyznaję, że z mniejszą regularnością. Za każdą z Was cały czas trzymam mocno kciuki ❤️
U mnie po staremu, bo nic do przodu nie idzie. Jestem nowy cykl na nowej stymulacji. Lekarz chce uzyskać chociaż dwa jajeczka, jak nie trzy, żeby podejść do IUI. Dlatego zostałam doszprycowana zastrzykami i CLO. Wcześniej była tylko lametta.
Ogólnie to zajełam sie od styczia mega mocno nad zmianą zdrowia. Wprowadziłam dietę, ćwiczenia, mase supli i brnę w tym jak najdłużej... jeżeli IUI się nie uda to chce z 10kg zbić dodatkowo do IVF.
Walczę ☺️ -
KarolinaAnastazja wrote:U mnie po staremu, bo nic do przodu nie idzie. Jestem nowy cykl na nowej stymulacji. Lekarz chce uzyskać chociaż dwa jajeczka, jak nie trzy, żeby podejść do IUI. Dlatego zostałam doszprycowana zastrzykami i CLO. Wcześniej była tylko lametta.
Ogólnie to zajełam sie od styczia mega mocno nad zmianą zdrowia. Wprowadziłam dietę, ćwiczenia, mase supli i brnę w tym jak najdłużej... jeżeli IUI się nie uda to chce z 10kg zbić dodatkowo do IVF.
Walczę ☺️
Mi za pierwszym razem po CŁO wyrosło 5 wielkich jaj 🙈 więc trzymam kciuki by u Ciebie też było tak owocnie! Teraz brałam CLO po pół tabletki i zaraz się okaże jaki efekt.
Dieta i ćwiczenia to napewno dobra odskocznia, tym bardziej jak już zaczynamy się w to wkręcać i to lubić, ja napewno polecam.
Szykujesz się do drugiej IUI?
Planujecie te dwie czy może więcej?🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️ -
Klarka wrote:Hej, co sądzicie o podaniu Ovitrelle kilka godzin przed inseminacją? Załóżmy o 9 zastrzyk, a o 13 inse. Ma to sens? Oczywiście inse na niepękniętym pęcherzyku, ale wydaje mi się to za mały odstęp między podaniem ovitrelle a inse.
Hej. Pierwsza inseminacje tak miałam. Najpierw wizyta usg potem zastrzyk tylko że ja miałam Zivafert. czekaliśmy ze 3h i dopiero inseminacja.Druga była na pękniętym pęcherzyku. Niestety ale obie nie udane. Trzecia miałam troszkę inaczej 26albo 27 miałam zastrzyk a inseminację dopiero 30stego. I pęcherzyki jeszcze nie pękły. Wykonał inseminację i już później nie sprawdzałam czy pękły czy nie. Ale udała sięKlarka, Marikamb, Dariana lubią tę wiadomość
-
Klarka wrote:Hej, co sądzicie o podaniu Ovitrelle kilka godzin przed inseminacją? Załóżmy o 9 zastrzyk, a o 13 inse. Ma to sens? Oczywiście inse na niepękniętym pęcherzyku, ale wydaje mi się to za mały odstęp między podaniem ovitrelle a inse.
Hej, moim zdaniem za mały odstęp czasowy ja miałam podawane ovitrelle 12 h przed inseminacją. Każdą iui miałam na niepękniętym pęcherzyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 13:07
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Byłam właśnie zanieść mocz na posiew, do tygodnia powinny być wyniki. Mam nadzieję że nie wyjdzie mi żadna bakteria.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Patisonek 25 wrote:Byłam właśnie zanieść mocz na posiew, do tygodnia powinny być wyniki. Mam nadzieję że nie wyjdzie mi żadna bakteria.
Trzymam kciuki Słońce ❤️Patisonek 25 lubi tę wiadomość
🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
Starania o rodzeństwo od 2020 Ona:👩🏼
-30 lat
📍Wszystkie wyniki w normie.
On:👨🏻🦲
-35 lat
📍Badanie nasienia w normie.
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌
🔹10/2023 5 IUI ❌
🌸2024:🌸
🔹11.01.2024 naturalny cud ⏸️
🔹31.01.2024 poronienie 💔
🔹05/2024 6 IUI ❌
🔹05/2024 7IUI. ❌
✨Bo nadzieja umiera ostatnia✨ -
Jestem świeżo po wizycie. W tym cyklu brałam Lamettę i dziś (9dc) wyszły w lewym jajniku dwa pęcherzyki - dominujący 18,5x14,5 i drugi 12x8, do tego endometrium 8mm. Gin zadecydował, że jutro wieczorem mam wziąć zastrzyk Ovitrelle, a w środę (11dc) lecimy z IUI.
Jestem trochę w szoku, bo nie sądziłam że to tak szybko pójdzie.
Co do zastrzyku - macie jakieś praktyczne rady jak go podać? Nigdy sama siebie nie ostrzykiwałam 😊
Wiecie może jak ze skuteczniścią Oviterelle? W poprzednim cyklu nie miałam owulacji i boję się że sytuacja się powtórzy i IUI pójdzie na darmo. Weźcie mi ogarnijcie głowę 🫣🙃Dariana lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Jestem świeżo po wizycie. W tym cyklu brałam Lamettę i dziś (9dc) wyszły w lewym jajniku dwa pęcherzyki - dominujący 18,5x14,5 i drugi 12x8, do tego endometrium 8mm. Gin zadecydował, że jutro wieczorem mam wziąć zastrzyk Ovitrelle, a w środę (11dc) lecimy z IUI.
Co do zastrzyku - macie jakieś praktyczne rady jak go podać? Nigdy sama siebie nie ostrzykiwałam 😊
Wiecie może jak ze skuteczniścią Oviterelle? W poprzednim cyklu nie miałam owulacji i boję się że sytuacja się powtórzy i IUI pójdzie na darmo. Weźcie mi ogarnijcie głowę 🫣🙃
Mi zastrzyk podał ostatnio mąż 36 godzin przed inseminacja. Ovitrelle. 5cm od pępka poziomo i 5cm od tego punktu w dół.Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Jestem świeżo po wizycie. W tym cyklu brałam Lamettę i dziś (9dc) wyszły w lewym jajniku dwa pęcherzyki - dominujący 18,5x14,5 i drugi 12x8, do tego endometrium 8mm. Gin zadecydował, że jutro wieczorem mam wziąć zastrzyk Ovitrelle, a w środę (11dc) lecimy z IUI.
Wiecie może jak ze skuteczniścią Oviterelle? W poprzednim cyklu nie miałam owulacji i boję się że sytuacja się powtórzy i IUI pójdzie na darmo. Weźcie mi ogarnijcie głowę 🫣🙃
Ja polecam przeczytać instrukcje dołączaną do leku (myślę, że jest dość jasno napisana), a w razie wątpliwości jest film na youtube - jest pokazane co i jak robić Lek to ampułko-strzykawka, więc nie boli tak jak zastrzyk czy pobranie krwi.Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
Marcowadziewczynka wrote:Mi zastrzyk podał ostatnio mąż 36 godzin przed inseminacja. Ovitrelle. 5cm od pępka poziomo i 5cm od tego punktu w dół.
No właśnie tej pory podania nie jestem pewna. Zastrzyk mam wykonać dzisiaj 19-20, a inseminację mam mieć jutro około godz. 12. Może zrobić ten zastrzyk trochę wcześniej? Co myślicie? Ma to znaczenie? Nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale boję się, że się nie wstrzelimy -
Gusta Blu wrote:No właśnie tej pory podania nie jestem pewna. Zastrzyk mam wykonać dzisiaj 19-20, a inseminację mam mieć jutro około godz. 12. Może zrobić ten zastrzyk trochę wcześniej? Co myślicie? Ma to znaczenie? Nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale boję się, że się nie wstrzelimy
Hej. U mnie było tak że zastrzyk zrobiłam o 10.00 w czwartek zaś w piątek o 10.00 miałam IUI i pecherzyki byly już pęknięte... niestety. Oczywiście IUI nieudane. -
Marikamb wrote:Mi za pierwszym razem po CŁO wyrosło 5 wielkich jaj 🙈 więc trzymam kciuki by u Ciebie też było tak owocnie! Teraz brałam CLO po pół tabletki i zaraz się okaże jaki efekt.
Dieta i ćwiczenia to napewno dobra odskocznia, tym bardziej jak już zaczynamy się w to wkręcać i to lubić, ja napewno polecam.
Szykujesz się do drugiej IUI?
Planujecie te dwie czy może więcej?
Podchodzimy teraz do drugiej i jeszcze zostanie Nam trzecia.
Letrozol na mnie słabo działał bo miałam czy z NIm czy bez niego 1 jajo w cyklu. A to mało według lekarza.
Dlatego lekarka zmieniła na CLO i zastrzyki.
Jestem z siebie dumna bardzo, bo zrobiłam wczoraj sama swój pierwszy zastrzyk, gdzie jestem panikarą straszną i uwaga NIE PADŁAM 😂
Co do diety i ćwiczeń, to od początku stycznia mam 8kg za mną, wiec się cieszę bardzo! Chciałabym do IVF jak podejdziemy mieć te - 13kgMarikamb lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:No właśnie tej pory podania nie jestem pewna. Zastrzyk mam wykonać dzisiaj 19-20, a inseminację mam mieć jutro około godz. 12. Może zrobić ten zastrzyk trochę wcześniej? Co myślicie? Ma to znaczenie? Nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale boję się, że się nie wstrzelimy
Lekarz powinien wiedzieć kiedy podać, a może ze względu na Twoje cykle i wyniki ? Ja miałam kilku lekarzy jednej kliniki i 36 godzin każdy mowil -
Dziś o 15 mam inseminacje, więc proszę o kciuki, tym bardziej, że obudziłam się dzisiaj podziębiona o mam katar stulecia 🤧
KarolinaAnastazja, Kate@@, Naadziejaa, SandraSandra, Gusta Blu, Dariana lubią tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️ -
Marikamb wrote:Dziś o 15 mam inseminacje, więc proszę o kciuki, tym bardziej, że obudziłam się dzisiaj podziębiona o mam katar stulecia 🤧
Trzymam 🤞🏻❤️❤️Marikamb lubi tę wiadomość
🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
Starania o rodzeństwo od 2020 Ona:👩🏼
-30 lat
📍Wszystkie wyniki w normie.
On:👨🏻🦲
-35 lat
📍Badanie nasienia w normie.
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌